- 21 Nisan 2011
- 899
- 650
- 303
Benimde 2 yaşında oğlum çok uyanıyor geceleri nasıl başardın 11 saat uyutmayı lütfen yardım !!(yeni emmeyi bıraktı süt içiyor geceleri)Şuan bende aşağı yukarı aynı durumdayım. Ama ben iki bebeğimede uyku eğitimini verdim . 6 aylık olan gece 2-3 kez kalkıp 5-10 dk emip uyuyor. 2 yaşında olanda gece deliksiz 11 saat uyuyor. Bende sabaha dinç enerjik bir şekilde kalkıyorum.
ben bakıcı işine karşıyım yanınıza ev işleri için bir yardımcı alın. Ben büyük oğlumla oyun oynuyorum hoplayıp zıplıyoruz gülüyoruz kızımda şaşkın şaşkın bizi izliyor: )
Parmak boyası, kinetix kum veya oyun hamuru alın hiç olmuyorsa beraber kurabiye yapın öyle güzel vakit geçiyor ki...
üstelik benim yardımcım, annem kv vs yok her işi kendim yapıyorum.
benim tek sorunum eşimin aşırı titiz olması
Ütü akşam çocuklar uyuduktan sonra yapılıyor. Küçük onda uyuyor.Bu yüzden en fazla bir saat yapıyor. Her günde çamaşır tıkandığı için bitmiyor.Evde yatılı bakıcı var ve iki çocuk bakimı bu kadar zor olmamalı.
Büyük 2 yaşına girmek üzere sanırım. Küçük ise 5 aylık. İki yaşındaki çocuk bebeği kıskandığı için senin zamanını gereğinden fazla meşgul etmeye çalışıyor olabilir.
Evdeki kaynaklar yeterli gibi geldi. Babaanneden de yardim aliyormussunuz. Sanki bir planlama problemi var gibi gedli bana. Mesela evde neden sürekli bir ütü yığını var. Yardımcı işten kaytarıyor olabilir mi?
Yardımcınin evde olduğu bir günunuz sabahtan akşama kadar nasıl geçiyor onları anlatırsanız size planlama konusunda önerilerde bulunalım.
Sizin bir günlük düzeniniz nasıl?gerçekten merak ettimaçıkcası yatılı bir bakıcı ile iki tane çocuğa bakamıyor oluşunuzu garipsedim.
belli ki bir düzen oturtamamışssınız.
ev işleri yemek bebek bakımı vs. pek planlı değil gibi.
ben tek başıma 18 aylık ikizlerime bakıyorum.
elbette zor ancak planlı olmak şart.
9 aylık olana kadar da geceleri de hep tek baktım ben.
evdeki işleyisi bir gözden geçirin,yanlış yaptığınız birşeyler var
yaşları yakın 3 çocuğum var.Merhaba arkadaşlar. Benim araları 18 ay olan iki çocuğum var.Biri daha 5 aylik....Evde yatılı bakıcimiz var ama ben yine de çok zorlanıyorum. Büyük olan hep ilgi istiyor.Oglen de pek uyumuyor.Bakici genelde bebek ile ilgileniyor.Yemekleri ben yapıyorum ama bazen vakit bulup yapamıyorum. Büyüğü babaannesi dışarı çıkarırsa küçüğe ben bakıyorum bakıcı da temizlik yapıyor. Ev hep ütü dolu. Toplasan hep dağılıyor. Benim zaten genelde uykum oluyor.Kucuk gece çok kalkıyor. Yani kendime ayıralım vakit yok denecek kadar az.yaslari böyle birbirine yakın iki çocuğu olanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz? Tavsiyelere ihtiyacım var. Haftada bir gün bakicinin izin günü. O gün bizim ev savaş alanı...Büyüğe bazen sinirleniyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. O da küçük daha çünkü... Bu konuya bir el Atarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!
Ben sadece çocuklarla ilgilenemiyorum. Büyük oglumla oyun oynarken küçüğe bakamıyorum. Büyük baş başa oynayalım istiyor küçük kucakta gezmek istiyorBakıcı değil de, temizlik yemek için birini bulmanız daha iyi olur bence,
Sizde sadece çocuklarla ilgilenirsiniz, onlar daha anne çocuğu en çok sizin sevginize ilginize ihtiyacı var.
her işimi uyku düzenlerine göre ayarlıyorum ben.Sizin bir günlük düzeniniz nasıl?gerçekten merak ettim
Yatılı bakıcı almayın bencede günlük yardımcı alın ev işi ve yemek işi ile ilgilensin siz çocuklarla ilgilenirseniz.Sizin bir günlük düzeniniz nasıl?gerçekten merak ettim
Insanlarin hatmyatlarini kendisinin zorlastirdigina.katiliyoruum aynisi bu bayan icinde gecerli.geri kalan dediklerinize katilmiyorum.kim kimeayar vermeye calisiyor onu takip etmiyorum.ben gorusumj belirtim cocuk.is degildir candir.bakmasi bilmek.lazim.bu bir sorun degil kusura bakma.iki.cocuk.neki biriyle.oyna dogerini ver bakiciya bu kadaaar basit.bu burda acilcak dert yerine saymiyorum ben okadar.kv desine de kimse hizmetcilik yapmaz canim icinden kopar hayir doyemez insanlik namina yardimci olur.o.sizin gibilerin hizmetcilikmi yapicaam ben kompleksi hadi bay.Kadınin sıkıntısi var belli ki, çözüm aramaya gelmiş. Fikir istiyor. Riskli gebeliğine rağmen kvye hizmetçilik yapan gelmiş kadina ehli keyif diyor. Hic de saka soylememis. Hatta gayet konu sahibine ayar vermeye çalışilmıs yazışmalar var. Insanlar kendi hayatlarini kendi zorlastiriyor. Bazisinin imkani vardir bazisinin yoktur. Sende yok diye var olanı yaftalamak hasettir.
Tek çocuğa da yardımcı alanlar var. Yardımcı alamayana annesi teyzesi kvsi falan gelip destek oluyor zaten. Hele çocukların arasında yaş küçük olursa problemler daha çok olur.
Parka nasıl gidiyorsunuz iki cocukla?Şuan bende aşağı yukarı aynı durumdayım. Ama ben iki bebeğimede uyku eğitimini verdim . 6 aylık olan gece 2-3 kez kalkıp 5-10 dk emip uyuyor. 2 yaşında olanda gece deliksiz 11 saat uyuyor. Bende sabaha dinç enerjik bir şekilde kalkıyorum.
ben bakıcı işine karşıyım yanınıza ev işleri için bir yardımcı alın. Ben büyük oğlumla oyun oynuyorum hoplayıp zıplıyoruz gülüyoruz kızımda şaşkın şaşkın bizi izliyor: )
Parmak boyası, kinetix kum veya oyun hamuru alın hiç olmuyorsa beraber kurabiye yapın öyle güzel vakit geçiyor ki...
üstelik benim yardımcım, annem kv vs yok her işi kendim yapıyorum.
benim tek sorunum eşimin aşırı titiz olması
Küçüğü kanguruya koysan kendin de büyüğün elinden tutarsın. Orada da sen küçükle takilirsin oğlun koşar oynar.Parka nasıl gidiyorsunuz iki cocukla?
Oda sorun değil herhalde birini pusete koy öbürünü bindir bir bisiklete oyuncak arabaya tıngır mıngır gidin işteParka nasıl gidiyorsunuz iki cocukla?
Bakıcimin hakkını yemeyeyim. Sabah saat sekiz den akşam 11 e kadar hiç oturmuyor. Bana bebek bakımında da yardımcı olacak biri lazım. İkisi aynı anda agladiginda ne yapacağım? Bir de çocuklar geç yatıyor. Akşam eşim baş başa oturalım istiyor.o yüzden yatılı en iyisi.Evet dogru soyluyorsun. Bir de turk bakici sadece cocukla ilgilenirim eve dokunmam diyebiliyor. Ucretleri daha yuksek oluyor.
Konu sahibi bence yatılı bakıcı yerine evı temizleyecek, yemek ve ütü yapacak birini alın.
Bu kisi yatili olmasin. Turk olsun mumkunse. Yemekleri daha iyi olur. Evin duzenini daha kolay kurar vs. Hergun eve gelip yapacagi yemek supurmek utu bulasik vs. Siz de butun gun çocuklar ile ilgilenirsiniz.
Bizim arkadaşın bakıcısı vardı yatılı. Çocuğun mama sandalyesini bile silmiyordu. Kızcağız sinir oluyordu.
Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama siz bu kadar dağılır ve yorulurken bakıcı çok rahat bir hayat sürüyor olabilir sizin evde.
.
Tok yatırın. Gece süt içirmeyin. Hiç sağlıklı değil. Gece kalktığında kesin bir dille geri uyuması gerektiğini söyleyin. Işıkları açmayın.3 günde alışır. Benim 2 yaşındaki oğlumda 12 saat uyuyor geceleri ve kalkmıyor. Küçüğe öğretmem lazım benim de şu an gücüm yok
Benimde 2 yaşında oğlum çok uyanıyor geceleri nasıl başardın 11 saat uyutmayı lütfen yardım !!(yeni emmeyi bıraktı süt içiyor geceleri)
Merhaba arkadaşlar. Benim araları 18 ay olan iki çocuğum var.Biri daha 5 aylik....Evde yatılı bakıcimiz var ama ben yine de çok zorlanıyorum. Büyük olan hep ilgi istiyor.Oglen de pek uyumuyor.Bakici genelde bebek ile ilgileniyor.Yemekleri ben yapıyorum ama bazen vakit bulup yapamıyorum. Büyüğü babaannesi dışarı çıkarırsa küçüğe ben bakıyorum bakıcı da temizlik yapıyor. Ev hep ütü dolu. Toplasan hep dağılıyor. Benim zaten genelde uykum oluyor.Kucuk gece çok kalkıyor. Yani kendime ayıralım vakit yok denecek kadar az.yaslari böyle birbirine yakın iki çocuğu olanlar nasıl üstesinden geliyorsunuz? Tavsiyelere ihtiyacım var. Haftada bir gün bakicinin izin günü. O gün bizim ev savaş alanı...Büyüğe bazen sinirleniyorum sonra vicdan azabı çekiyorum. O da küçük daha çünkü... Bu konuya bir el Atarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler!
Aynen öyle...burada nasıl çocuklarıma daha faydalı olabilirim ve nerede eksiğim diye yazdım. Ama geneli dalga konusu yaptı.Cidden bazı yorumlar çok saçma.kadın sadece fikir sormuş bazıları sırf iğnelemek için yazmış..sizin hiç mi zorlandığınız konular yok.insanlara klavye başından atıp tutmak ne kolay...hey Allah ım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?