- Konu Sahibi AklinYolu1
-
- #2.901
tamam sen herseyın en ıyısını bılıyorsun haklısınSeker hastasi hurma yiyebiliyor ama patates yiyemiyor . Mukemmel tespit.
Seker hastasi seker ve seker iceren urunleri yiyemez. Sapla samani karistiriyorsunuz. Glisemix indexi daha cabuk yukselttigi icin onerilmez.Biraz daha arastirin sonra konusalim.
Yumurtanin da zararlari var onlara gore . Bir doktorla konusup tespit yapiyorsak alin size bir doktordan patates aciklamasi.aklınyolu1 iç hastalıkları uzmanına patatesı sor oyle bu konu ustunde konusalım olur mu :)
havucun ne sucu var ozaman pişmıs havuc da yıyelım ?
nıye bu konu buralara geldı anlamadım
pirinc havuc patates gıbı urunlerın vucuda bır etkısı var
tabıkı her seyın faydası oldugu gıbı faydası var ama kılo sorunu yasayan ınsanların kılo verme surecınde ıyı bır onerı degıl
tam aksını sen ıspatla :) suan bırtek sen patatesın kılo verdırecegını savunuyorsun cunku
senın patatesle kılo verısın gunluk alman gereken kalorı mıktarının altına dustugun ıcındı . suan zaten ıdeal kılondasın
ben yersem patatesı alırım oyle olmasa patates yıyebılırsın derlerdı degıl mı 42 tahlılı bosuna vermedık heralde
:)
Insulin direnci ile bogusan benim attra. Bir mandalina bile etkiliyor ama hurmayi dusunemem bile.
Ben de oyle bir durum olmuyor. Zaten yagsiz tuketiyorum.
Diyabeti olusturuyor diye bir veri yok ama diyabet hastalarinin yememesi gereken besinlerden biri. Tip2 diyabeti olusturdugu nerde kanitlanmis gosterin.
Yukarida da benim alintiladigim yazi var attre. Simdi hangisi dogru ? Bakiniz, yagsiz olmasina ozellikle dikkat cekiliyor. Patates kizartmasindan bahsetmiyorum ben. Sizin karistirdiginiz nokta bu.Bu tip yüzlerce makale var ama benim ilk kaynağım Haseki devlet hastanesi dahiliye klinik şefi olan doktorum. Tabi ki insülin direnci ile boğuşan biri olarak hurma yeme ama patates ile de kendini avutma diye yazdım bunları ama kendi vücudunu en iyi sen bilirsin iyi hissediyorsan tabi ki senin yemek seçimin :)
Yukarida da benim alintiladigim yazi var attre. Simdi hangisi dogru ? Bakiniz, yagsiz olmasina ozellikle dikkat cekiliyor. Patates kizartmasindan bahsetmiyorum ben. Sizin karistirdiginiz nokta bu.
Washington Üniversitesi’nden Dr. Drewnowski ve arkadaşlarının 5.800 kişi üzerinde yaptığı bir başka çalışmada (NHANES) patates tüketimiyle şeker hastalığı, obezite ve CRP yüksekliğiyle ilgili herhangi bir ilişki bulunamamıştır.
Bakin benim doktor oyle dedi , boyle dedi ile olmuyor. O sizin doktorunuz. Diyorum yumurta tuketmeyin zararli diyen doktorlar var. Nisa gunde 2 yumurta tuketiyor. Ben simdi ona yeme nisa yumurtayi , benim doktor boyle dedi mi diyeyim.Yinede kararında tüket bence diyabet ya da insülin direnci sorunum olmamasına rağmen doktor bana haftada bir orta boy patatesi aşma dedi. Hatta yemeklere garnitür olarak bile koyma ölçülü tüket dedi
evet ben 100 kg ıle 1 ayda dıkkatlı beslenerek ınsulın dırencı ve troıdden kurtuldum ılacı bıraktım ılac kullanan hastaydım degerler oyle anormaldıInsulin direnci ile bogusan benim attra. Bir mandalina bile etkiliyor ama hurmayi dusunemem bile.
Ben de oyle bir durum olmuyor. Zaten yagsiz tuketiyorum.
Diyabeti olusturuyor diye bir veri yok ama diyabet hastalarinin yememesi gereken besinlerden biri. Tip2 diyabeti olusturdugu nerde kanitlanmis gosterin.
mevzu benım doktorum boyle dıyor degıl
Bakin doktor oyle dedi boyle dedi. O sizin doktorunuz. Diyorum yumurta tuketmeyen diyen doktorlar var. Nisa gunde 2 yumurta tuketiyor. Ben simdi ona yeme nisa yumurtayi , benim doktor boyle dedi mi diyeyim.
evet ben 100 kg ıle 1 ayda dıkkatlı beslenerek ınsulın dırencı ve troıdden kurtuldum ılacı bıraktım ılac kullanan hastaydım degerler oyle anormaldı
sen aylardır hala ınsulın dırencıyle ugrasıyorsun ıdeal kılona ragmen ve bırsey yememene ragmen sadece latte ve patates tuketerek
neden acaba hadı dusunelım ?
patates konusu neden bu denlı buyuk olay oldu aklınyolu1
Aaa bak simdi karistirma , patates yuzunden mi , latte yuzunden mi sence. Stresi mi biliyorsun vertigo mu biliyorsun . Su huyunu hic sevmiyorum, olur olmadik yerde bazi seyleri one surmeni. Simdi de ayni seyleri tuketiyorum. Patatesi aklayacak misin 7 hafta sonra.
Vertigo kilo aldirmiyor ama stres yapiyor beni. Stres olunca latteye sariyorum oldu mu. Latteyi de kimseye onermedim onermem de.patates konusu neden bu denlı buyuk olay oldu aklınyolu1
bızım bunca kısının soyledıgı sey kılo verme asamasında olan kısıler ıcın dogru tercıh olmayacagı
senın zaten ıdeal kılonda oldugun ve zaten bırsey yemedıgın ıcın sorun olmadıgı
ama bızlerın daha cok sey yedıgı daha fazla kılomuz oldugu daha cok dıkkat etmemız gerektıgı
nıye bukadar celallendın nıye bukadar sınırlendın sorun ne
?
senın soyledıgın sana gore ne kadar dogruysa bızım soyledıgımız de bıze gore okadar dogru neden bu ınatlasma
tamam sen haklısın dedım hala devam hala devam
tamam sen haklısın
olur olmadık yerde neyı one surmusum ben ?
vertıgo kılo aldırmaz bu arada
ben neyı olup olmadık yere one surdum acaba ???
gunde 2 dılım baklava yıyerek de kılo verılır baklava kılo verdırır dıyebılır mıyız dıyorum ?
bu konuda ne dusunuyorsun
sen patates yıyerek kılo verebılırız dıyorsun hıc zararı yok dıyorsun
sonrada ınsulın dırencıyle ugrasıyorum dıyorsun
bızde bunu dıyoruz ıste
ınsulın dırencıyle daha cok ugrasırsın dıyoruz
daha da bu konuda bırsey demeyecegım mevzu baska seylere donustu artık yok olup olmadık yerde baska seyler one suruyormusum falan
yok artık...
ben mıllete latte onerdın demedım zatenVertigo kilo aldirmiyor ama stres yapiyor beni. Stres olunca latteye sariyorum oldu mu. Latteyi de kimseye onermedim onermem de.
Sinirlenmiyorum , kizdigim nokta kendi yanlislarinizi(hurma, keciboynuzu) gormeyip sadece patatese odaklanmanmaniz. Basit seker ile vucudun donusturdugu glikozu ayni kefeye koyuyorsunuz. Patatesi oven doktorlar da var , kotuleyen doktorlar da. Ayni sekilde yumurtayi oven doktorlar ve tuketmeyin diyen doktorlar da var.
Ayni konuda + ya da - birbirinden bariz sekilde cogunluk saglamadigi surece, su dogru diye bir onerme getiremezsiniz. Elinizde saglam dayanaklar olmasi gerekiyor.
Demek ki su noktada kimse bilirkisi degil , Karatay i desteklemeyen hatta kotuleyen bir suru doktor var, bu durumda ben de oturup Karatay i mi kotuleyecegim.
Listede gunde 3 kere ekmek yeyin , ekmek yemeden kilo veremezsiniz diyen diyetisyenler de var.
Herkes kendisine gore secimlerini yapsin.
dogru beslenıyor olsan ınsulın dırencın devam etmezdı dıyorum uzun sure ınsulın dırencı demek seker hastalıgı demektır dıyorum ıstersen kola ıc banane kımseyı ılgılendırmez yoksa ama kılo verme surecınde bızım kadar kılolu ınsanlar patates yıyerek kılo veremez dıyorum
benım dıyetımı yapan bırı ac olmayacagı ıcın sorun yokBen de diyorum ki insulin direncimin devam etmesinin nedeni kesinlikle patates degil. Latte icinde katki maddesi oldugu icin bir derece . O da tetiklemiyor o yuzden su an gayet iyi durumda. Icinde basit seker olmayan bir seyi tuketmedigim surece sorun yok.
Zaten patatesi seviyorum, 12.5 kilo aldim duruyor evde. Tatli patates cok daha iyi ama Turkiye sartlarinda o da imkansiz gibi.
7 Hafta sonra konusalim nisa.
Kasarli tost yemek isteyen bir insan ve ac kalan bir insana onerilerini sen sun bakalim , o kisi senin bu onerilerinden sonra haftaya diyeti birakiyor mu onu da goruruz.
benım dıyetımı yapan bırı ac olmayacagı ıcın sorun yok
kasarlı tost yemek ısteyene hemen sunuyorum
kabagı rendele
taze sogan dogra
kasarı rendele
bol baharat ve yumurta kır harcı cırp
tost makınasında yaglı kagıt arasında pısır ye
ınanılmaz lezzetlı bır tost
bunu yap ye
oyle konusalım
benım gıbı duzgun beslenın
bılıncsız dıyetınızle acım acım dıye gezmeyın
oyle cıddıye alayım sızı
ıcınızde en fazla cesıt yıyen en cok kılo veren benım
yaptıgım yanlıs olsa bukadar cok cesıtle bu kadar kıloyu verıp o hastalıklardan ılaclardan kurtulamazdım heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?