Yemek konusunda iyice saldin ??

Herseyi ayağına götürmeye, 4*4 lük sofralar kurmaya alıştırısanız sonuç böyle oluyor malesef, sizin göreviniz olarak üstünüze kalıyor, yeri gelir eşimin önüne sadece çorba koyarım, yada mantı vs tarzı yaparım ikimizde çalışıyoruz ilk günden böyle yaptım şimdi evde yemek olmasa çayla bisküvi versem itiraz etmez şımartmayın bu kadar eşlerinizi kalksın ana yemeğide o yapsın bir zahmet.

Anladım da. Asıl bu kadınlar baba yapıyor bunları. Kendi doğuruyor kendi bakıyor adamın hiç katkısı yok. Bedavadan baba. Her türlü yaşayan yine kadın. Yok valla ben heriflerin kafa yapısını anlamayacağım

arya çalışmayan kadın hizmetçi değildir tabii ki

ama bence öncelik ayarlamalarında sorun var

sözüm konu sahibine değil hepimize

evler bal dök yala olsun koltukta yastıklar asker gibi selam dursun ama yemek zaman kalırsa

bu hatalı bir sistem

öncelik sağlıklı beslenmek olmalı

evet kim evde ise iş bölümünde yemek yapmak ona düşer

pandemi nedeni ile evden çalışıyoruz dönüşümlü işe gidiyoruz vs vs

eve geldiğimde hiç aç kalmadım yemek pişmiş salataya kadar hazırdı

evet her gün yapınca bıkkınlık geliyor ama dışarıdan gelenin de beklentisi oturup güzelce yemek oluyor

aynı anda gelince birlikte yemek hazırlıyoruz tabii ki ama eğer evde birisi varsa akşam yemeği saatine yemek evde olan tarafından hazırlanır

bunun kadını hizmetçi görmekle vs alakası yok ki

hatta birisi öğlen yemek yiyelim dedi olmaz eşim yemek yapmıştır ben eve gidip yiyeceğim dedim de adamın gözü fal taşı gibi açıldı eşin evde yemek mi yapmıştır diye eee o evde ben buradayım yapmıştır tabii dedim

demek ki o konuştuğum adam yapmıyor buradan bu sonucu da çıkardım

neyse uzattım yemek temizlik vs vs kadının görevi değil ama akşama kadar evde olan bir kişinin çamaşırı akşam eve eşim gelsin de atsın diye beklemesi örneğin bana abes geliyor (ilk 6 ay bebekli anneler ile ikiz üçüz sahibi kişiler tabii ki farklı)

Buna ben de katılıyorum. Biri evdeyse ve çalışmıyorsa ya da daha az çalışıyorsa ev işleri ona göre paylaşılır. Aksi halde bu sefer adamlar köle konumuna düşüyor hem evde hem işte çalışarak. Her türlü sömürüye karşıyız.

Ben normal şartlarda yarım gün çalışıyorum, öğleden sonra evdeyim. Eşim 7’de gelir. Şu dönem ikimiz de evdeyiz ama o bütün gün bilgisayar başında çalışıyor yine. O yüzden genelde hafta içi yemeği ben yaparım. Ki severim de yemek yapmayı. Ama tek çeşit zeytinyağlı sulu yemek olur genelde bizde yanına ek bir şey yapılmaz. Turşu, yoğurt, salata vs. sadece. Çorbasından pilavına ancak misafir gelirse yaparız. Ama hafta sonu da kahvaltıdan akşam yemeğine karın doyurma sırası eşimdedir, hiç ellemem. Oturur yerim sadece evin iş yükü de daha çok bende çünkü çalışan adama herif kalk çamaşır topla diyemiyorum. Boşsa, vakti varsa söylemeden yapar zaten gördüğünü. Temizlikte de normalde yardımcı abla, şu dönem hafta sonu birlikte. İki kişi başladık mı 1.5 saate bütün evi temizleyip geçiyoruz. Erkek kuvvetiyle de pek güzel süpürülüyor aslında ev

aynen bunu söylemek istiyorum

ben evdeyim akşama kadar evet evden çalışıyorum hem de ama evin içindeyim işte

koydum ocağa çorba pişerken burada takıldım hatta

hafta sonu özellikle eşim pazarları fırın yemeği yapayım modunda

temizlikçi teyzeye geri döndük valla zira biz öyle full temizlik yapamıyoruz da kedi vs de var

geliyor yardımcımız Eylül başından beri her hafta

çamaşırları da kurutma makinesinden bizim yatağın üzerine alıyorum oğlumunkiler de onun yatağına

yatma saatine yakın da eşim ve oğluma sesleniyorum yatmak için yerimiz yok diye

onlar dolaba kaldırıyor gece :)))

Olayın çalışıp çalışmamakla alakası yok. Çoğu arkadaş bunu sormuş. Ben çalışıyorum ama pilav ve çorbayla sofraya oturmam açıkçası. Dünden çorbam pilavım varsa sevinirim ki ana yemeğimi yapmak için zamanım var demektir. Pilav bizim evde yardımcı yemektir ana yemek olarak yenilmez. Makarna olursa ayrı tabi çünkü o güzel salçalı domatesli vs olur, yanına yoğurt ya da salata ilave edilerek yenir.
Eşinizin ayağına herşeyi götürmeniz yanlış canı ne istiyorsa gitsin dolaptan alsın.

Eşim akşam yemeklerinin hafif geçiştirilmesinden yana birde 2. bebeğime hamile kalınca tek çeşit olsun yanına salata yada cacık tarzı aperatifle gayet güzel doyuyor.Doğru olanı yapmışsınız israf olup gitsemiydi .Çeşit çeşit yemek istiyorsa da yardım etsin

bunu şimdi gördüm

evet yukarıdaki yorumum gereği ekliyorum çemkirmesi gereken sizmişsiniz

evde olan eşinizmiş

dolapta çorba ve pilav da varmış yanına ana yemeği kendisi yapacak

o bahsettiğiniz bağzı kadınlardan biriyim. Bize niye tepki veriyorsunuz anlamadım. Kocam beni çok seviyor, her halimle kabul ediyor, sıkıntı yapmayın siz.
Banane sizin hayatınızdan hanımefendi neden bunu yazdınız anlamadım kötü söz kullanmadan istediğimi eleştiririm. Sizin için doğrusu neyse siz onu yapmaya devam edin

yapmayacaksınız
size vereceğim önerilerin hepsini yapmışsınız çünkü
maaşınızdan kuruş vermeyin baksın evine
canınız da ne kadar istiyorsa o kadar yapın

hee deseydiniz evdeyim ama pilav çorba koydum o zaman ana yemek olmadan olmaz derdim
istiyorsa kendisi de yapabilirdi

Çalışan kadın çalışmayan kadın ayrımları yapılmış yine.
Çalışmayan değil de evde çalışan diyelim biz ona. Herkes bilir ki evde iş bitmez.

Konudaki kocanın üslubundan bağımsız olarak şunu söyleyebilirimki, pirinç pilavının yanında bir ana yemek yoksa kabul edebilecek kişi çok azdır. Adam orda haklı. Bulgur pilavı falan olsa neyse.

Ben dışarda çalışmayan bir kadın olarak genelde yemeği yaparım.
Ama 1 çeşit, 2 çeşit 3 çeşit veya bazen bugun de yemek yapamadım, canım istemedi veya vakit olmadı, bebek durmadı vs her türlü şey söyleme özgürlüğüne sahibim.
Adam bana höt höt bağırmaz bu durum için. Ya dışardan söyler, ya kolları sıvar menemen yapar ya bir fikir verir beraber yaparız,ya da dışarı gideriz Önemli olan üslup, karşındakini kırmamak,eşiz ya hani.
Kahvesini meyvesini, çayını kekini de ayağına götürürüm gocunmam çünkü yapmışım kendimiz için.
Ama aynı adam benden, ben otururken su istemez mesela.Bu kadın herşeyi ayağıma getirecek demez. Çünkü üslup.
Dün balık pişirdi ben de yanına salata yaptım. Çocuklarımız var, bir de çorba yaptım. Yemeği beraber hazırlamış olduk.
Yazımda eşimi övmedim.Tatlı dil güleryüz candır demek istedim.
Yemek yapmak birbirinin ayağına(!) birşey götürmek ikramdır bana göre eşler arasında. Yeterki saygı ve sevgi dolu söylensin sözler. Bu bir evse, bu evde beraber yaşıyorsak herkesin görevleri var. Yemek yapmak benim görevimmiş gibi olsa da keskin hatlarla çizilmiş değildir.

Sizin eşinizin üslup sorunu olmalı. Kıymet bilmeyen cinsten. Sizin kıymetinizi anlayacak şeyler yaşasın dileyelim.

Yukarda bir yerde mutfağıma kimseyi sokmam diyen bir abla var

Mutfağım, benim mutfağım, mabedim

Ben de kimseyi sokmam, diğer günden kalmış yığılı bulaşıkları, toplanmamış yemek masası ve çeşitli yerlerine yemekler damlamış tezgahı-ocağı öylece görmelerine izin veremem. Önce muhabbet kurup ne kadar yorgun ve yoğun olduğumuzu anlatırım, sonra mutfağa girerler. Bazı görüntülere insanları hazırlamak gerekiyor öncesinde, öylece giremezler.

kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugunuzden o.
ben ilk evlendigim seneler cocukta yoktu yemek yapmayida seviyordum yemeklerin tatlilarin biri gelip biri gidiyordu.
meyve tabaklari ozel hazirlaniyordu vs.
simdi meyveler dolapta kalinca niye kimse meyve yemiyo bu evde diye soylenince cevap hep ayni onumuze koymuyosun ki yok saniyoruz biz.
alıstirmisim demek ki
yapiyormuyum hayir onune koymuyorum
yikayip mutfak masasinin ustune koyuyorum onuda yapmamda meyveler boxuluyor yazik oluyor

Hic yapma. Calisiyormussun niye yapiyorsun ki nankör herife

Bir erkeğe ne yapsan yaranamazsın. Heleki yaranayım diye çok çok çok yaparsan yine yaranamadığın gibi bir de kendini tüketirsin. Bütün emeğin görevinmiş gibi görülüp fazlası istenir. Bu konuda eşimden tecrübeliyim.
Ben eşime yemek yaparken neyi nasıl seviyorsa öyle hazırlardım. Bir gün sevdiği terbiyeli kemik suyu çorbası yaptım. Onun sevdiği gibi yanına iyice kızarmış patatesli tavuk yemeği yaptım. pilav ve yine onun istediği gibi soğansız salatasını da hazırladım. Sofrayı salona kurdum ki rahat rahat televizyonunu izleyerek yesin diye. Ben oğlumu yedirmeye başladığım an eşim yüksek ve öfkeli bir sesle '' Ekmek verirsen biz de yiyecektik'' dedi. Ekmek poşeti uzanıp alabileceği uzaklıkta ama bunu benim yapmamı beklediği için yemeğe başlayamadı beyefendi. O akşam bağrış çağrış kavga ettik ve yemek burnumuzdan geldi. Ben artık evde ne varsa ve canım nasıl istiyorsa öyle yapıyorum yemeği ister yesin ister yemesin. Çocuklar sofradan doyup kalmışsa benim kafam rahat.

bunu şimdi gördüm

evet yukarıdaki yorumum gereği ekliyorum çemkirmesi gereken sizmişsiniz

evde olan eşinizmiş

dolapta çorba ve pilav da varmış yanına ana yemeği kendisi yapacak

ama evde cocuk da yoksa bu kadar yemegi kim yiyecek.
bu 3 cesit yemek yapanlar azicik mi yapiyorlar yemegi anlamadim ki ben.

bak aksama corba piyaz yapicam,
corba az oldugu icin belki buzluktan bir sey de cikarabilirim,
o kadar,
4 kisiyiz, doyacagiz, geriye yemek de kalmayacak.
2 kisi icin corba pilav varken bir de ana yemek yapmazdim yani, atilmayacak mi sonra bu kadar yemek

Elbette evde is bölümü olmali. Konu burda is bölümü bile degil, adam evde hiç bir ise zaten eline sürmüyormus. Evde zaten yemek varmis.

Adam begenmiyorsa hem farkli sekilde ifade edebilir, hem kendisi bir iki dakikada salata yapabilir yada et pisirebilir. O günü o sekilde kabul etsin bir zahmet. Kadin evde diye her gün herseye yetismek zorunda degil. Ev ille bal dök yala olmasa bile ev isi yapmak nankör isidir. Banyo temizlik ve ütü bile günün cogunu alabiliyor. Kaldi ki ev süpürmek, çarsaf degistirmek yada o gün artik programda ne varsa. Onu geçtim, kadinin o gün cani çekmemistir, olabilir.

Adam en basit "gel disardan siparis edelim" diyebilirde. Sirf yemegi yetersiz buldugu için tartisma çikarmak af edersin ama öküzlüktür, hele kendisi hiçbir ise elini sürmeyen biri ise. Ha diyelim her gün her gün böyle, o zaman normal sekilde konusursun ve rahatsizligini belli edersin. Ama tekrar eger o evde birsey yapmiyorsan, konusmaya hakkin yoktur bence.

Ve çalisan kisinin evde çamasiri yapmasi niye abes oluyor? Calisan kadinlar ne yapiyor saniyorsun? Herkes evde dönüsümlü çalismiyor. Bir müddet kadin evde ise, o evin ortak sorumluluk oldugu ortadan kalkmiyor. Ha elbet evde dip köse temizlik, ne bilim süpürmek, paspas kadin evdeyse yapar tabiki. Ancak çamasir makinesini doldurmak nedir allasen, onu adam pekala yapabilir yada bulasik makinesi doldurmak yada bosaltmak. O sekilde halen esi ile sorumlulugu paylastigini gösterir ve kadini manevi olarakta hafifletir.

Ben pirinc pilavini terk ettim valla,6-7 senedir sadece misafire yapmisimdir. Kendimize yapmiyorum,hem zararli hem de bos yere yer kapliyor gibi hissediyorum. Bulgur pilavina varim ama,hem tek basina yenilebiliyor hem de saglikli.
Makarna da tek basina bir yemek,ama evde cocuk oldugundan mecburen ona cesit yapiyorum. Kendimize yok evde cocuk olmasa peynir zeytin ot falan yerim surekli. Iyi ki dogurmusum

Ben olsam inadina yapmam hayatim cok hasta oldum bugün yapamadim sen hazirlayiver derim ya da disardan söyleyiversin bi hafta boyunca da akli basina gelsin ya sinir oluyorum kadini böyle algilamalarina. Biraz sorumluluk yükleyin arada bi evi supursun salata yapsin ufaktan biseyler yaptirin alissin alismak zorunda. Herkesin eli kolu var cok şükür.
Hadi tamam sıkıldı diyelim ayni yemekten bu üslupla mi söylenir bi dahaki sefere mutfak orda sen kendine göre biseyler yapiver diye cevap verin lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…