Yemek konusunda iyice saldin ??

Butun erkekler demeyelim de %90 i diyelim, bastan nasil alistirirsan oyle gider misal bugn kv ve kp koyden geldiler bizde disardan geldik evlerinde yiycek bisey yoktur diye bize cagrdin acele olarak karisik kizartma ve dondurucudan kofte yaptim sadece, simdi corba yok karbonhidrat yok ne oldu beni kim elestirebilir ki ! Kimse de birsey demedi yemege aldigm icin de memnun oldular..kendim de birseg yapiyorsam canim istedigi icin yaparim sen de oyle yap

En iyisi çalışmak zaman olmadığından yemeği dışarıda yemek en az hafta 3 gün

İki kişinin de çalışıp çalışmamasi dışında bir konu bu bence.
Evliliği, işçi patron ilişkisi gibi yaşamaya hevesli bir erkek var burada.
Eksik arayan, bunu niye böyle yapmadın diyen, bütün kıvıran.
Çalışmıyorum, evde çocuklarda olduğu için yemek ve temizlikte ipin ucunu kaçırma gibi bi durum olmuyor ama yeri geliyor, akşam yemeğinde soslu bir makarna, kahvaltılık yiyoruz, dışarıdan söylüyoruz. Sebebi ise o gün icimden gelmemesi oluyor. İnsaniz çünkü robot değiliz, alternatifi olan şeyler için birbirimizi sık boğaz etmeye gerek var mı?

Hasta sonu mutfağa tek girmem zaten.
Yeri gelir eşimin çayını de ayağına götürürüm ama ertesi günde o yapar kahveyi içeriz beraber. Çünkü ortada bir görev yok, içimizden nasıl geçiriyorsa öyle yapıyoruz.

Mevzu pilav ve corba değil, evde eşini hizmetçi gibi gören koca denen varlıkta.

Yerinizde olsam, kendime göre yapardım yemekleri bir süre. İşten gelip birde eşinizin paşa gönlünü mü yapacaksiniz?

Son düzenleme:
Yemeği eziyete dönüştüren biz Türk kadınlarıyız bence. Esasında bir tabak yemekle doyulur ve yeterlidir, yıllarca iki üç çeşit yemek yaptım hep, eşim yorma kendini derdi, olur mu ki der dururdum. Hatta önceki günden az tencere yemeği varsa sen ye yorulma ben kahvaltılık, karpuz peynir tostla geçiştiririm diyen bir adam, ben dokuz yılda artık akşam yemeğinde yediklerimi eskisi gibi yakamadığımı farkettiğimde tek çeşite düştüm ve inanılmaz rahatladım. Amacım ideal kilomda kalmaktı sadece ve bildiğiniz konfor alanım genişledi. Kendi kendimi bunaltmışım mal gibi

Amma yiyorsunuz ya, herkes her gün saray sofrası mı kuruyor şaka gibi biz geçen gün birer tabak kısır yedik geçtik. Altı üstü karın doyuruyoruz bu kadar anlam yükşemeye gerek var mı?

Ya mesela ben boğazıma düşkünüm. Yıllardır yer durur 50 kgda kalırdım. Artık yakamıyor benim bünye, nazara geldim Saray sofrası kuranları anlıyorum bana kalsa ve de vaktim olsa tereyağlı pilavlar, fırında köfteler tavuklar sarımsaklı yoğurtlu kızartmalar ohooo üç beş çeşit yapar yerim, yemeği sevmek lazım, yoksa eziyet olur

Konudan kopmayayım biri yazdı mı bilmiyorum ama bu kocaya o pilavla çorba çok,çorbayı tek verseydiniz pilavı yarın yesin,bi çeşit bile fazla su kabağı, hadsiz , terbiyesiz

Neden? Kotu mu oluyor Yemek?
Bizde Cuma kapama vardi fazla olmus. Dun yanina bir corba ekledim oldu bitti.
Bugun de dunden kalan corba vardi yanina baska bisey hazirlandi.
Israf etmekdense 2 gun yerim.
Aynı bizim ev :)
Pilav kalmışsa yanına çorba yaparım, bu kez çorba kalır, onun yanına yine bir şey düşünürüm, o kalır başka şey yaparım derken geçer gider işte.
Bugün eşim hem işe gitti hem işten gelince çocuğu dışarı çıkardı, ben ona rağmen sadece çorba yapabildim, yanına ne yapacağımı bilemedim patates haşladım
Eşim de dışardan gelince salata yaptı oturduk yedik çok şükür bunu bulamayanlar da var.

Mesele kadının evde olması veya çalışması değil mesele anlayış esasında.
Sabah 8den beri ayaktayız, kahvaltıyı ben hazırladım bulaşıkları eşim topladı, evi birlikte temizledik, sonra eşim 2de işe gitti, işe gitmeden beş dakika öncesinde bile evi süpürüyordu, giderken ben söylemeden çöpleri aldı gitti, işten geldi elini yüzünü yıkadı çocuğu aldı çıktı bir saat bahçede oynadılar, ben de akşama kadar evde duran kadın olarak çorba ve patates haşlaması yaptım
Eşim de canı salata istemiş geldi hemen salatayı yaptı masayı hazırladı oturduk yedik, sonra yine bulaşıkları eşim topladı makinayı çalıştırdı ocağı da yağçözle sildi güzelce benim düzenimde yaptı çıktı mutfaktan.
Anlayışsız olan insanın önüne kuş sütü de koysan takacak bir şey bulur, allah geçimsiz insanla yaşamak zorunda bırakmasın.

İnanın her erkek dünden kalan çorbaya pilava sıcak bakmayabilir ama hepsi sizin eşiniz gibi çat diye söylemez! Keşke sizi kirmadan dile getirseymiş.

Siz de böyle durumlarda pilavın yanına tavuk, köfte tarzı biseyler kizartabilirsiniz belki salata filan.

Daha önceden yapılıp dondurucuda saklanan köfte, tavuk, dolma vs. Şeyler gerçekten bazen günü kurtarıyor.

Eşinizin kardeşi varmıydı.bisey sorcaktım da

Tüm bunları eşinize de söylediniz mi?

Yemek karin doyurmak icin yenmez bana gore..Yemek bir sanattir falan demiycem amma aksam yemegi ailenin bir arada oldugu bir ogun oldugu icin titizlikle hazırlanması lazim bana gore..Ille saray sofrasi cok maliyetli yemekler degil ki olay..Yemege ozenmek gerek..Kiyma pahali ama tavuk kiymasi ile kofte de yapilir.Yanina pirinc pilavi degil de mercimekli, tel sehriyeli bulgur pilavi yapilir..Kış geliyor mesela, haslama makinam var, icine az az karnibahar, brokoli,bruksel lahanasi atip haslarim uzerine yogurt ve zeytinyagli sos yaparim..Yazin ucuza alip pure haline getirdigim domatesten mis gibi domates corbasi..Kış salatasi yanina da bir havuc, bir turp, ceyreginde yarisi kara lahana..Iste hem ekonomik hem saglikli bir aksam yemegi..

kıymetli anaları önlerine çeşit koymuş yememis yedirmiş aslan oglum paşa oğlum ile pışpışlamış..
evlenince yine ayni muameleyi bekliyorlar maalesef..ve bu beklenti de onlara normal geliyor..
en azindan benimki normal bi beklenti bu diyor..

Siz bunları yaparken evin beyi de tv karşısında göbek mi kaşıyor?

Begenmiyorsan kendin yap de. Ben öyle derdim. Bir insan zaten kendinide doyuramiyorsa baya bir sorgulasin kendini

Yanliz yasiyorum ben evin beyi yok ki bu ozeni kendime yapiyorum aslinda..Evlensem de yorgun olmazsam yaparim, mutfagima kimsenin girmesini istemiyorum..Ama kocaya da kalan isleri veririm.Hadi diyelim yapmadi ya da beceremiyor ev islerini mustakbel esim, haftada bir yardimci tutarim.Ev isini sevmem ama yemek yapmak terapi gibi geliyor bana..

Siz öyle alıştırdığınız için olabilir mi? Kılsız, tüysüz barbi bebek gibi olmadım evlendiğimden beri. Canım isterse bakım yaparım istemezse yapmam. Sabah 5te gidip gece 1de gelirdi bazen eşim hazır yemeye giderdik çünkü yemek yapacağım diye kendimi hiçbir zaman öne atmadım. Meyvesine kadar ayağına getirmeye çalışmadım. Bebek bakmak isteseydim yuvadan bir tane evlat edinirdim, 30 yaşında adamı almazdım.

Salata pilav olmaz işte. Ana yemek salata olabilir ama salata pilav yenmez yani. Bütün gün çalışıp yorgun eve gelsem tek çorbayla mutlu olamayabilirim. Konu sahibinin eşi çalışmıyormuş zaten yani konu sahibi haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…