Zaten tek teselli büyüyünce çok rahat edecekseniz. Bizde eşimle bu şekilde avunuyoruzaraları tam 20 ay ve ikiide erkek hal böyle olunca oyuncaklarda ortak oluyor.. biri 3,5 biri 5 yaşında.. ben çalışıyorum.. biri anaokuluna gidiyor birine annane bakıyor..
o yollardan geçtim.. ayy ne güzelllll diyenler oluyor evet çok güzeller.. ama çok yoruluyor insan..
hatta bir anne atasözü bile yazdım EN GÜZEL MANZARA UYUYAN ÇOCUK MANZARASIDIR DİYEEE... uyandıranı keserim biçerim pıçaklarım :))))))
senin birde yardımcın varmış işten geliyorum oyun oynat sohbet et yemeğimi ayaküstü zor yiyorum..
onlar uyuyunca ertesi günün yemeğini yapıyorum ben o arada birde kpss çalıştım çok şükür iyide bir puan aldım :))) yaniii zor diye birşey yok diyeceksin... biraz büyüdüklerinde çok rahatlayacağımızı söylüyorlar.. buna inanmak istiyorum..
İmamın dediğini yap yaptığını yapma demişler :)) 5 aylık bebeğin gece 11 saat deliksiz uyumasını beklemiyorsundur umarımTok yatırın. Gece süt içirmeyin. Hiç sağlıklı değil. Gece kalktığında kesin bir dille geri uyuması gerektiğini söyleyin. Işıkları açmayın.3 günde alışır. Benim 2 yaşındaki oğlumda 12 saat uyuyor geceleri ve kalkmıyor. Küçüğe öğretmem lazım benim de şu an gücüm yok
Bakıcimin hakkını yemeyeyim. Sabah saat sekiz den akşam 11 e kadar hiç oturmuyor. Bana bebek bakımında da yardımcı olacak biri lazım. İkisi aynı anda agladiginda ne yapacağım? Bir de çocuklar geç yatıyor. Akşam eşim baş başa oturalım istiyor.o yüzden yatılı en iyisi.
Baba büyüğe çok düşkün bakıyor zaten.birlikte oynuyorlar ama benimle de baş başa bir kahve içmek istiyor.ben programsizim bu belli oldu.herkes eleştirdiğine göre...Tatlım çocuklar ağladığında kadına diyeceksin iki dakika işi bırak yanıma gel şu büyük ile ilgilen ben de küçüğü emziriyorum vs.
Bakici sadece bebek bakımı ile ilgileniyorsa ve o da çok yoruluyorsa bence o da pek tecrübeli değil.
Esin akşamları evde gel beraber oturalım diyemez. O da akşam eve gelince çocuklar ile vakit geçirmeli. Çocukları bakıcıya bırakıp siz birlikte vakit gecirmemelisiniz zaten. Özellikle 2 yaşındaki ile babasının daha çok vakit geçirmeye başlaması gerekiyor.
işte kadın çok becerikli değilmiş anlaşılan bu.Bakıcimin hakkını yemeyeyim. Sabah saat sekiz den akşam 11 e kadar hiç oturmuyor. Bana bebek bakımında da yardımcı olacak biri lazım. İkisi aynı anda agladiginda ne yapacağım? Bir de çocuklar geç yatıyor. Akşam eşim baş başa oturalım istiyor.o yüzden yatılı en iyisi.
Yemek yapmayı bilmiyor ki.benim.gercekten bir plana ihtiyacım varSen diyorsan ki bakıcıya memnunum o zaman eve temizlikçi alman lazım. Haftada 2 gün kadın gelsin. ütüleri yapar evi siler süpürür düzenler vs.
Bence senin yemek yapman çok yanlış. Ben şimdi yemeğe başlayacağım nereden baksan 2 saatim gidecek. Ve yemek bittiğinde yorgun ve aç olacağım. Hadi yemek yiyeceğiz sonra yemeğin getirdiği rehavet olacak vs. Evde yardımcı olsa yemeği ben yapmam.
Zaten tek teselli büyüyünce çok rahat edecekseniz. Bizde eşimle bu şekilde avunuyoruz
Yemek yapmayı bilmiyor ki.benim.gercekten bir plana ihtiyacım var
Sen yaz ortalama bir günün nasıl geçiyor. Plan yapalım işte. Çocuklar da düzene kolay alışırlar zaten.
ev muhakkak ne yaparsanız yapın savaş alanına dönecektir bence.tek sorununuz buysa kendinizi üzmenize gerek yok. Ben normalde de çok derli toplu bir insan değildim zaten bebekler olunca iş iyice çığrından çıktı.birçok şeyim yetişmiyor ve tam değil, anlattığınıza göre çokta aksamıyor işler, boşverin madem dağınık dursun.tam olarak şikayetçi olduğunuz ev dağınıklığı mı?_Ütü akşam çocuklar uyuduktan sonra yapılıyor. Küçük onda uyuyor.Bu yüzden en fazla bir saat yapıyor. Her günde çamaşır tıkandığı için bitmiyor.
Sabah çocuklar uyanınca ben büyüğe kahvaltı hazırlıyorum. O küçüğe bakıyor. Sonra küçük uyuyunca mutfağı toplayıp süpürgeye geçiyor. Ama süpürge geç bitiyor.o sırada bebek mutlaka kalkıyor. Kısa uyuyor.biz büyük öğlen uykusuna geçmeden dışarı çıkıyoruz. Döndüğümde genelde küçük emerek uyuduğu için uyuyamamış oluyor.buyuk öğleden sonra zaten evi tekrar dağıtıyor. Ben genelde büyük öğlen uyursa yemek yapıyorum. Akşam baba gelincede yemek yiyoruz.hep birlikte oturuyoruz g3nelde ev tekrar savaş alanına donuyor
ev muhakkak ne yaparsanız yapın savaş alanına dönecektir bence.tek sorununuz buysa kendinizi üzmenize gerek yok. Ben normalde de çok derli toplu bir insan değildim zaten bebekler olunca iş iyice çığrından çıktı.birçok şeyim yetişmiyor ve tam değil, anlattığınıza göre çokta aksamıyor işler, boşverin madem dağınık dursun.tam olarak şikayetçi olduğunuz ev dağınıklığı mı?_
aynı durumdayım bebeği emzirirken diğerini de ayağımda sallıyorum, ikisinin istekleri de farklı oluyor, yemeğe oturuyoruz ikisine aynı anda yemek yedirmeye çalışıyorum, büyüğün tuvaleti geliyor koşuyoruz kucağımda bebek tuvalete oturup yemek bile yiyemiyorum.yarım saat tutacak bir kişi dahi olmadı hiç.ama dediğiniz gibi ikisinin yüzüne bakınca her şeye değiyor.İkisinin arası 20 ay. Bakıcı imkanımız yok. İki haftada bir temizlik için yardımcı geliyor. yemek konusunda bazen kv yardımı dokunuyor.her türlü ihtiyacımı 3 senedir internetten alıyorum. duşta harcadığım süre ortalama 7 dakikadır, gece toplasan 2 saat ancak uyuyorum.evimin çok dağınık olduğu zamanlar oluyor,ama toplarım elimden geldiğince. tuvalete gidemediğim günler oldu,kızımı emzirirken oğlumu ayağımda salladıgım günler oldu, sinirden saçlarımı yolduğum günler oldu.kocamı çok özlüyorum. onunla eskisi gibi olabilecek miyiz hiç bilmiyorum. Söylenecek daha neler çıkar düşünsem. biz anneyiz gücümüzün son damlasına kadar harcarız, yetiştiremezsek canımız sağolsun. Yeter ki bücürler iyi olsun.
Olabilir tabiki orasini bilemicemcahil olduğundan değil de yabancı yatılı bakıcı çok daha uygun olduğundandır o
bence de :) hayır toplasam bile en fazla on dak toplu duruyor zaten.çocuklara oyuncaklarla oynamayın demekte pek akıl karı gelmediğinden saldım iyice olayı.onlar uyuyana kadar dağınık oluyor uyduklarında topluyorum sabah uyanır uyanmaz gene aynı cümbüşAynen bazen oyuncakların üzerinden atlaya atlaya gidiyoruz spor oluyor
Odanın bir ucundan diğerine ulaşmak için baya eynerji harcıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?