- 25 Ocak 2022
- 2.655
- 5.303
- 78
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Ben gergin değilim,siz fazla alıngansınız:) like ve dislike mevzusunu takmayın derimay birde özelden sizi rahatsız edecek birşey mi yaptım kendi adıma kusura bakmayın öyleyse ,her gördüğünüz yerde beğenmedim yapıyorsunuz gerginliğe gerek yok ikimizide yorar diye yazdım buna rağmen hala bana nasıl dönüş yapıyorsunuz
tek kek olmaz diyen siz misiniz bakın bakalım...
neden olmaz dedim sadece bu ne gerginlik aa sakin olur yahu ...
e size iyi forumlar madem
Annem dolmayı ve sarmayı yapar buzdolabında tencerede bekletir. Ertesi gün pişirir.Bekler tabi ki aynı gün pişirmeniz şart degil
Sanal da yatip kalkiyorsunuz heralde niye dislikee yaptin diye etiketliyeni de ilk defa görüyorum,bu kadar takmayın sanal alemidavette kek verilmeyeceğini ben yazdım,siz de kek kek kekkkk diye tutturmussunuz, davette kek verilmez,beğenmedim (anlayin diye uzun uzun açıkladım) bir zahmet gözardı edin bir sey kaybetmem sizin engin düşüncelerinizi görmesem de olur kzjdj
Börek yap, sarma sar buzluğa at. Fırında tavuk yap tek bi tepsiye tüm malzemeleri soslarsın bulaşık çok çıkmaz. Pilav , çorba . Hazır bi tatlı al ya da bir gün önce revani yap . Çayın yanına meyve kuruyemiş. Arkasına dondurma ,
Börek yap, sarma sar buzluğa at. Fırında tavuk yap tek bi tepsiye tüm malzemeleri soslarsın bulaşık çok çıkmaz. Pilav , çorba . Hazır bi tatlı al ya da bir gün önce revani yap . Çayın yanına meyve kuruyemiş. Arkasına dondurma , tmmS
Börek yap, sarma sar buzluğa at. Fırında tavuk yap tek bi tepsiye tüm malzemeleri soslarsın bulaşık çok çıkmaz. Pilav , çorba . Hazır bi tatlı al ya da bir gün önce revani yap . Çayın yanına meyve kuruyemiş. Arkasına dondurma
Ne kadar hamarat değilsin, postu gibi yorumları okudukça şaştım böyle bi gelip benim hayatıma da çeki düzen veriverseniz arkadaşlarYemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
Ay olue mu tiryakiler için özel bi durum ya da ben tatlı olmazsa çay içmem mesela. Sütlü tatlıyla bile içerimBende çayın yanında tatlı çok seviyorum, geçen gün bir arkadaşım çayla servis edilmez deyince yanlış yapıyorum sanmıştım:)
Kim koyuyor bu kuralları? Kime göre yanlış? Bana göre değil. Gayet de çayla tatlı servis edilir. Neden edilmesin ki?Bende çayın yanında tatlı çok seviyorum, geçen gün bir arkadaşım çayla servis edilmez deyince yanlış yapıyorum sanmıştım:)
Evet bekler benim oğlum küçük olduğu için bAzen gece yemek yapıyorum bir sonraki gün akşama doğru pişiriyorum dolapta duruyor . Zaten zeytinyağlı yapacaksanız 1 dün önceden yapıp pişirip dolapta dinlenmeye bırakmanız gerekiyorKuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsem
Kadın yapamıyorum diyor farkında mısınızAna yemeği aska sulu yapmayın,davet sofrasında sulu yemek olmaz. Bir dilim antrikot ya da bonfile ya da köfte yanına (pilav/patates püresi 2sinden biri) haşlama brokoli havuç. Hem toplaması hem servisi daha kolay böyle. Çorba olarak domates çorbası kaşarlı güzel oluyor,yaza uygun yoğurt çorbası da olabilir ama ana yemekte pilav olacaksa yapmayın derim. Ara sıcakları çok beceremiyorsunuz börek vs yaptırabilirsiniz disarsan guvendiginiz bir yere,kuru patlıcan olabilir zeytinyağlı,meze koyun 3 4 çeşit/ tarator,haydari güzeldir. Mezeleri süzme yoğurt ile yapin,normal yoğurt ile yaparsanız sulanır kötü görüntü olur. Tatlı olarak kek yapmayın kesinlikle 5 çayı değil bu ,kek 5 çayında olur,davete uygun değildir. Hafif şerbetli ya da hafif sütlü tatlı ideal. Çatal bıçağın dizilimine dikkat edin. Ortaya koydugunuz ara sıcaklar ve mezeler için mutlaka hepsi için ayrı ayrı servis çatalı ve bıçağı koyun.
Ahhah sütlaçla çay içen insanım. Bana getirseler aaa çok ayıp derim sonra da lüpletirimBende çayın yanında tatlı çok seviyorum, geçen gün bir arkadaşım çayla servis edilmez deyince yanlış yapıyorum sanmıştım:)
Ahhah sütlaçla çay içen insanım. Bana getirseler aaa çok ayıp derim sonra da lüpletirim
Hadi canim öyle mi demisKadın yapamıyorum diyor farkında mısınız
Sanırım çoğunluk tercih etmez. Benim kp etmemişti meselaSütlaçla çay içilmez miymiş ben elendim.
Ne kadar çirkin bir üslubunuz var ? Şampiyona filan ? Üslup öğrenin öyle muhattap olun !Hadi canim öyle mi demisbenim ne yazdığımin farkında mısınız ? Bonfile eti hazır alıyorsunuz danayi evde yatırıp,etini kesmiyorsunuz,et hazir zaten.ekstra pilav yapıp sebze haşlayacak,ara sıcakları da güvendiğiniz bir yerden alabilirsiniz yazmisim. Zor yemekleri yapamam diyor şu saydıklarımı öğrenciyken yapıyordum,yapamıyorum diyen birine verilecek en güzel menü tavsiyesi,içli köfte doldur demişiz sanki bak sen.. sırf muhalefet olacak sampiyon
E ama Tuğçe Hanım, fırın yemekleri en kolayları ama. Daha da kolayı makarna haşlamak, o da misafire olmaz zaten. Makarna seviyesindeysek de ya hepsini hazır alacağız ya da yemekli misafir almayacağız. Başka yolu yok bence.Kadın yapamıyorum diyor farkında mısınız
Mercimek çorbası, patates köfte , pilav , revani, havuç tarator, yeşil salata ayranE ama Tuğçe Hanım, fırın yemekleri en kolayları ama. Daha da kolayı makarna haşlamak, o da misafire olmaz zaten. Makarna seviyesindeysek de ya hepsini hazır alacağız ya da yemekli misafir almayacağız. Başka yolu yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?