Yediğimden pişman olma ?Bunu yaşayan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence yemek yemeyi normalleştirseniz daha rahat edersiniz nacizane. Yani canınız bir dilim kek istiyorsa yiyin mutlaka ya da benzer şekilde yemeği doyacak kadar yiyip, aşırıya kaçmamaya çalışabilirsiniz.
geçmişte sıkı spor yapıp protein ağırlıklı kompleks karbolu vs beslenmeye çalışırken kendimi çok yıprattım. Şekerden sakınırdım ama sonra patlamalar yaşardım. Bir noktada böyle gitmeyeceğini anladım ve her gün pilav makarna da yerim canım isterse pasta da ama istediğimde ulaşabildiğim için yeme krizleri yaşamıyorum. Bu şekilde 5 senedir 50 kilodayım öncekinden daha zayıfım.
çok dert etmeyin bizden önemli değil😇

Bende pişman oluyorum ama benim biraz fazlam var pişmanlığım ondan :KK70:
1.70 boyum şuan 66 kiloyum hedefim 60 olmak.
Tabi hamur işi falan yiyince günah işlemiş gibi hissediyorum :KK70:
Benimde öyle
Benim boyumda 170
64 kiloydum bayağı bi kilo verdim
56 falanım
Bu bile fazla geliyor bana
İstediğim gibi bir fiziğim yok
Spor falan da yapmaya çalışıyorum ama olmuyor

Yedigimi kusuyorum derken, kendimi kusturuyorum ben.
Biliyorum çok yanlış ama psikolojik olarak onu yapmazsam kilo alacagım kaygısı oluşuyor.
Bulumia diyorlar ama değilim sanki ya.
Çikolata yiyorum, cips yiyorum..
Benim zorum yemek yemekle.
Oturunca gayet iyi yiyorum.
Bu seferde pişman olup solugu lavobada alıyorum.
İğrencim resmen.
62 kilodan 47'ye kadar geldim.
Sabah 46,5 çıktım tartıda bir mesudum göreceksiniz beni.
Boyum 155
Lütfen bir an önce psikolojik destek alın.
Bulumia olma ihtimaliniz çok yüksek.
Bunun sonu ölüme kadar gider Allah korusun.
Altta yatan tetikleyici mekanizmaları tespit etmeden çözüme ulaşamazsınız.

Merhaba herkese
Normalde sağlıklı beslenmeye çalışan hamur işi falan yemeyen cips vs uzak duran bir insanım
Ama bazen gerçekten içimden bir canavar çıkıyor
Ne buluyorsam yiyorum
Sonra 3 gün aç geziyorum
Ceza veriyorum kendime
Normal bir kilodayım ama sürekli daha zayıf olmak istiyorum
Yediklerimden pişman oluyorum mesela bugün kendimi çok kötü hissediyorum dün fazla yediğim için ağladım falan
Benim gibi olanlar var mı?
Dertleşelim istedim
Bu dertleşmekle çözülecek bi konu değil, yeme bozukluğu isimli bir hastalığınız var çok belli. Doktora gidin mutlaka.

Bence yemek yemeyi normalleştirseniz daha rahat edersiniz nacizane. Yani canınız bir dilim kek istiyorsa yiyin mutlaka ya da benzer şekilde yemeği doyacak kadar yiyip, aşırıya kaçmamaya çalışabilirsiniz.
geçmişte sıkı spor yapıp protein ağırlıklı kompleks karbolu vs beslenmeye çalışırken kendimi çok yıprattım. Şekerden sakınırdım ama sonra patlamalar yaşardım. Bir noktada böyle gitmeyeceğini anladım ve her gün pilav makarna da yerim canım isterse pasta da ama istediğimde ulaşabildiğim için yeme krizleri yaşamıyorum. Bu şekilde 5 senedir 50 kilodayım öncekinden daha zayıfım.
çok dert etmeyin bizden önemli değil😇
Yeme krizi yaşamayınca sabit kiloda kalmak kolay
Şekersiz tamamen beslenmeyi de denedim
Ama yapamadım
Evet önemli değil ama işte benim için çok önemli yenemiyorum bu duyguyu

Benimde öyle
Benim boyumda 170
64 kiloydum bayağı bi kilo verdim
56 falanım
Bu bile fazla geliyor bana
İstediğim gibi bir fiziğim yok
Spor falan da yapmaya çalışıyorum ama olmuyor

Ben 60 olsam daha ne isterim.
56 çok az bize göre.
Zayıf olacağım diye sağlıksız da görünmek istemem valla.

Yeme krizi yaşamayınca sabit kiloda kalmak kolay
Şekersiz tamamen beslenmeyi de denedim
Ama yapamadım
Evet önemli değil ama işte benim için çok önemli yenemiyorum bu duyguyu
Şekersiz tamamen beslenme bunlar bana kısa süreli denemeler gibi geliyor. İşte böyle ekstrem beslenmeler de yeme krizlerine yol açıyor. Bunu ben vücuduma istediklerini porsiyonunda vererek aştım. Anlatmak istediğim buydu.

Evet son yıllarda böyleyim
60 küsür kilolardan 55 lere indim
Şu an 56 kiloyum mesela bu beni çok geriyor
2-3 kilo versem diyorum olmuyor
Sürekli tartılıyorum
Yapmıcam diyorum yapıyorum
Bence psikologla görüşün, bir tanıdığım kendini hep kilolu bulduğu için sürekli diyet yapmış, bişey yememiş sonra çok sağlık sorunu yaşadı .

Şekersiz tamamen beslenme bunlar bana kısa süreli denemeler gibi geliyor. İşte böyle ekstrem beslenmeler de yeme krizlerine yol açıyor. Bunu ben vücuduma istediklerini porsiyonunda vererek aştım. Anlatmak istediğim buydu.
Evet haklısın
Keşke bende öyle olabilsem
Ama olmuyor
Her gün yiyip içeceğim şeyleri hesaplıyorum
Market alışverişi yapıyorum ona göre
Saptığım zaman programımdan
Tartıda bir oynama görünce deliriyorum resmen
Kendimden iğreniyorum o kadar şey yedikten sonra

Evet haklısın
Keşke bende öyle olabilsem
Ama olmuyor
Her gün yiyip içeceğim şeyleri hesaplıyorum
Market alışverişi yapıyorum ona göre
Saptığım zaman programımdan
Tartıda bir oynama görünce deliriyorum resmen
Kendimden iğreniyorum o kadar şey yedikten sonra
evet ben de öyleydim çok iyi anlıyorum o yüzden. final döneminde kütüphaneden çıkıp cardio yapardım akıl işi değil.
kilo almamak benim için hala çok önemlidir ama zamanla bir yerde hata yaptığımı anladım. bence kendinizi dinleyin ve normalleştirmeye çalışın, olmaz diye bir şey yok :)

Evet ama benimki aşırı yeme
Yani kaçamak gibi değil
Yarım tepsi börek yedim mesela
Bugün şiş hissediyorum
Midem çok kötü
Günlük de açtım takip etmek için yediklerimi
Spor yapıyor musun?aslında ne yesek ne kadar yesek bile her gün spor yaparsak kilo sorunumuz olmaz.sende yediklerin için pişman olmazsın.

Rahmetli babaannem gençliğinizde yiyebildiğiniz kadar yiyin kızım yaşlanınca isteseniz de yiyemiceniz derdi bu sözü hayat mottom yaptım 😋
Benim babam aynı şeyi söyler, baba sözü dinlenmez mi hiç😂
Yaşamak için yiyenlerle, yemek için yaşayanların bakışları bile farklı oluyor.
Yemek yerken mest olmak, bitirince ‘ohh be’ diyebilmek, ağızda kalan o tat, surattaki sonsuz mutluluk😂

Bende yediğime içtiğime dikkat eden biriyim arada kacamak olur keske yemeseydim dedigimde ama günlerce ac gezmek ağlamak bunlar aşiri tepkiler.

Bir uye meslegiyle ilgili oldugunu bunun adının "yeme bozukluğu" olduğunu söylemis bence bu konunun ustune gidin gerekirse destek alın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X