Küçük kız cinsellik bilmiyor ama annesinin hamileliğimi hesapliyor . Aklım almadı.
Bu çocukların bu kadar olaydan haberdar olması ne üzücü. Uzman desteği alıyor musunuz ?
Hesaplayan dediğim büyük kız ve o bile daha 5. Sınıftaydı o dönem.
Oncelikle ben konu sahibinin kucuk kiz kardesiyim. Onu belirteyim.
Evet uzman destegi aliyoruz. Pedagog destegi aliyor yegenlerim.
Buyuk olan yegenim o zamanlar bu kadar buyuk degildi tabi, bilmiyordu da cinsellik nedir ne degildir ama bebegin 9 ayda dogdugunu biliyordu tabi... Cocuk aklinca (baba ortada yok, bazen sehirdisinda bazen yurtdisinda calisiyor) hesap yapmis, bir turlu tutturamamis babasinin geldigi doneme denk gelmiyor diye
Doğru söylüyorsunuz. Bunca aydır aslında konuşmam lazım ben de biliyorum ama karşımda olursa kendimi kaybedebilirim ve biraz da ondan adım bekledim sanırım. Evimi adresimi biliyor gelebilirdi. Numaramı biliyor arayabilirdi. Ben de riskli bir hamilelik geçirdim. Ben onun evlatlarına annelik ederken o kendi yeğeninin cinsiyetini bile bilmeden gitti. Birde onun peşinden koşmak gelmedi içimden.Numarası varmış ablanızla konuşmalısınız bence bir de ondan dinlemelisiniz herşeyi ki olabilecek tüm kötü olaylar olmuş artık 3.çocuğun babası hakkında bilgi alın Allah korusun ama ablanızın başına birşey gelse onu kaybetseniz bir daha asla o bebek babasını bilemeyecek kim olduğunu
Bir karisiklik oldu sanirim. Konu sahibinin kiz kardesiyim. Babamiz dunya iyisi, yumusak kalpli, inancli ve guclu bir insandi. Ne yazik ki 3.yegenim dogmadan evvel kaybettik babami. Kanser yuzunden vefat etti...Allah yardımcınız olsun. Yaşadığınız durum gerçekten zor.
Destek almanıza çok sevindim.
Küçük kardesinizin algısını bu yönde olması şaşırtıcı. Benim.aklıma.gelmezdi o yaşlarda sanırım.
Ateş düştüğü yeri yakıyor, Allah yardımcınız olsun.
Babanız size karşıda katı mi ?
bir kişinin özel hayatını teşhirdir bu ablanız bile olsa
Değil. Ortada sefil olan cocuklar var. Ne yaptığını bilmeyen oradan oraya savrulan bir kadin var. Ailesinin endise etmesi çözüm yolu araması neden ihlal olsun.
Ablanizin zor bir hayatı varmış. Yurt dışında çalışan bir eş.2 çocukla yalnız kalan bir kadın. Cahillik edip birisine kapılıp hatalar yapmış.Yapmaması gerekirdi ama olan olmuş. Düzeltememiste yalan üstüne yalan dogurmus. Eşi ilgisiz sevgisiz bir adam. Kadinin ruh sagligida belli ki yerinde degil.Korkudan kacmis olmali.Onu savunmuyorum anlamaya calisiyorum.Tüm hatalarina ragmen anne olma hakkı kimsenin elinden alınmamalı. Çağırın eve gelsin calissin çabalasin evlatlarının başında dursun.Anlamaya çalıştığım kadar vicdanli biri değilse evlatlarını gözden çıkardiysa Allah onu ıslah etsin.Düşene oh olsun diyemiyorum cok üzüldüm ablaniza ve yavrularına. Sizin yaşadıklarınıza da ama o da annenizin bir evladı.
Kizlar şuan kalbim öyle atıyor ki boğulacak gibi hissediyorum... Daha önce ablamın annemi aradığı, annemin de benim senin gibi kızım yok dediği bir numaradan bahsetmiştim belki hatırlarsınız. Nerden kafama estiyse geçen annemin telefonda engellenen numaralardan o numarayı telefonuma ekleyip baktım whatsapp kullanıyor mu diye kontrol ettim. (Whatsapp yoktu) Sonra silmeyi unutmuşum. Bu sabah whatsapp kişi listeme bakarken birden o hesabın profil fotoğrafında ablamın karnı burnunda resmini gördüm!!! Kim bilir kimden bir çocuk daha yaptı Allahım ya çıldırmak üzereyim. Fotoğrafın yeni olduğuna eminim yani önceki yeğenlerimin hamileliğinden kalma olamaz. Hatta karnı aşırı derecede büyük görünüyor belki de ikiz bile olabilir.
Offf ya bir günahsızın daha hayatını mahvedecek ya daha kocasıyla resmi olarak boşanmadı bile. İkinci duruşma Kasımda olacak. Bunu da onun üstüne kaydettirecek Allah bilir...
Biz icinde oldugumuz icin belki eksik anlatiyor olabiliriz bilmiyorum ama gercekten eger cocuklarini gormek istese gelirdi. Hepimizin evi belli, adresi ve telefon numarasi ayni. Hepsini biliyor.
Hadi eve gelmeye korktu diyelim (ki biz onu tehdit filan etmedik zaten) cocuklarin okulu belli, yaz tatiline kadar hafta ici her gun bu cocuklar okula gitti geldi. Gormek isteseydi okula gider, cocuklarini her turlu gorurdu.
Cocuklarin durumu nasil? Cok uzuldum hallerine.
Konu sahibinin kucuk kiz kardesiyim. Bahsedilen kisi benim buyuk ablam, cocuklar da yegenim yani...Sız kımsınız kınu sahıbı baska bırı sız neyı oluyorsunuz
Cok uzuldum ya.Kızlarla devamlı geleceğe dair güzel şeyler konuşuyoruz ve psikologa da gidiyorlar, çok iyi rol yapmıyorlarsa psikolojileri iyi gibi. Akademik olarak da karne ortalamaları 90 üzeri çok şükür.
3 yaşındaki oğlan da mutlu bir çocuk çok şükür agresifliği yok. Normal bir 3 yaş sendromu çocuğu kadar işte.. sadece bazen anne diye ağlayarak uyanıyor çok özlüyor. Kolay değil ben bu yaşımda annemle 1 hafta görüşmesem dayanamam... Özellikle emen bebek gördüğü zaman anne hasreti depresiyor. Çünkü hem memeden hem anneden ayrılarak büyük bir travma yaşadı. İlk zamanlar "annemin çok isi var, islerini bitirip gelecek" diyordu simdi artik ümidi kesti sanırım.
Biz onlara kötü birşey söylemiyoruz. Sadece anneniz hasta, normal olsa bunları yapmazdı diyoruz. Inşallah bir gün iyileşip gelecek diyoruz. Küçük kız devamlı sorular soruyor. Teyze insan kendi doğurduğu çocuğu terk edebilir mi? Annem de bizi merak ediyor mudur? Sence annem ben büyüdüğümde benim düğünüme gelir mi? Gibi...
Büyük kız bu meseleyi konuşmuyor, genelde resim çizerek ruh halini yansıtıyor. Hep üzgün, ağlayan kızlar çiziyor ve çizimleri gerçekten çok etkileyici...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?