Yaslari yakın iki cocuk

ikizler var. yemek bemde bulasik bende camasir bende .Esim de agir calisiyor elinden geleni yapar. Üstelik bende calisiyorum ve sadece is saatlerinde yardimcim var .Sizi sansli gordum

Benimde çocuklarımın yaşları yakın 5 yaş, 2,5 yaş olmak üzere tek başıma büyüttüm bakıcı bana göre değil!! ben yapamam..
Sanırım biraz kişilikle alakalı ben çok titiz ve düzenliyim haftalık program yapıyorum,birazda kuralcıyım tabiki her zaman evdeki hesap tutmayabiliyor ama ben daima programlı çalıştığım için sorun olmuyor, ancak çok yorucu ve haddinden fazla yıpratıyor en azından benim için öyle oldu siz daha şanslısınız en azından bakıcınız var size tavsiyem plan yapın....

Mesela evde neden hep ütü var

Yapmayın ütü zorunlu mu

Yani oğlum bu sene okula başladı bu seneye kadar ütülü giydiği iki elin parmağını bulmaz

Ben kendime ütü yapmıyorum eşime de çoğu zaman yapmıyorum

Evde yardımcı da varsa acaba çok fazla bir düzen ya da iş beklentiniz mi var

Yani sonuçta siz çocuklarla oynarsınız yardımcı süpürür siler

Çamaşırı bulaşığı makina yıkıyor asıp kurutmak sıkıntı ise yoksa kurutma makinası alın kışın çok işe yarar

Onun dışında da saatli düzenli olsun yardımcının işi mesela bebek sabah uyurken şu işler öğleden sonra uyurken bu işler gibi

Bebek uyurken de siz tüm dikkatini büyük bebeğe verin onu da uyutabilirseniz de uyuyun hemen

Maşallah...İyi buyutmussunuz 4 tane çocuğu...

Sakıncası yoksa haftalık planlarınızı paylaşabilir misiniz? Bence hem bana hem de birçok kişiye faydası olur

Bi evi 2 kadın neden çekip çeviremez ki

Öncelikle yoksa bir kurutma mak alın

Bebeklerin kıyafetlerini üstüste düzelterek ütü masasına dizin. Mesala bady pijama alt üst diye ayırın 10 dk sonra üstten altta doğru ütü basın önemli olan hijyen 20 dk

Banyodan wc den çıkarken biraz çam suyu dökün 5 dk evi süpürmek 30 dk silmek 30 dk

Yemeği bakıcınız yapsın, siz eşi ile bebekleri alın hava güzelse parka yada aktaba ziyaretine gidin bakıcınız silsin süpürdün büyük temizliğe bi kadın alın 2/3 ayda bi

Sizin 3 saatlik kızların beslenmesini temizliğini yaparken iki buçuk yaşındaki oğlunuz ne yapıyor? Benimki onunla ilgilenmemi istiyor mesela.

5 dk evi supurmek 30 dk silmek mi? En az bir saat süpürge sürüyor. Sırf çocuk odasının tozu yarım saat.ah beş dk olsa ne isterim baska

Canım sıkıntı şurada her çocuğa 1 yetişkin tahsis edilmiş sizin evde. İşin kötüsü buyku çocuk anneyi kapmış zavallı küçüğüme anne falan kalmamış. Sadece emzirmeden emzirmeye. O küçük size büyüdükçe düşman olur. Küçük ve büyüğe bir arada bakmanız lazım. Ben büyüğün sizi bırakacağını hiç sanmiyorum. Kardeşler böyle uzak büyümesin. Aralarında kardeşlik ilişkisi kurulmaz gibi geliyor. Sizin esas sorununuz bu. Siz bunu cozmediginiz sürece ev işini yapmaya birini almadan sorun çözülmez. Bu arada evde anne varken ben de büyük yerinde olsam bakıcıdan hoşlanmazdım ki annem beni bırakmasın.

5 dk evi supurmek 30 dk silmek mi? En az bir saat süpürge sürüyor. Sırf çocuk odasının tozu yarım saat.ah beş dk olsa ne isterim baska
5 dk demedim, 30 dk dedim
Ayrıca ev her gün düzenli süpürülürse çok toz olmaz sık sık süpürge açın

Kizimla oglumun arasi 22 ay,bende zorlaniyorum ilk zamanlar daha kotuydum ancak bundan sonra hayat hep iki yaramazimla olacak kendim icin ozel zamanimin pek olmayacagini "Kabullendim" ve ona gore duzen kurdum zamanla sende alisirsin buyuk olana odaklan duygusal olarak geri plana dustugunu hissetmesin bebegi emzirirken uyuturken,sıkıntını ofkeni ondan cikarma ilgini cekmek icin herseyi yapmasi mubah:)kiskanclik krizlerini azalt olabildigince bebek uyurken buyukle ol,bi iki sene sık disini artik eski rahatin olmasada dunyalara deger iki kuzun var

Sizin 3 saatlik kızların beslenmesini temizliğini yaparken iki buçuk yaşındaki oğlunuz ne yapıyor? Benimki onunla ilgilenmemi istiyor mesela.
Benimki de istiyor ama her defasında anlatıyorum onlar kendi kendine yiyemiyolar o yüzden ben yediriyorum diyorum önüne yapması için yapboz lego gibi oyuncaklar koyuyorum zaten alt değiştirme hariç aynı odadayız zor olmuyor.insan mecbur kalınca herşeyi yapar bi kaç gün kimseyi almazsanız yanınıza eminim herşeyin üstesinden gelirsin.sonrasi yardımcınız yine gelsin tabi.
Ben meselâ aynadaki görüntümü unuttum insan illa kendine vakit istiyor.
Bide büyük oğlumu kreşe vermek istiyorum ama yinede kıyamıyorum benden iyi kimse bakamaz diye.bende fazla hassasım kendi anneme bile bırakamoyorum

Aa niye banlandin sen?
Bakicin ise yarar gozukmuyor.
En onemlisi yemek yapamiyormus.
Yemek yapamayan kadini ben olsam tutmam.
Elinden is cikmayan kadini da tutmam.
Eh ben memnunum diyorsun biz de bosa konusmus olmusuz biraz.

Benimde 2 yaşında oğlum çok uyanıyor geceleri nasıl başardın 11 saat uyutmayı lütfen yardım !!(yeni emmeyi bıraktı süt içiyor geceleri)
Bilmiyorum yazan oldu mu ben de 2 yaşında kızıma uyku eğitimi verdim. Akşam 9 sabah 8 uyuyor. 1 yaşında verdim uyku eğitimini. kendi yatağında tutunup kalktığı için yatak odasında eğitim verdim. ilk gece 45 dakika ağladı.kızdı..en son yatakta bana çemkirirken uyudu sonra yarım saat 20 dk. derken baktım bir akşam yatağa koydum küt diye uyudu. uyur uyumaz alıp kendi yatağına koyuyordum.

Baktım alıştı uyumaya kendi yatağına bırakmaya başladım. Şimdi yatağına koyuyorum ve bekliyorum 10 dk içinde uyumuş oluyor. Emzirirken uyanınca emziriyordum. onu da bıraktık su veriyorum sadece.

Cok abarti bir temizlik plani gunluk icin.
Hergun yapilmaz bu kadar.
Acikcasi abartiyor kadin.
Niye uyarmiyorsun??
Hergun dip kose supurulmez ki.
Tabi bir ise yetisemez bir duzeniniz olmaz sizin.
Arada kucuk supurge ile ortaligi alin yeter.
Onceligi wv supurmeye vermissiniz cocuklara bakmak yerine.
Birak biraz daginik biraz pis kalsin.
Isleri onem sirasina gore siralayip yapin.
Oncelik cocuklarin yemeginin hazirlanmasi olmali sabah.sonrasinda ise ortaligi toplarsiniz nutfaktan baslayip.
Bazi gunler sadece kucuk supurge ile supurur gecerim.aksine yetisemem.
Utu haftalik yapilsa yeter.
Herseyi de utulemeyin yahu.
hergun ev supurecegine buyuk oglani avutmaya alistsaydin ya kadini.
doksunler oyuncaklari oynastsin.
sanki kadin cocuklardan kacmak icin supurgeye vurmus kendini:))

Ayyy masallah takdir ediyorum valla..ben bir tanesine bakarken pertim cikiyor nasil sabriniz var maddi olarakta zorlar.. biz simdiden kizimin isteklerine yetiseniyiruz bi oyuncak istiyor en az 150 tl herseyi markali istiyor...sizler nasil yetisiyorsunuz...

Sirf bakamam diye ikinciyi dusunmuyorum sabrimda yok enerjimde valla...anca kizimi buyutebilirim...ama cok çocuklu aileleri uzaktan imrenip takdir ediyorum..sadece uzaktan))

Evde o kadar gurultuye sese gelemem yasla mi alakali bilmiyorum yasim 36 yaslandim sanirim...

bizim millette hic kiskanc degil caniiiim.
ben burada su konuya takildim.bakicida sizde pek hamarat degilsiniz ,anladik.esiniz sizin zorlandiginizi goruyor;utuyu haftasonuna birakin ,yapsin adam.bir ise yarar belki!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…