- 5 Mayıs 2013
- 33.869
- 41.403
- 798
Şu eşim yemek yapamıyor, eşim yemek yapmayı bilmiyor kadınlarına da ayrı hayranım.
Yemek yapmak üstün beceri isteyen bir iş mi acaba diye düşünüyorum bazen. Benim bildiğim sekiz yaş civarı motor becerilere ve zekaya sahip her insan yemek yapabilir. Yapamıyorum deyip üzerinize atıyorlar sorumluluğu siz de yiyorsunuz. Kocişim yapamıyor hemen sofralar donatayım diyorsunuz. Valla şahane manipüle ediyorlar, çok başarılı.
Bir de bunun “ev işlerinden hiç anlamaz” versiyonu var ki evlere şenlik
Evinde boyle gormus.Ben calisiyorum. Ev isleri ortak olur maaslar ortak olur dusuncesiyim bunu biliyor. Cok tartistik bu konu yuzunden. Maasimdan kurus vermem evde hicbir ise yardim etmiyorsan a kadar geldi konu. Ama yok cozemiyoruz hep gundeme geliyor. O calismiyor su an raporlu evde. Ama yine hicbir ise yardim etmiyor ve ben yine yaranamiyorum. Ya gercekten hizmetci olacagim ya gemileri yakacagim.
Merhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum.
Burada bir sahur konusunda okuduklarımdan sonra hiçbir şeye şaşırmıyorum ben artık.
Sahura kalkmayacağı için her şeyi hazır eden kadınlar; o kadar hazır etmek ki yumurtayı suyun içine koyup ocağa bırakan mı dersin; demliğe çayı, suyu koyup öyle bırakanlar mı dersin, kahvaltı tabağı hazırlayanlar mı dersin, ne ararsan vardı o konuda.
Buzdolabından yumurta çıkarıp, kaba su doldurup ocağa bile koyamayan(!) adamlar var yani. İyi hayatta kalıyorlar valla.
Onu bende anlamadm yeri geldgnde pilavı yanında yogurtla yemisligimiz varBen hak veriyorum erkek milletine ya. Benim için de bu kadar uğraşan didinen biri olsa ben de oturur her şeyi ayağıma beklerim. İyi yapıyorlar, aynen devam.
Bi de şu takılıyo aklıma, “piliv yırdımcı yimiktir, yınına bişi yıpmılıydın” diyen ablalar hiç sokak pilavcısından pilav yememişler mi acaba?
Pilav yoğurt çok güzel bir şey zaten bence. Pirinç çok tüketmiyoruz ama yaparsak bazen sulu yemek dururken sadece yoğurtla yediğim oluyor valla.Onu bende anlamadm yeri geldgnde pilavı yanında yogurtla yemisligimiz varhep bu ablalar yapıyor zaten
Ben hak veriyorum erkek milletine ya. Benim için de bu kadar uğraşan didinen biri olsa ben de oturur her şeyi ayağıma beklerim. İyi yapıyorlar, aynen devam.
Bi de şu takılıyo aklıma, “piliv yırdımcı yimiktir, yınına bişi yıpmılıydın” diyen ablalar hiç sokak pilavcısından pilav yememişler mi acaba?
O pilavın içinde nohut tavuk var bebişim ya ahsjsjs. Konuyla alakası yok ama düz pilav yemem ben de. Diyetteyim zaten pilav da yemem ama sokak pilavcısı yumuşak karnım. Lütfen oraya dokunma. Açım zaten.
Tavuk olmuyo çoğunda yav, tavuk olsa ben yemem zaten, zehirlenmekten korkarım. Bildiğin kırık nohutla pişirilmiş pilav işte. 3 kaşık yiyebiliyoruz kendimizi kasmıyoruz şekerim.
Ay canım kocam için ayrı kendim için ayrı oğlum için ayrı yemek pişiriyorum zaten. Canım Kocamı da diyete sokmam ajsjsjsj.
O değil de adam isyanda, ot mu yiycez hep diye. Tuz kavanozu ile dolaşıyor evde çünkü yemeklerde tuz ve yağ çok az var. Ama canım kocişim benim.
Ben özellikle beceriksiz ama yemek sevmeyen cılız koca seçtim en başında. Bunları hep düşünmek lazım koca seçerken.
Evet hanim efendinin çalıştığını sonradan okudum yemek bekleyince esi ev hanımı sandim. Esi odun zaten belli... bazi kadinlar ev hanımı ama is yapmiyo ona tepki verdim
Ben hak veriyorum erkek milletine ya. Benim için de bu kadar uğraşan didinen biri olsa ben de oturur her şeyi ayağıma beklerim. İyi yapıyorlar, aynen devam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?