Yazıp rahatlamak istiyorum

Rabian onu cok uzuyor Rabian degismesse evliliginiz yurumez oglum kadin dedigin altta durur erkege uyum saglar, Rabian simdiden seni eziyor oglum ezdirme kendini diyorlar

yani bu sözleri duydunuz mu siz cidden, şaşılacak şey, ve sakinsiniz de bravo yani.

peki bunları size aktaran nişanlınızın aktarma şekli nasıldı?

bir de bu önerilere kulak tıkıyorsunuz diye asi falan olmazsınız, olur mu öyle şey.

zurnanın canı mı çıktı niye vuvuzelaymışki

Birlikte karar vermek ezilmek demek değildir.
(tabi sac renginize değil)

Belki onlarda ogulları evlenecegi için hevesli heyecanlıdır bu durumu ikinzlede paylaşmak istiyorlardir.
Büyük oldukları için fikir sormanı bekliyorlardir.sende kendi evin kendi zevkin olsun istiyorsun tabi sonuna kadarda haklısın.
Asil endişe ettikleri bence senin ve nişanlinin yapısı bence
Bu kız oglumuzu ezer parmagında oynatır diye korkup sizi akıllarınca yola getirmeye calısıyorlar.
Buna imkanıda nişanlınız veriyor.biraz daha aktif olsa bu polemiklerle hiç karşılaşmazsınız.
Evlenince de sürecek diyaloglar bunlar onlemini almalısın.nişanlınla güzelce konuş.
Ve şunuda ekleyim evliliğin degistirmediği insan yoktur.

Biz sana nasil yapici konusalim anlattigin tablo gayet acik, nisanlin anne babasinin kucuk sinemasina inaniyor sirf seninle dugun oncesi arasi bozulmasin diye simdilik evet haklisin diyor ama nikahi basip seni karisi yapinca inan bana bu usuleten soylenmis evet haklisin larda kalmayacak ve yerini sen saygisizsin uyumsuzsun falan filan gibi annesi ve babasinin agzindan kopyalanmis sacma cumleler alacak. Bir kere evlenecegin adamla dogru ve yanlis kavramlarinda ayni bakis acisiniz yok sen nasil evleneceksin ki bu adamla bir omur gecireceksin ?
Sana dunyanin en sacma seyi gelen bir olay adama normal geliyorsa o adamla nasil evleniyorsun ben anlamadim. Ben %100 ayniliktan benzerlikten bahsetmiyorum ama temel seylerden bahsediyorum.

Valla yol yakinken akillica dusun ona gore davran derim, helede isin gucun mesleginde yoksa (ki umarim vardir) bu nisanlin ve anne babasi seni 5 ayda manyak ederler kendini mahkemelerde bulursun, belliki cok mudahaleci bir ailesi var herseyinizi kontrol edecekler ve belliki seni insan yerine bile koymuyorlar kadin kendi donemindeki 60-70 lerdeki evlilikler gibi dusunup kadini kocasinin ve kocasinin ailesinin hizmetcisi olarak dusunuyor.
Bir insan ne derece suursuz olabilir de bir baskasinin sac rengine kadar karismaya calisip sozu dinlenmeyince sinir krizleri numarasi yapar, bir dusun bu kadinla bir omur bas edebilecekmisin.
Istesende istemesende olene kadar hayatinda kalacaklar cok iyi dusunmelisin.

Nerde oturacaksınız yakın mı olacaksınız.
Daha iyi olmayacak ilişkileriniz. bunu bilin sadece.

kadın kısmı erkekten daha geri durur kafasındaki bir anne babadan sizin evliliğinizr müdahil olmamalarını bekliyor musunuz cidden ? kendi aileniz durumun farkında değil mi? bu cümleyi duyduğum an koymuştum kapıya sanırım

Su anlattıgın durumu dışarıdan bizim gibi okursan ne yapman gerektiğini zaten bulursun

sence nolucak?bence cevabı kendin de biliyosun.bu insanlar zaten kaç yaşlarına gelmişler değişmezler.nişanlın da evlenince onlar gibi olacak çünkü insanın özü asla değişmez.yıllarca böyle yönlendirilmiş, ailesine karşı gelemeyen biri sence evlenince seni koruyup onları karşısına alabilir mi?
biraz mantıklı düşün sadece, değişme ihtimalleri olmadığını sen de göreceksin.
yani ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.asıl önemli olan düzeleceğine kanmaman.

Nişanlınız niye tarafsız kalıyor anlamadım, siz onun anne babasıyla değil nişanlınızla bir aile kurmaya çalışıyorsunuz. Böyle yetişkin olamamış insanları adam yerine koyup bir de evlenmeyin. Sizin saç renginize kimse karışamaz bırakın ailesini, oturacağınız eve de ikiniz karar verirsiniz. Anne babayı ilgilendiren bir durum yok ki, ha ne zaman ilgilendirir, kişi hala çocuksa, ya da kendi hayatını idare ettiremeyecek başkasının bakımına ihtiyaç duyduğu bir durum olursa, o zaman da niye evleniyor diye sorulur. Kendi çocuğunu yetişkin bir birey olarak kabul edemeyen, kendi hayatı, evi, kararları olmasına kabullenemeyen bir aileden size öyle davranmalarını bekliyorsunuz, pek olası görünmüyor.
Saygıyı kendilerine ve oğullarına kul köle olunması olarak algılayan insanlarla ve bu konuda 'tarafsız' kalmayı tercih eden (tarafsız falan değil, bal gibi işine geliyor beyimizin) bir nişanlıyla sizin bağımsız karakteriniz uyuşmaz bence, kendileri gibi düşünen bir gelin bulsunlar bence, erkek kadından üstündür kafasında kadın da çok ne yazık ki.

dugun eylulde

annem biliyor .. ne alakaysa annemde benim alttan almam gerektigini dusunuyor, onlar biz gibi degil kizim oldugu gibi kabul edeceksin, baska birini sevdin diyelim onun ailesi kusursuz mu olacak saniyorsun, o kusursuz mu olacak.. kimin evliligi kayinvalidesi dort dortluk evlilik boyle birsey, uyum saglamayi ogrenmen gerek tarzinda konusmalar yapiyor, suclu beni bulur annem genellikle ..

evlenince degisecegini dusunmuyorum
evlenince ne olacagi hakkinda bir hissim yok bilmiyorum ..

yani cok iyi giden iliskimin, bu insanlar yuzunden inisler yasamasina tahammul edemiyorum evet suc nisanlimdada var, bir cogunuzun dedigi gibi sonucta 'o aile' buyutmus onu.. ben anne babama cevap verebiliyorum ama benim nisanlim normalde maco dedigimiz erkeklerden ama babasinin onunde sut dokmus kedi.. annesine cevap veriyor ama babaya asla asla asla .. korkaksin dedigim bile var evet korkagim ben ana babaya ataya saygi nedir bilirim, yasli insanlarin(50 yaslarindalar) kalbini kirip duramam onlarda cahil insanlar boyleler iste ne bekliyorsun ki diyor bazen bana ...

sanki sende izin veriyorsun gibi.yada o ışığı görmüşler sende.bir arkadaşım doğulu bir aileye gelin gitti ne dedilerse yarsıını yaptı yarısını yapmadı dırdırları bitmedi gitti.şimdi ikinci gelini aldılar kız tam bir feminist en ufak ışık yok valla sessiz sedasız oturuyo oğlanın ailesi karşısında olan arkadaşıma oldu şimdi oda isyan bayrağını açtı.sizin derdiniz banamıydı dedi.dik dur hemde dimdik.

Nasıl ya, gerçekten mi?
Arkadaş sen gibi hiç kimseye eyvallahı olmayan genç bir kadının kaderi de zormuş.
Arkadaş senin arkanda ailen bile yok anladığım kadarıyla.
Kimle restleşiyorsun bilmiyorum ama pek işe yaramıyor sanırım senin tepkilerin.
Alttan al madem.

Anaya ataya saygı duymayı bilirim diye diye çocuğunuzun ismini bile koyamayacaksınız belki, hazır mısınız buna? Çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştiremeyeceksiniz. Balayınıza nerede gideceğinize tek başınıza karar verme yetisi varmıymış nişanlınızda misal? hayatınızda bundan sonra isteyeceğiniz en küçük şeyde bile kv ile çatışıyorsa olmamasına hazır mısınız? Düğününüzden balayına, eşyanızdan televizyonunuzun modeline kadar pek çok şey. Saçınızın rengine karışan insan sizi bu konularda rahat bırakacak mı?

Demek asilik de bir yere kadarmis. Siz dik kafali degil, bildigin ellerini onune baglamis kaderine razi bir tipsiniz.

Aynı sebeplerden 5 sene önce nişan atmış biri olarak tek söyleyeceğim şey : ayrıllllll!!!!

sen hiçbir zaman değişmiyeceksin, onlarda. eğer evlenirsen (ki hayatının hatası olur) aynen bu şekilde devam edecek hatta daha ağır olacak. kendinden ödün verme. sevgili yada koca hayatının her yerinde bulunur ama huzur kolay bulunmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…