Buzzzzzz oldu icim valla...helal olsun kardeşim.ben de çalışıyorumAy benim eşimin ailesi de köküne kadar ata erkilgörümcem bana bir gün gözlerime inanamıyorum abim salata yapıyor bizde erkekler iş yapmaz dedi. Sizde kadınlarda çalışmıyor ama ben çalışıyorum öyle olabiliyorsa abinde iş yapabilir hatta kocana göster o da yapsın dedim sevimli sevimli
Evet hanim efendinin çalıştığını sonradan okudum yemek bekleyince esi ev hanımı sandim. Esi odun zaten belli... bazi kadinlar ev hanımı ama is yapmiyo ona tepki verdimEvde olduğu halde hiçbir işe yardım etmiyor demiş.
Hiç yemek yapmıyorum ya da her gün makarna pilav yapıyorum dememiş. Bugün için dünden kalanlar yensin yarın yaparım diye düşünmüş.
Kahvesini meyvesini zaten önüne koyuyor.
Genelleme yok ortada. Mevcut durum üzerinden bakarsanız evet bugün vitaminsiz makarna pilav yiyecek ve evet iş beklicek..
Benim annem ev kadını. Yine de bazı akşamlar (iş dönüşü) ben yaparım yemeği, bazı akşamlar babam. Bazen kimsenin yapası olmaz babam iki yumurta kırar, tost yapar bizi çağırır. Bazen hiç yemek olmaz, dışarıdan ismarlariz. Pazar desen bu pazar dahil her pazar tek tatil gününde babam erkenden kalkıp ona özel bir kahvaltılık şey var. Kalkar onu hazirlar, çayı demler, kahvaltıları dizer.Makarna da pilavda vitamin yokki. Kaldı ki kadın calismiyorsa aksama kadar iste olan insandan is mi beklicek
Konu sahibi calisiyormus zaten onu sonradan okudum bir de çocuklar varsa onlar vitaminsiz kalir diye dedim ama esi anlayissizmis megerseTamam da hanımefendi, herkes illa ki her gün vitamin/protein bombardımanına maruz kalmak zorunda diye bir şey de yok. Kaldı ki bu yiyeceklerde de belirli miktarlarda B vitamini var. Kaldı ki hiç olmasa ne olur, aç kalmamak/sevildiği için bir çok nedenden tercih edilebilir. Her gün pilav/makarna yapıp başka hiçbir şey yapmıyorum, tüm haftayı bu şekilde geçiriyoruz dememiş ki konu sahibi hanfendi de.
Ev hanımı da olsa tepkine katılmıyorum. Ev hanımı da olsa evde koşturup duruyor olabilir. Yemeğe gücü kalmamış olabilir ya da en basitinden o gün canı istememiş olabilir.Evet hanim efendinin çalıştığını sonradan okudum yemek bekleyince esi ev hanımı sandim. Esi odun zaten belli... bazi kadinlar ev hanımı ama is yapmiyo ona tepki verdim
Babanı da enişteni de takdir ettimBenim annem ev kadını. Yine de bazı akşamlar (iş dönüşü) ben yaparım yemeği, bazı akşamlar babam. Bazen kimsenin yapası olmaz babam iki yumurta kırar, tost yapar bizi çağırır. Bazen hiç yemek olmaz, dışarıdan ismarlariz. Pazar desen bu pazar dahil her pazar tek tatil gününde babam erkenden kalkıp ona özel bir kahvaltılık şey var. Kalkar onu hazirlar, çayı demler, kahvaltıları dizer.
Kadın çalışmıyor diye hizmetci ya da aşçı değil ki her an hizmete hazır olsun.
Aynı şekilde ablam da çalışmıyor, eşi tıpkı babam gibi, sık sık mutfağa girer. Özellikle hamilelik-yeni bebek zamanında tüm işleri o yapardi. Ben misafirliğe gittiğimde bazen ablamla kutu oyunu oynarız, eniştem meyve soyup , kahve yapıp gelir gider devamlı,rahat etmemiz için.
Benim ömrümde gördüğüm,bildiğim normal bu.
Gözünüzü seveyim hanımlar , bu saçma düzeni normal kabul etmeyin. Hele de çalışan ,eve aynı saatte giren kadınlar
Ben konu sahibini ev hanımı sandım megerse o da calisan bi insanmış bu düzeni asla kabul etmiyorum. Ayrıca neden uzun uzun kendinizi anlattiniz ki.Benim annem ev kadını. Yine de bazı akşamlar (iş dönüşü) ben yaparım yemeği, bazı akşamlar babam. Bazen kimsenin yapası olmaz babam iki yumurta kırar, at demler bizi çağırır. Bazen hiç yemek olmaz, dışarıdan ismarlariz. Pazar desen bu pazar dahil her pazar tek tatil gününde babam erkenden kalkıp ona özel bir kahvaltılık şey var. Kalkar onu hazirlar, çayı demler, kahvaltıları dizer.
Kadın çalışmıyor diye hizmetci ya da aşçı değil ki her an hizmete hazır olsun.
Aynı şekilde ablam da çalışmıyor, eşi tıpkı babam gibi, sık sık mutfağa girer. Özellikle hamilelik-yeni bebek zamanında tüm işleri o yapardi. Ben misafirliğe gittiğimde bazen ablamla kutu oyunu oynarız, eniştem meyve soyup , kahve yapıp gelir gider devamlı,rahat etmemiz için.
Benim ömrümde gördüğüm,bildiğim normal bu.
Gözünüzü seveyim hanımlar , bu saçma düzeni normal kabul etmeyin. Hele de çalışan ,eve aynı saatte giren kadınlar
Herkes kendisi bilir tabiki ben de nasil bi insan her gun düzenli ise gidiyorsa evde duranın da evde yemek bulundurması gerektiğini düşünüyorum. Aksama kadar calisip eve gelip ac kalmak istemezdimEv hanımı da olsa tepkine katılmıyorum. Ev hanımı da olsa evde koşturup duruyor olabilir. Yemeğe gücü kalmamış olabilir ya da en basitinden o gün canı istememiş olabilir.
Babam böyle, ama kardeşleri böyle değil mesela. İş biraz da kadında bitiyor.Babanı da enişteni de takdir ettim
Her işe giden nasıl ki tam verimle çalışmayabiliyorsa ev hanımlarından da bunun beklenmemesi gerektiğini düşünüyorum.Herkes kendisi bilir tabiki ben de nasil bi insan her gun düzenli ise gidiyorsa evde duranın da evde yemek bulundurması gerektiğini düşünüyorum. Aksama kadar calisip eve gelip ac kalmak istemezdim
İkna etmeye lüzum yok ki. Baştan çok afedersin öyle ök..ü seçmeyeceksin.Babam böyle, ama kardeşleri böyle değil mesela. İş biraz da kadında bitiyor.
Kendini hizmetçi sayip iş dönüşü o yayıp totoyu TV izlerken mutfağa kosarsan, sofrayı toplarsan , caaaay diye çigirdiğinda çayını tazelersen,elmasini bile soyarak verirsen adam da der ki 'ben kralım herhalde'
Bilmiyorsa da öğretmek lazım evde yardım değil İŞBÖLÜMÜ olması gerektiğini.
Bizim kadınlar kendisi inanmıyor ki erkekle eşit olduguna,evde işlerin ortak yapılması gerektiğine. Adamı nasıl ikna etsinler?
Eleştirmeye alisanin bahsettiğiniz değişimlere alışması mümkün olmuyor.masallah allaah duzeninizi bozmasinEşimle 7 yıllık evliyiz. Kendisini 13 yıldır tanıyorum nasıl birisi olduğumu bilir bende onun tabi başlarda birkaç çeşit yemekle başladım çok memnundu buna alıştı ama baktım çok yoğunum tek çeşit yaptım sonra buna alıştı kızların oldu daha az temizlik daha az yemeğe alıştı sonra ben ne olduysa çeşit yapamaya çok temizlik vs derken buna alıştırdım hatta geçende konu açtım yetişemiyorum diye fakat fark ettim ki insan neye alışırsa onu istermiş eşim artık daha az temizlik daha standart yemeğe alıştı çünkü elimden gelen bu dahası mutsuz ediyor ve ben fark ettim ki ben mutsuzsam çok mutsuz ediyorum eşimde fark etti hatta bence işin özü alıştırma mesela meyve isterse alsın yesin çayını içsin kimse değmez kendini üzmeye
Amin.Eşimin de beni yer yer eleştirdiği hatta kıyaslandığı oluyor ama benim tavrım aynı ben şuan buyum rahatsızsan rahat olacağın şekilde sen davran. Kirliyse temizle yoksa yap. Daha bu akşam yatak odası dağıldığı için keşke şu eşyaları alsaydın dedi keşke dedim diğeri odaya geçtim surat yaptı homurdandı belki ama duymadım nasıl rahatsa insan öyle yaşamalıEleştirmeye alisanin bahsettiğiniz değişimlere alışması mümkün olmuyor.masallah allaah duzeninizi bozmasin
Daha az once baska bir konuya yazdim.Kafataslarindaki boslugun onda birini doldurmayan bir fazlalik yuzunden kendilerini secilmis cins sanmalari beni deli ediyor ama buna sebepte gercekten kadinlar.Babam böyle, ama kardeşleri böyle değil mesela. İş biraz da kadında bitiyor.
Kendini hizmetçi sayip iş dönüşü o yayıp totoyu TV izlerken mutfağa kosarsan, sofrayı toplarsan , caaaay diye çigirdiğinda çayını tazelersen,elmasini bile soyarak verirsen adam da der ki 'ben kralım herhalde'
Bilmiyorsa da öğretmek lazım evde yardım değil İŞBÖLÜMÜ olması gerektiğini.
Bizim kadınlar kendisi inanmıyor ki erkekle eşit olduguna,evde işlerin ortak yapılması gerektiğine. Adamı nasıl ikna etsinler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?