Yaso'nun Diyet Günlüğü

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Kilo bu genç yaşta (23) almış başını gidiyorken artık bir dur demenin vakti geldiğini düşünüyorum :)
Öğrencilik hayatımda yurtta kaldığım için diyet yapamadım ama artık kararlıyım, bu kilolar gidecek! :KK70:
Diyetisyene gittim bugün ve 1 aylık bir liste verdi. Onu uygulamaya çalışacağım. Yarın sabahtan itibaren başlayacağım öğün öğün yazmaya.

Şimdiki Kilom: 72.4
Hedef Kilom: 50
Boy: 1.62

Son düzenleme:
Saat 11'de kahvaltı yaptım. (Normalde 8.30 da kahvaltı yapmam gerekiyordu ama uyanamadım :( Hala uyku düzenimi oturtamadım)

Kahvaltı:

1 bardak şekersiz çay
1 tane salatalık
1 ince dilim beyaz peynir
5 tane zeytin
1 tane haşlanmış yumurta
2 ince dilim tam buğday ekmeği

Eklentiler

• 20151001_105916.webp
    20151001_105916.webp
    48,6 KB · Görüntüleme: 112
Saat 13:30'da ara öğün olarak 1 elma yedim.

16:00'da öğle yemeği yedim (bugün geç kalktığım için düzen tutmadı malesef :( ) 1 kase yoğurt, 5 kaşık patlıcan yemeği, 1 dilim tam buğday ekmeği. Normalde diyetisyenin verdiği listede 2 y.k. pilav veya makarna ya da çorba da vardı ama canım istemedi başka bir şey.

Saat 18:15'te 19:15'e kadar da tempolu yürüyüş yaptım. Akıllı telefona göre 410 kalori yakmışım :D Yalnız insan diyetle birlikte spor yapınca daha da içi rahat oluyormuş, hırslanıyormuş bugün onu anladım. Koştukça, terledikçe, yoruldukça yaktığım yağları düşünüp, olmak istediğim kiloyu aklıma getirip gaza geldim, mutlu oldum :)

20:00'da akşam yemeği olarak yine 4 y.k. taze fasulye yemeği, 1 kase yoğurt, 1 dilim tam buğday ekmeği yedim. Yine bu öğünde de ek olarak yağsız salata ve çorba vardı ama hem akşam yemeği geciktiği için hem de pek canım istemediği için yemedim.

Son olarakta 21:00'da şekersiz 1 bardak çay ve 4 tane kepekli grisini yedim. Ama çook incelerdi valla :D (Uno'nun grissunosuydu). Normalde meyve yemem gerekiyordu ama çay olunca dayanamadım, tekte içemiyorum onu :D

En çok beni zorlayacak olan 2 şey var sanırım. 1.si tatlı meselesi. 2.si su meselesi. Sadece 4 bardak su içebildim. En azından 2 bardak daha içip yatmak istiyorum.

Uhh böyle sıralayınca çok yemişim gibi geldi bana. Ama halbuki diyetisyenin söylediklerinden eksik bile yedim :/

Bu arada konuyu okuyan varsa sormak istiyorum. Tatlı ihtiyacınızı diyetteyken nasıl karşılıyorsunuz? Ben tatlıya, çikolataya çok düşkünüm. Ve meyvede beni kesmiyor malesef :( Bugün en çok tatlı aradım. Ama yemedim, o kadar yürüyüşte yoruldum, ter attım. Çikolata yersem o yürüyüşte yaktığım kalorilerin hiç bir faydası olmayacağı aklıma geldikçe sabrettim. Ama gerçekten önerilere ihtiyacım var. Şuan bile tatlı diye sayıklıyorum :D
Kahvaltıda diyetisyen bal falan da yazmadı. Oradan da eksiğim zaten :(

Merhaba Yasemin, yediklerine baktim da iyi gidiyorsun. Tatli konusunda ben kahvaltida 1 tatli kasigi bal yada recel yiyorum. Gun icinde çalıştığım icin onu yakiyorum zaten diye umuyorum:) eger canim cok isterse o gun tatli yiyorum ama gece olmamali. Ama sonrasinda bir hafta yememelisin. Haftada sadece bi kerelik kacamak dusunursen belki o gun zaten yerim diye diger zamanlar sabredersin. Ben gecen yil bu sekilde yapmistim ve zamanla o kacamak gunlerinde bile yiyesim gelmemişti cunku o bir haftada tartida eksileri görmek pahabicilemez :))

:( diyet yapmaktan sıkıldım
Spor yapmayı bayram tatilinde yine boşladım ara sıra konuna gelip motive olmaya çalışıcam, sen de benimkine uğrarsan sevinirim.

Fıstık konun hayırlı uğurlu olsun
Benim boyum 164 (aslında 163.5 :D) kilom bu sabah tartıldım 53.5
Bir zamanlar 67 kg dum
Hemen eski alışkanlıkları değiştirmek zor..
Ama şimdiki bakış açımdan bir kaç bir şey yazayım dedim müsadenle :KK68:

Ben ekmek şeker pakete girmiş gıda asla tüketmiyorum
Ekmek tahıllısı bile hayatta en gerekmez şey.. Mislinleştirip şişmanlatmaktan başka bir işe yaramıyor
Meyveyi bile çok gönüllü yiyorum
Tabi bahçede yetişmiş ufak oluyor o meyveler zaten kurtlu onlardan olsa bak yiyebilirim sabah bir porsiyon;)

Kuruyemiş doğal (!) protein deniz somonu gibi gdo lu mısırla beslenmiş çiftlik somonu değil mesela ve yağ ve sebze etrafında dönüyor beslenmem..

Sana şunu söyleyebilirim akşam yemek yemek çok akıllıca bir hareket değil bir bayan için
Misli misli hesaplıyor vücüt o saatte
21'de yemek nedir Allah aşkına
Asıl kilo verme o akşam yemeği ve sabah kahvaltı arasındaki açlık süresinde oluyor
Bunun için ve sağlık için (büyüme hormonun salgılatmayan miğde rahatlığı için) 17'den sonra yemek yenmemeli
17'den sabah 8'e kadar yansın yağlar...
Bir de ne kadar az öğün o kadar çok yeme hakkı oluyor insanın bence günde 2 max 3 öğün yenmeli yemekler arasında 5 saat olmalı ki leptin salgılansın

Akıl almaz ama sabah avuç avuç badem fıstık beyaz peynir iki parça kuzu pirzola yiyip (evet herkes sabah bunu yiyemez benim miğdem kaldırır ;)) akşam bir domates çorbası bir bamya yemeği yiyip zara bazen 34 kesinlikle 36/S beden o daracık pantolonlara girmek mümkün ;)
Diyetisyene söyle 17den sonra yemek yazması o haklarını 17'den önceki yemeklerine eklesin ...
Sevgiler

Merhaba Yasemin, yediklerine baktim da iyi gidiyorsun. Tatli konusunda ben kahvaltida 1 tatli kasigi bal yada recel yiyorum. Gun icinde çalıştığım icin onu yakiyorum zaten diye umuyorum:) eger canim cok isterse o gun tatli yiyorum ama gece olmamali. Ama sonrasinda bir hafta yememelisin. Haftada sadece bi kerelik kacamak dusunursen belki o gun zaten yerim diye diger zamanlar sabredersin. Ben gecen yil bu sekilde yapmistim ve zamanla o kacamak gunlerinde bile yiyesim gelmemişti cunku o bir haftada tartida eksileri görmek pahabicilemez :))

Ben tatlı konusunda çok zayıfım malesef. Bugün 5. günü diyetimin sadece ayrı ayrı günlerde 2 tane çikolata yedim o da küçük bayram şekerlerinden. Birde regl dönemime geldi daha da tatlı istedi canım. Şuan daha iyiyim çok şükür :D
Tartıdaki o eksileri görmek için çok sabırsızlanıyorum zaten :) Eminim o beni çok motive edecektir.

:KK43: diyet yapmaktan sıkıldım
Spor yapmayı bayram tatilinde yine boşladım ara sıra konuna gelip motive olmaya çalışıcam, sen de benimkine uğrarsan sevinirim.

Tabi uğrarım. Sakın pes etme! Ben ilk kez diyet yapıyorum. Muhtemelen 1-2 ay sonra bende bu karamsarlıklara düşeceğim ama gerçekten de tartıldıkça zayıfladığımızı gördükçe motive olacağımıza eminim :)

Fıstık konun hayırlı uğurlu olsun
Benim boyum 164 (aslında 163.5 :KK70:) kilom bu sabah tartıldım 53.5
Bir zamanlar 67 kg dum
Hemen eski alışkanlıkları değiştirmek zor..
Ama şimdiki bakış açımdan bir kaç bir şey yazayım dedim müsadenle :KK68:

Ben ekmek şeker pakete girmiş gıda asla tüketmiyorum
Ekmek tahıllısı bile hayatta en gerekmez şey.. Mislinleştirip şişmanlatmaktan başka bir işe yaramıyor
Meyveyi bile çok gönüllü yiyorum
Tabi bahçede yetişmiş ufak oluyor o meyveler zaten kurtlu onlardan olsa bak yiyebilirim sabah bir porsiyon:KK66:

Kuruyemiş doğal (!) protein deniz somonu gibi gdo lu mısırla beslenmiş çiftlik somonu değil mesela ve yağ ve sebze etrafında dönüyor beslenmem..

Sana şunu söyleyebilirim akşam yemek yemek çok akıllıca bir hareket değil bir bayan için
Misli misli hesaplıyor vücüt o saatte
21'de yemek nedir Allah aşkına
Asıl kilo verme o akşam yemeği ve sabah kahvaltı arasındaki açlık süresinde oluyor
Bunun için ve sağlık için (büyüme hormonun salgılatmayan miğde rahatlığı için) 17'den sonra yemek yenmemeli
17'den sabah 8'e kadar yansın yağlar...
Bir de ne kadar az öğün o kadar çok yeme hakkı oluyor insanın bence günde 2 max 3 öğün yenmeli yemekler arasında 5 saat olmalı ki leptin salgılansın

Akıl almaz ama sabah avuç avuç badem fıstık beyaz peynir iki parça kuzu pirzola yiyip (evet herkes sabah bunu yiyemez benim miğdem kaldırır :KK66:) akşam bir domates çorbası bir bamya yemeği yiyip zara bazen 34 kesinlikle 36/S beden o daracık pantolonlara girmek mümkün :KK66:
Diyetisyene söyle 17den sonra yemek yazması o haklarını 17'den önceki yemeklerine eklesin ...
Sevgiler

Teşekkür ederim :)
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim, ne güzel beslenme düzeninizi çok güzel değiştirmişsiniz. Ekmek çok sorun değil bende olmasa da olur ama kahvaltıda biraz arıyorum malesef :D
Gece yeme olayına kesinlikle katılıyorum. Ama şöyle bir durum var, ben KPSS'ye çalışacağım bu sene full. Saat 17'den sonra yemezsem gece 1'e kadar hayatta duramam ben. Zaten açlık olaylarında hemen elim ayağım titremeye başlıyor, soğuk soğuk terliyorum, hal falan kalmıyor. Böyle uygularsam o açlıkla derste çalışamam zaten duramam da, hemen elim ayağım titremeye başlar. Şekerim biraz yüksek çıktı malesef. Şuan için sorun yaratacak cinsten değil ama normal seviye üstünde. O yüzden oluyor galiba bunlarda.

Back
X