Yemek konusunda iyice saldin ??

Bir arkadaşım yardım etmeyen eşine kızıp evde yemek bulasık çamaşır temizlik dahil hiç-bir şey yapmamış. Evi de mok götürmüş haliyle. Sonra adam da rahatsız olup yapmaya başlamış ve şuan yemekleri adam yapıyor

Son düzenleme:

Değil mi ama çıtayı yükseltiyorlar.

Ben Ocak kaynayan evlerden yanayım.

Mis gibi yemek kokacak, çay kaynayacak bir yerde.

Eğer evlerde imkan varsa " bizde yemek pismez " cümlesi hiç hoş gelmiyor kulağa .

Değil mi ama çıtayı yükseltiyorlar.

Ben Ocak kaynayan evlerden yanayım.

Mis gibi yemek kokacak, çay kaynayacak bir yerde.

Eğer evlerde imkan varsa " bizde yemek pismez " cümlesi hiç hoş gelmiyor kulağa .
Yemek pişiyor da eşim yada annem yapıyo. Ben sevmem yemek yapmayı. Bekarken söyledim eşime yemek yapmayı sevmem temizlik canım isterse, bana dedi ki bunlar için evlensem evlenmem maaşlı hizmetci tutarım. Haaaa şimdi inkar ediyor o yüzden de 4 günlük yemeği yemek zorunda

Yemek var evde zaten, sade pilavi ben de yemem ve pilavi sade olarak pişirmem, içinde mutlaka sebze, et olur o ayri ama bu şekilde soylenilmez.
Bugun pazar ayrica işten aç gelme durumu da yok. Birlikte yapsinlar pilavin yanina bisey o kadar soylenene kadar.

Tabi ki biri calisiyorsa evde olan kişi ev işlerinde bir tık daha etkin oluyor ama calismiyorum diye hergun 3-4 cesit yapma, onune kahve meyve taşima, 4 4luk temizlik yapma gorevlerim yok benim bu konuda da kimin ne dusundugu hiç umurumda değil, canim kiymetli.

Yaparim bir cesit yemek yanina da corba salata bitti. Ev yemegi yapan temiz yerler de var arada da hazir yaptiririm. Bugun kahvaltiyi eşimle ortak hazirladik oglen sandivic Meyve atistirdik. Aksam yemegini de disardan soyledik.

Konu sahibi başta yazmamış, adam evde ve çalışmıyor, konu saHibi çalışıyor

siz ona hizmetçilik ederseniz elbette sizi hizmetçi beller. kendi hareketlerinizi değiştirin öncelikle. bir de hizmetçi gibi açıklama yapmak zorunda hissetmişsiniz garip

Aç olan sadece çorba ile bile mutlu olur.
Ben tek çeşit yapma taraftarıyım yemekleri sonra döküyorlar çöplere gidiyor yemekler.
ayrıca gereksiz masraf ve yorgunluk diye buluyorum
salata pilav yanına belki bir şeyler ama olmasa da olur. Bu bir örnekti her zaman aynı şeyleri yapmıyorum

Yooo bunları olmak zorunda değiliz. Bizden böyle olmamızı isteyen adam Kıvanç Tatlıtuğ mu? hayır. O zaman insanı böyle kalıplara sokmaya çalışan adamın ayağına meyve götürmeyin. Çay götürmeyin. Verdikçe fazlasını ister bunlar

Hahaha ilk soruyu ben de içimden kendime sordum

Şimdiiii şöyle ki, bir davar olarak yetişmiş ve belli bir yaşa gelmiş adam kolay kolay değişmez. 30 yıllık ömründe ataerkil zihniyetle yetişmiş, bir yumurta bile kırmamış adama o saatten sonra ne derseniz deyin değişmez. Mutfağa girip yemek yapmaz. En kötü ihtimal dışarıdan söyler, dışarıya gidip yer yemeğini ama yemek yapmaz. Bu konuda hayalperest olmayın o yüzden.

Gel gelelim sizin de bir davara karşı kendinizi kullandırmama gibi bir seçeneğiniz var. Canınız o gün yemek yapmak istemediyse "bugün yapmak istemedim. İstersen dışarıdan söyle ya da sen yap" diyebilirsiniz pekala. Mutfağa girmiyor ise dışarıda yer sorun çözülür.

Benim kocam olacak kişi davarın bir üst mertebesinde. Ev işi yapmaz, yemek ısıtmayı bile bilmez. Ancak kalkıp da bana sen yemek işini iyice saldın diyemez. Misal bugün bazı işlerim vardı öğlene yemek yapmadım. Benim sıpa ya yetecek kadar yemek vardı onu yedirdim. Öğlen davar mertebesine ramak kala insanlık belirtisi gösterebilen kocam "ben çok acıktım ya ne yiycem" dedi. Ben de "yemek yok. Akşama ancak olur. Kahvaltılık bir şeyler atıştır istersen" dedim. Öyle yaptı.

Bu demek değildir ki akşam yorgunluktan canı çıkmış vaziyette eve gelen adama "git kahvaltı yap" diyorum. Bu da bana göre acımasızlıktır. Zira şu an ben çalışmıyorum, elime yapışmaz iki kap yemek yaparsam. Kaldı ki oğlum var illa her gün yemek pişiyor evde. Ancak bazen canım istemez, bazen geçiştirmek isterim, bazen yapmam. Tutup bana sen iyice saldın yemek işini diyemez.

Çünkü hemşirem, 25 saniyelik cinsel performansına rağmen taş gibi kadınlara salya akıtıp "off bi buna bak bir de benim karıma" diyen, aldığı üç kuruş parayı bir bok sanıp karısına "aman sen de ev hanımısın işin ne" diye küçümseyen, bamya pipisine karpuz göbeğine aldırmadan karısına "aman iyice saldın kilo aldın he" diyen davarlarla dolu olan bu ülkede kendilerini daha fazla bir bok sanmalarına müsaade etmemek lazım. Çünkü değiller. O yüzden de "yemek işini iyice saldın" yerine "keşke yanına bir şey yapsaydık böyle yiyemiyorum" demeyi öğrendiği vakit kırk çeşit yemek de yaparsınız. Çünkü mevzu yemek yapmak değil burada.

Yok artık.
Az ye de kendine hizmetçi tut demeyi denediniz mi hiç?
Neden eşiniz evde siz dışarıda olduğunuz halde eşiniz elini hiçbir şeye sürmüyor, hatta utanmadan laf ediyor? Neden izin veriyorsunuz buna?

Eşimle beraber çalışırken tüm ev işlerini beraber yaptık. Ben zorlu bir gebelik geçirdim,herşeyi o ve yardımcı abla yaptı. Kızım doğduğunda beraber yaptık. Sonra bir süre o çok yoğun çalıştı,ben yalnız yaptım herşeyi. 1 yıldır işsiz yine beraber yapıyoruz herşeyi. Ev içi iş paylaşımı konusunda yıllardır dırdır yaptığım için iyi durumdayız. Evlendiğimizde suyunu almazdı. Kavgalar,dövüşler ,laf sokmalar, savaşlar sonucu 4.5 yıl oldu kaç haftadır yemeği o yapıyor. Bulaşık Makinesi boşaltır, çamaşır asar, yer süpürür siler , kızla ilgilenir, çay kahve yapar. Evde olduğu için yapmak zorunda.

Makarna da pilavda vitamin yokki. Kaldı ki kadın calismiyorsa aksama kadar iste olan insandan is mi beklicek
Evde olduğu halde hiçbir işe yardım etmiyor demiş.
Hiç yemek yapmıyorum ya da her gün makarna pilav yapıyorum dememiş. Bugün için dünden kalanlar yensin yarın yaparım diye düşünmüş.
Kahvesini meyvesini zaten önüne koyuyor.
Genelleme yok ortada. Mevcut durum üzerinden bakarsanız evet bugün vitaminsiz makarna pilav yiyecek ve evet iş beklicek..

Makarna da pilavda vitamin yokki. Kaldı ki kadın calismiyorsa aksama kadar iste olan insandan is mi beklicek

Tamam da hanımefendi, herkes illa ki her gün vitamin/protein bombardımanına maruz kalmak zorunda diye bir şey de yok. Kaldı ki bu yiyeceklerde de belirli miktarlarda B vitamini var. Kaldı ki hiç olmasa ne olur, aç kalmamak/sevildiği için bir çok nedenden tercih edilebilir. Her gün pilav/makarna yapıp başka hiçbir şey yapmıyorum, tüm haftayı bu şekilde geçiriyoruz dememiş ki konu sahibi hanfendi de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…