- 28 Aralık 2015
- 1.345
- 722
- 123
- 31
7 yaşındaki yiğenim ben yalnız yatak odamda olduğumda kapı çalmadan girmiyor.Hiç böyle şey görmedim.Resmen terbiyesizlik.Kitleyin kapınızı anlasınlar.Günaydın hanımlar,
Başlıkta bahsettiğim gibi oldu ve neye uğradığımı şaşırdım.
6 Aylık evliyim ve şuan 4 aylık hamileyim. Geçtiğimiz aylarda sabah erkenden ormana gideceğiz diye KV' de de kaldık. Sabah bizi uyandırmak için yattığımız odaya girmişti ama geceden hastaydım da zaten çok kafama takmamıştım.
Bu hafta sonu bize kalmaya geldi. Kp nöbetçi olduğu için evde tek kalmasını ben istemedim ve davet ettim eşimde gitti aldı. Ki her yerde söylerim çok severim kendisini değer veririm. Kaynana gibi hiç görmedim de aslında.
Sabah 9 gibi uyandık ve eşimle muhabbet ediyorduk. Kalkacaktım da zaten. Bir de kış geldi diye yorganı çıkardık ve gece sıcak olduğu için geceliğimi çıkarmışım yere atmışım zıbınla uyuyordum. Sabah pat diye kapı açıldı yok artık dedim neye uğradığımı şaşırdım. Eşimde dan diye niye giriyorsun anne dedi. Noldu dedi kv. Belki işimiz var dedi eşimde. Sabah sabah iş mi oluyor kalkın dedi. Yatağımın yanına kadar geldi. Camın önüne geçti dışarıyı seyretti. Ben öylece kalakaldım. Yorganın altından çıkamadım da yerde geceliğimi gördü birde.
Dün den beri hala etkisinden çıkamıyorum. Evet bir şey yapmıyorduk ki bu çok doğal. Eşime de gün içinde etkisinden çıkamadığımı bir daha gelirse kapıyı kitleyeceğimi söyledim. Kötü niyetle yapmadığını düşünüyorum ama ne olursa olsun patavatsızlıktır bu ve buz gibi soğudum şuan.
Daha önce de bahsetmiştim zaten, görümcem de eve geldiğinde dolaplarımı kurcalardı.
Bir kaç ay sonra doğum yapacağım ve eminim bizde kalacak kv. Belki görümcem de gelecek. O zaman ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten üzerimde doğum yapmamın vermiş olduğu stres olacak birde çocuk ağladı bahanesiyle gece gündüz odama girerse ne yapacağımı inananın bilmiyorum.
ah canım bnde o kadar iyiydim ki anlatamam ama baktım başka şeyler dönüyor o yönlendirdiği ben kabul ettiğim sürece iyyiyim ona göre hep onla gezcezistediği yere akşamları gidicek hergün ona gidicez haftasonu onla olcaz temizlik yemek aş herşey yan yana olcakk ve bunların hepsini eşime dicek eşimle halledicek yapı bu çünki . bişeye yok dedim bfalan meselas başladı suratlar. şimdi görsen anlatamam onun dediğini kabul etmediğim sürece suratı düzelmez dili sivri kendinden ödün vermez.. eşim saçıyla oynaya oynaya saç kalmadı bizi düşünüyomş nie böyleyiz diee. senin yanında konuşucam annenle hatalarını söylicem evlnediğimizi farkına varsın ben böyle çekemem dedm. oda ben böyleym dicek dedi. he öyleyle bende her dediğine uyamam mecbur değilim ddim. bakalım nolcak..Yanlış anlamayın ama nedense kayınvalidemle aram çok iui diyenleri birçok şeye göz yummuş olarak görüyorum.İnşallah aranız açılmaz ama ya aranıza mesafe koyacaksınız yada o istediği gibi davranacak aranız iyi olacak.Ben hayatıma karışılmasını istemeyrnlerden olduğum için mesafe koydum şükür kafam rahat yoksa ilk geldiğinde görümce de çekmecemi karıştırmıştı ki çok büyük hadsizlik.Bazılarına mesafe koymayınca anlamıyorlar sadece oğullarının kardeşlerinin evi sanıyorlar.Kayınvalidenizin yaptığı büyük terbiyesizlik o sırada çıplakta olabilirdinizi yakınlaşmışta olabilirdiniz bunu düşünemeyen kadın olduğunu zannetmiyorum.Ve herkes bilir özel bir iş yapmak için saate gerek yoktur heleki sabah saati insanlar her şekilde olabilir.Birde Eşinizin uyarmasına rağmen hiç utanmadanbaşınıza gelip kalkın demesi beklemesi hiç hoş değil.Mesafe iyidir ama işte o zaman da samimiyet! olmaz.
eşim onu utandırmak için söyledi aslındaKayinvalidenizin yaptigi cok ayip esinizin de anne belki isimiz var demesi de cok utanc verici
cocuk aglayinca sen susturacaksin elden ele gezdirmeyeceksin ki, zaten anneden baskasinda susmaz yenidogan... İlk elden cocugun bakimini sen ustlenirsen kimse firsat bulamaz.çocuk ağladı bahanesiyle
bencede... bi de bunun emzirmesi var.. odaya şimdi dalıyorsa o zaman da dalacak. benim ablamın hamileliğinde kadın emziriyordu. bi de kv gelmiş, kendi akrabaları da getirmiş çocuğu göstericem diye, yaw kadın bi çıkın dışarı, anne emzirsin.. sen rahat edermisin düşünen yok, herkes herşeyi görmek zorunda gibi..Doğuma onları değil annenizi çağırın ve üç günden fazla misafir etmeyin.
Lohusalık çok kötü, herkesten nefret ediyor insan.
Yalnızken daha rahat geçiyor.
canım öyle olmuyor gelip kalmak isteyene kalma diyemezsn yada 3 günden sonra hadi gitte diyemezsin ki. en kötü 10 gün kalırlar bende doğum yapıcam kalsın napayım diyorum yani.. en azından yemeği falan yapar öyle düşünelim yapcak bişi yok melesefDoğuma onları değil annenizi çağırın ve üç günden fazla misafir etmeyin.
Lohusalık çok kötü, herkesten nefret ediyor insan.
Yalnızken daha rahat geçiyor.
Benim de kardeşim doğum yaptığında eve gittiği ilk gün kadın-erkek doluşmuşlardı. Kv tarafı vs.bencede... bi de bunun emzirmesi var.. odaya şimdi dalıyorsa o zaman da dalacak. benim ablamın hamileliğinde kadın emziriyordu. bi de kv gelmiş, kendi akrabaları da getirmiş çocuğu göstericem diye, yaw kadın bi çıkın dışarı, anne emzirsin.. sen rahat edermisin düşünen yok, herkes herşeyi görmek zorunda gibi..
Çok yanlış yapıyorsunuz.canım öyle olmuyor gelip kalmak isteyene kalma diyemezsn yada 3 günden sonra hadi gitte diyemezsin ki. en kötü 10 gün kalırlar bende doğum yapıcam kalsın napayım diyorum yani.. en azından yemeği falan yapar öyle düşünelim yapcak bişi yok melesef
Günaydın hanımlar,
6 Aylık evliyim ve şuan 4 aylık hamileyim. Geçtiğimiz aylarda sabah erkenden ormana gideceğiz diye KV' de de kaldık. Sabah bizi uyandırmak için yattığımız odaya girmişti ama geceden hastaydım da zaten çok kafama takmamıştım.
Bu hafta sonu bize kalmaya geldi. Kp nöbetçi olduğu için evde tek kalmasını ben istemedim ve davet ettim eşimde gitti aldı. Ki her yerde söylerim çok severim kendisini değer veririm. Kaynana gibi hiç görmedim de aslında.
Sabah 9 gibi uyandık ve eşimle muhabbet ediyorduk. Kalkacaktım da zaten. Bir de kış geldi diye yorganı çıkardık ve gece sıcak olduğu için geceliğimi çıkarmışım yere atmışım zıbınla uyuyordum. Sabah pat diye kapı açıldı yok artık dedim neye uğradığımı şaşırdım. Eşimde dan diye niye giriyorsun anne dedi. Noldu dedi kv. Belki işimiz var dedi eşimde. Sabah sabah iş mi oluyor kalkın dedi. Yatağımın yanına kadar geldi. Camın önüne geçti dışarıyı seyretti. Ben öylece kalakaldım. Yorganın altından çıkamadım da yerde geceliğimi gördü birde.
Dün den beri hala etkisinden çıkamıyorum. Evet bir şey yapmıyorduk ki bu çok doğal. Eşime de gün içinde etkisinden çıkamadığımı bir daha gelirse kapıyı kitleyeceğimi söyledim. Kötü niyetle yapmadığını düşünüyorum ama ne olursa olsun patavatsızlıktır bu ve buz gibi soğudum şuan.
Daha önce de bahsetmiştim zaten, görümcem de eve geldiğinde dolaplarımı kurcalardı.
Bir kaç ay sonra doğum yapacağım ve eminim bizde kalacak kv. Belki görümcem de gelecek. O zaman ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten üzerimde doğum yapmamın vermiş olduğu stres olacak birde çocuk ağladı bahanesiyle gece gündüz odama girerse ne yapacağımı inananın bilmiyorum.
Keşke kocanın tepesine çıksaydın da o utansaydi girdiğine tuhaf insan ://Günaydın hanımlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?