Yemek konusunda iyice saldin ??

Evet bırakamıyorum bazı şeyleri bende rahat değilim o konuda salsam bile yine bana kalır o işler adam çamaşır makinasının kapağı nasıl açılır inan bilmiyor

Öğrenir. Öğrenmezse yallah anasının evine. Ben annesi değilim.
Sizin durumunuz yapamıyor, öğrenemiyor değil siz kabullenmişsiniz. İlişkinizin dinamiği bu şekilde oturmuştur, iki tarafta halinden memnundur sorun değil tabi ki. Ama öğrenemiyor, yapamıyor, bilmiyor demeyin. Fiziksel ya da mental bir engeli yoksa yapabilir, sadece istemiyor. Yapamıyor deyince benim gözümde aciz, bakıma muhtaç, hasta, zavallı adamlar canlanıyor açıkçası.

Evet bırakamıyorum bazı şeyleri bende rahat değilim o konuda salsam bile yine bana kalır o işler adam çamaşır makinasının kapağı nasıl açılır inan bilmiyor

Bak şunu yapabilirsin ama. Mesela geçen hafta ben temizlik yaparken evdeydi. "perdeler yıkanacak onları çıkarıp makineye atar mısın" dedim. Çıkardı attı makineye. Makine bitince ben söylemeden çıkarıp astı bir de. Bir mucize bu söylenmeden işin devamını getirdi ahsjsjs.

Mesela sen iş yaparken ufak ufak bir şeyler söyle alışsın. Eline vileda verip al sil deme şoka girmesin de işte ne bileyim böyle 2 yaşında bebeye öğretir gibi "heeeyatım şu ütüleri odaya götürür müsün giderken" şeklinde iş olduğunu anlamadan yaptıracağın şeylerle başla. Dozu yavaş yavaş arttır. Mesela mutfakta yemek yaparken su içmeye gelirse "canım elim yağlı şu bardağı makineye atıver" gibi.

Çünkü seninki en zor eğitilen grupta. Eğitimi zorlu olacak ahahsjsj.

Ahahaha çok haklısın eğitimi zor küçük küçük işlerden başlamak lazim

Vallahi bunu yazmak için gelmiştim bu konuya göre bebekten sonra eşimin beni çoktan boşaması lazımdı demek..

Bu durumdan kim memnun olur allahaşkına adam koşullar ne olursa olsun yapmıyor ben bunu hastalanınca daha iyi anladım ben bazen annemlere kalıyorum yine yapmıyor dışardan yemek söylüyor yada yoğurt, kahvaltılık falan yiyor bulaşık makinası boş olsada bulasıklarını lavaboya koyuyor bi kere yıkamış yıkadığı şeyler leş gibiydi

Benim abim işten gelir, çocukları parka götürür, yemeklerini yedirir, banyolarını yaptırır.Yengem yemek yaparken salataya yardım eder.Yemek yapar.Yengem çalışmıyor.Annem öyle yetiştirdi desen o da değil.Adam merhametli,içinden geliyor.
Birgün hiç unutmam yemekte kuru fasulye var.İşe gideceği için bizden önce yedi yemeğini bir güzel.Ellerinize sağlık dedi gitti.Sonra biz oturduk sofraya kaşığı bir attık ağzımıza fasulyeler takır yakıt pişmemiş O adam ses etmeden yemiş o yemeği.Allah sayılarını arttırsın ne diyim.Eşimden böyle bir örnek veremiyorum tabiki..

Peki ne diyelim. O zaman bir tür engeli falan var eşinizin.

Les gibiydi diyorsunuz ya öyle öyle öğrenecek. 1 kere de yapamadı sizde tamam sen yapma dediniz o zaman nasıl öğrenecek.
Ilk evlendiğimiz zamanlar eşime çamaşır ser dedim sepetten aldığı gibi elinin ucuyla tele koymuş bırakmış. bu ne dedim serdim işte diyor:) gel dedim bak nasıl yapılıyor beraber serdik şimdi benden iyi seriyor

Eğer ikiniz de çalışıyorsanız, yemek yapmak sizin göreviniz değil. Madem hoşuna gitmedi kendi yapsın. Eğer siz çalışmıyorsanız ne yazık ki iş bölümü yapıldığında yemek kısmı sizin göreviniz oluyor ve çorba pilav yeterli bir menü değil. En kötü yanına bi ızgara tavuk yapsanız yine yeterdi. Veya dışarıdan kızarmış tavuk söyleyebilirdiniz. Bunun dışında ben bu tarz durumlar için buzluğa yemek atarım, üşendiğimde çözündürür yerim.

Ayrıca bütün erkekler böyle değil, siz böylesini seçmişsiniz. Erkek arkadaşımla beraber yaşıyorum, yemek yapmaktan pek anlamaz ve yapmayı sevmez. Yemekleri ben yaparım. Ben yaparken o masayı kurar, yedikten sonra bulaşıkları yıkar. Ben tezcanlıyımdır koştur koştur iş yaparım, totomun üstüne oturmam, o "bana da bi görev ver onu yapayım, veya beraber yapalım boş boş oturuyorum" der. Özenerek sevdiği yemeklerden yaparım teşekkür eder, yoruldun der, ikimize bir keyif kahvesi yapar balkonda sohbet ederek içeriz. Benden önce eve geldiyse tek başına sıkılır şipşak evi süpürür. Berabersek o süpürür ben silerim. Çamaşırları o makineye atar, sonra asar ben katlarım. Vs vs. Kısacası tüm erkekler sandığınız değil.

Son düzenleme:
Yani.
Kadın olmak bunu gerektirir.
Kocasının önüne düzgün bi yemek koymayan da ne bileyim...

Benim eşim elini bir işe sürmese ben de hiçbir şey yapmam. Temizlik takıntım var evet hatta obsesifim. Ama bu konuda netim. Asla yapmam. Giyecek kıyafeti kalmayınca ne yapacak onuda mı dışardan söyleyecek? Ya da evde hiç yemek olmasa sürekli dışardan mı söyleyecek? Ütülenmiş çamaşırı kalmasa gidip ütülüsünü mü alacak? Pes edecek sonunda. Ben etmem.

Bir de şunu merak ediyorum gerçekten. Bu adamlara göre eşi onunla neden evlenmiş. Amanın erkek buldum yaşasın hizmet edebileceğim gibi bir sevinç mi yaşadı kadınlar bu adamlara göre. Ben bir kadın olarak elimdeki her türlü rahatlığı bırakıp evleneyim. Neden? Birine hizmet etmek için. Bu adamlar ne sanıyor kendini?

Bamya yanında salatayla bir öğün olabilir ama eğer pilav garnitürlü veya atıyorum tavuklu nohutlu değilse sade pilav ve çorbayla doyulur mu mide doyar da göz doymaz

O zaman adam kalkip et pisirsin, ne bilim tost yapsin. Demek kadinin vakiti olmadi yapmadi. Yapmak zorunda degil. Burda bile kadinlar "çalisiyormusun" diye soruyor.

Tabi çalismiyorsa, kadin asçi yerine konulmali, temizlikçi, hepsini yapmali. Konuda zaten adamin bir is yapmadigini söylüyor. Calismayan kadin, hizmetçi kadindir tabiki.

Kadinlar bile bu sekilde düsünüyorsa, erkeklerin düsünmesine suç bulamiyorum. Yazik gerçekten.

Bazı erkeklere göre onların işe yaradığı tek konu kadının medeni durumunu değiştirmek. Çünkü maalesef bizim toplumumuzda evli olmak hala statü simgesi. Ha bir de anne yapıyorlar bizi lütfedip. Daha ne yapsınlar? En kötüsü de ne biliyor musunuz bazı kadınlara göre de bu böyle. Başlarında bir erkek, namuslarını koruyacak bir kahraman, zamanı gelince spermini bağışlayan yüce varlık. Allah başımızdan eksik etmesin.

Çocuk yapmak istediğinize emin misiniz ya benim bile gözüm korktu okudukça
Şu an tüp bebek tedavisi görüyorum anne olmak için o kadar çaba sarfediyorum ki bunları düşünme lüksüm bile yok maalesef.cocuk olursa hiç bir faydasının olmayacağını, yükümün 2 katına çıkacağına biliyorum eminim o bu tembel çizgisinden hiç çıkmayacak

Allah kolaylık versin size. İnşallah bebeğinize en kısa zamanda sağlıkla kavuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…