Yemeğe misafir çağırmam lazım ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben gergin değilim,siz fazla alıngansınız:) like ve dislike mevzusunu takmayın derim

Ben genelde bir gün önceden sarma-dolma , börek sarma işlerini tatlıyı ve ana yemekte et yemeği varsa o gün soslayıp dolaba atarım.Misafirleri çağıracağım gün temizlik yaparım ki çocuklu insanım bir gün önceden temizlik yapmamın bana hiçbir artısı olmuyor.Temizlik bittikten sonra (öğlene kadar bitmiş olur) Pilav ve çorbayı yaparım misafirler gelmeye yakında et yemeğini yaparım ki ısıtılan et yemeğinden hiç haz etmem ilk sıcaklığı lezzeti için çok önemlidir bana göre

Gelen misafire , yakınlığa , gelir düzeyi ve eldeki imkanlara göre; sunulabilecek yemekler de , ikramlıklar da değişir.

Kırmızı etin kilosu aldı başını gitti , kıymanın kilosu dahi 150 tl ye dayandı. Kişinin imkanı tavuk almaya müsaitse tavuk pişirir , o da yoksa imkanı neyse onu koyar sofraya. Gelen insanlar da gerçekten arkadaşımızsa ; soframıza et koyamadık diye bizi ayıplamazlar.

Genel itibariyle, imkanı dahilinde herkes elinden gelenin en güzelini misafirleriyle paylaşmaya çalışıyor.

Ne kadar hamarat değilsin, postu gibi yorumları okudukça şaştım böyle bi gelip benim hayatıma da çeki düzen veriverseniz arkadaşlar ama o ev sahipleri ile yarış ya da iddia gibi bir gayeye bence de gerek yok,

Bende çayın yanında tatlı çok seviyorum, geçen gün bir arkadaşım çayla servis edilmez deyince yanlış yapıyorum sanmıştım:)
Kim koyuyor bu kuralları? Kime göre yanlış? Bana göre değil. Gayet de çayla tatlı servis edilir. Neden edilmesin ki?

Öncelikle rahat olun. Karşı taraf şunu yaptı bende bunu yapayım mevzusuna takılmayın. Herkes başka.
Kuru dolmayı bir gün önceden yapayım mı demişsiniz evet olur çok da güzel olur.

Bence tavuk da yapılabilir. İlla et illa köfte falan diye ben şartlamam kendimi. Misafire tavuk yapılmaz lafına da katılmıyorum. Tavuk da yapılır balık da dana eti de.

Borcama kek yapıp üzerine çikolata sosu dökerseniz çok da güzel olur hafif olur. Fındıkla da süslersiniz ya da hindistan cevizi hangisi varsa artık.

Kuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsem
Evet bekler benim oğlum küçük olduğu için bAzen gece yemek yapıyorum bir sonraki gün akşama doğru pişiriyorum dolapta duruyor . Zaten zeytinyağlı yapacaksanız 1 dün önceden yapıp pişirip dolapta dinlenmeye bırakmanız gerekiyor

Kadın yapamıyorum diyor farkında mısınız

Kızlar revaniyi haşhaşlı yapın üstüne de çikolata sos yapıp fındık fıstık ve hindistan ceviziyle süsleyin bakın görün hem pratik hem de efsane güzel davet yemeği sonrası tatlısı çıkıyor ortaya hem de kek kadar basit bi tarifle

Işte bu yüzden misafir çağırmayı sevmiyorum, eziyet resmen. Günler öncesinden temizliği yok ne yapacağım çay yanına ne olur, o bana 10 cesit yapti bende oyle yapiyim yoksa ayip olu bla bla..

Hadi canim öyle mi demis benim ne yazdığımin farkında mısınız ? Bonfile eti hazır alıyorsunuz danayi evde yatırıp,etini kesmiyorsunuz,et hazir zaten.ekstra pilav yapıp sebze haşlayacak,ara sıcakları da güvendiğiniz bir yerden alabilirsiniz yazmisim. Zor yemekleri yapamam diyor şu saydıklarımı öğrenciyken yapıyordum,yapamıyorum diyen birine verilecek en güzel menü tavsiyesi,içli köfte doldur demişiz sanki bak sen.. sırf muhalefet olacak sampiyon

Ne kadar çirkin bir üslubunuz var ? Şampiyona filan ? Üslup öğrenin öyle muhattap olun !

E ama Tuğçe Hanım, fırın yemekleri en kolayları ama. Daha da kolayı makarna haşlamak, o da misafire olmaz zaten. Makarna seviyesindeysek de ya hepsini hazır alacağız ya da yemekli misafir almayacağız. Başka yolu yok bence.

Mercimek çorbası, patates köfte , pilav , revani, havuç tarator, yeşil salata ayran bonfile vs ayarını tutturamaz bence suyu çekilir kuru kalırsa vs vs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…