evet evett ben de diyetteyim uff kahve falan içicem şu konuyu okudukça ağzım sulandı tövbe yaYa ne fenasiniz be,aciktim sizin yuzunuzden,kahvalti yapmistim simdi biraz daha yesem mi diye dusunuyorum vicdansizlar
Ben de yemek yapmayı bilen, ev işlerinden anlayan koca seçtim. Mülakata aldım koca adaylarını, ilk üç soruya doğru cevap verene nikahı bastım.
1-yemek seçer misin?
2-kuru fasülye nasıl yapılır? (Kuru fasülye yapan her yemeği yapar)
3-gömlek ütülemeye nereden başlanır? (Gömlek ütüleyebilen her türlü ev işine hakimdir)
Bir de kendinizi beş yıl sonra nerede görüyorsunuz gibi sorular vardı ama onlar önemsiz
Rezalet vallaha rezalet ac karnimizla bi konu okuyamayacak miyizevet evett ben de diyetteyim uff kahve falan içicem şu konuyu okudukça ağzım sulandı tövbe ya
Ahh ahhh o kadar haklısın ki ama bazı şeyleri yaşayan bilir benim eşim sevgili annesi tarafından öyle bir yetistirilmiski elinden hiç bisey gelmiyor çay demleyemiyor anca hazır yemek olursa ısıtıp yiyebiliyor .diyorum bu sana yapilan bir kötülük kimse kimsenin başında baki degil hastalık var ölüm var hayatta yalniz kalma ihtimallerimiz var herkes bi sekilde iyi kötü kendine yetmeli ama.ona rağmen elini birseye sürmüyor mecbur iş başa düşüyor. Burdan kadınlara çağrım lütfen erkek çocuklarına da herşeyi yaptırın ve öğretin ev işi, yemek sadece kadının görevi olmamalıBurada bir sahur konusunda okuduklarımdan sonra hiçbir şeye şaşırmıyorum ben artık.
Sahura kalkmayacağı için her şeyi hazır eden kadınlar; o kadar hazır etmek ki yumurtayı suyun içine koyup ocağa bırakan mı dersin; demliğe çayı, suyu koyup öyle bırakanlar mı dersin, kahvaltı tabağı hazırlayanlar mı dersin, ne ararsan vardı o konuda.
Buzdolabından yumurta çıkarıp, kaba su doldurup ocağa bile koyamayan(!) adamlar var yani. İyi hayatta kalıyorlar valla.
Sokak pilavı acayip lezzetli olur ama evde ısıtılan 2.gun pilavi pek çekilmezBen hak veriyorum erkek milletine ya. Benim için de bu kadar uğraşan didinen biri olsa ben de oturur her şeyi ayağıma beklerim. İyi yapıyorlar, aynen devam.
Bi de şu takılıyo aklıma, “piliv yırdımcı yimiktir, yınına bişi yıpmılıydın” diyen ablalar hiç sokak pilavcısından pilav yememişler mi acaba?
Kuru fasulyelerini yanlarında götürüyorlardır belki
Konu ne zaman ara sıcaklara bağlanacak diye bekliyorum ben. Sanki restoran işletiyor kadın, her gün tam takım yemek çıkaracak.
Bir de "ben de bazen yapmıyorum, eşim bir şey demez sağ olsun" diyenler var. Allah razı olsun, ne yüce gönüllü erkekler varmış. Yorumları okudukça ufkum açıldı.
Sokak pilavı acayip lezzetli olur ama evde ısıtılan 2.gun pilavi pek çekilmezkalkip beraber yapsalardi biseyler o ayri tabi
Konunun etkisinde kaldım her zaman tek çeşit yiyen ben dün akşam kocama, ana yemek, pilav, cacık yaptırdım. Evet yapmadım, yaptırdım.Sofra dediğin eksik olmaz dedim, sen de eksilirsin eksik bırakırsan dedim. İyice saldın bu aralar yemek işini, ne biçim adamsın dedim. Dedim de dedim
Sizin gibiler yüzünden kendi cinsimden soğudum. Kadın dediğin kadın gibi olmalıdır. Şimdi bu adamdan ne kocalık bekliyorsunuz Allah aşkına? Sizi kadın olarak görmez patron olarak görür. Sonra kocam beni niye aldattı. Yazık.
Işte herkes ayni yapida olmayabiliyor. Iletişim kursalardı konu sahibi yemek yapmak istemiyor bile olsa çözüm bulunurdu kahvaltı yapılırdı dışarıdan söylenirdi v.s her konuda olduğu gibi burda da iletişimsizlik söz konusuBiz ailece taştan yumuşak olsun, karnımız doysun yeter mantığında olduğumuz için çekilmez kısmını bilmem ben. Kalmış yemek de yenir çok uzun süre geçmediyse üstünden ekmek peynir de.
Ahh ahhh o kadar haklısın ki ama bazı şeyleri yaşayan bilir benim eşim sevgili annesi tarafından öyle bir yetistirilmiski elinden hiç bisey gelmiyor çay demleyemiyor anca hazır yemek olursa ısıtıp yiyebiliyor .diyorum bu sana yapilan bir kötülük kimse kimsenin başında baki degil hastalık var ölüm var hayatta yalniz kalma ihtimallerimiz var herkes bi sekilde iyi kötü kendine yetmeli ama.ona rağmen elini birseye sürmüyor mecbur iş başa düşüyor. Burdan kadınlara çağrım lütfen erkek çocuklarına da herşeyi yaptırın ve öğretin ev işi, yemek sadece kadının görevi olmamalı
Kadınlık dersleri ver bana idrakim, öğret bana nasıl kadın olunur. Evimin kadını kocamın kölesi olacağım.
Aynen öyle elini hiç biseye o kadar sürmemiş ki şu an ne yapsa ağır gelecek ona o yüzden denememeyi tercih ediyor. Zaten yaptığı da biseye benzemiyor bir anne figürü düşününki yemeği bir ağzına tutmadığı kalmış ben bu adama 35 yaşından sonra nasıl iş öğreteyim nasıl alıştırayım?hastalarıyım operasyon geçirdiğim oldu değişen bisey olmuyor ya annesini çagiriyor ya dışarıdan hazir biseyler soyleyip çöplerini bile tezgah üstüne bırakıyor maalesefİstese öyle bir yapar ki aklınız şaşar. Sadece istemiyor ve elimden gelmiyor bahanesinin arkasına sığınıyor. Siz ev işlerini annenizin karnında öğrenmediniz sonuçta.
Ben üniversiteye kadar evde ev işi yapmadım. Çay demlemeyi de bilmiyordum. Yurtta ilk kez yatak çarşafı değiştirdiğimde ağlamıştım lastikli çarşafla boğuşurken. Öyle bir piremseslik yani.
Ama insan isteyince ve mecbur olunca yapıyor. Klozet de ovalıyor, tariften bakıp yemek de yapıyor. Çok yüksek zeka ya da yetenek gerektiren şeyler değil bunlar.
İstese eşiniz de yapar yani. Sadece işine gelmiyor.
Konunun etkisinde kaldım her zaman tek çeşit yiyen ben dün akşam kocama, ana yemek, pilav, cacık yaptırdım. Evet yapmadım, yaptırdım.Sofra dediğin eksik olmaz dedim, sen de eksilirsin eksik bırakırsan dedim. İyice saldın bu aralar yemek işini, ne biçim adamsın dedim. Dedim de dedim
Işte herkes ayni yapida olmayabiliyor. Iletişim kursalardı konu sahibi yemek yapmak istemiyor bile olsa çözüm bulunurdu kahvaltı yapılırdı dışarıdan söylenirdi v.s her konuda olduğu gibi burda da iletişimsizlik söz konusu
Bir dua vardır. Allah gôrdüğünden geri koymasın ..diye. şimdi coğumuzda sıcak yemek yapılan üç çeşit yemek modelinde büyüdük. Tamam çalışıyorsun yoruluyorsun ama pilavın yanına çorba bana da bir garip geliyor. İşten gelirken bir hazır köfte almak yanına hemen söğüş hazırlamak, onadami üşendin pişmiş tavuk sipariş etmek çok zor olmasa gerek. Çünkü bu bir görev meselesi değil bana göre sevgi ilgi meselesi. Birde benim tanıdığım tüm evli erkekler eve gelinceye kadar merak edip yemeği sorar. Ona menüyü sorup fikrini alabiliriz bence. Binbir çeşit hazır yemek var artık zincir marketlerde. Gezmedik dediğine göre evdesiniz. Biz akşam ne yiyeceğimiz sabahtan konuşuruz ki canı özel birşey isterse hazırlık yapılabilsin. Bana biraz tepki yemegiymis gibi geldi o menü.
O kadar üstüne gidip örselemeyeyim dedim adamı. Yemekten sonra dizi keyfi yaparken meyvemi ayağıma getirdi amaEline sağlık, afiyet olsun
Umarım tatlı da yapmıştır. Yoksa hiçbir anlamı yok
Böyleleriyle kimsenin evlenmemesi ve kendi pisliklerinde çürümeye terk edilmeleri gerekiyor aslında ama evlenmeden de bilemiyorsun bazılarını.Aynen öyle elini hiç biseye o kadar sürmemiş ki şu an ne yapsa ağır gelecek ona o yüzden denememeyi tercih ediyor. Zaten yaptığı da biseye benzemiyor bir anne figürü düşününki yemeği bir ağzına tutmadığı kalmış ben bu adama 35 yaşından sonra nasıl iş öğreteyim nasıl alıştırayım?hastalarıyım operasyon geçirdiğim oldu değişen bisey olmuyor ya annesini çagiriyor ya dışarıdan hazir biseyler soyleyip çöplerini bile tezgah üstüne bırakıyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?