Yemek konusunda iyice saldin ??

Ben yayla çorbası yapiyorum eğer artarsa çok pişmiş oluyor pirinç ama napalim. Konu sahibinin çorbası da varmış işte yoksa güzel çözüm olurdu. Tek pilav ben de sevmem ama hazır yemeğe oturmuşken laf da etmem yani.

Pilav bulgur pilaviydi arkadaslar sebzeli. Her zaman olan bir sey degildi o gun yemek yapmak istemedim baska islerim vardi aklima gelmedi vs. Burda bile kendimizi savunmamiz gerekiyor Ucuncu yemegi yapmadik diye. Allah o yemeklere muhtac olacak duruma getirmesin insallah.
Ne guzel evilikler var masallah bazi arkadaslar da eslerini ovmus hakli olarak. Allah bozmasin

Hahah ben neyimi övmüşüm burda sanki gelip evde yapmadigim işlerden ya da eşimin yaptığı işlerden bahsettim. Bir sürü öven var çaktırmadan kocasını evliliğini vs ama o ben değilim.
Size demedim :) alinti yaptiğiniz kişiyi kastettim

Bende onu diyorum zaten size ne başkasının hayatından, niye ev hanımı olduğu halde iş yapmayanlara tepki gösteriyorsunuz? Direkt hedef gösteren sizsiniz.
Ben konu sahibine yorum yaptım Çünkü hanımefendiyi ev hanımı sandım ama meğerse calisiyormus ve esi yardım etmediği halde yaptığı işi beğenmiyormuş. Sonra siz bana ev hanımı olduğunuzu düzenli is yapmadiginizi ve esinizin bunu problem yapmadigini yazdiniz ben de buna binayen söyledim napabilirim sizin kendi hayatınız diye. Ki konu sahibi ev hanımı olsaydı haksiz görürdüm canı istemese de en azindan hazir köfte kizartmasi vs yapabilirdi. Ben erkek olsam aksama kadar çalışsam aç kalmak istemem tepki verirdim hani is bölümü ben aksama kadar çalışıyorum sen napıyosun derdim bu durumu erkeğe haksizlik olarak görüyorum. Ama buraya herkes kendi görüşünü yaziyo sizin dogrunuz ve hayatınız bam başkadır

Ya o zaman herkesin dediği her şey çürüdü bence:) bulgur pilavı tek bile yenir. Hele şöyle bol sebzeli oh mis. Diğer türlüsü de laf etmeye hiç hakkı yok ama şu durumda ayıbı da aşmış yaptığı. Bence eline soğan bıçak toz bezi vs vermenizin vakti gelmiş geçiyor bile.

evet azıcık yapıyorum

mesela birer kepçe çorba

bir ara Türk kahvesi fincanı ile pilav yapıyordum şimdi 200 ml lik fincanla pilav

yanına da etli bir şey

salata, cacık, yoğurt ne varsa

ben bunu her gün bu şekilde yapıyorum

işten 6 da geldiğimde de

ertesi gün de mesela haşlama etli bir şey, bulgur, pilavı turşu

bir başka gün fırında balık ve erişte, salata

bir başka gün İzmir köfte bak onun yanına yeşil mercimek salatası vs yaparım

bunların hepsi tek öğünlük

hepsi yenir bizde

ama benim ekseniz yemek

yani ev pis olabilir mutfakta bu kadar yemeğin bulaşığı olduğu yerde kalabilir bana batmaz

herkesin karnı doysun evde yediğimiz tek öğünümüz düzgün olsun yeterli

eşim evde ise de fırında tavuk, balık, yanında patates, salata, ayran dır onun menüsü de çoğunlukla

arada çorba pilav vs de ekler de onun favorisi fırın

Zaten konu pilav değil burada.
Eşin üslubu, ev işlerini, yemeği kadına ait görmesi, sürekli hizmet beklemesi üstüne eleştirmesi.

Ben pilavi tek yemeyenlere edilen laflara duyarsız kalamadim sadece :)
Olayı hiç yokluk çekmediniz mi gibi dramatize etmeye gerek yok. Konunun dışında söylüyorum bunu.

Bu herkesin evinde olan birsey dünden kalan yemek yenir sabaha ama hizmetten ziyade ya ben yada eşim yanına farklı birsey illa ekleriz .. ne bilim salata olur yada meze tarzı en ufak örnek olarak .. ama eşiniz kabalık etmiş sürekli yapılıyorsa yemekler bazen böyle olur .. hem istiyorsa kendi kalkıp yapsın ben eşime derim Aha mutfak orda hizmetci yok yani

Hastada olsam operasyon da geçirsem yapmıyor alıştırmaya çalistim o da olmadi tembel adam

Esim de cocuk istiyor . Ama ben cesaret edemiyorum. Yukumun iki katina cikmasini gectim bu konuda babasini ornek almasina cok uzulurum.
Maalesef saglik sorunlarim var zamanla yarışıyorum o yuzden ben detayli düşünmeyi mecburen bıraktım. Siz de bi sure ölçün tartın bakalim ne olacak içinizden gelen ses ne diyecek

Tembel biliyorum yapmıyor ama yapmaya kalksada yapamıyor zaten bu da elinin alışkın olmamasından kaynaklı bence her konuda çocukluktan eğitime ihtiyaç var

Tembel biliyorum yapmıyor ama yapmaya kalksada yapamıyor zaten bu da elinin alışkın olmamasından kaynaklı bence her konuda çocukluktan eğitime ihtiyaç var

Ayy hala ayni seyi tekrarliyorsunuz. Ben de cocukluktan egitim almadim diyorum. Gayette yapiyorum yine de, yapiliyor. Eşiniz yaptigi işi bilerek abuk sabuk yapiyor ki "yapamiyor" diyin iş vermeyin diye.

Benim eşim de cocukluktan ogretilmemiş ama yapabiliyor.
İkimizde "cocukken ogretilmedi" diyip otursam evin hali nolurdu? Sen aga ven aga bu inegi kim saga...
Neyse birsey demiyorum daha .

Ha evet konun vardi senin. Herkes yapma etme dedigi. Keske görebilsen sorunun yük olmadigi, o cocugun ömür boyu böyle bir babasi olacagi. Sen o adami es olarak seçtin. O cocuk babasini seçmedi ve hiçbir zaman seçemeyecek.
Konu bu değil konu sahibide ben değilim ciddi sağlık sorunlarım var bu konu ile ilgili o yuzden bu konu ile ilgili burda kimseye hesap vermeyeceğim .su an ne durumda olduğumu sorunlarımı cozmedigimi nerden biliyorsunuz ne kadar katı ve ruhsuz bir yorum ne diyeyim benim başıma gelen sizinkine gelmesin

Ayy hala ayni seyi tekrarliyorsunuz. Ben de cocukluktan egitim almadim diyorum. Gayette yapiyorum yine de, yapiliyor. Eşiniz yaptigi işi bilerek abuk sabuk yapiyor ki "yapamiyor" diyin iş vermeyin diye.
Neyse birsey demiyorum daha .
Ee yapmıyor diyorum bende neden ofkeleniyirsunuz arkadaşlar konu sahibi ben değilim konu benim değil dikkatinizi çekerim ayrıca gerçekten yapamıyor nasıl ispatlamam gerekiyor siz sonradan beceri edinmişsiniz ne guzel

Konu sahibi pilavın sebzeli bulgur oldugunu neden soylemiyorsun??Sebzeli bulgur yanina ayran tursu salata olursa belki bir ogun olabilir..

Demeyin mümkünse konu sahibine yazin

Kadin evin bir kösesinde durup adami beklemiyor ki, çamasiri makineye atsin diye. Hani bu "beklemek" tabirini bence yanlis kullaniyorsun. O çamasirde evin bir sorumlulugudur. Evet çalisan birine tüm ev isi verilmez, hem iste, hem evde çalisilmaz dogru fakat buda demek degil ki tüm ev isleri evdeki kisinin olsun diye. O halde evdeki hizmetçi olur, çalisanda oh keyfi rahat sadece çalisip, evi otel gibi kullanmis olur.

Cünkü o evdeki kiside çalisiyor. Ancak evde çalisiyor. O evdeki kisininde cani sikildigi günleri var, yapmak istemedigi, yetisemedigi, .. Tipki o ise giden kisinin her gün is yerinde %100 performans sergilemedigi gibi. Ben demiyorum ki çamasir hep fix çalisan kiside olsun diye ancak bu örnegi niye kafanda bu kadar büyüttügünü anlayamadim.

Kadinlar 10 dakikada makinaya atabiliyorlarsa, erkeklerde pekala yapabilirler. Ha elbette bu kadin çalisirken, evde olan erkek içinde geçerlidir. Orta yolu bulmak önemlidir. Hani benim cevabim seninki gibi "aksama kadar evdeydin" olmazdi mesela. Cünkü aksama kadar evde döt büyütmüyor. Yada öyle birsey düsünüyorsan, baska sikintilar var demektir.

Evet hanim efendinin çalıştığını sonradan okudum yemek bekleyince esi ev hanımı sandim. Esi odun zaten belli... bazi kadinlar ev hanımı ama is yapmiyo ona tepki verdim

Mesajınız burada. Bazı kadınlar diye başlayıp genelleme yapan sizsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…