Ben pirinc pilavini terk ettim valla,6-7 senedir sadece misafire yapmisimdir. Kendimize yapmiyorum,hem zararli hem de bos yere yer kapliyor gibi hissediyorum. Bulgur pilavina varim ama,hem tek basina yenilebiliyor hem de saglikli.
Makarna da tek basina bir yemek,ama evde cocuk oldugundan mecburen ona cesit yapiyorum. Kendimize yokevde cocuk olmasa peynir zeytin ot falan yerim surekli. Iyi ki dogurmusum
Salatayi kisir yapsan mesela yerler mi? Benim de oglum salata yemez,kisir yaparim onu yer. Icindeki tek fazlalik bulgur.benim cocuklar salata yemiyor maalesef,
yoksa ben hep salata yaparim,
her seyin salatasi yapiliyor nasilsa, haftanin 7 gunu 7 farkli salata ile karsinizdayim, bak dengeli beslenmeden de geri birakmam yani,
ama corbasi morbasi beni boguyor.
Şu an tüp bebek tedavisi görüyorum anne olmak için o kadar çaba sarfediyorum ki bunları düşünme lüksüm bile yok maalesef.cocuk olursa hiç bir faydasının olmayacağını, yükümün 2 katına çıkacağına biliyorum eminim o bu tembel çizgisinden hiç çıkmayacak
Ahh ahhh o kadar haklısın ki ama bazı şeyleri yaşayan bilir benim eşim sevgili annesi tarafından öyle bir yetistirilmiski elinden hiç bisey gelmiyor çay demleyemiyor anca hazır yemek olursa ısıtıp yiyebiliyor .diyorum bu sana yapilan bir kötülük kimse kimsenin başında baki degil hastalık var ölüm var hayatta yalniz kalma ihtimallerimiz var herkes bi sekilde iyi kötü kendine yetmeli ama.ona rağmen elini birseye sürmüyor mecbur iş başa düşüyor. Burdan kadınlara çağrım lütfen erkek çocuklarına da herşeyi yaptırın ve öğretin ev işi, yemek sadece kadının görevi olmamalı
Bende onu diyorum zaten size ne başkasının hayatından, niye ev hanımı olduğu halde iş yapmayanlara tepki gösteriyorsunuz? Direkt hedef gösteren sizsiniz.Banane sizin hayatınızdan hanımefendi neden bunu yazdınız anlamadım kötü söz kullanmadan istediğimi eleştiririm. Sizin için doğrusu neyse siz onu yapmaya devam edin
Merhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum.
Bugün kahvaltıdan sonra çocuklarin öğlen yemesi için çorba yaptım, akşam eşimle bana yetecek kadar var ama ben her zaman icmem çorbayı.ama evde cocuk da yoksa bu kadar yemegi kim yiyecek.
bu 3 cesit yemek yapanlar azicik mi yapiyorlar yemegi anlamadim ki ben.
bak aksama corba piyaz yapicam,
corba az oldugu icin belki buzluktan bir sey de cikarabilirim,
o kadar,
4 kisiyiz, doyacagiz, geriye yemek de kalmayacak.
2 kisi icin corba pilav varken bir de ana yemek yapmazdim yani, atilmayacak mi sonra bu kadar yemek
yemek konusunda sıkıntı yaşamayanlardanım. yemek yapmasını sevmeme rağmen genelde karbonhidrat protein oranlı yemekler olur menümde .pilavın yanına bir şey olabilirdi çok zor değil adam sizden çok zor bir şey istememiş.Merhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum.
Bugün kahvaltıdan sonra çocuklarin öğlen yemesi için çorba yaptım, akşam eşimle bana yetecek kadar var ama ben her zaman icmem çorbayı.
Bezelye ve bulgur pilavı pişiriyor şimdide.
Böyle yapınca oluyor size 3 çeşit yemek.
Kendimize göre yaptığım için yarına kalmaz.
Haftada 3-4 gün böyle yeriz.
Eşimle sevdiğimiz birkaç çeşit salata onlardan yaparım yine haftada bir çocuklara o gün köfte çıkartırım buzluktan.
2-3 çeşit yemek deyince çok müthiş zaman gerekmiyor bence özellikle klasik şeyler yapıyorsanız.
Ahh ahhh o kadar haklısın ki ama bazı şeyleri yaşayan bilir benim eşim sevgili annesi tarafından öyle bir yetistirilmiski elinden hiç bisey gelmiyor çay demleyemiyor anca hazır yemek olursa ısıtıp yiyebiliyor .diyorum bu sana yapilan bir kötülük kimse kimsenin başında baki degil hastalık var ölüm var hayatta yalniz kalma ihtimallerimiz var herkes bi sekilde iyi kötü kendine yetmeli ama.ona rağmen elini birseye sürmüyor mecbur iş başa düşüyor. Burdan kadınlara çağrım lütfen erkek çocuklarına da herşeyi yaptırın ve öğretin ev işi, yemek sadece kadının görevi olmamalı
konuşun. ama güzel güzel konuşun kızmadan inada binmeden.Evinde boyle gormus.Ben calisiyorum. Ev isleri ortak olur maaslar ortak olur dusuncesiyim bunu biliyor. Cok tartistik bu konu yuzunden. Maasimdan kurus vermem evde hicbir ise yardim etmiyorsan a kadar geldi konu. Ama yok cozemiyoruz hep gundeme geliyor. O calismiyor su an raporlu evde. Ama yine hicbir ise yardim etmiyor ve ben yine yaranamiyorum. Ya gercekten hizmetci olacagim ya gemileri yakacagim.
Kadın çalışıyor ve adam evdeymiş. Keşke konuları tam okusanız. Hâlâ da yüzsüzce bir şey istiyor pilavın yanına yemeği o yapması gerekirken.yemek konusunda sıkıntı yaşamayanlardanım. yemek yapmasını sevmeme rağmen genelde karbonhidrat protein oranlı yemekler olur menümde .pilavın yanına bir şey olabilirdi çok zor değil adam sizden çok zor bir şey istememiş.
Hep mi böyle yoksa sağ
Esim de cocuk istiyor . Ama ben cesaret edemiyorum. Yukumun iki katina cikmasini gectim bu konuda babasini ornek almasina cok uzulurum.Şu an tüp bebek tedavisi görüyorum anne olmak için o kadar çaba sarfediyorum ki bunları düşünme lüksüm bile yok maalesef.cocuk olursa hiç bir faydasının olmayacağını, yükümün 2 katına çıkacağına biliyorum eminim o bu tembel çizgisinden hiç çıkmayacak
Ay bunlari gördükçe yani hayat dediğin müşterektir ne insanlar var ya geneli öyle değil sizin ilişkiniz öyle duruyor.Merhaba. ..
Ne güze yine kendine pay çikartip övenlerde buradaKadın çalışıyor ve adam evdeymiş. Keşke konuları tam okusanız. Hâlâ da yüzsüzce bir şey istiyor pilavın yanına yemeği o yapması gerekirken.
Pilavı sade yemeyenlere kızıyorlar burada ama ama pilavı yanında ana yemek olmadan ne ben eşim yemeyiz. Ana yemek yapamadiysak o gün kahvaltılık birşeyleri yemeyi tercih ederiz pilavı tek yemektense :) ertesi gün yemek yapılıp yenebilir pilavla beraber.ama sizde de cocuk var iste,
burada 2 kisi var,
dunden kalan pilav ve corba var ki ikisi de bugun yenmezse artik cope gidecek seyler,
bir 3. cesit bana o sebeple fazla geldi,
yoksa planli olarak yapilabilir, hic olmadi corba veya pilavdan birisi buzluga koyulup bir ana yemek de yapilabilir.
Benim demek istedigim sirf esin keyfi olsun diye 3. cesidi yapip o yemeklerin cope gitmesine gonlum razi olmaz.
Hahah ben neyimi övmüşüm burda sanki gelip evde yapmadigim işlerden ya da eşimin yaptığı işlerden bahsettim. Bir sürü öven var çaktırmadan kocasını evliliğini vs ama o ben değilim.Ne güze yine kendine pay çikartip övenlerde burada
Ve çalisan kisinin evde çamasiri yapmasi niye abes oluyor? Calisan kadinlar ne yapiyor saniyorsun? Herkes evde dönüsümlü çalismiyor. Bir müddet kadin evde ise, o evin ortak sorumluluk oldugu ortadan kalkmiyor. Ha elbet evde dip köse temizlik, ne bilim süpürmek, paspas kadin evdeyse yapar tabiki. Ancak çamasir makinesini doldurmak nedir allasen, onu adam pekala yapabilir yada bulasik makinesi doldurmak yada bosaltmak. O sekilde halen esi ile sorumlulugu paylastigini gösterir ve kadini manevi olarakta hafifletir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?