Yemek konusunda iyice saldin ??

Kadın çalışsa ne olur, çalışmasa ne olur? Hadi diyelim kadın yemek yapmayı bilmiyor/canı o gün yapmak istemedi/kalan yemekler israf olmasın istedi ve çalışmıyorda; ee? Kocasının ona bu şekilde çalışanı gibi burun kıvırması hak mı oluyor yani?

İnsan olsun insan.
En yakından tanıdığım bir örnek; kadın ocağı kibritle yakmaktan bile korkuyor elim yanar diye, adam işten geliyor, yemek yapıyor. Beraber yiyorlar kadın da mutfağı topluyor.

İnsanın geçinmeye gönlü olsun. Aşkıyla yediği kuru soğan bile tat verir.
Böyle barzo yetişenler de kadını hizmetçisi gibi eleştirir durur işte.

Hiç de zorunda değilsiniz.

Burada bir sahur konusunda okuduklarımdan sonra hiçbir şeye şaşırmıyorum ben artık.
Sahura kalkmayacağı için her şeyi hazır eden kadınlar; o kadar hazır etmek ki yumurtayı suyun içine koyup ocağa bırakan mı dersin; demliğe çayı, suyu koyup öyle bırakanlar mı dersin, kahvaltı tabağı hazırlayanlar mı dersin, ne ararsan vardı o konuda.
Buzdolabından yumurta çıkarıp, kaba su doldurup ocağa bile koyamayan(!) adamlar var yani. İyi hayatta kalıyorlar valla.

yardim seklinde olunca olmuyor zaten boyle kisilerle,
direk is paylasimi yapin.

aksam yemeklerini de bir gun siz bir gun esiniz hazirlayabilir.
boylece esiniz istedigi kadar cesitli sofraya 2 gunde bir oturabilir.

ayrica ne demek ben bir sey demiyorum diye iyice saldin,
yani su korona gunlerinde bile salmaya hakkiniz yok mu yani.

burada ama oyle de olmaz ki diyen hemcinslerimi de anlayamadim.
Hani ev hanimiysan olmaz diyenleri de.

Neyiz biz robot muyuz,
bazen her sey dort dortluk olur, bazen oldugu kadar olur,
hayatta bazen de saldigin donemler olur, esimiz de idare edemeyecekse yani ne diye evlilik var.

Esinizi hizmet almaya o kadar alıştırmışsınız ki hizmetteki aksamada homurdanmaya baslamış...
Kendiside evde dediniz mesela o gün yemek yoksa kendisi girebilir mutfaga elbet kendi yapabilecegi bir yemek vardır siz zatn pilavı corbasini yapmissinz yanina bisey yapabilirdi kendini iyice saldın demek yerine...

Kadınların üzerine bu misyonların yüklenmesine karşıyım kadın olarak erkeklerden tek farkımız doğurmak onun dışında erkekler gibi bizde dinleniriz yoruluruz canımız yemek yapmak istemiyorsa o gün yapmayız canımız sevismek istemiyorsa sevismeyiz cünku esimizin kölesi degiliz...

Umarım esinize ertesi gün 4 cesit yemek yapıp ödüllendirmemissnzdir sizin yerinizde olsan ertesi güne hic yemek yapmazdım kendisi yapmayı denesin

Ben hak veriyorum erkek milletine ya. Benim için de bu kadar uğraşan didinen biri olsa ben de oturur her şeyi ayağıma beklerim. İyi yapıyorlar, aynen devam.

Bi de şu takılıyo aklıma, “piliv yırdımcı yimiktir, yınına bişi yıpmılıydın” diyen ablalar hiç sokak pilavcısından pilav yememişler mi acaba?

Onu bende anlamadm yeri geldgnde pilavı yanında yogurtla yemisligimiz var hep bu ablalar yapıyor zaten

Onu bende anlamadm yeri geldgnde pilavı yanında yogurtla yemisligimiz var hep bu ablalar yapıyor zaten
Pilav yoğurt çok güzel bir şey zaten bence. Pirinç çok tüketmiyoruz ama yaparsak bazen sulu yemek dururken sadece yoğurtla yediğim oluyor valla.

kocamın elinden iş gelmez diye övünen ablalar, ablalarımız

O pilavın içinde nohut tavuk var bebişim ya ahsjsjs. Konuyla alakası yok ama düz pilav yemem ben de. Diyetteyim zaten pilav da yemem ama sokak pilavcısı yumuşak karnım. Lütfen oraya dokunma. Açım zaten.

O pilavın içinde nohut tavuk var bebişim ya ahsjsjs. Konuyla alakası yok ama düz pilav yemem ben de. Diyetteyim zaten pilav da yemem ama sokak pilavcısı yumuşak karnım. Lütfen oraya dokunma. Açım zaten.

Tavuk olmuyo çoğunda yav, tavuk olsa ben yemem zaten, zehirlenmekten korkarım. Bildiğin kırık nohutla pişirilmiş pilav işte. 3 kaşık yiyebiliyoruz kendimizi kasmıyoruz şekerim.

Hamileliğimde ve çocuk olduktan sonra yemek pek yapamadım esim söyleniyor zayıfladım bilmem ne diyede hiç umurumda olmuyor elimden bu kadar geliyor cocugumuza bakıyorum sana yeter bu diyorum hatta bazen annene git yemek ye o zaman çocuk durmuyor beni istiyor ağlıyor bebek kucağımdayken sana nasıl yemek yapayım diyorum kalıyor öyle suratıma bakıyor hiç yüz veremem valla yaptığım günlere saysın

Tavuk olmuyo çoğunda yav, tavuk olsa ben yemem zaten, zehirlenmekten korkarım. Bildiğin kırık nohutla pişirilmiş pilav işte. 3 kaşık yiyebiliyoruz kendimizi kasmıyoruz şekerim.

Ay canım kocam için ayrı kendim için ayrı oğlum için ayrı yemek pişiriyorum zaten. Canım Kocamı da diyete sokmam ajsjsjsj.

O değil de adam isyanda, ot mu yiycez hep diye. Tuz kavanozu ile dolaşıyor evde çünkü yemeklerde tuz ve yağ çok az var. Ama canım kocişim benim.

Ben özellikle beceriksiz ama yemek sevmeyen cılız koca seçtim en başında. Bunları hep düşünmek lazım koca seçerken.

Ben de yemek yapmayı bilen, ev işlerinden anlayan koca seçtim. Mülakata aldım koca adaylarını, ilk üç soruya doğru cevap verene nikahı bastım.

1-yemek seçer misin?
2-kuru fasülye nasıl yapılır? (Kuru fasülye yapan her yemeği yapar)
3-gömlek ütülemeye nereden başlanır? (Gömlek ütüleyebilen her türlü ev işine hakimdir)

Bir de kendinizi beş yıl sonra nerede görüyorsunuz gibi sorular vardı ama onlar önemsiz

Evet hanim efendinin çalıştığını sonradan okudum yemek bekleyince esi ev hanımı sandim. Esi odun zaten belli... bazi kadinlar ev hanımı ama is yapmiyo ona tepki verdim

o bahsettiğiniz bağzı kadınlardan biriyim. Bize niye tepki veriyorsunuz anlamadım. Kocam beni çok seviyor, her halimle kabul ediyor, sıkıntı yapmayın siz.

Kuru fasulyelerini yanlarında götürüyorlardır belki

Konu ne zaman ara sıcaklara bağlanacak diye bekliyorum ben. Sanki restoran işletiyor kadın, her gün tam takım yemek çıkaracak.
Bir de "ben de bazen yapmıyorum, eşim bir şey demez sağ olsun" diyenler var. Allah razı olsun, ne yüce gönüllü erkekler varmış. Yorumları okudukça ufkum açıldı.

Bu arada 6 yıllık evliliğimde kocişkom bir kez buna benzer bir cümle sarf etti. "doğru düzgün yemek mi yapıyorsun sanki" şeklinde. O dönem bu cümleyi dibine kadar hak etmiştim zira sürekli adamın her yaptığını eleştiriyor idim. Sen şunu yapmıyorsun, bunu yapmıyorsun, şöylesin böylesin şeklinde. O da bir çeşit savunma mekanizması geliştirdi ve normalde hiç yapmadığı şekilde "sen de mükemmel değilsin kadın olarak" fikrini bu şekilde açığa çıkardı. Başka şekilde eleştiremezdi çünkü mikemmel bir kadınım ahsjsjjs.

Yani sizin ilişki dinamiğinizi bilmem ama bazı durumlarda sürekli eleştirilen, yetersiz olduğu hissettirilen, eşi memnuniyetsiz insanlar da bu şekilde saldırıya geçebiliyor. Sizin durumunuz böyledir demiyorum ama olabilir de.

Ben o dönem kaknem suratlı diken dilli bir canavardım üstünüze afiyet. Şu an yemeğe laf etsin ağzına kezzap dökerim o ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…