Yemeğe misafir çağırmam lazım ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Misafir çağıracağımız zaman önce menümü oluşturuyorum. Çalıştığım için bir akşam alış veriş yaparım malzeme hazırlığını bitiririm. Ertesi akşam zeytinyağlıları yapar dolaba atarım, börek cinsi şeyleri hazırlar pişirmeden buzdolabına koyarım. Kalabalık misafire sarma yapmam, yaz dönemi ise minik dolmalık biberlerden doldururum. Misafir geleceği gün sabah erken kalkarız eşim temizliği yapar, ben mutfağa girerim. Kimin ne yaptığı o kadar da önemli değil, kendinizi çok germeyin, mühim olan güleryüzlü, keyifli vakit geçirmek. Onlar şunu yaptı bende yapmalıyım şeklinde düşünmeyin. Örnek bir menü yazayım sizin için belki fikir olur
Soğuk ayran çorbası
Şehzade kebabı
Pilav
Zeytinyağlı barbunya ya da taze fasulye
Zeytinyağlı biber dolması
Sebzeli kalem börek ya da ortaya mantı
Kaşık salata
Meyveli, dondurmalı irmik tatlısı (buna genelde şekere yatırılmış çilek kullanırım dondurmayla çok şık oluyor) çok basit çalışan kadın menüsüdür bu, umarım yardımcı olur, kolay gelsin:)

Mercimek çorbası, patates köfte , pilav , revani, havuç tarator, yeşil salata ayran bonfile vs ayarını tutturamaz bence suyu çekilir kuru kalırsa vs vs
Bonfile yapmaz da fırında köfte patates ya da tavuk vs. yapar. Bonfile şart değil.
Ama et ve püre/garnitürler daha özenilmiş durur, orası kesin.

Bonfile yapmaz da fırında köfte patates ya da tavuk vs. yapar. Bonfile şart değil.
Ama et ve püre/garnitürler daha özenilmiş durur, orası kesin.
Eee tamam ben ne dedim ki zaten yukarıda üye bonfile vs vs yazmış . Bir sürü bla bla yani gerek var mı böyle germeye? Bir önceki günden temizliği yapacak . Sabahtan da çorbasını yapacak tepsiye yemeği hazırlayıp dolaba koyacak yemek saatine yakın fırına atsın . Önceki günden revani yapsın yoksa hazır tatlı alsın . Öğleden sonra masasını hazırlasın misafir gelmeden 2 saat dinlensin bacağına yapışan çocuk yoksa bence sorun yok .

Ya kadın daha önce bu gelenlere gitmiş, güzel yemekler vs. varmış. Belli ki altta kalmak istemiyor. Bizim burada da olur böyle şeyler. Dört dörtlük ağırlarlar, sen de onları çağırmazsan ayıp olur. Ya hiç gitmeyeceksin çağırdıklarında ya da sen de iyi ağırlayacaksın. Bana göre değil, gitmiyorum mesela ben.
Yazılan yorumların çoğu da makuldü bence, hepsini okuyup uyanları seçse iki günde tamamlar bana kalırsa.

Diğer ev sahibinin neler yaptığı ile ilgili bir merak uyandı mı sende bende uyandı acaba güzel derken kime göre neye göre güzel

Konu sahibinin seçtiği isim P Peripadisahininkizi olunca bonfilede ve dana etinde takılı kaldınız sanırım. Herkes bütçesi dahilinde hareket ediyor. Daha makul önerileriniz var mı ?

Süzme mercimek her mevsim gider, ama çok sıcak yerde yaşıyorsan soğuk çorbalara bak.

Tavuğu/eti önceki geceden marine et. Köfte yapacaksan önceki gecen yoğur şekillendir. Patates püresi için önceki geceden haşla mesela.

Zeytinyağlı ile fasulye yap ya da hazır pilaki al. Bu zaten bekleyince güzel.

Semizotu salatası, tarator vs için yoğurtlama aşamasına gelene kadar öncesini hallet.

Yeşil salata malzemelerini bile yıka önceki günden ki kuru olsun. Yağ vs dökmediğin sürece 5-6 saat önceden bile yapabilirsin.

Pilav vs gibi şeyleri son güne bırak sadece.

Başında beklemediğin yemek daha güzel olur, temizlik ve bu hazırlıkları önceki günden yap. Son gün birleştir geç.

Tatlıyı hazır al.

Diğer ev sahibinin neler yaptığı ile ilgili bir merak uyandı mı sende bende uyandı acaba güzel derken kime göre neye göre güzel
Var ama cidden güzel ağırlayanlar. Kalkana kadar ikramların biri gelip biri gidiyor. Amcamın eşi öyleydi mesela. O kadar ki misafirle doğru düzgün oturmazdı. Ben yorulurdum onu izlerken. Sonra çocuğu oldu ve kapanış.
Konudakiler de şık bir sofra kurup yemek ardına da ikramları sıraladılarsa konu sahibi de panik olmuştur haliyle. Yoksa klasik bir menü için bu kadar stres olmazdı bence.

Napalım şimdi yardım mı edelim onu diyorsun D

Napalım şimdi yardım mı edelim onu diyorsun D
Valla bende öyle misafir ağarlamadım hiç hep annem karşıladığı için sorumluluklar ondaydı genelde kendi arkadaşlarıın tek başına çağırınca iş biraz değişti ki bende iki işi birden yapabilen biri değilmişim onu öğrendim yani atıyorum bi taraftan muhabbet edip diğer taraftan çayları doldurmak aklıma gelmiyor Yalnız yemek tatlı konusunda hiç sıkıntı yaşamadım çünkü youtube sağolsun bilmediğim çok güzel birbirinden farklı tarifler sunuyor ve gerçektende çok beğendi arkadaşlarım şef değiliz sonuçta çağırdığın kişilerde az çok senin marifetini biliyordur sıkıntı yapma fazla :)

Konu sahibinin seçtiği isim P Peripadisahininkizi olunca bonfilede ve dana etinde takılı kaldınız sanırım. Herkes bütçesi dahilinde hareket ediyor. Daha makul önerileriniz var mı ?
Siz niye benim önerdiğim menüye bu kadar takıldınız? Bonfile,antrikot yada köfte sunumu kolay ve sulu olmayan ana yemek alternatifleri, bu sadece bir öneri "Bonfile" deneme mi bu kadar takıldınız anlayamadım,bunu yapmanız şart olmazsa olmaz diye bir yazı mi yazmışım,benim onerim sadece,sizde kendi önerinizi yazın. Bütçe ile alakalı yorum yapmışım gibi 2dir aynı şeyi yaziyorsunuz ekonomik durum ekonomik durum tamam da bu konu ile alakalı bir yorumum yok ki. Bu olmazsa olmaz diye bir sözüm de yok

Misafir her türlü yoruyor gelince hazırlık temizlik gidince ayrı temizlik açıkçası zor.
Birileri güzel yemek yapıyor diye kasmayın beğenmeyen iyi olsada begenmez yemez.İyi bildiğiniz pratik ve iyi sonuç veren şeyleri yapın

Ben misafire risksiz yemek yapmayı seviyorum. Genelde katkıda bulunmak için evinde yemek satan kadınlar oluyor onlardan sarma alıyorum, kendim de ana yemek olarak patates püresi/köfte veya et sote/pilav yapıyorum. Gerisi salata meze kola ayran vs alkollü takılacaksak rakı vs komple degisir masa. Tatlı da baklava alırım.

Bu anlattığın benim galiba bizim eve çaya misafir gelirdi akşm 4 çeşit yapardım zeytinyağlı , tatlı tuzlu ve börek . Kahve çay soda kuruyemiş meyve bir süre sonra bana gelenler akşam yemeği yemeden gelmeye başlamıştı. Sonra araya pandemi girdi oğlum doğdu şimdi 2 çeşit yapıyorum ancak çünkü yoruluyorum yüzüme yansıyor hoş sohbet edemiyorum. Gittiği evde ne yedi onu yazsa bizde ona göre konuşsak bence daha uygun olur .

Yapabileceğiniz yemekler neler mesela onları az buçuk yazsanız ona göre menü önerelim çünkü herkesin mutfakta tecrübesi farkli olduğundan yazacağımız menüler ağır gelebilir. Bence temizliğe 4-5 gün önceden başlayın yoruluyormussunuz ancak biter. Bir gün mutfağı bitirin bir gün kapıları silersiniz kalan gunlerde de tuvalet banyo evi süpürüp silme ortalığı toplama yaparsınız.
Yapımı kolay ve güzel tadı olan bikac bişey yazayım belki işinize yarar.
Mantar çorbası, domates çorbası veya mercimek çorbası.
Peynirli börek, pacanga böreği
Bikac meze çok şık duruyor bence.
Kırmızı biberleri közlenmiş alın nar eksisiyle harmanlayıp tabağa alın tabak etrafına dereotu dizin mesela güzel oluyor. Veya mantar ve kırmızı biberi sote edin piştikten sonra azıcık mısır ve dereotu ekleyin az nar ekşisi. Bunları hep birgün önceden yapabilirsiniz. Mantar dolması yapabilirsiniz ismi zor gorunebilir ama aşırı kolay ve görüntü çok iyi oluyor.
Havuç tarator, haydari bunlari aynı gün yapabilirsiniz ama ben taratorun havucu birgün önceden hazırlıyorum o pişince ertesi güne sadece yogurtlamak kalıyor aşırı pratik.
Sadece yeşil ve kırmızı biberi bile küp küp doğrayıp kızartıp yogurtlayinca harika oluyor.
Ben mezeciyim çok severim yemekte müzeyi o yüzden saydım biraz inşallah faydası olur.
Yemek olarak bence beyti yapabilirsiniz. Hem zahmetli sanılıyor ama kolay bir yemek hemde yanına pilav yapmak gerekmiyor ordan da kurtarirsiniz.
Tavuk tercih edecekseniz tavuk sarma olabilir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…