Yaslari yakın iki cocuk

Yahu arkadaslar sizde bna saldiriyosunuz kendisi belirtmis yatili kalmiolar diye tamam dir . ben sadece o an baska bir dusunceyle yazdim onu
Ama tabiki her zaman lafimin arkasindayim.yatili bulsa alirmis turk dedi kendisi yanii.sizlerin mudafa etmesine gerek yok

Benimde 2 yaşında oğlum çok uyanıyor geceleri nasıl başardın 11 saat uyutmayı lütfen yardım !!(yeni emmeyi bıraktı süt içiyor geceleri)
1 yaşına gelmeden önce gece emzirmesinin bitirilmesi gerekiyor siz biraz geç kalmışsınız. Bizim uyku eğitimimiz 3 gece sürdü biraz yorucu bir süreç oldu. Elini tutup, sarılıp sırtını sıvazlama ve o sürede oğlumun ağlama krizleri bazen daha emzirsem mi erkenmi diye çok düşündüm ama kendi mutluluğum ve onun uykuda daha fazla salgılanan büyüme hormonuna ihtiyacı var diye kendimi motive edip durdum. Sizin 2 yaşta daha uzun sürecek bu süre ama mutlala uğraşın daha huzurlu olursunuz ve tuvalet eğitimi zamanı geldiğinde gece beslenmediği işin daha rahat edersiniz.
Ve mutlaka odasını ayırın iki çocuğumuda 3 aylıkken kendi odalarında yatırmaya başladım.

Eğitim süresince su dahi vermeyin. Bazı arkadaşlarım beni dinlemedi dayanamayıp su verdiler yazık diye şimdi çocukları gece 1 lt ye yakın su içiyor ne kadar kararlı ve net olursanız okadar kısa sürer

Konularını biliyorum ve çok takdir ediyorum seni.

Gece uyandiginda yataginda sirtini sivazlayrak geri uyutmaya calistiniz degilmi.bnde uygulicam bsyagdir aklimda ihmal ettim .ama cok aglio sinirli bir sekilde ya

Bu tamamen sizin olayı nasil gordugunuzle alakali aslında,gözünüzde be kadar buyuturseniz o kadar sikilirsiniz.Benim çocuklarımın arası 2 yaş 9 ay,çalışıyorum,öğretmenim,ailemden cook uzaklardayim,eve temizliğe gelen biri bile yok,küçügumu ben bakıcıya götürüyorum(10 aylık) ev kirliyse kirli daginiksa dağınık bu kadar oluyor ne yapayim diyorum,çocukların bu günleri bir daha geri gelmeyeçek.Kucugum buyudugu için birlikte oynayabiliuoruz şu an.Sizinkiler de oynayabilir aslında,Kucugum 5 aylıkken biz oynuyorduk.Küçük kucagimda yakalama,saklambaç oynuyorduk ikisi de egleniyordu

Sen yaz ortalama bir günün nasıl geçiyor. Plan yapalım işte. Çocuklar da düzene kolay alışırlar zaten.
Sabah ben büyüğe kahvaltı hazırlıyorum. Baki

İmamın dediğini yap yaptığını yapma demişler :)) 5 aylık bebeğin gece 11 saat deliksiz uyumasını beklemiyorsundur umarım
Hayır ama şu an artık 4-5 saat beslenmeden uyuyabilir

İki saat uyku ile mi duruyorsunuz? Valla allah sizinde yardımcınız olsun.benim toplamda bir altı saati buluyor

Yemekleri ben yapıyorum. Yemek yapmayı bilmiyor.oyle bir mutfak temizliyor ki bitmiyor.ince ince... her seferinde abartma diyorum. Yavaş bir kız evet ama gönderemem çevremdeki arkadaşlarımın bakıcilar neredeyse ayda bir bırakıp gidiyor zora gelemiyorlar

Parka nasıl gidiyorsunuz iki cocukla?
Kızım ilk doğduğunda kanguruya alıp oğlumun elinden tutup iniyordum. Şimdi kız bebek arabasında rüzgarlığını takıp iniyoruz oda bizi izliyor. Avmlerin oyun salonuna gidiyoruz, bebek yüzmesine gidiyorum, oyun grupları, spor salonunda 0-3 yaş ücretsiz kreşi olan yeri seçtim orada yüzme, tenis , kuaför ihtiyacımı gideriyorum ( çocuklarıda kamera sisteminden izleye biliyorum bu arada)
Odanın birini oyun odası yaptık oraya top havuzu kurduk havuzda iyi vakit geçiriyor.
Eve birde kocaman bir akvaryum kurduk günlğk vazife edindik beraber balık besliyoruz hergün mutlaka balıklarına yemi veriyor, (temizleyeceğimiz zamanda akvaryumdaki suyu boşaltırken bana yardım ediyor)
Yemek yaparken çorbayı o karıştırıyor, tuzunu atıyor, bulaşıkları sudan geçiriyor:)
Kurabiye yaparken kendince şekil veriyor.
Bebek bisikletine bindirip kızımı kanguruya alıp oğlumu sürüyorum.
Beraber kitap okuma saati şekilli kitaplarla bana kendince hikaye anlatmaya çalışıyor.
Ben evi süpürürken oda vileda yapıyor.
Mutfak robotundan soğan gibi şeyler parçalanacağı zaman ben kesip koyuyorum oğlum tuşuna basılı tutuyor:) çocuklara görev verdiğiniz zaman daha kaliteli vakit geçirebiliyorsunuz. Sebilden kendine ve bize su dolduruyor
Daha şimdiden çok hamarat bir oğlum var alan yaşadı
Toz alacağım zamanda fıs fısların içine sade su koydum oda fıs fısı sıkıyor bezlede siliyor
Çatal kaşıkları dizmesini öğrettim bulaşık makinasını boşaltırken oğlumda onları yerleştiriyor( kesici aletler hariç) bardakları alıp bana veriyor bende yerleştiriyorum. Çamaşır makinasını oğlum doldurup boşaltıyor. Evde bu kadar hareket olunca kızda erkenden emeklemeye başladı. Heyecanlı heyecanlı el kol çırpıp duruyor süreli. Müzik açıp saçma sapan dans ediyoruz biraz uzun oldu ama

Sen yaz ortalama bir günün nasıl geçiyor. Plan yapalım işte. Çocuklar da düzene kolay alışırlar zaten.
Eksik göndermişim.sabah büyükle birlikte uyanıyorum. Kahvaltısını yaptırıyorum. Bakıcı küçüğe bakıyor. Küçük uyuyunca bakıcı süpürgeye başlıyor. Büyük ile ya dışarıdayız ya odasında oynuyoruz.buyugu öğlen uykuya ikna etmem bir saat...onu uyuyunca bir kahve içip yemek hazırlama. Uyumazsa çok fena yemek yapmama bile izin yok.bakici da küçük ile hep...o da az uyur.buyuk bakıcıya sevmiyor sevse isim kolay olacak.kucuk uyuduğunda ben de evle ilgilenirim.ama bu durum bakıcı ile ilgili değil. Hamile iken iki Türk yardımcı geldi.ikisini de sevmedi.o bir tek beni seviyor.oglen uyumadiysa hep huysuz.onun peşimde dolanıyorum. Akşamları büyük baba ile tekrar evi dağıtır ve oynar.kucuk uyuyunca bakıcı mutfağı toplar çok. Geç değilse ütü yapar.biz de büyük ile ilgileniriZ

Çok çok güzel...mutfak işine iyice dahil etmeliyim.tavsiyeler için teşekkür ederim

Canım küçüğü 8de kalkıyor 10 da geri uyuyor 1 saate yakın. Bir daha ki uykumuz 13.00 da büyüğün uyuması benimde 1 saati buluyor o arada kızı uyutmuyorum önce oğlumu uyutmaya çalışıyorum eline bir oyuncak alıyor onla oynaya oynaya veya ayağımda sallayarak uyuyor (gece saat 9da pijamasını alır getirir kendi yatağa gider uyır ama gündüz çok zorlanıyorum) büyük uyuduktan sonra küçüğü uyutuyorum. O ara 1 saat kendime zamanım kalıyor. 1 saat sonra küçük kalkıyor o arada küçüğün uykusu dağılmadan ağzına memeyi verip 1 saat daha uyuyoruz bende o ara dinlenmiş oluyorum. Çocukların ikisini bir arada tutun birbirlerine alışmış olurlar. Eğer öğlen uyku vaktinde ikisini bir arada uyuta bilirseniz yardımcıda o 2 saatte yemek ve temizliği rahat yapar.

Nekadar gereksiz yorumlar var. Daha fazla bakıcı,ehli keyf vs..
2 küçük çocuk elbet çok zordur,allsh yardımcın olsun.. annelerden destek alsan haftada bikaç gün ? 11 aylık kızım var çok zor.. konuyu takipteyim umarım mantıklı yorumlar gelir.

Bugun 5.cocuguma hamile oldugumu ogrendimve sizin yerinizde olmayi cok isterdim...9,7,5 yaslarinda ve 6 aylik kizlarim var ve ben yine hamileyim!yanlis anlamayin cocuklarimi cok seviyorum ve hepsini isteyerek yaptim ama bu sonuncusunun şok etkisini hala yasiyorum...rabbim nasip etmis diyecek bisey yok...sadece sunu dusunuyorum:anneme nasil soylicem

Allah yardımcınız olsun

konu sahibi mükemmelliyetci misniz? yanı ev her zaman temiz düzenli olsun jutfak hep ısıl ısıl olsun utusuz çamaşır kalmasın nevresimden iç çamaşısına kadar ütülensin mi istersiniz?

kendimde fark etmiştim ne zaman evde her şey kusursuz olsun istesem hayat hepimiz için çkilmez oluyr

Guess sana tavsiyem isler elbet olup biter ama cocuklarinin buyume anlarini birdaha goremeyeceksin.o yuzden ne kendini yiprat ne de cocuklarini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…