Yemek konusunda iyice saldin ??

Hangi apan yaranmıs. Yorgunsam yapmam.bozulsa da esım yapmam. Bazen uc cesıt bazen tek cesıt. Kocamı elde evde tutayım diye evlenmedım. Begenmıyorsa kendı bılır. Cok da sewerım esımı ama sewgıyı gosterme bıcımı hızmet algısı var erkeklerde.karsıyım buna. Ütü yemek bulasık camasır ew temızlıgı kısısel bakım yemek sonrası kahve cay meyve seks ? Geysalar yapmıyor türk kadjnın yaptığını..

Keşke baştan tavrınızı belli etseydiniz. Karşımda her işi yapan biri olsa ben de yapmazdım şahsen eşim annesinin evinde pek iş yapmazmış, ben de hiç yapmadım. Ama kendi evimizde aile evimizdeki yaşamı beklemek saçma olur. Evliliğimizin ilk zamanlarında haftasonları temizlik yaparken hep söylenir yapmak istemezdi. İki seçenek sundum, ya her hafta temizlikçi çağırıcaz, ya da beraber yapıcaz. Ben de çalışıyorum ve yoruluyorum, benim de temizlik yapmak hobilerim arasında değil ve sevmiyorum Oram ağrıyo buram ağrıyo dese de taviz vermedim, onsuz bir kere bile temizlik yapmadım. Biliyorum bir kere bile yapsam her hafta şansını denicek. Bir iki güzel kavga ettik ama artık kabullendi. Lütfen baştan sınırları çizin, artık sizde o şans kalmamış ama oturup konuşabilirsiniz yine de. Hem çalışıp hem evi yardımsız idare edemiyorum artık diye. İş yapmayacağı bir hayat istiyorsa ailesinin yanında kalabilir ya da dışarda çalışmayan bir kadınla evlenebilirdi. Ki dışarda çalışmayan kadınlara bile nezaketen yardım edilmeli.

Genel bir eleştiri yapmak istiyorum. Sanırım bizim memleketin kadınlarının çoğu eşine annelik yapıyor gibi. Psikolog/sosyolog arkadaşlar daha iyi tespit yapar tabii ama benim görüşüm bu yönde. Gayet güzel bir menü olmuş bence. Bırakın üç çeşit yemeğede alışmasın. Meyvesini neden siz götürüyorsunuz ayrıca?

Şımartmışsınız belliki.

Eşinizin kardeşi varmıydı.bisey sorcaktım da

Üç erkek kardeşi var, biri evli ikisi bekar ama hiç biri eşim gibi değil
Yazık eltim hep şikayet eder, bir tabağı bile kaldırmıyor der, diğerleri desen öğlene kadar yatarlar, hazır sofraya oturup bir bardak bile kaldırmadan giderler.
Allah merhamet versin.
Eşim çok merhametli, vicdanlı bir insan, 5 yıllık evliyiz, benden daha bir bardak su istemiş değil, inanın bu söylediğim abartı değil tamamen gerçek. Yeni evliyken çocuk yokken bile bu şekilde anlayışlıydı, yemekten sonra çayı ben koyduysam o da kalkıp meyveyi hazırlardı, yediklerini de asla ortalıkta bırakmaz, en kötü lavaboya koyar ama genelde yıkar sepete koyar.
Böyle yazınca her şey mükemmel gibi algılanmasın tabi, bizim de çok şiddetli kavgalarımız oldu-oluyor ama asla uzatmayız, eşimin tek istediği kendi gösterdiği kadar anlayış görmek, onun derdi hiçbir zaman yemek temizlik ütüsüz çamaşır vs olmadı, huzur kaçıracak hareket yapma-konuşma der, genelde ben çenemi tutamadığım için kavga çıkar
Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin.
Şimdi bir kızımız var, kısmetse de ikinci bebeğime hamileyim, tek duam allah onlara babaları gibi eş nasip etsin

Meyvesini ayağına götürürseniz pilavın yanına çeşit yapmadınız diye de tavır yapar elbette. Ayağımı kırık neden kendisi almıyor meyvesini. Bizde sıra yok,görev yok birimizin canı meyve istediyse tabağa koyar ailecek yenir. Birisi çay istediyse cayın suyunu koyuyorum demlemesi senden diye kalkar koyarız ocağa. Yemek de ortak karar veririz bazen tek başıma yaparım bazen eşim tek başına yapar. Bazende o ana yemek yaparken bende salata çorba yaparım. Siz çok yüz vermişsiniz o da astarini istemeye başlamış

Bastan alismis belli valla makarnayi benim kadar yapan yoktur en kolayi ama bir kere agzindan yinemi makarna dedigini duymadim gecen kendim domates corbasi yaptim adam omrumde yedigim en guzel corba diye dedi dolandi zavallim hep hazir yaptigim icin soklandiCayi demlerim birer bardak koyarim bosalinca seslenirim askim cay koy Allah razi olsun ne ona laf eder ne sofra kurmaya kaldirmaya 2 oglu var ornek olmasi lazim cunki hatta 2 gundur yemekte yapmiyorum sana sipriz yapcam diye kendi hazirliyo sofrayi kurup kaldiriyo Allah ondan razi olsun .Esinle konus ortak yapmaniz gereken herseyide sana yikmasin.

Son söylediklerinize katılmıyorum,birisi için değil kendimiz için bakımlı temiz olmalıyız ,sağlığımıza zarar gelmemesi için kilo almamalıyız,kendi psikolojimiz el verdiğince güleryüzlü oluruz veya olmayız önemli olan bizi her durumda sevicek birinin olması kendinizi böyle bir pozisyona sokarsanız tabiki hizmetçi gibi hissedersiniz, önüne konan temiz bir yemeği beğenmeyen eşinizede ertesi gün daha azını ya da hiç bişey yapmayarak ders verin bunu bulamayanlarda var hem belki hastasınız belki canınız sıkkın keyfiniz yok yapmak istemediniz kendisi yapsın madem, her gün bir olmaz ki her gün aynı olmaz

Çok yüz veriyorsunuz. Benim eşim böyle konuşsa önümüzdeki bir sene tencereyi ocağa koymam. Boşlamak öyle değil böyle olur diye. Sanki maaşlı çalışansınız. Siz ne yaparsanız ona razı olmak zorunda.

burda kimi arkadaşlar yokluk görmemiş sanırım. Allah göstermesin de.. yeri gelir insan sadece çorbayla da doyuyor. bunu gördüm ben çok yakın çevremde. o yüzden onunla doyulur mu falan çok yanlış cümleler geldi bana bunu söylemek istedim.
konu sahibi için de siz alşıtırmışsınız. evet sadece pilavdan hoşlanmayan bir eşin varsa kalkıp yanına bir salata biraz cacık yapabilirdi. yada bi tavuk alıp fırına atmak 5 dklık iş. siz yapmadıysanız o yapabilirdi. benim eşim de yemek konusundan anlamaz pek ama acıkmaya yakın gelir mutfağa dolanır neler var yiyecek diye. yemekleri görür isterse şunun yanına şunu da mı yapsak der. evde yoksa gider alır. pişiririz. yada yaptığımı yer sesi çıkmaz. bazen ben de yorgun olurum sadece ana yemek olur. pilav vs yapamadım derim. boşver yapma ekmek alırız der. bunlar İNSANİYETLE ilgili şeyler.
EŞİNİZ İÇİN BİRŞEY YAPMAYIN. canınızın çektiğini yada o önceden RİCA ettiyse istediğini yapın. yorgunsanız hastaysanız yapmak zorunda değilsiniz. kendiniz için ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin. sadece 1 tabak fazladan yapın eşiniz için de.. hepsi bu... gerekirse rest çekin. en kötü anasının evine döner.

üzgünüm ama bu tarz konularda hatanın yüzde 60 ını hemcinsimde buluyorum. erkekleri bu kadar rahata konmaya alıştırmayın. hayattaki tek görevlerinin para kazanmak olduğunu düşünüyorlar. bilmiyorum aranızdaki diyalog nasıldır nasıl değildir ama bunu en başta kurmanız gerekiyordu. 7 de evde oluyorum eşim 5 te çıkıyor haftanın 3 günü en az yemeği o yapar çoğu kadının eline su dökemeyeceği şekilde kendisini geliştirdi ve bunların hepsini evlendikten sonra birlikte yaptığımız yemekler sayesinde öğrendi mutfağa hiç yalnız girmedik hep teşvik ettim harikasın çok beceriklisin diyerek ve şuan eşimle gurur duyuyorum ben eve 1 ay uğramasam başının çaresine bakar çamaşırını da yıkar bulaşık makinesini de çalıştırıp boşaltır yemeğini de yapar. ama ben onu yönlendirmeseydim şuan tahminen her şeyi ayağına götürüyor olurdum. tabi insanın içinde de olacak

Şu eşim yemek yapamıyor, eşim yemek yapmayı bilmiyor kadınlarına da ayrı hayranım.

Yemek yapmak üstün beceri isteyen bir iş mi acaba diye düşünüyorum bazen. Benim bildiğim sekiz yaş civarı motor becerilere ve zekaya sahip her insan yemek yapabilir. Yapamıyorum deyip üzerinize atıyorlar sorumluluğu siz de yiyorsunuz. Kocişim yapamıyor hemen sofralar donatayım diyorsunuz. Valla şahane manipüle ediyorlar, çok başarılı.

Bir de bunun “ev işlerinden hiç anlamaz” versiyonu var ki evlere şenlik

şükür dün makarna tarhana yedik anacığımın elinden. gayette müthiş olmuş. eskiden babam esip gürlerdi yaşlandıkça mutfağa girip iş yapmaya başladı. ana yemekmiş yok börekmiş mantıymış osuymuş busuymuş hayatta aramam. insan zorda kalmayınca nimetin değerini anlamıyor. bir tabak makarnayla doymayan varsa ikinci tabağı da yesin doyar

Eşiniz hem şükürsüz hemde konuşma adabı nedir bilmeyen biri.
İki çeşit yemek bir önceki günden kalmışsa ve gözüne az gelmişse bunu söylemenin adabı bu değildir.
O evde tek başına yaşamıyorsunuz.
Siz yapmadıysanız eşiniz yapmalı.
Sofra tek kişiye kurulmuyor, çamaşır, bulaşık makinesi tek kişi için çalışmıyor. Ortak yaşam, ortak hayat varsa iş bölümü de olmalı.
Eşinizi şımartmayı bırakın ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini öğretin. Yoksa işiniz çok zor.

Bu sofrada illa çok çeşit olmalı takıntısı da bir bizim insanımızda var zaten. Otellerdeki açık büfeleri gözlemleyerek de anlaşılıyor. Her şeyden yemeliyim, çeşit çeşit yemeliyim. Olay mide doyması değil göz doyması. Doymak için yiyen peynir ekmekle de doyuyor neticede.

Gözleri çok aç herhalde, bir türlü doymuyor. Benim tek çeşitle gayet gözüm de doyuyor karnım da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…