- 15 Aralık 2018
- 8.427
- 20.273
- 348
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Direkt olmaz diyin kirilan kirilir.Zamaninda baskalari icin cok zora soktum kendimi yas ilerleyince pismanliklarim oyle cokki.Evet bende öyle düşünüyorum ama işte bu şekilde söylersem kırılabilir sanki
Ama o başkası değil ki ablam kırmadan halletmeliyim:)Direkt olmaz diyin kirilan kirilir.Zamaninda baskalari icin cok zora soktum kendimi yas ilerleyince pismanliklarim oyle cokki.
Yok haklısınız devir çok kötü hiçkimseye güvenmem ve emanet edemem çocuklarımı.Şimdi siz yeğeninizi alırsanız ilerde eşiniz de birini getirir ve sesinizi çıkaramazsınız. Taviz vermeyin derin. Gelip sizde yiyip içeçek. Banyosu vs her şeyi sizden ama parasını ailesi alacak Eminim. Akşamları özel hayatınız kalmaz. Hem de evde küçük çocuk varken ben anne baba dışında birilerinin uzun süre yatılı kalmasını istemem. Hele kız çocuğu varsa. Benim yeğenim güvenilir vs dememek lazım. En güvendiklerimizden neler neler çıkıyor
Kendi isteğiyle işe başladı. Ablamda en azından nerde olduğunu bilirim diye izin verdi.bence kalması değilde, sizin onu uyandırmanız ve tuvaletini kaçırması problem. dha bir yetişkin olamamışken niye çalıştırıyolar anlamadım.
Annesi zorlandığı halde size söylüyorsa ben burda iyi niyet arayamıyorum. Yazık sizin çocuklarınıza. Evde gerçekten huzur kalmaz. Akşam bekli kumandayı alacak öyle odada oturacak eşiniz rahatsız olacak. Belki dağınık olacak. Sürekli onun yatağını siz toplayacaksınız çamaşırını siz yıkayacaksınız. 3 çocuğunuz olacak bir bakıma. İyi düşünün derimYok haklısınız devir çok kötü hiçkimseye güvenmem ve emanet edemem çocuklarımı.
Parasını ne ben nede eşim kesinlikle kabul etmeyiz zaten söz konusu bile değil.
Evet ilerde eşim getirmek istese hayır deme imkanım olmaz.
Bide zor bi çocuk annesi de zorlanıyor bazı konularda. Tereddüt ettiğim konu bu zaten.
Her bakımdan zor olacak
Siz kabul etmezseniz her türlü kırılacak. Bunun kibar bir yolu yok ki.Ama o başkası değil ki ablam kırmadan halletmeliyim:)
Evet bencede bizde çekinir. Küçük değil sonuçta.17 yasinda koca cocuk teyzesinden cekinmez mi ya altina kacirir diye uyandirmasina. telefonunu 2 saatte bir kursun uyansin ayrica evde kiz cocugu varken kuzen amca oglu dayi oglu eniste ne olursa olsun devamli kalmasina karsiyim. Cok sacma bi mesele olmus bence ablaniza soyleyin esim cok hassas cocuklara karsi arada kalsin ama devamli istemez deyin. Ayrica biseyler iciyor demissiniz evinizde 2 kcuk cocuk var ya biyerlere saklasa onlar bulsa siz gormeden.
Yok ablam kötü niyetli değildir:)Annesi zorlandığı halde size söylüyorsa ben burda iyi niyet arayamıyorum. Yazık sizin çocuklarınıza. Evde gerçekten huzur kalmaz. Akşam bekli kumandayı alacak öyle odada oturacak eşiniz rahatsız olacak. Belki dağınık olacak. Sürekli onun yatağını siz toplayacaksınız çamaşırını siz yıkayacaksınız. 3 çocuğunuz olacak bir bakıma. İyi düşünün derim
kirmayayim diyorsanız bu çok güzel bir bahane olur sizin için... Evin diğer odası soğuk çocukla kalamam bitti.... Gerçi ben olsam topu eşime atar,eşim evde sürekli birini istemiyor arada gelsin derdim.Teşekkür ederim :) evim uygun değil bebeğimle birlikte soğuk odada yatmamız gerekecek. Ayrıca dediğiniz gibi her anlamda rahat olamayız.
Bende çocuklarımı gönderemezdim sanırım.
Evet bunları söylemeyi deneyebilirim.kirmayayim diyorsanız bu çok güzel bir bahane olur sizin için... Evin diğer odası soğuk çocukla kalamam bitti.... Gerçi ben olsam topu eşime atar,eşim evde sürekli birini istemiyor arada gelsin derdim.
Eşim benden biraz daha fazla yumuşak yüzlü. İnanmaz yani:)Esinizi one surun, ki kadinlar cogu zaman ayni seyi yasadiklarinda evde surekli ekstra insan istemeyebiliyorsa erkekler de istemeyebilir. Esinizden mecbur cekinirler.
Evet mevcut düzen tamamen bozulacak böyle bi durumdaBenim teyzemin oğlu da annemlerde kalacaktı okul için, annem güzellikle söyledi ben sorumluluğunu alamam, ilgilenemem derslerinde başarısız olursa kendimi suçlu hissederim, ergenlik dönemi başına bir şey gelebilir vs vs. Annem bi de 50 küsür yaşında tam dinlenecek yaita yeni bi sorumluluk almak istemedi. Sizin yükünüz de çok.
fiziksel degil ise zaten psikolojiktir. oncelikle iyi bir psikolog buounmali. bi travma yatiyor olabilir bunun altinda. ihtimal.İkisine de gitti aslında ama çözülemedi. Ama ben psikolojik olduğunu düşünüyorum.
Canım sana ve boyle dusunenlere aynen katılıyorum. Evlenınce ıkı kısılık dusunuyosun zaten mecburen. Kocamla huzurum bozulabılır dıye dusunurdum ben cunku erkekler bazen ters olabılıyor cogumuzun kocasının da boyle dusunebılecegını dusunuyorum. Kendımden pay bıcersem ben kocamın yegenı bende yatılı kalsa ıse gıtse gelse bende hızmetcı gıbı onun esyalarını yıkayıp utulucem sabah uyandırcam belkı bı kahvaltı hazırlamak zorunda kalıcam yerı gelecek (her mısafır geldıgınde oldugu gıbı popom koltuk gormeden yatıp uyuyacam. Yanı en azından bana kım mısafır gelırse gelsın ben hep ayaktayım yayılıp oturamıyorum kaldı kı yegen de erkek kaykılıp uzanamazdım kendı evımde dıken ustunde) bunun gıbı seyler ıcın asla kendı rahatımı bozamayacagımı dusundugumden esımde benım kafamda oldugundan ben o mesulıyetı alamazdım. Sonucta bu cocuk öksüz yetım bakıma muhtac degıl ve tuvalet problemı var. Benım ablam bana sormadan boyle bıseyı uygun gorse ben soylerdım abla halımı bılıyosun bana guvenmeyın derdım. Yorumda dıger konu ıcın yazdıgım yorumu da asla kısısel almayın adını hatırlamadıgım sevgılı uye onu genel olarak yazdım. Ev ev ustune olmaz dıye bosuna dememısler. Ne ben kendı cocugumu teyzesının rahatını kacırsın dıye yollardım ne de kardesım bana yollasın ısterdım bu uzun vadede yorucu olur. Yanı kocanız kalksa sıze ben bu cocugu ıstemıyorum ne alaka bızde kalması ustelık yatak yorgan hergün çiş içinde dese yıne de yakıp yıkar mıydınız deger mıydı tartısmaya onu merak ettıgımden..Uzuldum sizin adiniza. Yani kardes sevgisi ayri bir sey, kimse kardesini uzmek istemez. Ama evlendikten sonra anne baba evindeki o iliski biraz kilik degistiriyor, herkes kendi ailesini kuruyor. Baska bir insanin ve cocuklarin sorumlulugu altina giriyorsun. Ablanizda evli cocuklu yani en iyi onun sizi anlamasi gerekir. Yasadigimiz ev sadece bize ait olmuyor, cocuklariniz kucuk ama onlarin bile rizasinin olup olmadigi cok onemli. Esiniz var. Ortada hayati bir yardim gerektiren durumda yok. Isyerine daha yakin yasadiginiz icin, o yastaki bir erkek cocugun hadi teyzende kal diye size gonderilmesi gercekten hos degil.
benim 19 aylik bir oglum var.babaannesinin evine bazen gider bir kac saatligine, genc halalari ve amcasi var, ben cok uzun kalmasini istemem cunku bazen asiri hareketliliginden, ses cikarmasindan rahatsiz olabileceklerini dusunurum. Daha bebek olmasina ragmen babaannesinin onun yemegi vs konusunda sorumluluk altina girmesinide istemem. Onlar burun kiviran insanlar olduklari icin degil asla, Ben annesiyim ve oglumun baskasinin sorumlulugu altinda olmasina gonlum razi olmuyor. Bence normalide bu.
17 yasindaki oglumu 2 kucuk cocuklu kizkardesimin evine hafta ici yatili kalmak uzere calismaya gonderme dusuncesi bu yuzden bana cok akilalmaz geliyor. Altina kacirma sorunu varmis bu cok ciddi bir problem bu yastaki biri icin. Cocugun psikolojik problemleride var asikar.Ablanizin nasil icine sinecek oglunun sizde uyumasi, mesela altina kacirdiginda yatak dosek mahvolacak cocuk mahcup olmayacak mi, siz o yastaki bir cocugun islattigi carsaflari degistirmek zorunda kalacaksiniz. Her sabah belki kahvalti hazirlarsiniz, aksam yemegini onune koyup, kiyafetlerini yikayacaksiniz. Esinizle cinsel hayatiniz nasil olacak, rahat edebilecek misiniz? Cocuklariniz bile rahatsiz olabilir. Yaslari kac bilmiyorum ama surekli evde baska birinin olmasindan hoslanmayabilirler.
Benim icin ev kari koca ve cocuklarin yasamasi gereken, mahremiyeti olan bir alan. Baskalarinin yerinin oldugu bir yer degil. Size bu konudaki tavrinizda kararlilik ve gelecek tepki icinde sabir dilerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?