Yemek konusunda iyice saldin ??

benim cocuklar salata yemiyor maalesef,
yoksa ben hep salata yaparim ,
her seyin salatasi yapiliyor nasilsa, haftanin 7 gunu 7 farkli salata ile karsinizdayim, bak dengeli beslenmeden de geri birakmam yani,
ama corbasi morbasi beni boguyor.

benim cocuklar salata yemiyor maalesef,
yoksa ben hep salata yaparim ,
her seyin salatasi yapiliyor nasilsa, haftanin 7 gunu 7 farkli salata ile karsinizdayim, bak dengeli beslenmeden de geri birakmam yani,
ama corbasi morbasi beni boguyor.
Salatayi kisir yapsan mesela yerler mi? Benim de oglum salata yemez,kisir yaparim onu yer. Icindeki tek fazlalik bulgur.

Ha evet konun vardi senin. Herkes yapma etme dedigi. Keske görebilsen sorunun yük olmadigi, o cocugun ömür boyu böyle bir babasi olacagi. Sen o adami es olarak seçtin. O cocuk babasini seçmedi ve hiçbir zaman seçemeyecek.

İlla cocukken ogrenmek gerekmiyor birseyleri. Ben evlenene kadar mutfağa girmiş degildim pek, ev işlerileriyle, yemekle yetişmedim baya uzaktim o konulara. Makarna, yumurta bari yapiyordum yine o ayri.
Ama çay demlemeyi dahi bilmiyordum, evde çay içilmezdi bizim zaten.

Evliyim. Elimden iş gelmiyor diyip kenarda otursamiydim şu durumda? Bir çayi demleyebilmek için cocukluktan egitimlere başlamak gerekmiyor siz bari yapmayin etmeyin, yok annesi ogretmemiž filan.

Mukkkemmel olmasa da oldugu kadar yemekte yapiyorum, çay da demliyorum. Eşinizin işine geliyor yapamiyorum edemiyorum diyip kenara çekilmek, bile bile dogru durust yapmiyordur bi daha istemeyin diye, siz de saniyorsunuz ki yapamiyor.

Eli ayagi tutan ve normal zeka seviyesindeki herkes doyacak kadar yemek yapabilir. Cocukluktan egitime gerek olacak bisey degil bu.

Evimde yanliz yasiyor sayilirim ama her aksam o sofrayi kendim icin de olsa, yorgun da olsam ozene bezene hazirlarim..Disarda yemek yiyelim der arkadaslar bazen ama tiksinirim yiyemem..Kesin ahcinin kol kili düşmüştür icine diye dusunurum, kebaba teri akmistir o da kesin hatta gozlerimle gormuslugum var bu yüzden mutfagima kimseyi sokmuyorum..Huyluyum galiba ya da obsesif..Erkek arkadasimin kol killarinin da maasallahi var yani..Tekrar konuya donecek olursam,pirinc pilavi bir aksam öğünü degildir..Ama esiniz okuzun biri o da ayri..Siz calisiyormussunuz o evdeymis bunu es gecmisim okurken.

Banane sizin hayatınızdan hanımefendi neden bunu yazdınız anlamadım kötü söz kullanmadan istediğimi eleştiririm. Sizin için doğrusu neyse siz onu yapmaya devam edin
Bende onu diyorum zaten size ne başkasının hayatından, niye ev hanımı olduğu halde iş yapmayanlara tepki gösteriyorsunuz? Direkt hedef gösteren sizsiniz.

Kendinizi hizmetci gibi hissettiren adamla neden evlendiniz ki?
Evlilik boyle birsey degil , kadınların da sevilmek icin kole gibi davranmasına gerek yok
Bu tarz insanlarla evlenip , ayagina kahve goturup sonra da isyan eden kadinlari hic anlayamiyorum ben , bizimkiler neden böyle degil?

Bugün kahvaltıdan sonra çocuklarin öğlen yemesi için çorba yaptım, akşam eşimle bana yetecek kadar var ama ben her zaman icmem çorbayı.

Bezelye ve bulgur pilavı pişiriyor şimdide.

Böyle yapınca oluyor size 3 çeşit yemek.

Kendimize göre yaptığım için yarına kalmaz.

Haftada 3-4 gün böyle yeriz.

Eşimle sevdiğimiz birkaç çeşit salata onlardan yaparım yine haftada bir çocuklara o gün köfte çıkartırım buzluktan.

2-3 çeşit yemek deyince çok müthiş zaman gerekmiyor bence özellikle klasik şeyler yapıyorsanız.

yemek konusunda sıkıntı yaşamayanlardanım. yemek yapmasını sevmeme rağmen genelde karbonhidrat protein oranlı yemekler olur menümde .pilavın yanına bir şey olabilirdi çok zor değil adam sizden çok zor bir şey istememiş.

ama sizde de cocuk var iste,
burada 2 kisi var,
dunden kalan pilav ve corba var ki ikisi de bugun yenmezse artik cope gidecek seyler,
bir 3. cesit bana o sebeple fazla geldi,
yoksa planli olarak yapilabilir, hic olmadi corba veya pilavdan birisi buzluga koyulup bir ana yemek de yapilabilir.

Benim demek istedigim sirf esin keyfi olsun diye 3. cesidi yapip o yemeklerin cope gitmesine gonlum razi olmaz.

Yanlis anlamayin ama kendinizi kandiriyorsunuz
Bu isler cocukken ogrenilecek diye bir kural yok
Ne ben ne erkek kardesim cocukken hicbirsey ogrenmedik , bize hicbirsey yaptirilmadi ve ogretilmedi , gormedik bile annemizi yemek yaparken
Erkek kardesim 36 yasinda evlendi o zaman ogrendi , simdi yemek yapar , kahvalti hazirlar , cay demler , kahve yapar vs vs
Ben de yanliz yasamaya basladigimda 22 yasimda makarna yapmayi ogrenmistim , bir sene makarna yemistim hatta baska yemek yapmayi bilmedigim ve istemedigim icin
İnsanin icinden gelmesi gerekiyor , sizin esiniz yapmak istemiyor , nasil olsa yapan var diye dusunuyor adamin umurunda degil sizin yorulmaniz vs

konuşun. ama güzel güzel konuşun kızmadan inada binmeden.

Kadın çalışıyor ve adam evdeymiş. Keşke konuları tam okusanız. Hâlâ da yüzsüzce bir şey istiyor pilavın yanına yemeği o yapması gerekirken.

Hep mi böyle yoksa sağ
Esim de cocuk istiyor . Ama ben cesaret edemiyorum. Yukumun iki katina cikmasini gectim bu konuda babasini ornek almasina cok uzulurum.

Son düzenleme:
Ay bunlari gördükçe yani hayat dediğin müşterektir ne insanlar var ya geneli öyle değil sizin ilişkiniz öyle duruyor.

Pilavı sade yemeyenlere kızıyorlar burada ama ama pilavı yanında ana yemek olmadan ne ben eşim yemeyiz. Ana yemek yapamadiysak o gün kahvaltılık birşeyleri yemeyi tercih ederiz pilavı tek yemektense :) ertesi gün yemek yapılıp yenebilir pilavla beraber.
Ama tabi buradaki konu yemeğin ne olduğunda çok daha başka.

Ne güze yine kendine pay çikartip övenlerde burada
Hahah ben neyimi övmüşüm burda sanki gelip evde yapmadigim işlerden ya da eşimin yaptığı işlerden bahsettim. Bir sürü öven var çaktırmadan kocasını evliliğini vs ama o ben değilim.

Ben çalışıyorum. Bana göre çorba da bir yemektir pilav da bir yemektir. 4 çeşit yemek olmayan sofraya oturmam annem getirse moralim bozulur diyen arkadaşlar hiç mi yokluk sıkıntı öğrencilik yaşamadı hayatında? Birisi önüme yemek olarak yapmış getirmiş. Hoşaf da olsa içerim teşekkür ederim. Öğrencilik hayatımda sadece çorba sadece pilavla gün geçirdiğim de oldu onları bulamadığım da.
Eğer özel bir durum yoksa beraber yiyeceğimiz bütün yemekleri beraber yapıyoruz bu tür sıkıntılar olamıyor.

ben sadece evde olan yemeği hazırlasın demiştim ki zaten adam evde kadın çalışıyormuş

yani evde olan ve yemeği hazırlaması gereken adammış

çamaşır kısmına gelince

çalışan kadınlar da çamaşır yıkıyor ya da bulaşık tıpkı benim 15-16 yıldır yaptığım gibi bebeğim küçükken dahi haftada 6 gün günde 11 saat çalıştım

lakin işte sorumluluğu paylaşmak vs deyince orada duruyorum ben

yani evde olan bir kişinin evde yapacağı işler belirlidir yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık

iş yerinde de herkes kendi işi gereği çalışır ama en azından günde 10 saat evde yoktur

küçük çocuğu olmayan yahut sağlık sıkıntısı olmayan birinin çalışan çoğu kadının da yaptığı gibi 10 dakikada makinaya atılacak çamaşırı atmayıp 10 saattir dışarıda olan kişi gelince atsın diye beklemesi bana uymuyor

bunu eşim beklediğinde de aynı cevabı alır, akşama kadar evdeydin atsaydın derim

yani her gün evde olan birinin aslında evdeki en basit iş olan çamaşırı makineye tıkmak için gün boyu çalışan kişiyi beklemesi bence makul değil

iki kişi de evde değilse tabii ki işler eşit paylaşılmalı orada bir sıkıntı yok da evde olanın akşama kadar 10 dakikasını ayırıp atmadığı çamaşırı en az 10 saattir evde olmayandan beklemesi bence makul değil

(ilk yorumuma da yazdım buna da ekleyeyim küçük bebeği yahut ikiz, üçüz çocuğu olanları yahut sağlık sıkıntısı olanları hariç tuttum diye)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…