Yemeğe misafir çağırmam lazım ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mercimek çorbası, patates köfte , pilav , revani, havuç tarator, yeşil salata ayran bonfile vs ayarını tutturamaz bence suyu çekilir kuru kalırsa vs vs

Köfte alternatifi de vardı o listede bence gayet makul pratik önerilerdi. haşlama brokoli domates çorbası pilav yoğurtlu meze. Köfteyi de yapamıyorsa kasaptan hazır alsın. Onu da pişiremiyorsa artık annesini çağırsın yapacak bir şey yok

Konuyu bıraktı gitti sanırım, yazmayabilir.

Yani kuzu kapamayla balık da mis gibi ama ikisini bı arada yemiyoruz gibi
Kuzu ile balık farklı etler ama mantı ile lahmacunda aynı tür et var.
Karın doyurmak için çok kasmamak gerek kültürümüze bazen kızıyorum işte bak kadın evham yapıyor çorbadan tatlıya uzanan o sofra için çile bildiğin.

Misafire niye tavuk yemeği olmasın yahu. Tavuk etle yarışıyor zaten.. Artık düğün yemeği davetlerine bile et pilav yerine tavuk sote pilav geliyor.. O eskidenmiş olmaz diye.. Bence Abdülhamit'in sarayı gibi ara sıcak falan gerek de yok çorba, ana yemek, tatlı, çay yanına kuruyemiş vs.bitti gitti..

Bence hiç misafir ağırlamasın olaydan toptan kurtulsun knorr köfte harcı çok iyi bence risksiz anneye gerek yok

Yav mezeleri, ara sıcakları satın alsın demiş o hanım, ben de katılıyorum dedim. Ana yemeğe uğraşsın, basit bir de çorba yapsın. Tatlıyı da bir gün önceden yapar. Bu kadarını yapamıyorsa zaten misafir almamalı.
Bir bonfiledir gidiyor, sanırsınız havyar. Tamam bonfile değil de köfte olsun, olmadı tavuk falan. Ama protein şart, gelenler vejetaryen vs. değilse.

Evet zeytinyağlı dolma ve yoğurtlu meze migrosta bile mis gibi valla. Beypazarı sarma satılıyor ben bayılıyorum
Abartmaya gerek yok cidden misafir gelecek diye. Önemli olan iyi vakit geçirmek. Ama protein şart tabi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…