- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Misafir çağıracağımız zaman önce menümü oluşturuyorum. Çalıştığım için bir akşam alış veriş yaparım malzeme hazırlığını bitiririm. Ertesi akşam zeytinyağlıları yapar dolaba atarım, börek cinsi şeyleri hazırlar pişirmeden buzdolabına koyarım. Kalabalık misafire sarma yapmam, yaz dönemi ise minik dolmalık biberlerden doldururum. Misafir geleceği gün sabah erken kalkarız eşim temizliği yapar, ben mutfağa girerim. Kimin ne yaptığı o kadar da önemli değil, kendinizi çok germeyin, mühim olan güleryüzlü, keyifli vakit geçirmek. Onlar şunu yaptı bende yapmalıyım şeklinde düşünmeyin. Örnek bir menü yazayım sizin için belki fikir olurYemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
Bonfile yapmaz da fırında köfte patates ya da tavuk vs. yapar. Bonfile şart değil.Mercimek çorbası, patates köfte , pilav , revani, havuç tarator, yeşil salata ayranbonfile vs ayarını tutturamaz bence suyu çekilir kuru kalırsa vs vs
Eee tamam ben ne dedim ki zaten yukarıda üye bonfile vs vs yazmış . Bir sürü bla bla yani gerek var mı böyle germeye? Bir önceki günden temizliği yapacak . Sabahtan da çorbasını yapacak tepsiye yemeği hazırlayıp dolaba koyacak yemek saatine yakın fırına atsın . Önceki günden revani yapsın yoksa hazır tatlı alsın . Öğleden sonra masasını hazırlasın misafir gelmeden 2 saat dinlensin bacağına yapışan çocuk yoksa bence sorun yok .Bonfile yapmaz da fırında köfte patates ya da tavuk vs. yapar. Bonfile şart değil.
Ama et ve püre/garnitürler daha özenilmiş durur, orası kesin.
Haddinizi bilin, üslubu sizden öğrenecek değilimNe kadar çirkin bir üslubunuz var ? Şampiyona filan ? Üslup öğrenin öyle muhattap olun !
Ya kadın daha önce bu gelenlere gitmiş, güzel yemekler vs. varmış. Belli ki altta kalmak istemiyor. Bizim burada da olur böyle şeyler. Dört dörtlük ağırlarlar, sen de onları çağırmazsan ayıp olur. Ya hiç gitmeyeceksin çağırdıklarında ya da sen de iyi ağırlayacaksın. Bana göre değil, gitmiyorum mesela ben.Eee tamam ben ne dedim ki zaten yukarıda üye bonfile vs vs yazmış . Bir sürü bla bla yani gerek var mı böyle germeye? Bir önceki günden temizliği yapacak . Sabahtan da çorbasını yapacak tepsiye yemeği hazırlayıp dolaba koyacak yemek saatine yakın fırına atsın . Önceki günden revani yapsın yoksa hazır tatlı alsın . Öğleden sonra masasını hazırlasın misafir gelmeden 2 saat dinlensin bacağına yapışan çocuk yoksa bence sorun yok .
Diğer ev sahibinin neler yaptığı ile ilgili bir merak uyandı mı sendeYa kadın daha önce bu gelenlere gitmiş, güzel yemekler vs. varmış. Belli ki altta kalmak istemiyor. Bizim burada da olur böyle şeyler. Dört dörtlük ağırlarlar, sen de onları çağırmazsan ayıp olur. Ya hiç gitmeyeceksin çağırdıklarında ya da sen de iyi ağırlayacaksın. Bana göre değil, gitmiyorum mesela ben.
Yazılan yorumların çoğu da makuldü bence, hepsini okuyup uyanları seçse iki günde tamamlar bana kalırsa.
Hadi canim öyle mi demisbenim ne yazdığımin farkında mısınız ? Bonfile eti hazır alıyorsunuz danayi evde yatırıp,etini kesmiyorsunuz,et hazir zaten.ekstra pilav yapıp sebze haşlayacak,ara sıcakları da güvendiğiniz bir yerden alabilirsiniz yazmisim. Zor yemekleri yapamam diyor şu saydıklarımı öğrenciyken yapıyordum,yapamıyorum diyen birine verilecek en güzel menü tavsiyesi,içli köfte doldur demişiz sanki bak sen.. sırf muhalefet olacak sampiyon
Var ama cidden güzel ağırlayanlar. Kalkana kadar ikramların biri gelip biri gidiyor. Amcamın eşi öyleydi mesela. O kadar ki misafirle doğru düzgün oturmazdı. Ben yorulurdum onu izlerken. Sonra çocuğu oldu ve kapanış.Diğer ev sahibinin neler yaptığı ile ilgili bir merak uyandı mı sendebende uyandı acaba güzel derken kime göre neye göre güzel
Napalım şimdi yardım mı edelim onu diyorsunYemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
Valla bende öyle misafir ağarlamadım hiç hep annem karşıladığı için sorumluluklar ondaydı genelde kendi arkadaşlarıın tek başına çağırınca iş biraz değişti ki bende iki işi birden yapabilen biri değilmişim onu öğrendim yani atıyorum bi taraftan muhabbet edip diğer taraftan çayları doldurmak aklıma gelmiyorNapalım şimdi yardım mı edelim onu diyorsunD
Siz niye benim önerdiğim menüye bu kadar takıldınız? Bonfile,antrikot yada köfte sunumu kolay ve sulu olmayan ana yemek alternatifleri, bu sadece bir öneri "Bonfile" deneme mi bu kadar takıldınız anlayamadım,bunu yapmanız şart olmazsa olmaz diye bir yazı mi yazmışım,benim onerim sadece,sizde kendi önerinizi yazın. Bütçe ile alakalı yorum yapmışım gibi 2dir aynı şeyi yaziyorsunuzKonu sahibinin seçtiği isim P Peripadisahininkizi olunca bonfilede ve dana etinde takılı kaldınız sanırım. Herkes bütçesi dahilinde hareket ediyor. Daha makul önerileriniz var mı ?
Ne alakası var mantiyla lahmacununMantı yaparım yanında da lahmacun sipariş ederdim.
Temizliği de misafir gittikten sonra yapardım önce değil.
Bu anlattığın benim galibaVar ama cidden güzel ağırlayanlar. Kalkana kadar ikramların biri gelip biri gidiyor. Amcamın eşi öyleydi mesela. O kadar ki misafirle doğru düzgün oturmazdı. Ben yorulurdum onu izlerken. Sonra çocuğu oldu ve kapanış.
Konudakiler de şık bir sofra kurup yemek ardına da ikramları sıraladılarsa konu sahibi de panik olmuştur haliyle. Yoksa klasik bir menü için bu kadar stres olmazdı bence.
Niye ki mis gibi tatlar ikisi de .Ne alakası var mantiyla lahmacunun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?