Ben yayla çorbası yapiyorum eğer artarsa çok pişmiş oluyor pirinç ama napalim. Konu sahibinin çorbası da varmış işte yoksa güzel çözüm olurdu. Tek pilav ben de sevmem ama hazır yemeğe oturmuşken laf da etmem yani.Pilavı sade yemeyenlere kızıyorlar burada ama ama pilavı yanında ana yemek olmadan ne ben eşim yemeyiz. Ana yemek yapamadiysak o gün kahvaltılık birşeyleri yemeyi tercih ederiz pilavı tek yemektenseertesi gün yemek yapılıp yenebilir pilavla beraber.
Ama tabi buradaki konu yemeğin ne olduğunda çok daha başka.
Size demedim :) alinti yaptiğiniz kişiyi kastettimHahah ben neyimi övmüşüm burda sanki gelip evde yapmadigim işlerden ya da eşimin yaptığı işlerden bahsettim. Bir sürü öven var çaktırmadan kocasını evliliğini vs ama o ben değilim.
Ben konu sahibine yorum yaptım Çünkü hanımefendiyi ev hanımı sandım ama meğerse calisiyormus ve esi yardım etmediği halde yaptığı işi beğenmiyormuş. Sonra siz bana ev hanımı olduğunuzu düzenli is yapmadiginizi ve esinizin bunu problem yapmadigini yazdiniz ben de buna binayen söyledim napabilirim sizin kendi hayatınız diye. Ki konu sahibi ev hanımı olsaydı haksiz görürdüm canı istemese de en azindan hazir köfte kizartmasi vs yapabilirdi. Ben erkek olsam aksama kadar çalışsam aç kalmak istemem tepki verirdim hani is bölümü ben aksama kadar çalışıyorum sen napıyosun derdim bu durumu erkeğe haksizlik olarak görüyorum. Ama buraya herkes kendi görüşünü yaziyo sizin dogrunuz ve hayatınız bam başkadırBende onu diyorum zaten size ne başkasının hayatından, niye ev hanımı olduğu halde iş yapmayanlara tepki gösteriyorsunuz? Direkt hedef gösteren sizsiniz.
Ya o zaman herkesin dediği her şey çürüdü bence:) bulgur pilavı tek bile yenir. Hele şöyle bol sebzeli oh mis. Diğer türlüsü de laf etmeye hiç hakkı yok ama şu durumda ayıbı da aşmış yaptığı. Bence eline soğan bıçak toz bezi vs vermenizin vakti gelmiş geçiyor bile.Pilav bulgur pilaviydi arkadaslar sebzeli.Her zaman olan bir sey degildi o gun yemek yapmak istemedim baska islerim vardi aklima gelmedi vs. Burda bile kendimizi savunmamiz gerekiyor Ucuncu yemegi yapmadik diye. Allah o yemeklere muhtac olacak duruma getirmesin insallah.
Ne guzel evilikler var masallah bazi arkadaslar da eslerini ovmus hakli olarak. Allah bozmasin
ama evde cocuk da yoksa bu kadar yemegi kim yiyecek.
bu 3 cesit yemek yapanlar azicik mi yapiyorlar yemegi anlamadim ki ben.
bak aksama corba piyaz yapicam,
corba az oldugu icin belki buzluktan bir sey de cikarabilirim,
o kadar,
4 kisiyiz, doyacagiz, geriye yemek de kalmayacak.
2 kisi icin corba pilav varken bir de ana yemek yapmazdim yani, atilmayacak mi sonra bu kadar yemek
Haa pardon ya ustume alındım öyle olunca ne alaka diyerek cevapladım hatta:) kusura bakmayinSize demedim :) alinti yaptiğiniz kişiyi kastettim
Zaten konu pilav değil burada.Ben yayla çorbası yapiyorum eğer artarsa çok pişmiş oluyor pirinç ama napalim. Konu sahibinin çorbası da varmış işte yoksa güzel çözüm olurdu. Tek pilav ben de sevmem ama hazır yemeğe oturmuşken laf da etmem yani.
İşte bu her şeyi değiştirir arkadaşım. Kkda kartlar yeniden dağıtılıyor.Pilav bulgur pilaviydi arkadaslar sebzeli.
Hastada olsam operasyon da geçirsem yapmıyor alıştırmaya çalistim o da olmadi tembel adamYanlis anlamayin ama kendinizi kandiriyorsunuz
Bu isler cocukken ogrenilecek diye bir kural yok
Ne ben ne erkek kardesim cocukken hicbirsey ogrenmedik , bize hicbirsey yaptirilmadi ve ogretilmedi , gormedik bile annemizi yemek yaparken
Erkek kardesim 36 yasinda evlendi o zaman ogrendi , simdi yemek yapar , kahvalti hazirlar , cay demler , kahve yapar vs vs
Ben de yanliz yasamaya basladigimda 22 yasimda makarna yapmayi ogrenmistim , bir sene makarna yemistim hatta baska yemek yapmayi bilmedigim ve istemedigim icin
İnsanin icinden gelmesi gerekiyor , sizin esiniz yapmak istemiyor , nasil olsa yapan var diye dusunuyor adamin umurunda degil sizin yorulmaniz vs
Maalesef saglik sorunlarim var zamanla yarışıyorum o yuzden ben detayli düşünmeyi mecburen bıraktım. Siz de bi sure ölçün tartın bakalim ne olacak içinizden gelen ses ne diyecekEsim de cocuk istiyor . Ama ben cesaret edemiyorum. Yukumun iki katina cikmasini gectim bu konuda babasini ornek almasina cok uzulurum.
Tembel biliyorum yapmıyor ama yapmaya kalksada yapamıyor zaten bu da elinin alışkın olmamasından kaynaklı bence her konuda çocukluktan eğitime ihtiyaç varİlla cocukken ogrenmek gerekmiyor birseyleri. Ben evlenene kadar mutfağa girmiş degildim pek, ev işlerileriyle, yemekle yetişmedim baya uzaktim o konulara. Makarna, yumurta bari yapiyordum yine o ayri.
Ama çay demlemeyi dahi bilmiyordum, evde çay içilmezdi bizim zaten.
Evliyim. Elimden iş gelmiyor diyip kenarda otursamiydim şu durumda? Bir çayi demleyebilmek için cocukluktan egitimlere başlamak gerekmiyor siz bari yapmayin etmeyin, yok annesi ogretmemiž filan.
Mukkkemmel olmasa da oldugu kadar yemekte yapiyorum, çay da demliyorum. Eşinizin işine geliyor yapamiyorum edemiyorum diyip kenara çekilmek, bile bile dogru durust yapmiyordur bi daha istemeyin diye, siz de saniyorsunuz ki yapamiyor.
Eli ayagi tutan ve normal zeka seviyesindeki herkes doyacak kadar yemek yapabilir. Cocukluktan egitime gerek olacak bisey degil bu.
Tembel biliyorum yapmıyor ama yapmaya kalksada yapamıyor zaten bu da elinin alışkın olmamasından kaynaklı bence her konuda çocukluktan eğitime ihtiyaç var
Konu bu değil konu sahibide ben değilim ciddi sağlık sorunlarım var bu konu ile ilgili o yuzden bu konu ile ilgili burda kimseye hesap vermeyeceğim .su an ne durumda olduğumu sorunlarımı cozmedigimi nerden biliyorsunuz ne kadar katı ve ruhsuz bir yorum ne diyeyim benim başıma gelen sizinkine gelmesinHa evet konun vardi senin. Herkes yapma etme dedigi. Keske görebilsen sorunun yük olmadigi, o cocugun ömür boyu böyle bir babasi olacagi. Sen o adami es olarak seçtin. O cocuk babasini seçmedi ve hiçbir zaman seçemeyecek.
Ee yapmıyor diyorum bende neden ofkeleniyirsunuz arkadaşlar konu sahibi ben değilim konu benim değil dikkatinizi çekerim ayrıca gerçekten yapamıyor nasıl ispatlamam gerekiyor siz sonradan beceri edinmişsiniz ne guzelAyy hala ayni seyi tekrarliyorsunuz. Ben de cocukluktan egitim almadim diyorum. Gayette yapiyorum yine de, yapiliyor. Eşiniz yaptigi işi bilerek abuk sabuk yapiyor ki "yapamiyor" diyin iş vermeyin diye.
Neyse birsey demiyorum daha .
Demeyin mümkünse konu sahibine yazinAyy hala ayni seyi tekrarliyorsunuz. Ben de cocukluktan egitim almadim diyorum. Gayette yapiyorum yine de, yapiliyor. Eşiniz yaptigi işi bilerek abuk sabuk yapiyor ki "yapamiyor" diyin iş vermeyin diye.
Benim eşim de cocukluktan ogretilmemiş ama yapabiliyor.
İkimizde "cocukken ogretilmedi" diyip otursam evin hali nolurdu? Sen aga ven aga bu inegi kim saga...
Neyse birsey demiyorum daha .
ben sadece evde olan yemeği hazırlasın demiştim ki zaten adam evde kadın çalışıyormuş
yani evde olan ve yemeği hazırlaması gereken adammış
çamaşır kısmına gelince
çalışan kadınlar da çamaşır yıkıyor ya da bulaşık tıpkı benim 15-16 yıldır yaptığım gibi bebeğim küçükken dahi haftada 6 gün günde 11 saat çalıştım
lakin işte sorumluluğu paylaşmak vs deyince orada duruyorum ben
yani evde olan bir kişinin evde yapacağı işler belirlidir yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık
iş yerinde de herkes kendi işi gereği çalışır ama en azından günde 10 saat evde yoktur
küçük çocuğu olmayan yahut sağlık sıkıntısı olmayan birinin çalışan çoğu kadının da yaptığı gibi 10 dakikada makinaya atılacak çamaşırı atmayıp 10 saattir dışarıda olan kişi gelince atsın diye beklemesi bana uymuyor
bunu eşim beklediğinde de aynı cevabı alır, akşama kadar evdeydin atsaydın derim
yani her gün evde olan birinin aslında evdeki en basit iş olan çamaşırı makineye tıkmak için gün boyu çalışan kişiyi beklemesi bence makul değil
iki kişi de evde değilse tabii ki işler eşit paylaşılmalı orada bir sıkıntı yok da evde olanın akşama kadar 10 dakikasını ayırıp atmadığı çamaşırı en az 10 saattir evde olmayandan beklemesi bence makul değil
(ilk yorumuma da yazdım buna da ekleyeyim küçük bebeği yahut ikiz, üçüz çocuğu olanları yahut sağlık sıkıntısı olanları hariç tuttum diye)
Evet hanim efendinin çalıştığını sonradan okudum yemek bekleyince esi ev hanımı sandim. Esi odun zaten belli... bazi kadinlar ev hanımı ama is yapmiyo ona tepki verdim
Ben konu sahibine yorum yaptım Çünkü hanımefendiyi ev hanımı sandım ama meğerse calisiyormus ve esi yardım etmediği halde yaptığı işi beğenmiyormuş. Sonra siz bana ev hanımı olduğunuzu düzenli is yapmadiginizi ve esinizin bunu problem yapmadigini yazdiniz ben de buna binayen söyledim napabilirim sizin kendi hayatınız diye. Ki konu sahibi ev hanımı olsaydı haksiz görürdüm canı istemese de en azindan hazir köfte kizartmasi vs yapabilirdi. Ben erkek olsam aksama kadar çalışsam aç kalmak istemem tepki verirdim hani is bölümü ben aksama kadar çalışıyorum sen napıyosun derdim bu durumu erkeğe haksizlik olarak görüyorum. Ama buraya herkes kendi görüşünü yaziyo sizin dogrunuz ve hayatınız bam başkadır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?