yeğenim bizde kalacakmış

Yok sorun değil okumayı severim haklısınız eşimde çok rahat bi insan değil. Kendi evi de olsa başkasının yanında rahat edemez. Buarada eşinizin sizi düşünmesi çok hoş

Bizim anlayışımız bizim kültürümüz kadar insanı zora sokan bi kültür daha var mı çok merak ediyorum. Nedir bu akraba v.s olunca herkes herşeye mecbur mu?insan bi sorar eşin ne düşünür sen zorlanır mısın diye.bi başına olsan neyse evli çocuklu bi kadınsın sürekli kalma durumunda eninde sonunda problem yaşanır hem çocuk hem sizin açınızdan kötü bi durum sonradan kötü olmaktansa baştan konuşun

esım ben kımsenın sorumlulugunu alamam dıyor abla kusura bakma esımle aram bozulacak dıyeceksınız

Istanbul ıcı mıllet 3saat gıdıs 3saat donus yolu cekıyor ısıne gıdebılmek ıcın yegenınız de calısacak kadar buyumusse gıdıp gelebılır. Sorumlulugunuz cok fazla ıkı cocuk bakalım esınız hos karsılayacak mı benım esım ıstemezdı bende ıstemem. Zaten ıkı cocugum var hırpalanmısım onlara uyanamıyorum bıde zor uyanan yegenımın sorumlulugunu asla almazdım sonucta 1haftalık bısey degıl kı. Sözüm size degil de gecen ki üyenin kocamın yegenını kıskanıyorum adlı konuya 'ayyy yegen candır ayyy yegenım ıcın dunyayı alırım keserim dograrımcılar' su konuya bı el atsın da görelim yaw cok merak edıyorum. 

Yorumlara bakıyorumda ağzım açık kaldı. Yani ben kendimi koydum konuyu açan arkadaşın yerine ki bende teyzeyim 3 yeğenim var Allah bağışlarsa. Ablam demeden ben derdim gelsin bana kalsın diye çünkü şuana kadar kendilerini hep kendi evladım gibi gördüm. Başka yerlere bırakamaz ablamdan daha fazla sahip çıkardım. Gerçi sanırım bu benimle ilgili ablam kanser olduğunda daha yaşım 19 iken çocuklara ömrümün sonuna kadar annelik yapacağımı düşündüğümden belki bu kadar düşkünümdür ama bilemedim yani. Çok zor durumda da olsam çok zor durumda da kalsam ben anneysem anne yarılığımıda yapardım. Neyse herkesin vicdanı ve değer yargıları farklı sonuçta size hayatta başarılar

Tam ümidi kesmiştim. Yazıyı gördüm karşımda... Hala annem gibi insanlar var demekki bizde öyle gördük. Onların sevabıyla şuan annem ne istese dakikasında önüne gelerek daha bu dünyada almaya başladı ki ahireti düşenemiyorum bile. Annenizin ellerinden öperim. Kendisini tanımadan saygı duydum.

Yok bu kadar sert değil :)
Sanırım eşimin ve benim büyük bir mutlulukla kabul edeceğimizi düşündü.

Uzuldum sizin adiniza. Yani kardes sevgisi ayri bir sey, kimse kardesini uzmek istemez. Ama evlendikten sonra anne baba evindeki o iliski biraz kilik degistiriyor, herkes kendi ailesini kuruyor. Baska bir insanin ve cocuklarin sorumlulugu altina giriyorsun. Ablanizda evli cocuklu yani en iyi onun sizi anlamasi gerekir. Yasadigimiz ev sadece bize ait olmuyor, cocuklariniz kucuk ama onlarin bile rizasinin olup olmadigi cok onemli. Esiniz var. Ortada hayati bir yardim gerektiren durumda yok. Isyerine daha yakin yasadiginiz icin, o yastaki bir erkek cocugun hadi teyzende kal diye size gonderilmesi gercekten hos degil.

benim 19 aylik bir oglum var.babaannesinin evine bazen gider bir kac saatligine, genc halalari ve amcasi var, ben cok uzun kalmasini istemem cunku bazen asiri hareketliliginden, ses cikarmasindan rahatsiz olabileceklerini dusunurum. Daha bebek olmasina ragmen babaannesinin onun yemegi vs konusunda sorumluluk altina girmesinide istemem. Onlar burun kiviran insanlar olduklari icin degil asla, Ben annesiyim ve oglumun baskasinin sorumlulugu altinda olmasina gonlum razi olmuyor. Bence normalide bu.

17 yasindaki oglumu 2 kucuk cocuklu kizkardesimin evine hafta ici yatili kalmak uzere calismaya gonderme dusuncesi bu yuzden bana cok akilalmaz geliyor. Altina kacirma sorunu varmis bu cok ciddi bir problem bu yastaki biri icin. Cocugun psikolojik problemleride var asikar.Ablanizin nasil icine sinecek oglunun sizde uyumasi, mesela altina kacirdiginda yatak dosek mahvolacak cocuk mahcup olmayacak mi, siz o yastaki bir cocugun islattigi carsaflari degistirmek zorunda kalacaksiniz. Her sabah belki kahvalti hazirlarsiniz, aksam yemegini onune koyup, kiyafetlerini yikayacaksiniz. Esinizle cinsel hayatiniz nasil olacak, rahat edebilecek misiniz? Cocuklariniz bile rahatsiz olabilir. Yaslari kac bilmiyorum ama surekli evde baska birinin olmasindan hoslanmayabilirler.

Benim icin ev kari koca ve cocuklarin yasamasi gereken, mahremiyeti olan bir alan. Baskalarinin yerinin oldugu bir yer degil. Size bu konudaki tavrinizda kararlilik ve gelecek tepki icinde sabir dilerim :)

Benim yorumum daha çok normal gelişim gösteren bir ergen içindi.
Sizin yeğeninizin ele alınması getirdiği iki önemli sorunu var ve bu durumdaki bir ergenin sorumluluğunu almak istememenizi anlayabiliyorum.
Ablanıza yapacağınız en büyük iyilik genç adamın tedavisi için ısrarcı olmanız olur.

Benim konuya yorum yapma sebebim şu:
Nerdeyse herkes;
'gelmesin,ne işi var? Sana mı güvenmiş iş bulurken. Senin zaten iki çocuğun var' vs yazmış ya,açıkcası biraz şaşırdım.
Hatta bir üye davet etmiş bizi 'başka bir konuda yeğenim için dünyayı yıkarım yazanlar nerde?' Diye.
Davetine icabet edeyim dedim.
Benim için yeğen=evlat.
Belki de tek kardeşime çok düşkün olduğum ve gelinimizi de sevdiğim için onların evladını da evladım gibi seviyorum.

Ben yetiştirilme tarzımla ve hayata bakışımla;
ne kocasının çocuk yaştaki yeğenini kıskananları, ne de yeğeni evinde kalacak ve rahatı kaçacak diye 'aklı çıkanları' anlayabiliyorum.
Bununla birlikte her insan farklı bir dünya gerçeğinden hareketle, kimseyi eleştirmiyorum.
Farkındaysanız yorumlarımı kimseyi suçlamadan da daha çok kendi düşüncelerimi ben diliyle yazarak aktarmaya çalışıyorum.
Bugün ablamın bana ihtiyacı olur, yarın benim ona.
İnsanlara,özellikle de yakınlarımıza, gücümüz ve imkanlarımız dahilinde yardımcı olmak gerekir diye sözü bitiriyorum.

Istemiyorsunuz ancak söylenen önerilere karşın " ablam kırılır " diye yazıp durmussunuz.

Ne kadar allayıp pullarsaniz o kadar saçmalamış olursunuz. Devamlı olmasada tabi yoruldugunda gelip kalsın. " diye kestirip atmalısınız.

Ya da kırılacak diye misafir edeceksiniz her gün.

Okulu bırakmaması için mücadele ettiler mi ? Yazık etti geleceğine ..

Sizinde Allah yardımcınız olsun.sağlıklı olsunlarda. Kaç gecedir uyku yok bana üçümüz de grip olmuşuz

herkesin yorumuna saygım var tabi yazabilirler :)
Evet yeğen candır ama ben kendimi bildiğim için zorlanacağımı düşünüyorum..

Canım ben olsam, ablama açık açık söylerim.
Abla bu kırılmasın bir zahmet.Ama yeğenime bunu belli etmem. Yeğen de insanın yavrusu gibi oluyordur tahminimce.

ya da bence direk red etme, bir iki gün sende kalsın sonra anlat durumu çok zor oluyor diye.

Yok siz haklısınız ve yorum yapmanıza da sevindim.
Yeğenimi sevmiyor ya da istemiyor değilim.
Arada gel kal diye ben söylerdim, çağırırdım zaten.
Ama hem bana bi nezaketen sorulmaması biraz zoruma gitti, hemde benim bildiğim zaten ablamda zor başediyor. Ben nasıl zorlandığını biliyorum.
Buna rağmen benim sorumluluğuma bırakması.
Bilemedim.

Ben ne olacak kalsın diye bakamıyorum olaya, evimde çekirdek ailemden başka kimseyle yaşayabilecek bir yapıya sahip değilim.Yiğen, kuzen hatta anne ve baba da buna dahil benim için.Ev benim rahat olduğum yegane yaşam alanım.Rahatça banyoya tuvalete girmek, şortumla dolaşabilmek, canım istediğinde uzanabilmek isterim.üstelik altı üstü bir tabak denilen şey benim için hayatımdan gereksiz yere çaldığım bir zamanlar toplamı oluyor.

Yetişkin bir birey olarak, kendi evimde kendi hayatımı yaşamayı tercih ederim.Bizim toplumda bir kırılma huyu mevcut, ikram edilen bir şeyi bile tok olup yemezseniz insanlar alınıp kırılabiliyor.Netlik yok, aman o kırılmasın, yok şu darılmasın diye yaşanan bir hayata dönüşüyor iş zamanla.Karşıdaki insana saygı duymayı öğrenirsek aslında bu kırılmaları hiç yaşamayacağız, herkesin de hayatı kolaylaşacak.

Açıkça söyleyin, durumunuzu anlatın.Hatta üstüne siz kırılın, ben olsam onca zorluk içinde, üstelik ev tek başıma benim yaşam alanım bile değilken, eşimi bile hesaba katmadan emrivaki yapan kişiye çok kırılırdım.

Teşekkür ederim :) evim uygun değil bebeğimle birlikte soğuk odada yatmamız gerekecek. Ayrıca dediğiniz gibi her anlamda rahat olamayız.
Bende çocuklarımı gönderemezdim sanırım.

Evet ablam çok çabaladı ama istemedi.
Haklısınız arada kalmasını teklif etmeliyim. Zaten bana emrivaki yapmayıp söyleseydi ben söylerdim zaten.

Yok yeğenime belli etmem tabi:)
Ben durumumu söyleyip arada kalsın derim.
Kırılmaz inşAllah

herkesin yorumuna saygım var tabi yazabilirler :)
Evet yeğen candır ama ben kendimi bildiğim için zorlanacağımı düşünüyorum..
Şimdi siz yeğeninizi alırsanız ilerde eşiniz de birini getirir ve sesinizi çıkaramazsınız. Taviz vermeyin derin. Gelip sizde yiyip içeçek. Banyosu vs her şeyi sizden ama parasını ailesi alacak Eminim. Akşamları özel hayatınız kalmaz. Hem de evde küçük çocuk varken ben anne baba dışında birilerinin uzun süre yatılı kalmasını istemem. Hele kız çocuğu varsa. Benim yeğenim güvenilir vs dememek lazım. En güvendiklerimizden neler neler çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…