Yemek konusunda iyice saldin ??

Zorunda degiliz ki bunlarin hepsi sizin kendi tercihleriniz. Meyvesini onune goturmek falan padisah besliyorsunuz sanki. Kusura bakmayin ama boyle evliliklerin sebebinin kadının daha cok rolu oldugunu dusunuyorum. Cinsiyetci roller ustlenirseniz kocanizda cinsiyetci rolleri ustlenir sonra niye yemek yapmıyorsun da der herşeyi der.

Hem evde olup hem hiçbir işe yardımcı olmayan insan çıldırtır beni. Tüm işleri kendime yaparım, bir şey isterse, mutfağın yerini bildiğini kendisi yapması gerektiğini söylerim. Erkek arkadaşım yardımcı olduğu halde ilgisizlik yaptığı anda bunu uygularım ben. Yani o ben evde yokmuşum gibi davranırsa ben de ona o evde tek başıma yaşıyormuş gibi davranırım.

Benim 60 yaşındaki babam, evde ben olduğum halde evi de süpürür bulaşık da yıkar. (Annem rahatsız) İş yüklerinin hiçbirini asla bana yıkmaz. Benim tek yaşadığım eve geldiğinde de her işe yardımcı olur düzenimi bozmadan.

Benim koskoca 60 yaşındaki, ataerkil yetişmiş babam bunları yapıyor bana yıkmıyorsa gencecik adamlar sağlık engelleri yoksa bir zahmet totolarını kaldırıp hayat arkadaşlarına yardımcı olacaklar.

Ben olsam , "bütün gün evdesin kasaptan bi kaç parçatavuk/ et alıp kızartaydın kase yayacağına?" şeklinde çemkirirdim

Yemek yapmak çamasır yıkamak ütü yapmak çocuk bakmak kadının görevidir derler . Hep bunu empoze ettiler bize. Halbuki erkek de yemek yapabilir bulasık yıkayabilir. Nasıl sinir oldum şu an o girsin hünerlerini göstersin bakalım ne yapabiliyor üzmeyin tatlı canınızı

İkiniz de çalışıyormuşsunuz elbette işler bölüşülmeli ama adamı alıştırmamışsınız ki. Böyle gelmiş böyle gider artık. Kocanız bir günde değişmemiş hep böyleymiş. Ek olarak şunu da söylemek isterim pilav +çorba görsem ee yemek nerede diye sorarım, ana yemek yok çünkü ortada. Bilmiyorum yemek benim kırmızı çizgim. Sizin de artık eşinizi çözmüş olmanız lazım adam öyle doymuyor demek ki. Karşılıklı iki tarafta birbirini tanıyor, neyi sevip neyi sevmediğini biliyor ama kendinden asla ödün vermiyor. Olmaz böyle evlilik yürümez.

Ya bunu yapanlar da sorarsın Masterchef.
yada menü oluşturma konusunda uzmanlar

kuru fasülye pilavsız Olmaz anlarım da, bamya için neden pilav olamazsa olmaz olsun

Beyefendi çok acıkmışsa kendisi yapsın. Pilav artı çorba işte neyine doymuyor. Bir de çemkirmiş. İzin vermeyin bu kadar tepenize çıkmasına şımarmasın. Ne desem boş. Kendi ailesi böyle alıştırmıştır muhtemelen ama hizmetçi rolünü üstünüze almayın bence.

Herkes calisiyor musun demiş, evdeysen hizmetcilik yapmalisin yani.
Evde olunca 7/24 hizmetcilik mi edecek bu kadin?

Evdeki kişinin zaten görevi ev işi yapmak dışarıda çalışan kişinin evi geçindirmek. Bir taraf işte bir taraf evde çalışıyorsa işten gelen adamın önünde istediği veya kendince doyabileceği düzeyde sofra beklemesi normal değil mi? Adamın üslubu hatalı zaten o konuda hemfikiriz hepimiz.

Kadın erkek ilişkilerini, çalışıp, çalışmayan kadın mevzusunu bi yana koyup konuşuyorum pilav ve çorba cidden zayıf menü olarak pilav tavuklu falansa kurtarır ama obur türlü kuru kuru kimseye bir faydası yok. Bugün pazar yemeğiniz yokmuş hiç mi aranızda konuşmadınız ne yiyelim, ne hazırlayalım diye

Hayır sonra erkek evlatları oluyo onlara da böyle el pençe divan hizmet. O erkekler de karılarından bekliyor. Hep başımıza bela ediyorsunuz bu erkekleri. Yapmayın

Peki koca evde olup kadın çalışıyorsa emin olum yine talepleri bitmiyor üstüne laf ta çarpıtıyor şikayet ediyor şahsen ben yaşadım bekarken her gün dışarda yiyen adam evlenince beğenmemeye başladı dünün yemeğini yemem sulu yemek sevmem sebze sevmem 3 gün yemek var 4 gün açız nankörlüğün başka versiyonu ağzım açık kalıyor bencillik değilde nedir arkadaşların dediği gibi şımarıklık ve nankörlük bu yaptıkları

Şımartmican arkadaş. Demin tavuk dürümlerimizi yedik eşim diyor “kuru fasulye ısla da yarın kuru fasulye yapim”
Kendisi ıslatamıyor muymuş?

Ben yemediğim yemekleri yapmıyorum da, benimkinin görevi o tarz şeyler Son görüşmemizde etli kurufasulye, kıymalı yeşil mercimek çorbası falan yaptı Hazıra alıştırmamak lazım, en iyisini yapıyorsunuz

O yanlış zaten. Evde olan kimse yemeği o yapar

Bir başkası beslemediğinde açlıktan öleyazan, önündekinin baş döndürücü(!) etkisine kapıldığı için diğer uzuvlarının, özellikle de iki elinin ne işe yaradığından bihaber adamlar için tabii ki nimetsiniz.
Siz olmasanız tarih kitaplarına "kıtlıktan değil buzdolabına gidip 2 yumurta kıramadıkları için nesilleri tükendi" yazmak zorunda kalırdık, gelecek nesillere ayıp olurdu.

Hayır sonra erkek evlatları oluyo onlara da böyle el pençe divan hizmet. O erkekler de karılarından bekliyor. Hep başımıza bela ediyorsunuz bu erkekleri. Yapmayın
Erkek hayranligi bizim toplumumuzda bitmez. Ne kadar sikayette etksek bu cirkin zihniyetin getirdigi kadina siddet tecavuz vs olaylarida olsa bitmez. Zihnimiz bunlarla yikanmis. Sanki genetigimize kodlamislar erkege hizmet, kadın her isi yapacak vs diye. Bir turlu atamiyoruz şu erkek seviciligini

Benim kahvemi meyvemi esim hazirlar her zaman. Ayagima getirir demek istemiyorum, cok cirkin bir tabir ama sagolsun getirir, beraber yer iceriz hep. Yani erkekler hep boyle olmak zorunda degil. Siz oylesine denk gelmissiniz.

Yemek yemegi kahvalti da dahil sölene donusturmeli aileler.Calisiyoruz aksama kadar da ne icin? Pilav yanina corba icin mi??Hele haftasonu mukellef bir kahvalti olmazsa olmazimdir! Pazar sabahi firinda pogaca, bol yesillikli yumurta haslama,uzeri sarimsaki yogurtlu patates patlican kizartmasi,iki goz yumurtali menemen ..ohhh mis valla..Ama bunu esler birbirine sen yap ben yap demeden,birlikte mutfaga girerek yapmali..Zaten sadece kadin yaparsa yorulur ve bikar yani..Birlikte yapilip birlikte yenince guzel boyle seyler..Aksam yemegi de iki kisi de çalışıyorsa, isten erken gelen yapabilir ya da o gun daha az yorgun olan yapar..Biri yemekleri yapar biri sofrayi kurar, kaldirir, mutfagi duzenler, cayi kahveyi getirir..Tek kisinin gorevi olursa o kisi yorulur ve tat vermez ki..Ama aksama evde tencere kaynamazsa ben eve geldigimi bile hissediyorum.Aile evimde de bu böyleydi. .Arada pizza partisi de yapilir disardan lahmacun da soylenir yeter ki huzur olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…