Yaslari yakın iki cocuk

Oğlunuz neden et yemiyor

Protein ağırlıklı beslenmesi lazım

Bir de hep et yiyen bakıcı en azından onları pişirebilmeli

Maddi durum da iyi alın haşlamadık et 5-6 parça atın düdüklüye yarım saatte hazır

O yarım saatte de pilav da salata da iki çeşit meze de olur

Evde yatılı bakıcı var, sadece haftada bir gün gelmiyor, onun harici hep evde. Ya çocuklara bakılıyor ya temizlik yapılıyot ve hala dert mi yanıyorsunuz çok enteresan gerçekten. Bence keyfinize çok düşkünsünüz ama maalesef çocuklu kadın olunca o kadar da keyif insanı olunmuyor. Yanii çocuğa bakıldıktan sonra temizlik yapmaya ne var? yada biri temizlik yaparken çocupa bakmaya ne var. ee babaanne de büyük olanla ilgileniyormuş. Her gün de evde temizlik işi olmaz ki bir düzene sokun. Mesela bakıcı çocukla ilgilenirken babaanne de öbürü çıkardıysa dip bucak temizliği yapın, diğer gün ütüleri yapın zaten 5 aylık olan gündüz de uyuyordur denk getirin. Sizin gibi şanslı olmayıp tek bakanlar ne yapsın.

yemegı 4 gibi yapmaya başla koy kenara. bıde solgarın takviye ılaclarını al..zımba olursun..eczacıya sor muhakkak onerdıklerı var...

bıde saat kur.8 oldu mu hayat başlasın senın ıcın oglen uyuma..uyursan ışler aksıyor malesef.ben calısıyorum haftasonu ızınlıyım kızları oglen uyuttugumda benım de ıcım gecıyor ama dıyorum kı daha oglen yemegı var utu var balkon temızlıgı var.içimden yapacaklarımın lıstesını gecırınce uykum kacıyor zaten...sende bakıcı ıle bebeklerın uyurken hemen ıslere koyulun...bı de anlamıyorum sen cok mu yuz verıyosun bakıcıya ..hıc adam gıbı yardımcı olmuyor heralde baksana işler de bıtmıyor ..bıraz bakıcıyı da cekıp cevırmen gerekıyor.ayrıca cok mrk ettım kaç para verıyosun?

kınamıyorum da kıskandım doğrusu. bazen yatılı bakıcı olsa ne iyi olur diyorum.
yatılı bakıcı akşamları odasına mı çekiliyor?
küçüğü ara ara bakıcıya devredip büyükle ilgilenmelisiniz. büyük daha kucak çocuğu sayılır, ilgiye, şefkate ihtiyacı var.
ayrıca kardeş gelince hırçınlaşmış da olabilir. baba da size yardımcı olacak oyunlara katılacak, tv seyretmeyecek telefon tablet vs oyalanmayacak.
bizim düzenimiz artık değişti tabi. büyük kreşe başladı, ben işe döndüm bakıcımız da küçüğe bakıyor.
ama doğum yaptığımda bakıcımız sabah 9-akşam 5 geliyordu. büyüğe bakan bakıcımızla devam etmek istedim çünkü yeni birini bulmak alışmak zor oluyor. maddi olarak zorlansak da, şimdiki düzeni kurabilmemiz için iyi oldu diye düşünüyorum.

zamanı planlayın, haftalık yemek listesi yapın, alışverişinizi ona göre yapın.
büyükle parka çıkın bir yarım saat de olsa dolaşın biraz yürüyün. küçüğe bakıcı bakabilir. yürüyüş iyi gelir.

bir de yorumları okumadım. babaanne de sizinle mi kalıyor?

Çok geç çıkıyor mutfaktan.esimde dedi yemek yapmayı öğret diye ama.zannetmiuorum öğrenemez. Ama yemek işini akşamdan yapmak mantıklı geldi.et seviyor ama ben sebze de yesin istiyorum.

Hayır bizimle kalmıyor. Bakıcı gece 12 de yatıyor. Küçük bazen erken bazen geç yatıyor. Evde hep gürültü olduğu için güzel bir rutin kuramadım. Valla eşim masayı bile toplamak. Bakıcıyı niye tuttuk der.yemek olmasa da söylenmez gerçi yemek sipariş eder ya da balık. Filan alır kendi yapar.garip bir adam

Aslında iyi niyetli biri.sadece eli yavaş. Gayret ediyor.durust biri. 600 dolar artı izin parasi alıyor. Zaten ücretleri standart

Ütü işini bırakıyorum artık. Yemekleri de akşamdan yapacağım. Şu haftalık yemek listenizi de paylaşsanız çok şey mi istemiş olurum
Yok canim paylasayimpazartesi sehriye corbadi biberli domatesli hunkar begendi (gerci benim hunkar pek begenmedi ama yapacak birsey yok)pilav sogan salatasi sali sebzeli mercimek corbasi firinda tavuk kremalu patates sarimsakli suzme yogurtlu roka mezesi carsamba mantar corbasi etli bezelye peynirli makarna coban salata persembe domates corbasi izmir kofte bulgur pilavi yogurtlu havuc cuma sebze corbasi karniyarik patates puresi yesillik salatasi ctesi tarhana corbasi eksili sulu kofte kuskus pilaki pazar sehriyeli yesil mercimek kiymali karnibahar tereyaginda mantar kavurma.bu buhaftanin menusu.hafta hafta degisiyor.bir de hergun tatlim olur mutlaka bu haftakiler etimek tatlisi biskuvilu muhallebi mozaik pasta sutlac idi

Mutlaka buzlugumda pogacam kekim boregim kurabiyem gozlemem bulunur.buzlugum sirf bunlara aittir.derin dondurucum var bir de.ordada iste kisliklarim etim vs.bulunurfirsat buldukca hemen kurabiye yogururum 10dk surer zaten pisince atarim buzluga ya da kek falan neyse iste yogururken cocuklarada hamur veririm onlarda yogurur benle birlikte ya da tencere tavalari dokerler ortaya oynarlar

Hergun mutlaka 1cesit kek pogaca kurabiye vs yapar hoop. Buzluga atarim
Buzlugum doludur misafirim gelse cikariri. Hemen kahvaltilarda cikaririm vs.bi duzen oturttin mu zor olmuyor

Maşallah ya ne güzel...tek çeşitte yok.cesit cesit çok takdir ettim.hemen menüyü caliyorum

Buzlugum doludur misafirim gelse cikariri. Hemen kahvaltilarda cikaririm vs.bi duzen oturttin mu zor olmuyor
Pohaca ve kurabiye yapmayı bilmiyorum. Yakın zamanda öğreneceğim ama.kek yapıp buzluğa atabilirim evet

Helal run yaptığınıza göre sizin misafir çok sanırım. Benim öyle çok gelenin olmaz.yani gelende yabancı değil bilir Pohaca kurabiye yapmayı bilmediğimi. Ama öğrenmem lazım. Videolu tarifleri bakacagim

Helal run yazmış telefon.Her gün olacaktı.

Tam tersine benimde misafirim pek yoktur ama gelirse cikaririm yoksa kendimiz yeriz ben sana cok cok kolay bol bol tarif yazarim cocuklar huysuz su an aksam yazarim canim

Çok geç çıkıyor mutfaktan.esimde dedi yemek yapmayı öğret diye ama.zannetmiuorum öğrenemez. Ama yemek işini akşamdan yapmak mantıklı geldi.et seviyor ama ben sebze de yesin istiyorum.

bakın sebze de yesin de ana yemek et olsun işte pratik ve protein içerir

yanına da salata sebze olur

işte ıspanak yaparsınız kıymalı sebze de yer

etli yemeğin yanına zeytinyağlı kereviz olur salata gibi

yani kışın sebze ne yiyecek ki

ıspanak, pırasa, kereviz dışında benim aklıma gelmedi valla

Evet çok seçenek olmuyor. Sebzeli bulgur pilavı, sebzeli kofte filan yapıyorum. O da tabi pek eşimin damak tadına uymuyor. Oğlana bu hafta bol bol kofte yapıp buzluğa alıcam. En azından onun sevmediği yemekler olunca onu yer.

Buradaki anne deneyimlerini okuyunca acaba ben gerçekten beceriksizmiyim diye düşünmeye başladım. Bazen eşimde şaşırıyor. Galiba hizlanmaliyim
Yok canım sanmıyorum beceriksiz olduğunuzu sadece size yardım eden çok kişi olunca sizin kolayınıza gelmiştir
İnanın insanın yapamayacağı bir şey yok sizinde üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.bira gayret planlı olmak yeter bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…