- 12 Mayıs 2014
- 6.177
- 3.525
- 198
Yani ceviz büyüklüğünde bir göğsü diğerı ondan daha küçük
bennim de o yaştayken biri diğerinden daha büyüktü. 12 yaşımda regl oldum ama içinize sinmiyorsa doktora götürün
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani ceviz büyüklüğünde bir göğsü diğerı ondan daha küçük
Ben de hatırlıyorum yaklaşık on yaşında göğüslerim belirgin olmaya başlamıştı ve ilk adetimi 14 yaşında oldum ama hormon testi yaptırmalı mıyım ?annesine durumdan bahsettim haftaya izin alıp gelecek ama ben bir doktora göstermeli miyim?bu durum normal mi yoksa çok mu ergen ,tüylenme yok ama erken ergenlik olabilir mi?hangi bölüme götürmeliyiz ?
Öyle kararsızım kı boyuzaması durur dıyorlar,hanı besıncı sınıf olsa razıyım ama dörde gectı,ıkı sene sonra olsa razıyım .korkum bu sene olması
Merhaba
9 yaşındaki yeğenim yaz tatili için yanımıza geldi ,annesi babası geçen ay bırakıp geri döndüler ananeye,denize girsin vs diye,ama son bir aydır dikkat ediyorum göğüsleri büyümeye başladı ve acıdığını söylüyor , tüylenme yok henüz ama kilosu yaşına göre birazcık fazla , bu konuda ne yapabiliriz ?
Kızlarda ergenlik yaşını uzmanlar 9 ile 13 yaş arası diye söylüyorlar,adet olduktan sonra boy uzaması kesin durur diye birşey yoktur kemik uçlarına bağlı diyorlar eğer kemik uçları kapanmamışsa uzar kapanmışsa uzamaz,benim de çevremde var adet olduktan sonra bile uzayan.Öyle kararsızım kı boyuzaması durur dıyorlar,hanı besıncı sınıf olsa razıyım ama dörde gectı,ıkı sene sonra olsa razıyım .korkum bu sene olması
Hormon testi yaptırabilirsiniz. Yaşı 9, ben de korkmuştum daha kücüktür diye. Bir arkadaşımın bebeği 6 aylıkken ergenliğe girdi, öyle cok uğrastılar ki cok zor durdurdular, gelişimi komple etkilendi.
Kızlarda ergenlik yaşını uzmanlar 9 ile 13 yaş arası diye söylüyorlar,adet olduktan sonra boy uzaması kesin durur diye birşey yoktur kemik uçlarına bağlı diyorlar eğer kemik uçları kapanmamışsa uzar kapanmışsa uzamaz,benim de çevremde var adet olduktan sonra bile uzayan.
On ıkı yas uygun gelıyor bana ama göğsünüzde büyüme var mıydı?bızımkı cevız kadar oldu gıbı
Canım benim duydugum göğüslerinde büyüme varmis onlar ödem zannetmişler hormon testinden sonra ergenliğe girdiği tespit edilmiş. Daha fazla ayrıntı bilmiyorum çünkü bu konu beni ürkütüyoNasıl belirtiler vardı elmi merak ettin
Merhaba
9 yaşındaki yeğenim yaz tatili için yanımıza geldi ,annesi babası geçen ay bırakıp geri döndüler ananeye,denize girsin vs diye,ama son bir aydır dikkat ediyorum göğüsleri büyümeye başladı ve acıdığını söylüyor , tüylenme yok henüz ama kilosu yaşına göre birazcık fazla , bu konuda ne yapabiliriz ?
Canım benim duydugum göğüslerinde büyüme varmis onlar ödem zannetmişler hormon testinden sonra ergenliğe girdiği tespit edilmiş. Daha fazla ayrıntı bilmiyorum çünkü bu konu beni ürkütüyo
Ben de bu konuda karar veremiyorum,küçükken ben baktım ona,annesı de ne kadar düşkün olduğumu biliyor, araştır senkarar ver dedi ,götürürsem dengesıyle mı oynarım, göturmezsem bu sene adet olur mu? Cok küçük daha ,boyu böyle kalırmı?çok karasızım