Yahu arkadaslar sizde bna saldiriyosunuzne alakası var cahillikle? bizim bir yakınımızda da sağlık sorunlarından dolayı yatılı bakıcı var ve gelen kadın yabancı. bir şirketle konuşulmuş ve şirket o kadını göndermiş ille de yabancı olsun diye tutturmadı yani kimse. bu tarz bir durum konu sahibinde de yaşanmış olabilir. alemsiniz nasıl da saldırıyorsunuz bilip bilmeden.
1 yaşına gelmeden önce gece emzirmesinin bitirilmesi gerekiyor siz biraz geç kalmışsınız. Bizim uyku eğitimimiz 3 gece sürdü biraz yorucu bir süreç oldu. Elini tutup, sarılıp sırtını sıvazlama ve o sürede oğlumun ağlama krizleri bazen daha emzirsem mi erkenmi diye çok düşündüm ama kendi mutluluğum ve onun uykuda daha fazla salgılanan büyüme hormonuna ihtiyacı var diye kendimi motive edip durdum. Sizin 2 yaşta daha uzun sürecek bu süre ama mutlala uğraşın daha huzurlu olursunuz ve tuvalet eğitimi zamanı geldiğinde gece beslenmediği işin daha rahat edersiniz.
Benimde 2 yaşında oğlum çok uyanıyor geceleri nasıl başardın 11 saat uyutmayı lütfen yardım !!(yeni emmeyi bıraktı süt içiyor geceleri)
aynı durumdayım bebeği emzirirken diğerini de ayağımda sallıyorum, ikisinin istekleri de farklı oluyor, yemeğe oturuyoruz ikisine aynı anda yemek yedirmeye çalışıyorum, büyüğün tuvaleti geliyor koşuyoruz kucağımda bebek tuvalete oturup yemek bile yiyemiyorum.yarım saat tutacak bir kişi dahi olmadı hiç.ama dediğiniz gibi ikisinin yüzüne bakınca her şeye değiyor.
Gece uyandiginda yataginda sirtini sivazlayrak geri uyutmaya calistiniz degilmi.bnde uygulicam bsyagdir aklimda ihmal ettim .ama cok aglio sinirli bir sekilde ya1 yaşına gelmeden önce gece emzirmesinin bitirilmesi gerekiyor siz biraz geç kalmışsınız. Bizim uyku eğitimimiz 3 gece sürdü biraz yorucu bir süreç oldu. Elini tutup, sarılıp sırtını sıvazlama ve o sürede oğlumun ağlama krizleri bazen daha emzirsem mi erkenmi diye çok düşündüm ama kendi mutluluğum ve onun uykuda daha fazla salgılanan büyüme hormonuna ihtiyacı var diye kendimi motive edip durdum. Sizin 2 yaşta daha uzun sürecek bu süre ama mutlala uğraşın daha huzurlu olursunuz ve tuvalet eğitimi zamanı geldiğinde gece beslenmediği işin daha rahat edersiniz.
Ve mutlaka odasını ayırın iki çocuğumuda 3 aylıkken kendi odalarında yatırmaya başladım.
Eğitim süresince su dahi vermeyin. Bazı arkadaşlarım beni dinlemedi dayanamayıp su verdiler yazık diye şimdi çocukları gece 1 lt ye yakın su içiyor ne kadar kararlı ve net olursanız okadar kısa sürer
Sabah ben büyüğe kahvaltı hazırlıyorum. BakiSen yaz ortalama bir günün nasıl geçiyor. Plan yapalım işte. Çocuklar da düzene kolay alışırlar zaten.
Hayır ama şu an artık 4-5 saat beslenmeden uyuyabilir
İmamın dediğini yap yaptığını yapma demişler :)) 5 aylık bebeğin gece 11 saat deliksiz uyumasını beklemiyorsundur umarım
İki saat uyku ile mi duruyorsunuz? Valla allah sizinde yardımcınız olsun.benim toplamda bir altı saati buluyorİkisinin arası 20 ay. Bakıcı imkanımız yok. İki haftada bir temizlik için yardımcı geliyor. yemek konusunda bazen kv yardımı dokunuyor.her türlü ihtiyacımı 3 senedir internetten alıyorum. duşta harcadığım süre ortalama 7 dakikadır, gece toplasan 2 saat ancak uyuyorum.evimin çok dağınık olduğu zamanlar oluyor,ama toplarım elimden geldiğince. tuvalete gidemediğim günler oldu,kızımı emzirirken oğlumu ayağımda salladıgım günler oldu, sinirden saçlarımı yolduğum günler oldu.kocamı çok özlüyorum. onunla eskisi gibi olabilecek miyiz hiç bilmiyorum. Söylenecek daha neler çıkar düşünsem. biz anneyiz gücümüzün son damlasına kadar harcarız, yetiştiremezsek canımız sağolsun. Yeter ki bücürler iyi olsun.
Yemekleri ben yapıyorum. Yemek yapmayı bilmiyor.oyle bir mutfak temizliyor ki bitmiyor.ince ince... her seferinde abartma diyorum. Yavaş bir kız evet ama gönderemem çevremdeki arkadaşlarımın bakıcilar neredeyse ayda bir bırakıp gidiyor zora gelemiyorlarişte kadın çok becerikli değilmiş anlaşılan bu.
hiç oturmayıp ta elinden bir iş gelmemesi düşündürücü.
yani yapıyormuş ama yavaş olması büyük sorun.
ev süpürme hergün yapılsa bile en fazla yrm saat sürmeli.
günlük temizlenen evin idaresi kolay olur.
yemekleri kim yapıyor?
Kızım ilk doğduğunda kanguruya alıp oğlumun elinden tutup iniyordum. Şimdi kız bebek arabasında rüzgarlığını takıp iniyoruz oda bizi izliyor. Avmlerin oyun salonuna gidiyoruz, bebek yüzmesine gidiyorum, oyun grupları, spor salonunda 0-3 yaş ücretsiz kreşi olan yeri seçtim orada yüzme, tenis , kuaför ihtiyacımı gideriyorum ( çocuklarıda kamera sisteminden izleye biliyorum bu arada)Parka nasıl gidiyorsunuz iki cocukla?
Eksik göndermişim.sabah büyükle birlikte uyanıyorum. Kahvaltısını yaptırıyorum. Bakıcı küçüğe bakıyor. Küçük uyuyunca bakıcı süpürgeye başlıyor. Büyük ile ya dışarıdayız ya odasında oynuyoruz.buyugu öğlen uykuya ikna etmem bir saat...onu uyuyunca bir kahve içip yemek hazırlama. Uyumazsa çok fena yemek yapmama bile izin yok.bakici da küçük ile hep...o da az uyur.buyuk bakıcıya sevmiyor sevse isim kolay olacak.kucuk uyuduğunda ben de evle ilgilenirim.ama bu durum bakıcı ile ilgili değil. Hamile iken iki Türk yardımcı geldi.ikisini de sevmedi.o bir tek beni seviyor.oglen uyumadiysa hep huysuz.onun peşimde dolanıyorum. Akşamları büyük baba ile tekrar evi dağıtır ve oynar.kucuk uyuyunca bakıcı mutfağı toplar çok. Geç değilse ütü yapar.biz de büyük ile ilgileniriZSen yaz ortalama bir günün nasıl geçiyor. Plan yapalım işte. Çocuklar da düzene kolay alışırlar zaten.
çok teşekkür ederim varolun.Konularını biliyorum ve çok takdir ediyorum seni.
Çok çok güzel...mutfak işine iyice dahil etmeliyim.tavsiyeler için teşekkür ederimKızım ilk doğduğunda kanguruya alıp oğlumun elinden tutup iniyordum. Şimdi kız bebek arabasında rüzgarlığını takıp iniyoruz oda bizi izliyor. Avmlerin oyun salonuna gidiyoruz, bebek yüzmesine gidiyorum, oyun grupları, spor salonunda 0-3 yaş ücretsiz kreşi olan yeri seçtim orada yüzme, tenis , kuaför ihtiyacımı gideriyorum ( çocuklarıda kamera sisteminden izleye biliyorum bu arada)
Odanın birini oyun odası yaptık oraya top havuzu kurduk havuzda iyi vakit geçiriyor.
Eve birde kocaman bir akvaryum kurduk günlğk vazife edindik beraber balık besliyoruz hergün mutlaka balıklarına yemi veriyor, (temizleyeceğimiz zamanda akvaryumdaki suyu boşaltırken bana yardım ediyor)
Yemek yaparken çorbayı o karıştırıyor, tuzunu atıyor, bulaşıkları sudan geçiriyor:)
Kurabiye yaparken kendince şekil veriyor.
Bebek bisikletine bindirip kızımı kanguruya alıp oğlumu sürüyorum.
Beraber kitap okuma saati şekilli kitaplarla bana kendince hikaye anlatmaya çalışıyor.
Ben evi süpürürken oda vileda yapıyor.
Mutfak robotundan soğan gibi şeyler parçalanacağı zaman ben kesip koyuyorum oğlum tuşuna basılı tutuyor:) çocuklara görev verdiğiniz zaman daha kaliteli vakit geçirebiliyorsunuz. Sebilden kendine ve bize su dolduruyor
Daha şimdiden çok hamarat bir oğlum var alan yaşadı
Toz alacağım zamanda fıs fısların içine sade su koydum oda fıs fısı sıkıyor bezlede siliyor
Çatal kaşıkları dizmesini öğrettim bulaşık makinasını boşaltırken oğlumda onları yerleştiriyor( kesici aletler hariç) bardakları alıp bana veriyor bende yerleştiriyorum. Çamaşır makinasını oğlum doldurup boşaltıyor. Evde bu kadar hareket olunca kızda erkenden emeklemeye başladı. Heyecanlı heyecanlı el kol çırpıp duruyor süreli. Müzik açıp saçma sapan dans ediyoruzbiraz uzun oldu ama
Canım küçüğü 8de kalkıyor 10 da geri uyuyor 1 saate yakın. Bir daha ki uykumuz 13.00 da büyüğün uyuması benimde 1 saati buluyor o arada kızı uyutmuyorum önce oğlumu uyutmaya çalışıyorum eline bir oyuncak alıyor onla oynaya oynaya veya ayağımda sallayarak uyuyorEksik göndermişim.sabah büyükle birlikte uyanıyorum. Kahvaltısını yaptırıyorum. Bakıcı küçüğe bakıyor. Küçük uyuyunca bakıcı süpürgeye başlıyor. Büyük ile ya dışarıdayız ya odasında oynuyoruz.buyugu öğlen uykuya ikna etmem bir saat...onu uyuyunca bir kahve içip yemek hazırlama. Uyumazsa çok fena yemek yapmama bile izin yok.bakici da küçük ile hep...o da az uyur.buyuk bakıcıya sevmiyor sevse isim kolay olacak.kucuk uyuduğunda ben de evle ilgilenirim.ama bu durum bakıcı ile ilgili değil. Hamile iken iki Türk yardımcı geldi.ikisini de sevmedi.o bir tek beni seviyor.oglen uyumadiysa hep huysuz.onun peşimde dolanıyorum. Akşamları büyük baba ile tekrar evi dağıtır ve oynar.kucuk uyuyunca bakıcı mutfağı toplar çok. Geç değilse ütü yapar.biz de büyük ile ilgileniriZ
yenidoğan halinden itibaren uyku eğitimi verilebiliyor ama bence en ideali 6. ay civarı :) http://www.bebekveuyku.com/hakkimizda.php bu siteden ayrıntıları öğrenebilirsiniz.Canım uyku eğitimine kaçıncı ayda başlıyorsun
Bugun 5.cocuguma hamile oldugumu ogrendimve sizin yerinizde olmayi cok isterdim...9,7,5 yaslarinda ve 6 aylik kizlarim var ve ben yine hamileyim!yanlis anlamayin cocuklarimi cok seviyorum ve hepsini isteyerek yaptim ama bu sonuncusunun şok etkisini hala yasiyorum...rabbim nasip etmis diyecek bisey yok...sadece sunu dusunuyorum:anneme nasil soylicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?