- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Konu bu değil konu sahibide ben değilim ciddi sağlık sorunlarım var bu konu ile ilgili o yuzden bu konu ile ilgili burda kimseye hesap vermeyeceğim .su an ne durumda olduğumu sorunlarımı cozmedigimi nerden biliyorsunuz ne kadar katı ve ruhsuz bir yorum ne diyeyim benim başıma gelen sizinkine gelmesin
Sorumsuz olduğunu nerden cikardniz?orasını anlamadım benim sorunum k.v odaklı sorunlardı onları çözdük ayrılık yaşadık birleştik su an eşim maddi manevi baba olmak için çırpınıyor olup olmayacağı belli olmayan bebek için hazırlıklar yapıyor cidden anlamadim su an boşanmak falan yok gündemimizde bu nerde ciktiO halde durum daha vahim. Hem sizin saglik sorunlariniz var, hem sorumsuz bir baba profili var. Onca olumsuzluklar ile bebek yapmak niye?
Evet bana hesap vermek zorunda degilsin. Ancak lütfen o cocugu gerçekten düsün. Huzursuz bir evde büyümesi, hadi bosandin, halen onu düsünmeyen, sorumsuz bir babasi olmasi.. Bana kati diyorsun da, bir cocuga bilerek sorumsuz bir baba vermek bence daha katidir.
Sağlık sorunlarım bebek olup olmaması ile alakalı onun dışında bisey yokO halde durum daha vahim. Hem sizin saglik sorunlariniz var, hem sorumsuz bir baba profili var. Onca olumsuzluklar ile bebek yapmak niye?
Evet bana hesap vermek zorunda degilsin. Ancak lütfen o cocugu gerçekten düsün. Huzursuz bir evde büyümesi, hadi bosandin, halen onu düsünmeyen, sorumsuz bir babasi olmasi.. Bana kati diyorsun da, bir cocuga bilerek sorumsuz bir baba vermek bence daha katidir.
Sorumsuz olduğunu nerden cikardniz?orasını anlamadım benim sorunum k.v odaklı sorunlardı onları çözdük ayrılık yaşadık birleştik su an eşim maddi manevi baba olmak için çırpınıyor olup olmayacağı belli olmayan bebek için hazırlıklar yapıyor cidden anlamadim su an boşanmak falan yok gündemimizde bu nerde cikti
Biz bu bebeği 10 senedir bekliyoruz biseyler değişsin diye yapmıyorum onu sayısız operasyon geçirdim daha da gecirecağım keyfe keder biseyleri degistirsin diye yapmıyorum onu ona bi hayat vermek için yapıyorum burdaki her kadın kocası 4 4luk öyle çocuk yapıyor öyle mi?ben en azından maddi,manevi verebileceklerimin farkındayım ve farkında olarak savaşıyorum ayrıca uykusuzluktan delirmeye ,yorgunluktan ölmeye raziyim yeterki dünyaya gelsin ayrıca uykusuzluktan ölürken kimsenin keyfine hizmet etmem onceligim çocuğum olurAdam evde bir parmak kaldirmiyor, bu bir bebek ile degiseceginimi saniyorsun? Senin yoruldugunu... hiçe sayan adam, bebegemi bakacak saniyorsun? Sen uykusuzluktan delirirken, adamin beklentilerinin azalcagini m?
ben anteplıyım demısler ya erkek hızmet bekler buranın adetı budur dıye burda hıc erkek hızmet beklemez cok sasırdım o lafa, sanırım o arkadası kandırmaya calısmıs uyanık akrabası cunku tam aksıne burda erkekler kurutmalık yaparken dolma oyumuna yardım eder kayınbabam salcamızı yaptı mesela bu seneSen de Antepli misin
Biz bu bebeği 10 senedir bekliyoruz biseyler değişsin diye yapmıyorum onu sayısız operasyon geçirdim daha da gecirecağım keyfe keder biseyleri degistirsin diye yapıyorum onu ona bi hayat vermek için yapıyorum burdaki her kadın kocası 4 4luk öyle çocuk yapıyor öyle mi?ben en azından maddi,manevi verebileceklerimin farkındayım ve farkında olarak savaşıyorum ayrıca uykusuzluktan delirmeye ,yorgunluktan ölmeye raziyim yeterki dünyaya gelsin ayrıca uykusuzluktan ölürken kimsenin keyfine hizmet etmem onceligim çocuğum olur
Kocasi 4 4lük olmasina gerek yok, ancak hasta esine yardim edecek kadar insafli olmali bence. Ki onuda yapmiyormus, daha 1 2 sayfa önce yazdin. Hasta oldugunda bile ev isi yapmayan biri.
Ille bu adamdan bebek yapilcak diye bir kural yok. Pekala ayrilip, baska biri ilede yapabilirdin. Önceligin cocuk olabilir fakat esinin önceligi o cocuk olmaz. Yada despot sekilde olur. Senden her is bekler, bezini baglamaz,.. ama sorsan cocugunu düsünenen adam olur. Yiprananda sadece sen degil, o cocuk olur. Annesinin her ise kosturdugu, yiprandigi bir evlilikte büyümek onun için kolay olmaz.
Ama neyse bosa konusuyorum farkindayim. Gayette memnunsun aslinda her ise kosturmaktan. Ne diyelim, böyle devam.
Kadin evin bir kösesinde durup adami beklemiyor ki, çamasiri makineye atsin diye. Hani bu "beklemek" tabirini bence yanlis kullaniyorsun. O çamasirde evin bir sorumlulugudur. Evet çalisan birine tüm ev isi verilmez, hem iste, hem evde çalisilmaz dogru fakat buda demek degil ki tüm ev isleri evdeki kisinin olsun diye. O halde evdeki hizmetçi olur, çalisanda oh keyfi rahat sadece çalisip, evi otel gibi kullanmis olur.
Cünkü o evdeki kiside çalisiyor. Ancak evde çalisiyor. O evdeki kisininde cani sikildigi günleri var, yapmak istemedigi, yetisemedigi, .. Tipki o ise giden kisinin her gün is yerinde %100 performans sergilemedigi gibi. Ben demiyorum ki çamasir hep fix çalisan kiside olsun diye ancak bu örnegi niye kafanda bu kadar büyüttügünü anlayamadim.
Kadinlar 10 dakikada makinaya atabiliyorlarsa, erkeklerde pekala yapabilirler. Ha elbette bu kadin çalisirken, evde olan erkek içinde geçerlidir. Orta yolu bulmak önemlidir. Hani benim cevabim seninki gibi "aksama kadar evdeydin" olmazdi mesela. Cünkü aksama kadar evde döt büyütmüyor. Yada öyle birsey düsünüyorsan, baska sikintilar var demektir.
Ya allahaşkına işine git yok ayrılıp başkasından yap yok despot olur vs.karşımda baba olmayı dört gözle bekleyen bi adam var ne kadar kolay de mi ayrıl başkasını bul çocuk yap falan uzaktan ahkam kesmek ne kadar da konforlu değil mi?bebek gelirse ben uyutacagim heryere onunla gideceğim diyen adama bye bye deyip başka şanslarımı zorlayım kaldı ki böyle biseyi kendimde istemiyorum. Ayrıca koşturmak dediğin şeyi surda yapmayan kadın var mı sir bakalımKocasi 4 4lük olmasina gerek yok, ancak hasta esine yardim edecek kadar insafli olmali bence. Ki onuda yapmiyormus, daha 1 2 sayfa önce yazdin. Hasta oldugunda bile ev isi yapmayan biri.
Ille bu adamdan bebek yapilcak diye bir kural yok. Pekala ayrilip, baska biri ilede yapabilirdin. Önceligin cocuk olabilir fakat esinin önceligi o cocuk olmaz. Yada despot sekilde olur. Senden her is bekler, bezini baglamaz,.. ama sorsan cocugunu düsünenen adam olur. Yiprananda sadece sen degil, o cocuk olur. Annesinin her ise kosturdugu, yiprandigi bir evlilikte büyümek onun için kolay olmaz.
Ama neyse bosa konusuyorum farkindayim. Gayette memnunsun aslinda her ise kosturmaktan. Ne diyelim, böyle devam.
ıyı demıssınız kı zaten oyle bırsey yok ne uyanık işgüzar ınsanmıs onu dıyen resmen kandırmaya calısmıs ıs yaptırmak ıcınValla geçen bana eşimin bir yakın akrabasi bizim gelenek gorenegimize göre Antep erkeği hizmet bekler dedi.ben de ben evlenirken pek moderndiniz;hiçbir Antep gelenek görenek yoktu hayırdır;dedim sesi içine kacti
Aryacım kocası ev işi yapmayan kadınlar çocuk yapmasaydı bir çoğumuz olmazdık muhtemelen, en azından ben ve diğer 3 kardeşim olmazdık
İş yapmıyor diye kötü baba/anne olmaz insanlar. Benim babam suyunu bile kendi almazdı ama iyi bir babaydı. Annemle de gayet güzel ilişkileri vardı. 54 sene evli kaldılar birbirlerini kırmadan, üzmeden.
İnsanlar tek bir yönleriyle değerlendirilmez.
Valla benim babam da ev işi yapmazdı ama evin sorumluluğunu bilirdi hep iyi bir baba oldu ben eşimi iş yapmıyor diye alkışlamıyorum ama is yapmıyor diye de anne olma mücadelemden dönmek istemiyorum bu ne şekil saçma bi düşünce anlamadımAryacım kocası ev işi yapmayan kadınlar çocuk yapmasaydı bir çoğumuz olmazdık muhtemelen, en azından ben ve diğer 3 kardeşim olmazdık
İş yapmıyor diye kötü baba/anne olmaz insanlar. Benim babam suyunu bile kendi almazdı ama iyi bir babaydı. Annemle de gayet güzel ilişkileri vardı. 54 sene evli kaldılar birbirlerini kırmadan, üzmeden.
İnsanlar tek bir yönleriyle değerlendirilmez.
Hayır bir de kadın kocasını seviyor, bebek istiyor. Onların ilişkisi bu şekilde dengede. Boşan başkasından çocuk yap ne demek.
Boşa değilde boş konuşuyorsun kaç yaşındasın bilmiyorum ama bu fikirler ancak bekar 20 yaşında bi kadına ait olabilir.etrafinda herkes dört dörtlük eşine yardim ediyor ondan mi bebek yaptılar?Kocasi 4 4lük olmasina gerek yok, ancak hasta esine yardim edecek kadar insafli olmali bence. Ki onuda yapmiyormus, daha 1 2 sayfa önce yazdin. Hasta oldugunda bile ev isi yapmayan biri.
Ama o eskidende Kudra. Annen baska ne yapacakti da? Bosanacakmiydi? Nereye giderdi? Kim anlardi onu?
Bu arada benim babamda ev islerinden anlamaz, yumurta kiramaz adam. Ancak bu son iki yil patates kaynatmayi ögrendi (saka degil, gerçek). Ama iste eskiden öyleydi. Eskiden öyleydi diye simdi öyle olmak zorunda degil
Ki bence en çarpici olay ise konu sahibin hasta, amelyatli oldugu halde bile esi birsey yapmamasi. Kadinin rahatsiz olmasini hiçe sayiyor. Simdi bunu yapan adam, bebek oluncada beklentisi azalmaz.
Herkesin kendi bilecegi is tabiki Kudra. Sadece etrafimda gördügüm kadari ile bu düzen iste kadini sonunda asiri yipratiyor. Annemin mesela halen fiziksel agrilari var, psikolojik sorunlari var. Seninki mutlu mesut oldu ama herkes öyle degil. Cocuklar ile beraber, yaslanma ile beraber o düzen sürdürülemiyor çünkü.
valla ben evde olunca öyle hissediyorum
akşama kadar evde döt büyüttüğüm hissim var
9 ay evde çocuk baktım bunun günde bir iki saati kendimi işe yaramaz hissetmem ile geçti
neyse bunlar benim kendi psikolojik sıkıntılarım
ama ben dışarıda çalışırken çamaşırı sabah evden çıkmadan makinaya atabiliyor eve geldiğimde asıp ya da makine ile kurutup yerine kaldırabiliyorsam 7/24 evde olan bir kişinin de bunu dışarıda çalışandan beklememesi lazım
ya da şöyle yazayım benim ev hanımı algım demode olabilir
benim ev hanımı algım sabah kalktı çocuklar okula eş işe gitti
evin hanımı da sallana sallana kahvaltı topladı, temizlik yaptı, tv izledi, hadi kitap okusun, örgü örsün ya da kendini geliştirmek için film arşivini tarasın, akşama doğru da ayy şimdi gelecekler ne pişirsem moduna düştü şeklinde
ben evde olsam böyle olurdum muhtemelen
evde zaman çok gibi geliyor bana, ben evde olunca sıkılacak kadar artıyor
o nedenle de akşama kadar evde olan birinin çamaşır için 10 dakikasının olamayacağını algılayamıyorum ve bu nedenle de yapılabilecek bir işin akşama kadar dışarıda olan birisine bırakılmasını doğru bulamıyorum
belki çocukluğuma inmek vs gerekir ama annem kadınların büyük çoğunluğunun çalışmadığı dönemde çalışıyordu
keza benim de çalışmadığım 9 aylık çocuk bakma sürecim dışında zaman yok bu nedenle ev hanımlığı konusunda da tecrübem yok
çevremde gördüğüm ev hanımları anneannem ve kayınvalidem
onların da zamanlarını verimsiz kullandıklarını, saatlerce aynı işi yapıp çok iş yaptıklarını ilettiklerini düşünüyorum
Annen sizi neden doğurmuş o zaman baban patates kaynatmayi yeni öğrenmiş bassaymış tekmeyi becerikli bi adamdan çocuk yapsaymis.ben operasynluyken iş yapmadı evet ama bende yapmadım bisey beklemedi bekleyemezde zaten.neyse ne konuşsam olmayacak eşya degilki bu bozuk bi özelliğini görünce atıp yenisini alalimAma o eskidende Kudra. Annen baska ne yapacakti da? Bosanacakmiydi? Nereye giderdi? Kim anlardi onu?
Bu arada benim babamda ev islerinden anlamaz, yumurta kiramaz adam. Ancak bu son iki yil patates kaynatmayi ögrendi (saka degil, gerçek). Ama iste eskiden öyleydi. Eskiden öyleydi diye simdi öyle olmak zorunda degil
Ki bence en çarpici olay ise konu sahibin hasta, amelyatli oldugu halde bile esi birsey yapmamasi. Kadinin rahatsiz olmasini hiçe sayiyor. Simdi bunu yapan adam, bebek oluncada beklentisi azalmaz.
Herkesin kendi bilecegi is tabiki Kudra. Sadece etrafimda gördügüm kadari ile bu düzen iste kadini sonunda asiri yipratiyor. Annemin mesela halen fiziksel agrilari var, psikolojik sorunlari var. Seninki mutlu mesut oldu ama herkes öyle degil. Cocuklar ile beraber, yaslanma ile beraber o düzen sürdürülemiyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?