En iyisi çalışmak zaman olmadığından yemeği dışarıda yemek en az hafta 3 günMerhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum.
Amma yiyorsunuz ya, herkes her gün saray sofrası mı kuruyor şaka gibibiz geçen gün birer tabak kısır yedik geçtik. Altı üstü karın doyuruyoruz bu kadar anlam yükşemeye gerek var mı?
Aynı bizim ev :)Neden? Kotu mu oluyor Yemek?
Bizde Cuma kapama vardi fazla olmus. Dun yanina bir corba ekledim oldu bitti.
Bugun de dunden kalan corba vardi yanina baska bisey hazirlandi.
Israf etmekdense 2 gun yerim.
Eşinizin kardeşi varmıydı.bisey sorcaktım daAynı bizim ev :)
Pilav kalmışsa yanına çorba yaparım, bu kez çorba kalır, onun yanına yine bir şey düşünürüm, o kalır başka şey yaparım derken geçer gider işte.
Bugün eşim hem işe gitti hem işten gelince çocuğu dışarı çıkardı, ben ona rağmen sadece çorba yapabildim, yanına ne yapacağımı bilemedim patates haşladım
Eşim de dışardan gelince salata yaptı oturduk yedik çok şükür bunu bulamayanlar da var.
Mesele kadının evde olması veya çalışması değil mesele anlayış esasında.
Sabah 8den beri ayaktayız, kahvaltıyı ben hazırladım bulaşıkları eşim topladı, evi birlikte temizledik, sonra eşim 2de işe gitti, işe gitmeden beş dakika öncesinde bile evi süpürüyordu, giderken ben söylemeden çöpleri aldı gitti, işten geldi elini yüzünü yıkadı çocuğu aldı çıktı bir saat bahçede oynadılar, ben de akşama kadar evde duran kadın olarak çorba ve patates haşlaması yaptım
Eşim de canı salata istemiş geldi hemen salatayı yaptı masayı hazırladı oturduk yedik, sonra yine bulaşıkları eşim topladı makinayı çalıştırdı ocağı da yağçözle sildi güzelce benim düzenimde yaptı çıktı mutfaktan.
Anlayışsız olan insanın önüne kuş sütü de koysan takacak bir şey bulur, allah geçimsiz insanla yaşamak zorunda bırakmasın.
Buzzzzzz oldu icim valla...helal olsun kardeşim.ben de çalışıyorum
Merhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum.
Yemek karin doyurmak icin yenmez bana gore..Yemek bir sanattir falan demiycem amma aksam yemegi ailenin bir arada oldugu bir ogun oldugu icin titizlikle hazırlanması lazim bana gore..Ille saray sofrasi cok maliyetli yemekler degil ki olay..Yemege ozenmek gerek..Kiyma pahali ama tavuk kiymasi ile kofte de yapilir.Yanina pirinc pilavi degil de mercimekli, tel sehriyeli bulgur pilavi yapilir..Kış geliyor mesela, haslama makinam var, icine az az karnibahar, brokoli,bruksel lahanasi atip haslarim uzerine yogurt ve zeytinyagli sos yaparim..Yazin ucuza alip pure haline getirdigim domatesten mis gibi domates corbasi..Kış salatasi yanina da bir havuc, bir turp, ceyreginde yarisi kara lahana..Iste hem ekonomik hem saglikli bir aksam yemegi..
Salata pilav olmaz işte. Ana yemek salata olabilir ama salata pilav yenmez yani. Bütün gün çalışıp yorgun eve gelsem tek çorbayla mutlu olamayabilirim. Konu sahibinin eşi çalışmıyormuş zaten yani konu sahibi haklı.Aç olan sadece çorba ile bile mutlu olur.
Ben tek çeşit yapma taraftarıyım yemekleri sonra döküyorlar çöplere gidiyor yemekler.
ayrıca gereksiz masraf ve yorgunluk diye buluyorum
salata pilav yanına belki bir şeyler ama olmasa da olur. Bu bir örnekti her zaman aynı şeyleri yapmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?