• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin göğüsleri büyüdü

Ben de hatırlıyorum yaklaşık on yaşında göğüslerim belirgin olmaya başlamıştı ve ilk adetimi 14 yaşında oldum ama hormon testi yaptırmalı mıyım ?annesine durumdan bahsettim haftaya izin alıp gelecek ama ben bir doktora göstermeli miyim?bu durum normal mi yoksa çok mu ergen ,tüylenme yok ama erken ergenlik olabilir mi?hangi bölüme götürmeliyiz ?

canım çocuk endokrine götürebilirsiniz ama puberte precosis değildir. onlar 6-7 yaşlarında oluyor.. İçiniz rahat etsin götürün de. 9 normal bence...

Öyle kararsızım kı boyuzaması durur dıyorlar,hanı besıncı sınıf olsa razıyım ama dörde gectı,ıkı sene sonra olsa razıyım .korkum bu sene olması

Reglden sonra boy uzaması büyük oranda duruyor, yani üstüne 2 3 cm falan uzuyor birçok kadın. İstisnalar vardır elbet, boyu kaç ki?

Son düzenleme:
yaw ben lise 2 mi lise son mu neydim :26:
Şİmdiki çocuklar gerçeken çok çabuk büyüyor :31:

Merhaba

9 yaşındaki yeğenim yaz tatili için yanımıza geldi ,annesi babası geçen ay bırakıp geri döndüler ananeye,denize girsin vs diye,ama son bir aydır dikkat ediyorum göğüsleri büyümeye başladı ve acıdığını söylüyor , tüylenme yok henüz ama kilosu yaşına göre birazcık fazla , bu konuda ne yapabiliriz ?

canım yeğenın kac dogumlu merak ettım

Ben olsam götürürdüm sonuçta doktor yanlış karar verecek değil ya göğüslerim ne zaman büyüdü hatırlamıyorum ama adetimi ilkokul 4 ya da 5 te olmuştum buda 10》yaş oluyor bence çok kötü birşey daha neyin ne olduğunu bilmeden adet olmak ,onla başa çıkmaya çalışmak. ..boy etkeni var birde ben o zamanlar yasitlarima nazaran uzundum 1.50 civarı sonra 1.65 e kadar çıktı ama ablam orta sonda oldu boyu 1.76 yani götürmekte fayda var yarın adet olsa daha küçük çocuk..

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Bildigim kadarıyla en büyük belirti oydu. Hormon testi vs de yaptırdılar tabi. Teşhisi cok zor oldu, dokto doktor gezdiler. Cok üzücü ve yıpratıcı bir süreçtr eminim

Ben de iyi hatırlıyorum ilkokula giderken bayağı belirgindi göğüslerim hatta saklamak için hep hırka giyerdim..boyum 1,65 normal sanırım..

Öyle kararsızım kı boyuzaması durur dıyorlar,hanı besıncı sınıf olsa razıyım ama dörde gectı,ıkı sene sonra olsa razıyım .korkum bu sene olması
Kızlarda ergenlik yaşını uzmanlar 9 ile 13 yaş arası diye söylüyorlar,adet olduktan sonra boy uzaması kesin durur diye birşey yoktur kemik uçlarına bağlı diyorlar eğer kemik uçları kapanmamışsa uzar kapanmışsa uzamaz,benim de çevremde var adet olduktan sonra bile uzayan.

Hormon testi yaptırabilirsiniz. Yaşı 9, ben de korkmuştum daha kücüktür diye. Bir arkadaşımın bebeği 6 aylıkken ergenliğe girdi, öyle cok uğrastılar ki cok zor durdurdular, gelişimi komple etkilendi.

Nasıl belirtiler vardı elmi merak ettin

Kızlarda ergenlik yaşını uzmanlar 9 ile 13 yaş arası diye söylüyorlar,adet olduktan sonra boy uzaması kesin durur diye birşey yoktur kemik uçlarına bağlı diyorlar eğer kemik uçları kapanmamışsa uzar kapanmışsa uzamaz,benim de çevremde var adet olduktan sonra bile uzayan.

Kemik gelişimi 24e kadar devam ediyo ortalama olarak ben 13 yaşında adet oldum ve ondan çok çok sonraya kadar devam etti uzamam

Nasıl belirtiler vardı elmi merak ettin
Canım benim duydugum göğüslerinde büyüme varmis onlar ödem zannetmişler hormon testinden sonra ergenliğe girdiği tespit edilmiş. Daha fazla ayrıntı bilmiyorum çünkü bu konu beni ürkütüyo

Merhaba

9 yaşındaki yeğenim yaz tatili için yanımıza geldi ,annesi babası geçen ay bırakıp geri döndüler ananeye,denize girsin vs diye,ama son bir aydır dikkat ediyorum göğüsleri büyümeye başladı ve acıdığını söylüyor , tüylenme yok henüz ama kilosu yaşına göre birazcık fazla , bu konuda ne yapabiliriz ?

daha çok erken 9 yaşındaki bir çocuk için çok zor olur.doktora götürmelisinz hormon bozukluluğu olabilir ilaçla erteletebiliyorlar.

Canım benim duydugum göğüslerinde büyüme varmis onlar ödem zannetmişler hormon testinden sonra ergenliğe girdiği tespit edilmiş. Daha fazla ayrıntı bilmiyorum çünkü bu konu beni ürkütüyo

Haklısın sen de dikkat et beslenmene kızımıza iyi bak :)

Benim kardeşimdede aynısı olmuştu anneme acıdığını söylemiş annende bakmış şişlik var.Bu arada kardeşim 3. Sınıfın yaz tatilindeydi yani 4 e geçmişti.Annemde doktora götürdü erken ergenlik olmasın diye işte testler falan yapılmış,her 3 ayda bir kontrole getirin demişti doktor.Bi süre götürdü annem sonra kardeşim kötü oldu psikolojisi bozuldu gitmeyi istemiyo ağlıyodu bide utanıyodu çocuk sürekli elliyolar bakıyolar falan...
Sonra annem bıraktı bişey olursa götürürüm diye abur cubur çok yiyodu eskiden ondan oluyo demişlermiş doktorlar,şimdi 5 e geçti kaç aydır gitmiyo doktora bişeyde yok şükür(maaşallah) artık abur cuburu kontrollü yiyo falan
Zaten benimde 3. Sınıfın yaz tatilinde büyümeye başlamıştı 6. Sınıfta adet olmuştum.
Ay neyse uzattım biraz kusura bakmayın bi sorun yoktur diye düşünüyorum benim zamanımda bile gelisim yaşı o yaslardi onu demek istedim.

Ben de bu konuda karar veremiyorum,küçükken ben baktım ona,annesı de ne kadar düşkün olduğumu biliyor, araştır senkarar ver dedi ,götürürsem dengesıyle mı oynarım, göturmezsem bu sene adet olur mu? Cok küçük daha ,boyu böyle kalırmı?çok karasızım

ama sende kendinden pay biç kaç yaşında kızsın. 2-3 sene adet olmaz olmaz o. ve bence yanında bu korkunu belli etme oda korkabilir sevmeyebilir hayatı ona zindan olur. burada lise sonda adet oldum diyenlerde vr ama onlarınkide hormonal bozukluk. senin yeğeninin anormal durumu yok emin ol. 9 yaşında meme büyümeye başlaması normal.

canım benim kuzenimde o yaşlarda girmişti hatırlıyorum gelişimdede hiçbir problem yaşamadı şimdi boylu poslu güzel bir genç kız ama yinede doktora götürürseniz iyi olur bi problemle karşılaşacağınızı hiç sanmıyorum

Kiz cocuklarina tavuk eti yedirmeyin diyolar bi civciv 40 gunde kesime geliyo hormonu basiyolar hayvanlara ergenlige erken girmeye neden oluyo beslenme sartlari iyilestigi icin de ergenlige girme yasi dusuyo surekli

Son düzenleme:
Acildr a goturun hormonlarina baksinlar en kotu olasilik erken adet gorur ve boyu kisa kalir egerki durum benim tahmin ettigimse.
Baska bir durum yoksa göğüs buyumesi ergenlige girmeye basladigi manasina geliyodur östrojen hormonu fazla calisiyodur. Allah korusun baska birsey cikmasinda.

Back
X