Yazlığın mı var derdin var

o zaman kalksın.
bu devirde insanlar birbirini rahatsız etmemeleri gerektiğini öğrenmiş olmalılar, öğrenemedilerse itinayla öğretilmeli.

işte bunu anlatmak zor oluyor karsındaki kalın kafalıysa sana zarar geldikten sonra anlıyorlar

Yuhhhhhh.... yüzsüzlüğün bu kadarını da hiç duymamıştım... :1shok:

ay gina geldi bütün sayfalari okurken sistimmmm kafamçokkarıştı

you knowcum sosis varmiydi gi, sosisten baska yiyemiyom ben aklinialirimsmile

ay gina geldi bütün sayfalari okurken sistimmmm kafamçokkarıştı

you knowcum sosis varmiydi gi, sosisten baska yiyemiyom ben aklinialirimsmile

sosis yok baska bişi var yermisinaklinialirimsmile denmiyor işte kaydirigubbakcemile3 ya valla bunlar daha aklıma gelenler ha bide annem hep kardeşlerim için markete gidince abur cubur bişiler alır çikolata cips fln ama her zaman vermez yani dolabın arkasında dogru saklar yemekten sonra verir yesinler die şimdi halam olacak sahıs bunu bilio tamammı oğluda tutturdu çikolata çikolata diye annemde kalmadı dedi ama gercekten kalmamıstı biliorum inanmadılar ya dolabı bosalttılar acaba varda bizemi vermio die alsanaalsanasmile e bulamadılar tabi

he onuda yirim nolacah aklinialirimsmile

ya bu insanlar yemin ederim cok görgüsüz, cok yüzsüz.
bide dolabimi bosaltiyolar, varda bize vermiyor diye, allahim ne ayippppppppppp ben utandim suan yaa kötükedihüso

allahtan bizim yazligimiz felan yok
bende büyük halamdan cok cektim, neler yapti bize neler, babam ilk zamanlar görmedi etmedi, ablamdir napiyim dedi,
ama simdi oda gördü gercek yüzünü,
benim namusuma dil uzattiktan sonra tabi klava:
artik sadece yazlari 1 saat oturup geliyoruz, baskada hic görüsmüyoruz onlarla :dilcikar:
gercekten biz anne tarafindan pek cekmedik, düsünüyorumda herkes baba tarafindan sikayetci, benim arkadaslarimda öyle benneyaptımki

evet bak sende baba tarafından ya cunku su var kız tarafı aman dikkatli davranalım aman kızımız üzülmesn yuvası dağılmasın derler ama erkek tarafı gelinin hizmetci gbi görür aman abimizin yuvası dagılsa yeniden evlenir diye düşünürler yani bence öyle düşünüyorlar istisanlara hariç tabi benim babamda ilk baslarda tamam haklısınız ama ablam ne yapayım atamam diodu ama o olaylardan sonra babamda sogudu aramıyor bile artık onlar ararsa konusuyor annem onlar yüzünden hasta oldualsanaalsanasmile neyseki allaha şükür şimdi iyi
ya 2 dayım var 1 i baska bir ilde o bile gelince 2 gun kalır oda zorlamayla gider dediğim gibi karısı rahatsız ama annemi yerinden kaldırmaz küserim ben yapcam der annem bırakmaz ama birlikte herseyi yaparlar dier dayımla aynı sehirde oldugmuz halde gelmez bile yada sabah gelir akşam döner anneannemler bak 10 seneyi gecti yazlıgımız var toplasan 3 defa gelmemiştir denize girmem havuza girmem ne işim var size yük olayım der

Bugünlerde aynı durumu yaşıyoruz.yüzsüzlük yapıp davet etmeden gelmeleri yetmiyor bide evde yayıldıkça yayılıyorlar. televizyonun karşısına geçip uzanmalar kumandayı ellerinden bırakmamalar İNSAN KENDİ EVİNDE KENDİNİ MİSAFİR GİBİ HİSSEDİYOR RESMEN alsanaalsanasmile
yemekleri hazırlanıyor çayları kahveleri hep önüne geliyor.siz bulaşıkları yıkarken onlar keyif yapmaya devam ediyor tabi.100 milyar param olsa gene de yazlık almam.Bu durumuda yaşayan bilir.

bizimde yazlığımız var ama çok şükür ki akrabalara konu komşuya uzak oldukları için istesede gelemiyorlar ama hakkını yiyemem şimdi iki teyzemde bize gediklerinde sağolsunlar yardım ederler her şeye temizlik bulaşık yemek ne olursa keyif mi yapıcaz hep beraber yaparız hatta birimiz yemek yerse diğeri ayaktaysa teyzemler kızar oturun artık hep beraber yiyelim diye zaten yazlık tek başına çekilmiyor hem yazlık oluncada bir yere bağlı kalıyorsun insan her sene sıkılıyo değişik yerle görmek istiyo...ama yazlık oluncada gidemiyorsun...

okul kapanalı ne kadar oldu anneme sordum aman belki giderim diyo kadını evinden soguttularalsanaalsanasmile

Benım aılemın yazlıgı yok, ama yazlıga bedel bır daıremız var.
Denızımız eksık, ona da gol care oluyordu
Cocuklugumda bılhassa yazlıkcıların! haddı hesabı olmazdı.
Yurt dısından gelen amcalar, amca cocukları bızde kalırdı.
Oyle bır gun bes gun de degıl, bır ıkı ay.
Ust kat tamamı ıle onlar ıcın hazırlanırdı.
ınkar etmeyeyım, annemın eltılerı ıyıdır.
Her zaman mutfak konusunda yardımcı olmuslardır.
Fakat bu kadar uzun surelı mısafırlıkler ne olursa olsun yorucu oluyor ev sahıbı ıcın.
Babamın da elı bıraz fazla acıktır.
En ıyısını yedırmek, hedıyeler almak, gezıler duzenlemek vazıfesıymıs gıbı davranırdı daıma.
Bırde gıderken her yıgene harclık verılırdı.
O zamanlar pek anlamıyordum,
Fakat sımdı dıyorum kı annem ne kadar sabırlı davranmıs.
Bızımkılerı sorarsanız, asla bırının evınde kalamazlar.
Bılhassa babam, baskasının evınde uyuyamaz bıle.
Neyse, bana gelınce.
Esımın aılesının! yazlıgı var.
Sevgılı kayınvalıdem ve kayınpederım su an orada tatıl yapıyorlar.
ıkı kucuk cocukları ıle.
Yakında evlı kızları da yanlarına gıdecek ve gerıye kalan ıkı kızları da bızımle kalacak.
Bu demek oluyor kı artık her yaz yazlık sendromu yasayacagım.
Cunku ozellıkle bırı ıle aynı ortamda bulunmak ıstemıyorum.

bizde tatil memleketinde yaşıyoruz..fakat buranın denızı bana pis geldiği için ben girmiyorum..kimse de gelmiyor bize .kendi aılem güneyde akdenize onların yanına gıdıyoruz her sene..ben ve ablam gurbetteyiz..ayarlayıp beraber gıdıyoruz ev curcuna gıbı oluyor..2 ablamda cocuk,2 abımde,1 bende büyükleri hiç saymıyım..şimdiye kadar pek problem yapmadım ama ıilk kez oğlumla gıdecegım açıkcası o kalabalıkta cocugumun düzenı bozulur dıye de korkuyorum..ama ancak yılda bır defa böyle toplanabılıyoruz..allahtan evin en küçüğüyümde bana iş yaptırmıyorlar...tatılın tadını cıkaran tek ben oluyorum yaniii..ama bu sene cocukla bılemıyorum nasıl olacak..

Valla kizlar siz mi meleksiniz ben mi cok cadiyim.. KIZLAR agziniz diliniz yok mu sizin ya okudum icim fena oldu.... bana hicbirini yapamazlardi.. Zaten tembel olarak biliyorlar beni bilsinler cunku hizmet edemem kimseye hele oyle gunlerce kalana. Eli ayagi tutuyo bir isin ucundan tutmicaksa ee kendi bilir gelenler... Ayrica evde su bu yok mu diye sorana biz yemiyoruz o yuzden almiyoruz diye cevap veriyorum. Isteyen gidip alabilir.Hele oyle dolap molap bosalticaklr yemez yani yavas biraz. utanmiyormusunuz dolabimi bosaltmaya der cikisirdim. Alinan ceksin gtsinn umrumda degil. onlar dolabi bosaltirken utanmiyo sorun olmuyo ben mi bisey diyince sorun olcak....Valla yuzsuzluge gelemem herseyide soylerim o yuzden bana yapamiyorlar dogrusu en guzelide bu hic boyle sorunlarim olmuyo

Senelerdir yazlık almamamızın sebebidir bu konu.
Gerek anne tarafı gerek baba tarafı çok kalabalık bir aileyiz ve akrabalarımızda maalesef halden anlayan insanlar değiller.
O yüzden yazlık yerine gücümüz elverdiğince her sene tatile çıkmayı tercih ediyoruz.

okuyuncu soklara girdim inanamiyorum yaa:1shok:
bizde geçen sene yazlik aldik ama hiç oyle bir durum yasamadik anne taraftan akrabalar az zaten bir anneannem birde dayim.anneannemi yalniz yasiyor babam kendisi davet etti gelin bizle kalin diye.dayimlarinda zaten kendi yazliklari var bizede yakin olduklari icin gelirler arada.ama kalici degil tabi ki.
simdi gelelim baba tarafima.babaannem,dedem,bekar halam ve babamin buyuk annesi.2 tanede çoluklu çocuklu halalarim.inanamicaksiniz belki ama hiç biri gelmiyor neden cunki annem izin vermiyorkaydirigubbakcemile3
iyide yapiyor bence ona o kadar sey yaptiktan sonra az bile yapiyor.dusunsenize yazligi daha alali 1 ay bile degil ortancil halam arayip iyneli iyneli konuyor yok niye haber vermiyorsun yok bize soylemek zorundaydin falan.annemde sinirlendi yeter artik her seyin hesabini size vermek zorundamiyim diye.o gunden bu yana o iki tane halayla konusmuyor nefret ediyor hepsinden.babamin annesi babasi diye onlara yasak koymadi gelmeyi ama onlarlada soguk davrandigi icin 2 yilda sadece bir kere geldiler daha dogrusu babamin buyuk annesi ve kucuk yani bekar kardesi geldi.babaanne ve dede trip atiyorlar bizim yazligimizi begenmediniz gittiniz baskasini aldiniz diye.birde tabi niye bize haber vermiyorsunuz alirken mevzusu var.ohhh iyi yapti annem sakin sakin oturuyoruz simdi tatilimizi yapiyoruz:lepi:

:1shok::1shok::1shok:
ay benim halalarim soyle boyle diyorum ama hiç bu tarz seyler yapmazlar aksine çocuklari ondan istiyorum bundan istiyorum deyince kizarlar zaten çocuklarida anlarlar hemen bir daha istemezler. seninkiler çok afedersin ama resmen gorgusuz Allah sabir versin size canim

Aysu seninkide ayri bir dertmis kuzum annen cok iyi yapmis... Niye haber verilsin ki zaten?? Yzlik annele babanin yazligi insanlar tatile giderkende haber vermek zorunda mi diger akrabalarina?? Ayrica babanin annesi ve babasida ayip etmis trip atmaya haklari yok hic bir akrabanin anne babanin bile... Onlarin begenildigi yazlik tabiki alinmaz insanlar sonucta kendine aliyor , alirkende niye haber verilsin odenen paradan ortak mi olacaklardi... Hani ancak oyle bir durumda haber verilir paranin bir kismini onlar odiycekse alinan ev icin elbet haber verilir...Insanlar cildirmis yahu... En iyisini ben yapmisim hicte pisman degilim.

ay ben yazmaya kalksam hüngür hüngür ağlarım vallahi. bizim de var bir yazlık. her sene misafir yüzünden saç baş kavgaya girerdik ailecek. kim nerde yatacakla başlayan tartışma ilerler seslerimizle tüm siteye rezil olurduk. babam annemin sülalesine küfreder annem babamın sülalesine... annemler 4 kardeş hepsi evli 2 çocuklu. bir de anneannem var tabi. kardeşlerim bir arada olsun diye hepsinin aynı anda geldiği bir yaz vardı ki gerçekten ömrüm boyunca unutamam. her yer yatak yorgan doluydu. bir tek ben odama kimseyi almadım zaten minicik bi odam var. küstüler ama açıkça söyledim ben rahatsız oluyorum kimse odama girmesin dedim. yine de çocuklarını yatağımda yatırmışlar falan. millet yemeğini yiyip denize gitmek istiyor. kimse elini işe atmıyor. annem de hasta o kadar boğaz ikimize kalmış. ağlaya ağlaya yemek yapardım hep. hatta yengem dayımla balkonda oturup cilveleşirken biz akşam yemeği hazırlardık. çocuklar okey ıstakalarıyla birbirini döverdi hiç unutamıyorum... bi gün de içki sofrasını kurmuşlar gürültü patırtı komşulara rezil oluyoruz. susun diyorum çocuklara annem bana kızıyor. bir de son ses müzik açmışlar tv den. ismail yk çalıyor yengem de çok seviyormuş açtırdı tv nin sesini bütün site ismail yk dinledi sayemizde. ben üniversitede olduğum için zaten tatilim sınırlı onu da böyle harala gürele geçirmekten fenalık gelirdi. neyseki babam annemin bütün sülalesiyle kavga etti çok rahatım bu sene vallahi.

ama gene de yazlığın derdi hiç bitmiyor. her yıl masraf tamir arıza bilmemne. evi su basmış yok güneş enerjisi bozulmuş her yıl oluk oluk para akıyor. emekli insanlar, ben istanbulda okuyorum zaten zar zor geçiniyoruz. ne gerek var yaa nefret ediyorum yazlıktan.

bir de bizim sitede komşuluk çok fazla. herkes birbirine çok gidip geliyor. resmen köy yeri gibi. kahvaltı ederken bile gelip masamıza tüneyen bi karı var. içerde otursak evin içine bile giriyor ki normalde yazlıklarda misafirler balkonda ağırlanır, kimse kimsenin evine girmez. satabilsek de kurtulsak keşke. yazlık bizim neyimize?

bu yılın ilk yazlık kavgasında gene ağlaya zırlaya dedim ki: her sene şu yazlığa aidat tamirat için döktüğümüz parayla gidip bir otelde güzel bir tatil yapardık. kimseyle uğraşmazdık. hem yazlık bizim neyimize? ayranı yok içmeye tahtırevanla gider s.çmaya!

evet annemde tam boyle dusunuyor iste.yani sonuçta annemle babam yetiskin insanlar boylari kadar çocuklari var ama babaannemler annem babam her zaman onlarin istedigi gibi yapsin her seyi istiyorlar.dedem o kadarda degil ama babaannem çok abartiyor.hele babamin buyuk annesi yokmu 80 yasinda milleti yonetmeye calisiyor.annemde kiziyor dogal olarak.bu arada sizde çok iyi yapiyorsunuz gerçekten boyle devem edin bencealkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…