yemek derdinden gerçekten bezdim

Eşinin yaptığı tamamen İSRAF !!!
Neden evde yemek piştiği halde ailesinden uzak sanki bekarmış gibi yemek yiyor ki nasıl bir insan !müsriflik
Onu geçtim sizin ,incinmenize neden oluyo aşırı kaba buldum eşinin davranışlarını,
Valla kim olsa bu durumda fevri davranır ,kendinde hata arama boşa,
Hatanın başı eşin.
Beraber yemek yenmeyen sofranın ne bereketi ne tadı ne tuzu nede sohpeti kalır !!!

eski konuları biliyorum
bir insan bu kadar cok seyi sevmiyor olamaz ee o zaman dünyada yiyecek yemek kalmaz yani
bence esiniz yemeği siz yaptığınız için yemiyor
sizinle aynı sofraya oturmak istemiyor olabilir
ben yemeği çok önemserim masada mutlaka yese de yemese de birlikte oturulmalı
benim için bu yaptığı hakarettir
artık bu adama gereken cevabı vermeniz gerekmiyor mu yaptıkları çok ağır ve birikmedi mi içinizde

Reactions: IKS
Yiyemiyor olabilir ama tavir yanlis kadin da isten gelmia.sonucta aksama kadar evde oturmamis. Babam da boyledir benim hem cok yer hem cok secer. Annem salatadi corbasi pilavi yemegi 4 5 cesit yemek yapar ustune babam yumurta kirdirir patates kizartttirir. Bu kadari bana bencillik gibi geliyor

İyide hiçbirşey sevmiyor ki eşiniz. Et,süt,yumurta,tereyağı yok beslenmesinde,sevdiğini pişirdiğinizdede yemiyor,patlıcan örneğinde olduğu gibi. Tamam sevmesin ama o evde bir çocuk var,imkanlar dahilinde sebze,et,balık,tavuk dengeli bir şekilde pişmeli ki çocuğunuzun sağlıklı beslenme alışkanlığı otursun. Kaç yaşında çocuğunuz bilmiyorum ama babası evde yemek beğenmeyip yememeye devam ederse oda yemek seçecek,oda beğenmeyecek yani zararı sadece kendine değil ,davranış anlamında çocuğunuza da.
Bunu bir an önce idrak etmeli ve ona göre davranmalı eşiniz.
Ben diyetteyken dahi ,yemeği erken yememe rağmen,masada oturup salata,çorba birşey yiyorum ki kızıma kötü örnek olmayayım diye. Kaldı ki eşiniz sizinle oturup yemiyor,önüne koyanı beğenmiyor.
Sizin yerinizde olsam düzenimi bozmam,çocuğumla kendime yaparım dengeli bir şekilde yemeğimi,onada mesaj atarım "akşama şu yemek var,yemezsen dısarda yiyebilirsin"diye. Umurumda da olmaz yani yemiş yememiş.
Beğenmediği için hakettiği bu.

Ben sunu anlamiyorum,kadinlarin evlerinde cocuk yetistirmeleri eslerine hizmet edip yemek yapmalari bir grev degil eslerine bir lutuftur ne yazikki nankor vicdansiz insanlari kadinlarin gorevleri ve mecburiyetleri gibi gorerek bu sekilde kustahca tavirlar icine giriyorlar.
Gelelim calisan hanimlara bana kalirsa orda durum tamamen farkli cunku kadin sabah kocasiyla cikip aksam ayni saatte geliyor yada diyelim 1 saat once olsun, oda yorgun oda is stresi cekmis oda yogun bir gunun ardindan eve gelmis. Bu erkeklerdeki calisan kadina zulmu ben anlamiyorum cidden.
Hanimefendi yemezse yemesin belliki kocanizin derdi yemek degilki sizin aranizda baska dertler var yoksa bu kadar nankor kirici olunmaz yani. Hem her kadin illaki yemek yapmayi ogrenerek buyumuyor yada kimisinin eli yatkin oluyor kimisi zorlasada ortalama sonuclar cikiyor ortaya, burda onemli olan eslerin arasindaki muhabbettir, seven insan yapilan yemek kotu bile olsa bu kadar kirici olamaz sevdigine karsi.
Alttan alinacak seyler var umursanacak seyler var sizde yuvami kurtaracagim diye iyice psikolojiniz bozulmus belli iskence cekerek katlaniyorsunuz sanki kocaniza. Kendinize bu kadar yuklenirseniz illaki bir yerde patlarsiniz, ve tabiki kucuk kizinizda etkileniyordur evdeki o kotu atmosferden. Herseyi enine boyune dusunerek hareket edin. Gerekirse 3-5 gun izin kullanin kullanabiliyorsaniz cocugunuzla evde vakit gecirin bir kafanizi toplayin, bazen hayatta hersey ust uste gelince insanin gozu hicbirsey gormeyecek hale geliyor o gibi durumlar da durup bir cemberin disina cikip bakmak gerek.

Ve birsey daha diyecegim bu adamlari bu hale sokan kucukken duzgun terbiyesini vermeyen de yine bir erkek annesidir.
Lutfen rica ediyorum oglu olan anneler ozellikler erkek cocuklarinizi duzgun yetistirin ki kendilerini kadin irkini ustun bir varlik gibi gormesinler. Bunu bilip bilmeden farkina vararak yada bazen bilincsizce bazen kelimelerle bazen hareketlerle yapiyoruz.

eşin zor birisi sende bir şekilde toparlamak istiyorsun
onların mantığı çok farklı şımartmamak diye düşünürler
ben eşime d. günü pastası yaptım sabahtan akşama kadar
ne teşekkür etti ne eline sağlık dedi
ne oldu oldu diyor doğmuşum ne olcak diyor
bu kadar hödük yani
dedim bir daha sana hiç bir şey yapmayacağım hak etmiyorsun
yemiyecekse yemesin canım sen kendine yap boşver
bu kadar takılma benim gibi aniden öfkeleniyorsun
car car konuşurdum beni dinlemezdi ki
daha da sinirlenirdim saçma sapan konulara gelirdi
çok şükür psikolojik tedavim cvp veriyor
şimdi diyeceğim 2 kelime oluyor bakıyorum cvp vermiyor susuyorum
niye bu kadar dert ediyorsun
yemiyecekse yemesin istediğini yapsın
takma ya taktığını görünce iyicene inatlaşıyor
takmazsan kıl olur
denenmiştir...

Reactions: IKS
bir eşin dışarda kendi başına yiyip gelmesi de nedir yahu, erkekler de iyice cozuttu...
beğenmediysen başka bşey bulunur yenir, dışarı gidip yemek hakaret gibi bişey...
bence siz haklısınız ve sakın alttan almayın, yapın yemeğinizi koyun önüne, yerse yer.. yemezse kendi bilir, oturun kendiniz yiyin.. eşinizin karakteri yüzünden kendinizi yıpratmayın..iinsanlar değişmez...

Siz esınızın sevmedıgını bıldıgı yemeklerı ısrarla yapmayın.Bızım de damak tadımızın uymadıgı seyler oluyor.Bazen ben bazende esım fedakarlık yapıyor.Ona gore beslenıyoruz.Bebegınıze bıle zorla sevmedıgı seyı yedıremezsınız ki karsınızdaki koca adam.Sonra yemedı dıye kızıp kusmeyın..

Sizin gibi dusunen kadinlarin varligi beni dehsete dusuruyor.Kadin kole calissa bile kocasinin her turlu hizmetini yapacak diye dusunenlerdensiniz. Ayrica uslubunuz da hic hos degil.

Zamanla onun sevdiği gibi yemekler pişmeye başlar evde... Maalesef bazen böyle olabiliyor, bende de aynı durum var mesela. Özene benzene hazırladığım yemekler olur, hiçvir gerekçe göstermeden yemez. Makarna yaparım yer ama :) o sebeple artık takılmıyorum, sevdiği yemekleri bir döngüye bağladım hep aynılarını yapıyorum garantiye alarak.

Sevgi istiyor ama kendi ne sevgi ne saygı hakgetire! Kendi dışarda yiyip karisina sormayan adamın sevgi beklemeye hakkı yok bence

Gene değişik şeyler pişirin en azından cocuk icin mutfağın zengin olsun
Onun sevdiğini de yapıyorsun zaten

Siz neden yaklastirmiyordunuz yanınıza eşinizi!

her insanın huyu farklı,adam evde illa benim sevdiklerim pişecek diye ısrar etmiyor,sadece haber ver yiyip geleyim diyor ve bunu sorun yapmıyor..neden siz ısrarla sorun yapıyorsunuz anlamadım.hani adam terör estirse evde bunlar pişecek diye anlarım haklısınız ama öyle bir durum yok..

Yani sadece o gun mu isten geldin. Yoo hergun calisiyosun. Ozaman bir gun onceden ayarlicaksin kendini. Onu da Ben mi soyliyim
insanlık hali yahu..canım istemez geceden kalkıp yemek yapmayı,yorgunumdur,bir film izlemek istmeişimdir,yemek yapmak yerine başka birşeyle meşgul olmuşumdur..kadınım diye insanlıktan mı vazgeçeyim?
kadın hem çalışacak ,hem anne olacak,hem de evini kocasını yemeğini eksik etmeyecek ,yok öyle dünya...
üstelik adam da bi çorbaya eline sağlık diyecek bir tip değilken hem de..ziyafet sofraları düzeceğim yok öyle..
ben de çalışıyorum oğlum var 5 yaşında..işteyim şu anda..akşama da yemek yok mesela.gidince kahvaltı haırlamayı düşünüyorum..olmadı mı şimdi size göre?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…