Yeğenimin okul sorunu..

brcsnr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.504
3.614
133
Merhaba arkadaşlar.

Benim psikoloğa giden bir yeğenim var kendisinde dikkat dağınıklığı var. Özel olarak eğitim de alıyor, şuan orta okulda okuyor, sınıf arkadaşları ve bir öğretmende dahil gerçekten kendisine bayağı yükleniliyor.

Bazı belli sınıf arkadaşları tarafından hırpalanmış, hırpalanıyormuş vücudunda morluklar var fakat yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası vermişler. Neymiş dayak yerken yeğenim küfür etmiş ne kadar edebilir ki? (Yeğenim diye söylemiyorum fakat çok saygılı bir çocuktur.) Bu sebepten yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası veriyorlar, fakat sürekli hırpalayan çocuğa hiçbir yaptırım yok. Hal böyleyken, hırpalayan öğrenci şu ceza sistemine göre aynı durumları yapmaya aynı şekilde devam edecek.

Şöyle de bir şey var ki rehber öğretmeni sınıfta a.... (yeğenim) sınıf değiştirsin mi değiştirmesin mi şeklinde bir de oylama yapmış. Bu açık açık öğrenciyi hedef göstermek değil midir?

Öğretmen arkadaşlar veya başlarına bu tarz şeyler gelmiş arkadaşlar şu durumlara yapılabilecek ne var, ne yapmalıyız?

Neden bu kadar hedef gösterildi peki,kesin başka sebebi vardır.Uslu uslu duran çocuğa kimse böyle yapmaz.
O çocuğu da şikayet edin,müdüre,meb'e vs.

Minik bir öğrenci ne yapabilir ki? Normalde çok sakin sessiz bir çocuktur, hele ki bir öğretmenin sınıf ortasında oylama yapmasını gerektirecek kadar ne yapmış olabilir.

Minik bir öğrenci ne yapabilir ki? Normalde çok sakin sessiz bir çocuktur, hele ki bir öğretmenin sınıf ortasında oylama yapmasını gerektirecek kadar ne yapmış olabilir.
Onaylamıyorum asla öğretmeni.
Sınıfın ortasında yaptığı çok aşağılayıcı,buna müdürleri ne diyor?
Neyi gerekçe gösteriyorlar.

Rehbelik ogretmeni gercekten o şekilde acik oylama yapıp ogrenciyi rencide ettiyse bir ogretmen olarak ben olsam bimere yazardim.

Idareye daha saglam gidin haklarinizi bilerek giderseniz geregini yapacaklardir.

Hicbir davranisi acik oylamaya sebep olamaz. Once bunu hicbir sekilde kabul etmeyeceginizi karsi tarafa bildirin

Onaylamıyorum asla öğretmeni.
Sınıfın ortasında yaptığı çok aşağılayıcı,buna müdürleri ne diyor?
Neyi gerekçe gösteriyorlar.

Küfrederken bu oylamayı yapan rehber öğretmen duymuş sözde. Ve uzaklaştırma cezası vermişler yeğenime. Halbuki aynı öğrenci yeğenimin bacağına tekmeyle vurmuş, narin bir şey yeğenim kendini savunacak dahi gücü yoktur ki annesine dahi söylememiş geldiğinde eve, ablam farketmiş morlukları aynı gün.

Rehbelik ogretmeni gercekten o şekilde acik oylama yapıp ogrenciyi rencide ettiyse bir ogretmen olarak ben olsam bimere yazardim.

Idareye daha saglam gidin haklarinizi bilerek giderseniz geregini yapacaklardir.

Evet bende bu tür cevaplar istiyorum aslında ne yapabileceğimiz konusunda. Evet açık açık yeğenimin gözü önünde oylama yapmış, ne kadar onur kırıcı. Hiçbir öğretmene yakışmayacak türden birşey bu.

Ne kadar sığ bir yaptırım bir çocuğu arkadaşlarının için de oylamaya tabi tutulması sanki başkanlık seçimi rehberlik öğretmeniyle konuşuldu mu ?
Şikayet edin ilgili yerlere ...

Böyle bir şey olamaz.
Oylama yapmak ne demek?
Şaka falan yapıyorsunuz sanırım ya da onlar yapıyor.

Bir kere özel eğitim alan kaynaştırma öğrencisi bu.
Ona özel bep planı ile çalışılır.
Sınavı vs farklıdır.

Çocuğu sınıfta stres topuna dönüştürmüşler.

Bu küfür tek sorun mu mesela, öncesinde öğrencinizle ilgili başka şikayetler aldınız mı?
Bu konuda burada olmasa bile kendinize dürüst olun lütfen.

Bir kaynaştırma öğrencisinin sınıfta yaptıklarını duyduğumda şok olmuştum çünkü.
Küçük daha ne yapabilir ki demeyin.

Objektif bir değerlendirme yapın ve haksızlığa uğradığınızdan eminseniz bu işin peşini bırakmayın.

Ne kadar sığ bir yaptırım bir çocuğu arkadaşlarının için de oylamaya tabi tutulması sanki başkanlık seçimi rehberlik öğretmeniyle konuşuldu mu ?
Şikayet edin ilgili yerlere ...

Cuma günü olmuş bu olay dünden beri okula gitmiyor yeğenim.
Başka bir arkadaş bahsetmiş bimer'e şikayet yazmaya başlıyorum ilk olarak.

Her meslekte mesleginin gerekliliklerini yerine getirmeyenler var. Simdi bimere yazin ogretmeni sikayet edin. Gerisink meb e birakin. Bimer e giden sikayetler degerlendirilir.

Okul idaresine de ogretmen hakkinda bir dilekce vererek sikayetci olun derim. Milli egitim bimer iyice sikissinlar.

Kolay kolay sikayet edin demem ama bu durum apacik ortada. Iyi bi ders slmasi lazim hem gelecekteki hatalarini onlemek adina hem yegeninize yaptiklari icin

Şaka yapmıyorum olaylar aynen böyle özel eğitim aldığı yer farklı bir okul. Bu bahsettiklerim devlet okulunda oluyor.

Şaka yapmıyorum olaylar aynen böyle özel eğitim aldığı yer farklı bir okul. Bu bahsettiklerim devlet okulunda oluyor.

Evet o devlet okulunda kaynaştırma öğrencisi oluyor kendisi.

Eğer sakin uyumlu bir çocuksa ve kışkırtıldığı için küfür ettiyse idare ile görüşün sonra da
öğretmenleri ile.
Neymiş esas sorun öğrenin.
Haksızlık varsa kesinlikle üzerine gidin.

Kesinlikle öyle olacak, elbetteki yeğenim suçluysa ona göre de davranılırdı, ama beni en çok sinirlendiren ve üzen bir öğretmenin sınıfta açık açık oylama yapmasıdır. Küfretmişse velisi çağırılır uyarılır, böyle bir yöntem gerçekten hiç duymamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…