Yediğimden pişman olma ?Bunu yaşayan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dün koca paket ketçaplı rafılsı gömdüm pişman mıyım? Asla. Evet ben de böyle zamanlarda ertesi gün az yiyerek dengelemeye çalışıyorum, bitti gitti, istediğim kilodayım, kilo alınca hemen aralıklı oruca başlıyorum 2 ay kadar sürede fazlalıklar gidiyor. Sizin durum abartı. Ağlamak falan nedir? Biraz rahatlatmaya çalışın kendinizi yoksa yeme bozukluğuna yol açabilir bu takıntılarınız.
Benimki öyle birşey değil ama
Yani ödül olarak bir paket cips yiyebilirim
Ama ben o cipsi yiyince
Buzdolabını açıp herseyi yiyorum
Yediğim bir sağlıksız şey başka şeyleri yememi tetikliyor sonra günlerce aç geziyorum

Bilmiyorum pişman oluyorum piskolojim bozuluyor
Bugün çok kötüyüm mesela
Tartıda 500 gram artsa deliriyorum
Sürekli tartılıyorum
Yapmıcam diyorum yine yapıyorum
Takıntı olmuş gibi bu durum, gerek yok bu kadar üzerine durmaya. Sağlıksız beslenin sürekli abur cubur yiyin demiyorum tabii. Ama arada fazla yemenin, bir paket cips yemenin bu kadar gerilime sebep olmaması gerekir. İki üç gün fazla yerim sonraki günler dikkat ederim belli başlı kiloyu koruyabiliyorsam +5,-5 arası çok sorun olmaz.
50 Yaşından sonra zaten birtakım hastalıklara meyilli olacağız, şeker tansiyon kolestrol kemik erimesi gibi.. O yaşlar gelince mecburen sağlıklı beslenmeye geçeceğiz her şeye dikkat edeceğiz. O yaşa kadar sağlıklı olmak kaydıyla abartmamak kaydıyla yeriz içeriz :)

ben diyetisyen randevumu beklerken çok fena acıkmıştım sabah aç karna kan falan vermiştim açlıktan elim ayağım titredi yemek yemeye eve gittim bekleyemedim. kadıncağız yazmış wp dan neden gelmedin diye çok acıktım eve geldim yemek yemeye diyince şok olmuştu :D bu arada boy 1.60 kilom 50 insülin direncim çıkmıştı o yüzden gittim verdiği listeyle daha fazla yiyerek direncimi düşürdüm :D

Merhaba herkese
Normalde sağlıklı beslenmeye çalışan hamur işi falan yemeyen cips vs uzak duran bir insanım
Ama bazen gerçekten içimden bir canavar çıkıyor
Ne buluyorsam yiyorum
Sonra 3 gün aç geziyorum
Ceza veriyorum kendime
Normal bir kilodayım ama sürekli daha zayıf olmak istiyorum
Yediklerimden pişman oluyorum mesela bugün kendimi çok kötü hissediyorum dün fazla yediğim için ağladım falan
Benim gibi olanlar var mı?
Dertleşelim istedim
Kilonuz normalmiş zaten tabi ki, sağlığınız için dikkat edin ama, abartıp ağlamaya falan gerek yok psikoloğa mı gitseniz acaba sürekli mi böylesiniz ?

Merhaba herkese
Normalde sağlıklı beslenmeye çalışan hamur işi falan yemeyen cips vs uzak duran bir insanım
Ne buluyorsam yiyorum
Sonra 3 gün aç geziyorum
Ceza veriyorum kendime
Yediklerimden pişman oluyorum mesela bugün kendimi çok kötü hissediyorum dün fazla yediğim için ağladım falan
Dertleşelim istedim
Aynı ben.
Ben üstelik yedigimi kusuyorum bir de.
46 kiloya düştüm :((

Arada yapılan kaçamaklar için kendimi üzme 😊 ben de senin gibiydim ama benim bu kaçamaklar günlerce sürüyordu 😅 evlendiğimden beri 10 kilo aldım.. Diyetler de fayda etmemeye başlamıştı, yaşım da 28 daha. Öyle derken aralıklı oruçla tanıştım ❤️ Şimdi tatlı bile yesem kilo almıyorum 🤩 Aralıklı orucu bir araştır insanın yeme düzeni oluşuyor, zayıf olanlar da kilo vermeden incelmiş oluyor.
Aralıklı oruç yapıyorum bazen ama çok zor benim için

Kilonuz normalmiş zaten tabi ki, sağlığınız için dikkat edin ama, abartıp ağlamaya falan gerek yok psikoloğa mı gitseniz acaba sürekli mi böylesiniz ?
Evet son yıllarda böyleyim
60 küsür kilolardan 55 lere indim
Şu an 56 kiloyum mesela bu beni çok geriyor
2-3 kilo versem diyorum olmuyor
Sürekli tartılıyorum
Yapmıcam diyorum yapıyorum

Benimde aklıma takılan bir soru var. Izninizle sormak istiyorum. Abur cubur tüketmek gerçekten çok mu zararlı? Mesela bende buna çok takiliyorum. Yemeyi çok istesem bile bana zarar vereceğine inanıyorum. Kaloriyle alakalı takıntim yok. Tamamen içerikleri çok zararlı diye rahatsız oluyorum.

K
Merhaba herkese
Ne buluyorsam yiyorum
Sonra 3 gün aç geziyorum
Ceza veriyorum kendime
Dertleşelim istedim
Kızzz benim eşimde böyle 100 kiloya çıkınca psikolojisi bozuldu yemek yediremiyorum adama vicdanen vücuduna haksızlık ediyormuş 🤣🤣gü nde iki üç kerede tartılıyordu sonuca inanmayıp evin farklı yerlerine koyup tartılıyordu en son tartı bozulduda Allahtan kurtulduk😅

Yedigimi kusuyorum derken, kendimi kusturuyorum ben.
Biliyorum çok yanlış ama psikolojik olarak onu yapmazsam kilo alacagım kaygısı oluşuyor.
Bulumia diyorlar ama değilim sanki ya.
Çikolata yiyorum, cips yiyorum..
Benim zorum yemek yemekle.
Oturunca gayet iyi yiyorum.
Bu seferde pişman olup solugu lavobada alıyorum.
İğrencim resmen.
62 kilodan 47'ye kadar geldim.
Sabah 46,5 çıktım tartıda bir mesudum göreceksiniz beni.
Boyum 155

Yedigimi kusuyorum derken, kendimi kusturuyorum ben.
Biliyorum çok yanlış ama psikolojik olarak onu yapmazsam kilo alacagım kaygısı oluşuyor.
Bulumia diyorlar ama değilim sanki ya.
Çikolata yiyorum, cips yiyorum..
Benim zorum yemek yemekle.
Oturunca gayet iyi yiyorum.
Bu seferde pişman olup solugu lavobada alıyorum.
İğrencim resmen.
62 kilodan 47'ye kadar geldim.
Sabah 46,5 çıktım tartıda bir mesudum göreceksiniz beni.
Boyum 155
Ben bide bazen çıkaramıyorum işte
Ne bilim
O zaman çok kötü oluyorum

Çok tehlikeli şeyler yapıyosunuz. Zorla kusturmak ne? Sağlığınızdan olursunuz. Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek daha iyi değil mi? Porsiyon küçültmek, sağlıklı şeyler yemek, spor yapmak gibi vb. Psikolojik olarak kendinize baskı yapıyorsunuz zaten. Önce baskıdan kurtulmak şart.

bence hatanız burada, yemişsiniz olmuş bitmiş

kendinizi açlıkla cezalandırmayın az yiyin bir sonraki öğün ya da işte salata vs yiyin ama açlık olmaz

gözünüz de aç kalır

anneniz her gün börek yapmıyor değil mi

ayda yılda bir anam börek yapmış yedim deyin ve yarına daha dik olarak gününüze başlayın

yediğinizden pişman olmayın, kabullenin bir dahakinde kontrollü olun

ama anneniz börek yaptığında hiç yemeyeceğim değil alternatifi iki dilim yiyeceğim olmalı
Hiç yemeyeceğim diyerek 1 tepsi yiyorum 😔
Sonra 3 gün aç
Çok kötü bir durum
Niye böyle bilmiyorum
Bugün çok enerjisizim mesela
Sağlıklı beslenince çok iyi hissediyorum
Ama yapamıyorum

Çok tehlikeli şeyler yapıyosunuz. Zorla kusturmak ne? Sağlığınızdan olursunuz. Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek daha iyi değil mi? Porsiyon küçültmek, sağlıklı şeyler yemek.
O işte bazen oluyor
Ergenlikte de yapıyordum
Küçükken kilolu bir kızdım
Ondan olabilir
Çok büyük baskı yaşadım zorbalık vs ye maruz kaldım
Büyüyünce gitti kilolar
Ama bu seferde böyle takıntılar başladı
Biri kiloma vücuduma laf söyleyince mesela çok kızıyorum
Aşırı tepki veriyorum bazen

Bende pişman oluyorum ama benim biraz fazlam var pişmanlığım ondan :D
1.70 boyum şuan 66 kiloyum hedefim 60 olmak.
Tabi hamur işi falan yiyince günah işlemiş gibi hissediyorum :D

bence hatanız burada, yemişsiniz olmuş bitmiş

kendinizi açlıkla cezalandırmayın az yiyin bir sonraki öğün ya da işte salata vs yiyin ama açlık olmaz

gözünüz de aç kalır

anneniz her gün börek yapmıyor değil mi

ayda yılda bir anam börek yapmış yedim deyin ve yarına daha dik olarak gününüze başlayın

yediğinizden pişman olmayın, kabullenin bir dahakinde kontrollü olun

ama anneniz börek yaptığında hiç yemeyeceğim değil alternatifi iki dilim yiyeceğim olmalı
Öyle olmalı ama yapamıyorum
Sağlıksız birşey beni tetikliyor
Midem açılıyor sanki
O yüzden sağlıksız birşey yememem gerek ama yapamıyorum işte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X