Yemek konusunda iyice saldin ??

Çalışmasanız derdim keşke pilav yanına hemen birşeyler soteleseydiniz. Çorba ve pilav çok yavan kalıyor diye.

Ama çalışan bir kadın olduğunuz için eşinizin bu yaklaşımı çok yanlış. Kadın yorgun halde eve gelecek, üstüne ne pişireceğini düşünecek, pişirecek, kocanın karnını doyurup gönlünü hoş edecek, varsa bir de çocuklarla ilgilenecek.

Çalışan evli kadınlara gerçekten çok saygı duyuyorum. Ama erkeklerin çoğu bunu anlamıyor. Oysa kendileri gibi kadın da yorulup geliyor eve.

Yanına Bir yemek daha yapsanız bu sefer de ertesi güne kalabilirdi pilav ve çorba bir şekilde. Yani çöpe de gidebilirdi. Biz de ertesi güne yemek kalmaz az yaparız çünkü eşim rahatsız olduğu için ertesi güne kalan yemeği yemez. Anca sarma olursa yer. Ben yersem yerim işte yine de kaldıysa. Neyse garip geldi yorumlar ya çok da bur şey demek ıstemiyorum. Israf iyi değildirsiz haklisiniz aslında ama tek pilav yemeyi ben de sevmem yalnız hazır yemeğe oturmuyorsam laf da etmem. Laf edene de akşam yemeğinde başka bir şey yemesini söylerim (!) O zaman. Eğer kadın veya adam tüm gün evde karşıdaki ise çalışıp eve geliyorsa işleri ya da yemeği evdeki yapsın derim ama dünden kalan yemek de çöpe gitmez ya. O zaman da yapılmaz. Şu an çok daldan dala atladığımi hissediyorum. Hayırlısı...

Çok zor bence bu saatten sonra kimse değişmez uyum sağlar ama huy karakter bu bence yardım beklemeyin zor ..

Eşinizin söylediği ayıp ,iyi kötü birşeyler koymuşsunuz sofraya ,he koymasaniz da gitsin kendi yapsin o zaman.Biz salata çorba cok yemisizdir.sizdeki pilav bizim sofradakinden fazla.Alistirdiysaniz da yeni düzene de alistirin.kahveyi bir gün siz yapıyorsanız bir gün o yapsın ,çayı bir siz doldurursunuz bir o doldursun.Gerci ben böyle yazıyorum da ,babam da çok beterdir .Hazır yemeği bile ısıtıp yiyemez,çay yap desen icmeyecegim ben der ,hiçbir iş yapmaz,annem de senelerdir söylenir ,ben de ,ama hicbirsey değişmedi.Bir kere annem bana geldiğinde 4 gün sonra arayıp buzdolabına koyduğu yemeğin bozulup bozulmadigini anneme sordu çok zor böyle insanlar.
Bastan bu tiplerle evlenmemek lazım sanırım.Ya da ben senin annen değilim diyip boşanmak.

Siz calisiyorsunuz bir de.....
Raporlu demissiniz, ciddi bir hastalığı mı var?
Cevap hayırsa az yesin hizmetçi tutsun demek istiyorum.
Ben konunuzu okurken ev hanımı olduğunuzu farz etmiştim. O zaman insan beklentiye giriyor. Bizim hayatımızda oldu öyle bir dönem. Eşime açık açık dedim. Aç internetten öğren. İnsan eve gelince sıcak bir kap yemek bekliyor. Şimdi ikimiz çalışıyoruz. Ne zaman yemek yapsam en az iki günlük yapmaya çalışıyorum. Bazı günler dışarıdan, bazı günler basit birşeyler yapıp yuvarlanıp gidiyoruz.
Çorba-pilav iyiymiş. Kendisi de yanına bir salata yapsaymış. Mis gibi akşam yemeği işte.

Benim de eşim asla yemek yapmaz, anlamazda uğraşsa çöp olur o yemek, yazık yani. Ama haddini bilir ya ne koyduysam önüne onu yer yada dışarıdan söyler. Bana yemek için kem küm edemezz :) Bazen fazla yapsam ne gerek var der. Annesi öyle alıştırmış, ama bende kendimi bilirim bütün gün evdeysem çoğunlukla yemekleri yapmaya çalışırım.

Tam olarak bu sebeple yaranamiyorsun, farkında mısın?

Bu kişiden kişiye değişiyor.
Kıymet bilene bunu yaptığında hem minnet duyar , hem unutmaz yapılanları.

Eşler birbirinin karşılıklı ihtiyaçlarını gücü yettiğince yapmalı.

En çok yorgun olan taraf hangisiyse o kişiye su da gitmeli, çayda.

Tam eşiniz haklı yanına bari bir tavuk yapsaydiniz yazacaktim ki sizin calistiginizi esinizin de evde olduğunu okudum. Hem çalışıp hem evde dort dortluk hizmet beklenilen kadınlara çok uzuluyorum. Az yesinde hizmetçi tutsun eşiniz. Bir yemek yapamayacak kadar aciz mi tüm gün.

Vay arkadaş biz bazen makarna yapıp yiyoruz ölmedik yaşıyoruz huzurumuz da kaçmadı. Her gün de ana yemek yapılmıyor ne çok anlam yükleyen varmış bu işe
Olur mu öyle tek makarna.
Yanına ana yemek yapacaksınız.
Ama siz yapacaksınız.
Yoksa kocanız ne dese haklı.

"Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum "

Problemin kaynağı bu cümlede saklı maalesef.
Baştan böyle alıştırdığınız için oluyor her şey.

Makarna neden yemek gibi görünmüyor hep merak ediyorum.

" Yeri gelir makarna yeriz " denir ya buraya takılıyorum.
Bizde makarna, yemek yapmak istemediğimde yada dışarıdan gelip tek çeşit pratik bir yemek olsun diye düşündüğümüzde yapılır.

Çünkü pilav yanında bir yemekle yenir, tek yemeyiz ne eşim ne ben. Ama makarna yeniyor. O yüzden yeri geldiğinde, kolaya kactigimız bir çeşittir kendisi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…