Amin çok sağolun tüm mücadelem bu 9 aydır tedavi görüyorumAllah kolaylık versin size. İnşallah bebeğinize en kısa zamanda sağlıkla kavuşursunuz.
Herseyi ayağına götürmeye, 4*4 lük sofralar kurmaya alıştırısanız sonuç böyle oluyor malesef, sizin göreviniz olarak üstünüze kalıyor, yeri gelir eşimin önüne sadece çorba koyarım, yada mantı vs tarzı yaparım ikimizde çalışıyoruz ilk günden böyle yaptım şimdi evde yemek olmasa çayla bisküvi versem itiraz etmez şımartmayın bu kadar eşlerinizi kalksın ana yemeğide o yapsın bir zahmet.Merhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum.
Bazı erkeklere göre onların işe yaradığı tek konu kadının medeni durumunu değiştirmek. Çünkü maalesef bizim toplumumuzda evli olmak hala statü simgesi. Ha bir de anne yapıyorlar bizi lütfedip. Daha ne yapsınlar? En kötüsü de ne biliyor musunuz bazı kadınlara göre de bu böyle. Başlarında bir erkek, namuslarını koruyacak bir kahraman, zamanı gelince spermini bağışlayan yüce varlık. Allah başımızdan eksik etmesin.
O zaman adam kalkip et pisirsin, ne bilim tost yapsin. Demek kadinin vakiti olmadi yapmadi. Yapmak zorunda degil. Burda bile kadinlar "çalisiyormusun" diye soruyor.
Tabi çalismiyorsa, kadin asçi yerine konulmali, temizlikçi, hepsini yapmali. Konuda zaten adamin bir is yapmadigini söylüyor. Calismayan kadin, hizmetçi kadindir tabiki.
Kadinlar bile bu sekilde düsünüyorsa, erkeklerin düsünmesine suç bulamiyorum. Yazik gerçekten.
arya çalışmayan kadın hizmetçi değildir tabii ki
ama bence öncelik ayarlamalarında sorun var
sözüm konu sahibine değil hepimize
evler bal dök yala olsun koltukta yastıklar asker gibi selam dursun ama yemek zaman kalırsa
bu hatalı bir sistem
öncelik sağlıklı beslenmek olmalı
evet kim evde ise iş bölümünde yemek yapmak ona düşer
pandemi nedeni ile evden çalışıyoruz dönüşümlü işe gidiyoruz vs vs
eve geldiğimde hiç aç kalmadım yemek pişmiş salataya kadar hazırdı
evet her gün yapınca bıkkınlık geliyor ama dışarıdan gelenin de beklentisi oturup güzelce yemek oluyor
aynı anda gelince birlikte yemek hazırlıyoruz tabii ki ama eğer evde birisi varsa akşam yemeği saatine yemek evde olan tarafından hazırlanır
bunun kadını hizmetçi görmekle vs alakası yok ki
hatta birisi öğlen yemek yiyelim dedi olmaz eşim yemek yapmıştır ben eve gidip yiyeceğim dedim de adamın gözü fal taşı gibi açıldı eşin evde yemek mi yapmıştır diye eee o evde ben buradayım yapmıştır tabii dedim
demek ki o konuştuğum adam yapmıyor buradan bu sonucu da çıkardım
neyse uzattım yemek temizlik vs vs kadının görevi değil ama akşama kadar evde olan bir kişinin çamaşırı akşam eve eşim gelsin de atsın diye beklemesi örneğin bana abes geliyor (ilk 6 ay bebekli anneler ile ikiz üçüz sahibi kişiler tabii ki farklı)
Buna ben de katılıyorum. Biri evdeyse ve çalışmıyorsa ya da daha az çalışıyorsa ev işleri ona göre paylaşılır. Aksi halde bu sefer adamlar köle konumuna düşüyor hem evde hem işte çalışarak. Her türlü sömürüye karşıyız.
Ben normal şartlarda yarım gün çalışıyorum, öğleden sonra evdeyim. Eşim 7’de gelir. Şu dönem ikimiz de evdeyiz ama o bütün gün bilgisayar başında çalışıyor yine. O yüzden genelde hafta içi yemeği ben yaparım. Ki severim de yemek yapmayı. Ama tek çeşit zeytinyağlı sulu yemek olur genelde bizde yanına ek bir şey yapılmaz. Turşu, yoğurt, salata vs. sadece. Çorbasından pilavına ancak misafir gelirse yaparız. Ama hafta sonu da kahvaltıdan akşam yemeğine karın doyurma sırası eşimdedir, hiç ellemem. Oturur yerim sadeceevin iş yükü de daha çok bende çünkü çalışan adama herif kalk çamaşır topla diyemiyorum. Boşsa, vakti varsa söylemeden yapar zaten gördüğünü. Temizlikte de normalde yardımcı abla, şu dönem hafta sonu birlikte. İki kişi başladık mı 1.5 saate bütün evi temizleyip geçiyoruz. Erkek kuvvetiyle de pek güzel süpürülüyor aslında ev
Evinde boyle gormus.Ben calisiyorum. Ev isleri ortak olur maaslar ortak olur dusuncesiyim bunu biliyor. Cok tartistik bu konu yuzunden. Maasimdan kurus vermem evde hicbir ise yardim etmiyorsan a kadar geldi konu. Ama yok cozemiyoruz hep gundeme geliyor. O calismiyor su an raporlu evde. Ama yine hicbir ise yardim etmiyor ve ben yine yaranamiyorum. Ya gercekten hizmetci olacagim ya gemileri yakacagim.
Banane sizin hayatınızdan hanımefendi neden bunu yazdınız anlamadım kötü söz kullanmadan istediğimi eleştiririm. Sizin için doğrusu neyse siz onu yapmaya devam edino bahsettiğiniz bağzı kadınlardan biriyim. Bize niye tepki veriyorsunuz anlamadım. Kocam beni çok seviyor, her halimle kabul ediyor, sıkıntı yapmayın siz.
yapmayacaksınızEvinde boyle gormus.Ben calisiyorum. Ev isleri ortak olur maaslar ortak olur dusuncesiyim bunu biliyor. Cok tartistik bu konu yuzunden. Maasimdan kurus vermem evde hicbir ise yardim etmiyorsan a kadar geldi konu. Ama yok cozemiyoruz hep gundeme geliyor. O calismiyor su an raporlu evde. Ama yine hicbir ise yardim etmiyor ve ben yine yaranamiyorum. Ya gercekten hizmetci olacagim ya gemileri yakacagim.
Yukarda bir yerde mutfağıma kimseyi sokmam diyen bir abla var
Mutfağım, benim mutfağım, mabedim
bunu şimdi gördüm
evet yukarıdaki yorumum gereği ekliyorum çemkirmesi gereken sizmişsiniz
evde olan eşinizmiş
dolapta çorba ve pilav da varmış yanına ana yemeği kendisi yapacak
arya çalışmayan kadın hizmetçi değildir tabii ki
ama bence öncelik ayarlamalarında sorun var
sözüm konu sahibine değil hepimize
evler bal dök yala olsun koltukta yastıklar asker gibi selam dursun ama yemek zaman kalırsa
bu hatalı bir sistem
öncelik sağlıklı beslenmek olmalı
evet kim evde ise iş bölümünde yemek yapmak ona düşer
pandemi nedeni ile evden çalışıyoruz dönüşümlü işe gidiyoruz vs vs
eve geldiğimde hiç aç kalmadım yemek pişmiş salataya kadar hazırdı
evet her gün yapınca bıkkınlık geliyor ama dışarıdan gelenin de beklentisi oturup güzelce yemek oluyor
aynı anda gelince birlikte yemek hazırlıyoruz tabii ki ama eğer evde birisi varsa akşam yemeği saatine yemek evde olan tarafından hazırlanır
bunun kadını hizmetçi görmekle vs alakası yok ki
hatta birisi öğlen yemek yiyelim dedi olmaz eşim yemek yapmıştır ben eve gidip yiyeceğim dedim de adamın gözü fal taşı gibi açıldı eşin evde yemek mi yapmıştır diye eee o evde ben buradayım yapmıştır tabii dedim
demek ki o konuştuğum adam yapmıyor buradan bu sonucu da çıkardım
neyse uzattım yemek temizlik vs vs kadının görevi değil ama akşama kadar evde olan bir kişinin çamaşırı akşam eve eşim gelsin de atsın diye beklemesi örneğin bana abes geliyor (ilk 6 ay bebekli anneler ile ikiz üçüz sahibi kişiler tabii ki farklı)
Ben pirinc pilavini terk ettim valla,6-7 senedir sadece misafire yapmisimdir. Kendimize yapmiyorum,hem zararli hem de bos yere yer kapliyor gibi hissediyorum. Bulgur pilavina varim ama,hem tek basina yenilebiliyor hem de saglikli.ama evde cocuk da yoksa bu kadar yemegi kim yiyecek.
bu 3 cesit yemek yapanlar azicik mi yapiyorlar yemegi anlamadim ki ben.
bak aksama corba piyaz yapicam,
corba az oldugu icin belki buzluktan bir sey de cikarabilirim,
o kadar,
4 kisiyiz, doyacagiz, geriye yemek de kalmayacak.
2 kisi icin corba pilav varken bir de ana yemek yapmazdim yani, atilmayacak mi sonra bu kadar yemek
Ben olsam inadina yapmam hayatim cok hasta oldum bugün yapamadim sen hazirlayiver derim ya da disardan söyleyiversin bi hafta boyunca da akli basina gelsinMerhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?