Yeğenimin okul sorunu..

Minik bir öğrenci ne yapabilir ki? Normalde çok sakin sessiz bir çocuktur, hele ki bir öğretmenin sınıf ortasında oylama yapmasını gerektirecek kadar ne yapmış olabilir.
Ben öğretmenin ve sınıfında 2 öğrencimin Dehb tanısı var.Özel çocuklar özel olarak ilgi istiyorlar ama bazen öğretmen çaresiz kalıyor. Şöyleki arkadaşlarıyla tartistijalrinda çok rahat hakaret küfür edebiliyorlar.Benim öğrencilerim için söylüyorum asla genelleme yapmıyorum. Ancak hiperaktivitesi olan çocuklar böyle durumlarda sakince davranamıyorum maalesef akıllarına ilk gelen şey uygun mu değil mi diye düşünmeden yapıyorlar. Böyle durumlarda eğer küfür ve şiddet varsa affedemiyorum. Öğretmenin yaptığı açıklamada oylama tamamen yönetmeliğe ve ahlak kavramına aykırı. Çocuğunuz o sınıfa ve arkadaşlarına uyum saglayamadiysa sınıf değiştirmek bir tercih olabilir;ancak asla diğer arkadaşlarının önünde dediler. İdare, öğretmen ,rehber öğretmen ve veli ortak görüşü alınarak. Uzaklaştırma olayına gelirsek okulda belli disiplin kuralları vardır bunları bozan ceza alır.Diger öğrenci ceza almaması in nedenini öğrenmelisiniz. Olaya ait kamera görüntüsü izlenebilir diğer öğrencilere sorular sorulabilir. Oje idaresi e ve disiplin kuruluna başvurun lütfen.

daha bugun bununla ilgli bir yazı okudum. okula ögrenciye müdüre ögretmene dava acın.
tum haber kanallarına cıkın.

Bu ne sacmalik ya ne demek.oylama o cocul bunu omur boyu unutmaz.nasil asagilayici bir tutumdur.derhal sikayet edin bimer e yazin.
Bu olay benim yegenimin basina gelseydi asla sakin olmazdim.ne demek diger cocuk dovecek ona ceza yok kufur edene uzaklastirma.darp raporu alin karakola gidin.
ama o oylama olayindan sonra o cocugu o okulda birakmayin kesinlikle baska okula gonderin.

Çok geçmiş olsun. Ben sizin yerinizde olsam o morluklar için önce gider bir hastaneden darp raporu alırım. Raporumu da ekler, rehber öğretmeni, müdürü ve o cezada imzası onayı olan her öğretmeni MEB e ve Bimer'e şikayet ederim.

Bu arada çocuğun ailesini de ararim. Bilgi veririm. Belki olumlu ve yapıcı yaklaşırlar. Baktım yapıcı değiller, giderim bir avukata bu darp raporuyla çocuğa dava acabiliyorsam cocuga yoksa ailesine dava açabiliyormuyum onu araştırırım.

Rehberin tutumu konusunda ben de herkesle aynı düşünüyorum, öyle bir oylama rencide edici, şikayet edilesi. Yalnız okuldan uzaklaştırma konusunda sizin bilmediğiniz çok şey olduğunu düşünüyorum. Kimse sizin deyiminizle minik, çok saygılı, narin bir çocuğa durduk yere okuldan uzaklaştırma vermez. Bence çocuğun anne babası çocuğun okul içindeki gerçek davranışlarını irdelemeli, davranış bozukluklarının üstüne gitmeli.

Bunu rehber öğretmen oylama yaparak karar vermez bunun gerekçeleri sebepleri vardır.Eger ki uyuyorsa sınıf değişikliği yapılır.İdare ile konuşun haklarınızı da bilerek olmadı 180 li bi nunmara vardı arayın çok etkili bi çözüm.yada bimer e yazın çocuğa durduk yere haketmediği ceza yı vermesinler.

Yazıklar olsun
O rehber öğretmen ne öğrenmiş neyin eğitimimi almış acaba?
Sınıfta bir oylama yapmak hemde bunu o çocuğun yanında yapmak ne demek
Resmen bir travma yavru için
Cuma'dan yıkmalıydınız ortalığı sessiz kalmışsınız
Hakkınızı arayın çocuğu ezdirmeyin özgüveni zedelenmesin

Cuma günü olmuş bu olay dünden beri okula gitmiyor yeğenim.
Başka bir arkadaş bahsetmiş bimer'e şikayet yazmaya başlıyorum ilk olarak.
morluk var dediniz..doktora gidip darp raporu alın bence..elinizde belgenizle de gerekli yerlere şikayette bulunun..okul değişimi dünüşebilirsiniz aslında..benim yiğenimde de dikkat eksikliği var ve malesef bu tarz olayları çok yaşadı..en son disiplin cezası alacakken okul değiştirdi mecbur siciline işlemesin disiplin cezası diye..iyi ki de değiştirdi şu an çok dah mutlu..ama lütfen morlukları belgeleyen rapor alın ve okula gidip siz bastırın bizim çocuğumuz nasıl darpedilir okulda diye..hakkınızı arayın..o öğretmen küfür ettiğini duymuşta dayak yediğini görmemiş mi çocuğun..çok kızdım gerçekten..

her ne yaparsanız yapın ama öncelikle darp raporu alın elinizde sağlam bir belgeniz olsun. Sonra işleyen sürece göre ister dava açarsınız ister okul degistirirsiniz

bimere ve veya milli eğitime yazın. tabiri caizse emdikleri süt burunlarından gelir... eslisi gibi değil hiçbirşey...

Sınıf öğretmeni ne diyor konu hakkında.
Ceza aldığına göre disiplin işlemleri başlasın diye bir dilekçe vardır ortada olay anını anlatan.
O dilekçeyi hangi öğretmeni yazmış,olay nasıl başlamış yegeninize vuran çocuk neden vurmuş önce küfür mı edilmiş vs vs detayları anlattılar mı
Uzaklaştırma aldığına göre şahit vs vardır illaki, çok öğrenci hakkında dilekçe verdim ama uzaklaştırma alan olmadı hiç.

Evet tek sebep bu. Küfür etmesiymiş. Bir kaç kere sormuşlar çocuğa, küfür ettin mi diye korkudan hayır demiş, daha sonra itiraf etmiş o anda küfür ettiğini. Başka da bir sebep yok. Yani imalı sözlere (Kimse sizin deyiminizle minik, çok saygılı, narin bir çocuğa durduk yere okuldan uzaklaştırma vermez) hiç gerek yok. Bu çocuk normalde çok saygılıyken, okula gidince sapığa, canavara dönüşecek hali yok değil mi 11 yaşındaki bir çocuktan söz ediyoruz. Yaşını bile göstermediği kadar minik.

İma filan değil, sizin çocuğu tanımlayan kendi sözlerinizle konuştum sadece. Anladım minikmiş de, değil 11, 6 yaşında minicik çocukların bile okulda nasıl canavara dönüştüğünü burada öğretmenlerden dinliyoruz, bunların hepsinin annesi çocuklarının evde melek olduğunu iddia ediyor. Yani çocuğun evdeki davranışının iyi olması okuldaki davranışına bir açıklama getirmiyor. Okulda olmuş olay, okuldaki tanıktan dinlenir, evdekinden değil. Malesef durum bu.

Ben zaten olanlara göre olaylardan söz ediyorum. Başka olay yok hanımefendi anlatmak istediğim bu. Tek sebep küfürdür. İlk başta o an küfür ettiğini korkudan saklamış sonra itiraf etmiş, başka birşey yok yani, ne kastediyorsunuz onu da anlamıyorum ya.

Bende buraya takıldım. Çok yazdım dilekçe hiçbir çocuk uzaklaştırma almadı. Ortaokulda uzaklaştırma var mı. Varsa ya da sistem değiştiyse öğrenmekte fayda var

Bende buraya takıldım. Çok yazdım dilekçe hiçbir çocuk uzaklaştırma almadı. Ortaokulda uzaklaştırma var mı. Varsa ya da sistem değiştiyse öğrenmekte fayda var

Uzaklaştırma vermişler ama dinlenme izni diye geçmişler kayıtlara. Sonradan öğrendik.

çok üzüldüm kuzu ya bildiğiniz taa içim sızladı benim de 11 yaşında kızım var

benim kızım da ilkokulda çok itildi kakıldı yapı olarak sinirli bir çocuktur ağlamaktan çıldırdı bikaç kez
çocukların en büyük takıntısı babasının da o okulda çalışmasıydı kıskanıyorlardı yani
bu okulumzda iyiyiz çok şükür

lütfen ezdirmeyin yeğeninizi anne babası da çocuğunu

Bizim yeğende çok duyguludur, sakin, duygusaldır. Dayak yerken bile kendini savunamıyor maalesef.

yazdınız mı şikayeti?

Yazmadım ablam yazmamı istemedi, 1,5 ay kalmış okulun bitmesine, öğretmeniyle iyice ters düşmesin dedi.. Nasıl bir sistemse artık.... 4+4 eğitim sistemi maalesef hiç iyi olmadı. İnsanlar en yakınındaki okullara gönderemiyor bu yüzden, çoğu çocuk uzaktaki okullara gönderiliyor. Yeğenimde öyle bu sene başladı bu okula. Hani bazı öğrenci grupları olur ya çete gibi toplaşır bazı öğrencilere bilenirler, yeğenimde öyleleriyle karşı karşıya işte.
Bana kalsa ben çok şey yapardım ama maalesef ablamı dinlemek zorunda kaldım. Hala daha etkisindeyim bu olanların. Sinir doluyum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…