- 27 Nisan 2012
- 15.724
- 18.891
- 498
ablanız böyle pasif davranarak çocuğu iyice üzerBizim yeğende çok duyguludur, sakin, duygusaldır. Dayak yerken bile kendini savunamıyor maalesef.
Yazmadım ablam yazmamı istemedi, 1,5 ay kalmış okulun bitmesine, öğretmeniyle iyice ters düşmesin dedi.. Nasıl bir sistemse artık.... 4+4 eğitim sistemi maalesef hiç iyi olmadı. İnsanlar en yakınındaki okullara gönderemiyor bu yüzden, çoğu çocuk uzaktaki okullara gönderiliyor. Yeğenimde öyle bu sene başladı bu okula. Hani bazı öğrenci grupları olur ya çete gibi toplaşır bazı öğrencilere bilenirler, yeğenimde öyleleriyle karşı karşıya işte.
Bana kalsa ben çok şey yapardım ama maalesef ablamı dinlemek zorunda kaldım. Hala daha etkisindeyim bu olanların. Sinir doluyum..
Ne olursa olsun ogrettmenin yaptigi yanlistir.o yastaki cocuk canavar olacak degil.olaki haylazsa da kimse cocugu dovemez yok oyle bir dunya doversede hak var hukuk var hukuki yoldan cozum aranmaliMinik, narin, saygili, sessiz vs vs. Yegeninizi övücü düşünceleri bir tarafa bırakırsanız, olaylara daha objektif bakmış olursunuz. Biz de sizin öğretmenle ilgili düşüncelerinizin sağlıklı olduğuna inanmış oluruz böylece
Ay hic vakit kaybetmeyin ogretmeni sikayet edin o minik uslu yegeninizi iyice simartin ki gittigi yeni okullarda da hep sorunu baskasinda arayin..Konu acmaniz sadece sikayet edin diye destek almak icin sanirim.Neden gidip yuzyuze gorusmuyorsunuz cocugun nasil oldugunu onun agzindan dinleyin cesaret edemiyorsunuz sanirim.Evet bende bu tür cevaplar istiyorum aslında ne yapabileceğimiz konusunda. Evet açık açık yeğenimin gözü önünde oylama yapmış, ne kadar onur kırıcı. Hiçbir öğretmene yakışmayacak türden birşey bu.
Lütfen siz aracı olun ve gelecek seneye yiğeninizi başka bir okula aldırın. Ama gittiğiniz okula öğretmenler dahil kimseye okul değişikliğini neden yaptığınızı söylemeyin.ve Anne yeni okulda sınıf arkadaşlarının anneleri ile muhabbet kursun ve çocukları birlikte vakit geçirmek adına ortam düzenleyin evde buluşma,sinemaya yemeğe götürme gibi .Merhaba arkadaşlar.
Benim psikoloğa giden bir yeğenim var kendisinde dikkat dağınıklığı var. Özel olarak eğitim de alıyor, şuan orta okulda okuyor, sınıf arkadaşları ve bir öğretmende dahil gerçekten kendisine bayağı yükleniliyor.
Bazı belli sınıf arkadaşları tarafından hırpalanmış, hırpalanıyormuş vücudunda morluklar var fakat yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası vermişler. Neymiş dayak yerken yeğenim küfür etmiş ne kadar edebilir ki? (Yeğenim diye söylemiyorum fakat çok saygılı bir çocuktur.) Bu sebepten yeğenime 1 hafta uzaklaştırma cezası veriyorlar, fakat sürekli hırpalayan çocuğa hiçbir yaptırım yok. Hal böyleyken, hırpalayan öğrenci şu ceza sistemine göre aynı durumları yapmaya aynı şekilde devam edecek.
Şöyle de bir şey var ki rehber öğretmeni sınıfta a.... (yeğenim) sınıf değiştirsin mi değiştirmesin mi şeklinde bir de oylama yapmış. Bu açık açık öğrenciyi hedef göstermek değil midir?
Öğretmen arkadaşlar veya başlarına bu tarz şeyler gelmiş arkadaşlar şu durumlara yapılabilecek ne var, ne yapmalıyız?
Öğretmen böyle birşeyi yaptıysa şikayet edilmeli.Aynı şeyi çocuğunuz yaşasaydı siz napardiniz? Konuşulunca çocuğun o örselenmesi düzelecek mi?Ay hic vakit kaybetmeyin ogretmeni sikayet edin o minik uslu yegeninizi iyice simartin ki gittigi yeni okullarda da hep sorunu baskasinda arayin..Konu acmaniz sadece sikayet edin diye destek almak icin sanirim.Neden gidip yuzyuze gorusmuyorsunuz cocugun nasil oldugunu onun agzindan dinleyin cesaret edemiyorsunuz sanirim.
siz gercekten egitimcimisinizAy hic vakit kaybetmeyin ogretmeni sikayet edin o minik uslu yegeninizi iyice simartin ki gittigi yeni okullarda da hep sorunu baskasinda arayin..Konu acmaniz sadece sikayet edin diye destek almak icin sanirim.Neden gidip yuzyuze gorusmuyorsunuz cocugun nasil oldugunu onun agzindan dinleyin cesaret edemiyorsunuz sanirim.
Zaten ben öğretmen yanlis yapmis diyorum ama anlattigi gibi uslu surekli haksiz yere hirpalanan ceza alan bir cocuk olmadigini soyluyorum.Objektif bakip cocugun sorununu kabul edip okul ile isbirligi için de olmalari gerekiyor ama nedense cocugu masum uslu gösterip direkt okulu sucluyor.Benim çalıştığım okuldada var oyle dikkat daginikligi filan degildir bu ozel eğitim aliyor demis muhtemelen ciddi uyum ve dikkat sorunu var dikkat sorununu acacak olursak sinifta ona buna satasan derste yerinde durmayan arkadaslariyla surekli kavga eden cocuklar tabiki hepsi ayni olacak degil ama dikkat daginikligi deyince sanki sadece derse odaklanamama gibi saniyor insan.Kufur etmeyi bilen cocugun uslu bir cocuk olduguna kimse beni inandiramazÖğretmen böyle birşeyi yaptıysa şikayet edilmeli.Aynı şeyi çocuğunuz yaşasaydı siz napardiniz? Konuşulunca çocuğun o örselenmesi düzelecek mi?
Aynen sikayet edince cocuk kazanilir size gore.Yazdiklarimi dikkatle okursaniz ne demek istedigimi anlarsiniz.siz gercekten egitimcimisiniz
Cocuk degil sanki canli bomba var kkarsiniz da dayagi da hakareti de siniftan atilmayi da hak ediyordur...
Cocuk sorunluysa bile o cocuk kazanilmaya calisilmali.
Konu sahibi ya okulu degistirin ya da siz sikayet edin okul kimsenin babasinin ciftligi degil...
Anlatmak istedigim benim de buydu.Agziniza saglik.İma filan değil, sizin çocuğu tanımlayan kendi sözlerinizle konuştum sadece. Anladım minikmiş de, değil 11, 6 yaşında minicik çocukların bile okulda nasıl canavara dönüştüğünü burada öğretmenlerden dinliyoruz, bunların hepsinin annesi çocuklarının evde melek olduğunu iddia ediyor. Yani çocuğun evdeki davranışının iyi olması okuldaki davranışına bir açıklama getirmiyor. Okulda olmuş olay, okuldaki tanıktan dinlenir, evdekinden değil. Malesef durum bu.
Dönemin bitmesine az kalmadı hanımefendi. Aslında 1 hafta bile kalsa az değildir. Yarın bir gün başka bir şey olabilir. Çocuk 2 ay daha mı kendini dışlama pekiştireçleriyle donatsın? Kısa zamanda Okulunun değişmesi en iyi çözüm. Bir de okulla ev aynı değil. Nasıl öğrenciler var okulda bilseniz. Onları da düşünmek gerek.Dönemin bitmesine az kaldı belki bir dahaki sene olabilir.
Haklı yere hırpalanmak,ceza almak nasıl oluyor hocam biraz anlatır mısınız ?Zaten ben öğretmen yanlis yapmis diyorum ama anlattigi gibi uslu surekli haksiz yere hirpalanan ceza alan bir cocuk olmadigini soyluyorum.Objektif bakip cocugun sorununu kabul edip okul ile isbirligi için de olmalari gerekiyor ama nedense cocugu masum uslu gösterip direkt okulu sucluyor.Benim çalıştığım okuldada var oyle dikkat daginikligi filan degildir bu ozel eğitim aliyor demis muhtemelen ciddi uyum ve dikkat sorunu var dikkat sorununu acacak olursak sinifta ona buna satasan derste yerinde durmayan arkadaslariyla surekli kavga eden cocuklar tabiki hepsi ayni olacak degil ama dikkat daginikligi deyince sanki sadece derse odaklanamama gibi saniyor insan.Kufur etmeyi bilen cocugun uslu bir cocuk olduguna kimse beni inandiramaz
Hakli yere hirpalanma nasil oluyor mesela..egitimde yeri varmidir hakli haksiz hirpalanma.Zaten ben öğretmen yanlis yapmis diyorum ama anlattigi gibi uslu surekli haksiz yere hirpalanan ceza alan bir cocuk olmadigini soyluyorum.Objektif bakip cocugun sorununu kabul edip okul ile isbirligi için de olmalari gerekiyor ama nedense cocugu masum uslu gösterip direkt okulu sucluyor.Benim çalıştığım okuldada var oyle dikkat daginikligi filan degildir bu ozel eğitim aliyor demis muhtemelen ciddi uyum ve dikkat sorunu var dikkat sorununu acacak olursak sinifta ona buna satasan derste yerinde durmayan arkadaslariyla surekli kavga eden cocuklar tabiki hepsi ayni olacak degil ama dikkat daginikligi deyince sanki sadece derse odaklanamama gibi saniyor insan.Kufur etmeyi bilen cocugun uslu bir cocuk olduguna kimse beni inandiramaz
Evet haklısınız çocuk daha fazla zarar görmeden okulu değişmeli fakat bende az çok şahit oluyorum böyle arada okul değişikliği yapılıyorsa gelen çocuğa biraz önce yargılı bakılırak ve geliş sebebi biraz irdelenir. En iyisi okul bitince bu değişiklik yapılsa daha iyi olur.Dönemin bitmesine az kalmadı hanımefendi. Aslında 1 hafta bile kalsa az değildir. Yarın bir gün başka bir şey olabilir. Çocuk 2 ay daha mı kendini dışlama pekiştireçleriyle donatsın? Kısa zamanda Okulunun değişmesi en iyi çözüm. Bir de okulla ev aynı değil. Nasıl öğrenciler var okulda bilseniz. Onları da düşünmek gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?