- 16 Mart 2013
- 767
- 1.808
- 313
Ben öğretmenin ve sınıfında 2 öğrencimin Dehb tanısı var.Özel çocuklar özel olarak ilgi istiyorlar ama bazen öğretmen çaresiz kalıyor. Şöyleki arkadaşlarıyla tartistijalrinda çok rahat hakaret küfür edebiliyorlar.Benim öğrencilerim için söylüyorum asla genelleme yapmıyorum. Ancak hiperaktivitesi olan çocuklar böyle durumlarda sakince davranamıyorum maalesef akıllarına ilk gelen şey uygun mu değil mi diye düşünmeden yapıyorlar. Böyle durumlarda eğer küfür ve şiddet varsa affedemiyorum. Öğretmenin yaptığı açıklamada oylama tamamen yönetmeliğe ve ahlak kavramına aykırı. Çocuğunuz o sınıfa ve arkadaşlarına uyum saglayamadiysa sınıf değiştirmek bir tercih olabilir;ancak asla diğer arkadaşlarının önünde dediler. İdare, öğretmen ,rehber öğretmen ve veli ortak görüşü alınarak. Uzaklaştırma olayına gelirsek okulda belli disiplin kuralları vardır bunları bozan ceza alır.Diger öğrenci ceza almaması in nedenini öğrenmelisiniz. Olaya ait kamera görüntüsü izlenebilir diğer öğrencilere sorular sorulabilir. Oje idaresi e ve disiplin kuruluna başvurun lütfen.Minik bir öğrenci ne yapabilir ki? Normalde çok sakin sessiz bir çocuktur, hele ki bir öğretmenin sınıf ortasında oylama yapmasını gerektirecek kadar ne yapmış olabilir.
daha bugun bununla ilgli bir yazı okudum. okula ögrenciye müdüre ögretmene dava acın.Merhaba arkadaşlar.
Benim psikoloğa giden bir yeğenim var kendisinde dikkat dağınıklığı var. Özel olarak eğitim de alıyor, şuan orta okulda okuyor, sınıf arkadaşları ve bir öğretmende dahil gerçekten kendisine bayağı yükleniliyor.
Bazı belli sınıf arkadaşları tarafından hırpalanmış, hırpalanıyormuş vücudunda morluklar var fakat yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası vermişler. Neymiş dayak yerken yeğenim küfür etmiş ne kadar edebilir ki? (Yeğenim diye söylemiyorum fakat çok saygılı bir çocuktur.) Bu sebepten yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası veriyorlar, fakat sürekli hırpalayan çocuğa hiçbir yaptırım yok. Hal böyleyken, hırpalayan öğrenci şu ceza sistemine göre aynı durumları yapmaya aynı şekilde devam edecek.
Şöyle de bir şey var ki rehber öğretmeni sınıfta a.... (yeğenim) sınıf değiştirsin mi değiştirmesin mi şeklinde bir de oylama yapmış. Bu açık açık öğrenciyi hedef göstermek değil midir?
Öğretmen arkadaşlar veya başlarına bu tarz şeyler gelmiş arkadaşlar şu durumlara yapılabilecek ne var, ne yapmalıyız?
morluk var dediniz..doktora gidip darp raporu alın bence..elinizde belgenizle de gerekli yerlere şikayette bulunun..okul değişimi dünüşebilirsiniz aslında..benim yiğenimde de dikkat eksikliği var ve malesef bu tarz olayları çok yaşadı..en son disiplin cezası alacakken okul değiştirdi mecbur siciline işlemesin disiplin cezası diye..iyi ki de değiştirdi şu an çok dah mutlu..ama lütfen morlukları belgeleyen rapor alın ve okula gidip siz bastırın bizim çocuğumuz nasıl darpedilir okulda diye..hakkınızı arayın..o öğretmen küfür ettiğini duymuşta dayak yediğini görmemiş mi çocuğun..çok kızdım gerçekten..Cuma günü olmuş bu olay dünden beri okula gitmiyor yeğenim.
Başka bir arkadaş bahsetmiş bimer'e şikayet yazmaya başlıyorum ilk olarak.
bimere ve veya milli eğitime yazın. tabiri caizse emdikleri süt burunlarından gelir... eslisi gibi değil hiçbirşey...Merhaba arkadaşlar.
Benim psikoloğa giden bir yeğenim var kendisinde dikkat dağınıklığı var. Özel olarak eğitim de alıyor, şuan orta okulda okuyor, sınıf arkadaşları ve bir öğretmende dahil gerçekten kendisine bayağı yükleniliyor.
Bazı belli sınıf arkadaşları tarafından hırpalanmış, hırpalanıyormuş vücudunda morluklar var fakat yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası vermişler. Neymiş dayak yerken yeğenim küfür etmiş ne kadar edebilir ki? (Yeğenim diye söylemiyorum fakat çok saygılı bir çocuktur.) Bu sebepten yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası veriyorlar, fakat sürekli hırpalayan çocuğa hiçbir yaptırım yok. Hal böyleyken, hırpalayan öğrenci şu ceza sistemine göre aynı durumları yapmaya aynı şekilde devam edecek.
Şöyle de bir şey var ki rehber öğretmeni sınıfta a.... (yeğenim) sınıf değiştirsin mi değiştirmesin mi şeklinde bir de oylama yapmış. Bu açık açık öğrenciyi hedef göstermek değil midir?
Öğretmen arkadaşlar veya başlarına bu tarz şeyler gelmiş arkadaşlar şu durumlara yapılabilecek ne var, ne yapmalıyız?
Rehberin tutumu konusunda ben de herkesle aynı düşünüyorum, öyle bir oylama rencide edici, şikayet edilesi. Yalnız okuldan uzaklaştırma konusunda sizin bilmediğiniz çok şey olduğunu düşünüyorum. Kimse sizin deyiminizle minik, çok saygılı, narin bir çocuğa durduk yere okuldan uzaklaştırma vermez. Bence çocuğun anne babası çocuğun okul içindeki gerçek davranışlarını irdelemeli, davranış bozukluklarının üstüne gitmeli.
İma filan değil, sizin çocuğu tanımlayan kendi sözlerinizle konuştum sadece. Anladım minikmiş de, değil 11, 6 yaşında minicik çocukların bile okulda nasıl canavara dönüştüğünü burada öğretmenlerden dinliyoruz, bunların hepsinin annesi çocuklarının evde melek olduğunu iddia ediyor. Yani çocuğun evdeki davranışının iyi olması okuldaki davranışına bir açıklama getirmiyor. Okulda olmuş olay, okuldaki tanıktan dinlenir, evdekinden değil. Malesef durum bu.Evet tek sebep bu. Küfür etmesiymiş. Bir kaç kere sormuşlar çocuğa, küfür ettin mi diye korkudan hayır demiş, daha sonra itiraf etmiş o anda küfür ettiğini. Başka da bir sebep yok. Yani imalı sözlere (Kimse sizin deyiminizle minik, çok saygılı, narin bir çocuğa durduk yere okuldan uzaklaştırma vermez) hiç gerek yok. Bu çocuk normalde çok saygılıyken, okula gidince sapığa, canavara dönüşecek hali yok değil mi 11 yaşındaki bir çocuktan söz ediyoruz. Yaşını bile göstermediği kadar minik.
İma filan değil, sizin çocuğu tanımlayan kendi sözlerinizle konuştum sadece. Anladım minikmiş de, değil 11, 6 yaşında minicik çocukların bile okulda nasıl canavara dönüştüğünü burada öğretmenlerden dinliyoruz, bunların hepsinin annesi çocuklarının evde melek olduğunu iddia ediyor. Yani çocuğun evdeki davranışının iyi olması okuldaki davranışına bir açıklama getirmiyor. Okulda olmuş olay, okuldaki tanıktan dinlenir, evdekinden değil. Malesef durum bu.
Bende buraya takıldım. Çok yazdım dilekçe hiçbir çocuk uzaklaştırma almadı. Ortaokulda uzaklaştırma var mı. Varsa ya da sistem değiştiyse öğrenmekte fayda varSınıf öğretmeni ne diyor konu hakkında.
Ceza aldığına göre disiplin işlemleri başlasın diye bir dilekçe vardır ortada olay anını anlatan.
O dilekçeyi hangi öğretmeni yazmış,olay nasıl başlamış yegeninize vuran çocuk neden vurmuş önce küfür mı edilmiş vs vs detayları anlattılar mı
Uzaklaştırma aldığına göre şahit vs vardır illaki, çok öğrenci hakkında dilekçe verdim ama uzaklaştırma alan olmadı hiç.
Bende buraya takıldım. Çok yazdım dilekçe hiçbir çocuk uzaklaştırma almadı. Ortaokulda uzaklaştırma var mı. Varsa ya da sistem değiştiyse öğrenmekte fayda var
çok üzüldüm kuzu ya bildiğiniz taa içim sızladı benim de 11 yaşında kızım varEvet tek sebep bu. Küfür etmesiymiş. Bir kaç kere sormuşlar çocuğa, küfür ettin mi diye korkudan hayır demiş, daha sonra itiraf etmiş o anda küfür ettiğini. Başka da bir sebep yok. Yani imalı sözlere (Kimse sizin deyiminizle minik, çok saygılı, narin bir çocuğa durduk yere okuldan uzaklaştırma vermez) hiç gerek yok. Bu çocuk normalde çok saygılıyken, okula gidince sapığa, canavara dönüşecek hali yok değil mi 11 yaşındaki bir çocuktan söz ediyoruz. Yaşını bile göstermediği kadar minik.
yazdınız mı şikayeti?Cuma günü olmuş bu olay dünden beri okula gitmiyor yeğenim.
Başka bir arkadaş bahsetmiş bimer'e şikayet yazmaya başlıyorum ilk olarak.
çok üzüldüm kuzu ya bildiğiniz taa içim sızladı benim de 11 yaşında kızım var
benim kızım da ilkokulda çok itildi kakıldı yapı olarak sinirli bir çocuktur ağlamaktan çıldırdı bikaç kez
çocukların en büyük takıntısı babasının da o okulda çalışmasıydı kıskanıyorlardı yani
bu okulumzda iyiyiz çok şükür
lütfen ezdirmeyin yeğeninizi anne babası da çocuğunu
yazdınız mı şikayeti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?