Yemek konusunda iyice saldin ??

Buzzzzzz oldu icim valla...helal olsun kardeşim.ben de çalışıyorum

Evet hanim efendinin çalıştığını sonradan okudum yemek bekleyince esi ev hanımı sandim. Esi odun zaten belli... bazi kadinlar ev hanımı ama is yapmiyo ona tepki verdim

Makarna da pilavda vitamin yokki. Kaldı ki kadın calismiyorsa aksama kadar iste olan insandan is mi beklicek
Benim annem ev kadını. Yine de bazı akşamlar (iş dönüşü) ben yaparım yemeği, bazı akşamlar babam. Bazen kimsenin yapası olmaz babam iki yumurta kırar, tost yapar bizi çağırır. Bazen hiç yemek olmaz, dışarıdan ismarlariz. Pazar desen bu pazar dahil her pazar tek tatil gününde babam erkenden kalkıp ona özel bir kahvaltılık şey var. Kalkar onu hazirlar, çayı demler, kahvaltıları dizer.
Kadın çalışmıyor diye hizmetci ya da aşçı değil ki her an hizmete hazır olsun.
Aynı şekilde ablam da çalışmıyor, eşi tıpkı babam gibi, sık sık mutfağa girer. Özellikle hamilelik-yeni bebek zamanında tüm işleri o yapardi. Ben misafirliğe gittiğimde bazen ablamla kutu oyunu oynarız, eniştem meyve soyup , kahve yapıp gelir gider devamlı,rahat etmemiz için.
Benim ömrümde gördüğüm,bildiğim normal bu.
Gözünüzü seveyim hanımlar , bu saçma düzeni normal kabul etmeyin. Hele de çalışan ,eve aynı saatte giren kadınlar

Konu sahibi calisiyormus zaten onu sonradan okudum bir de çocuklar varsa onlar vitaminsiz kalir diye dedim ama esi anlayissizmis megerse

Evet hanim efendinin çalıştığını sonradan okudum yemek bekleyince esi ev hanımı sandim. Esi odun zaten belli... bazi kadinlar ev hanımı ama is yapmiyo ona tepki verdim
Ev hanımı da olsa tepkine katılmıyorum. Ev hanımı da olsa evde koşturup duruyor olabilir. Yemeğe gücü kalmamış olabilir ya da en basitinden o gün canı istememiş olabilir.

Babanı da enişteni de takdir ettim

Ben konu sahibini ev hanımı sandım megerse o da calisan bi insanmış bu düzeni asla kabul etmiyorum. Ayrıca neden uzun uzun kendinizi anlattiniz ki.

Eşimle 7 yıllık evliyiz. Kendisini 13 yıldır tanıyorum nasıl birisi olduğumu bilir bende onun tabi başlarda birkaç çeşit yemekle başladım çok memnundu buna alıştı ama baktım çok yoğunum tek çeşit yaptım sonra buna alıştı kızların oldu daha az temizlik daha az yemeğe alıştı sonra ben ne olduysa çeşit yapamaya çok temizlik vs derken buna alıştırdım hatta geçende konu açtım yetişemiyorum diye fakat fark ettim ki insan neye alışırsa onu istermiş eşim artık daha az temizlik daha standart yemeğe alıştı çünkü elimden gelen bu dahası mutsuz ediyor ve ben fark ettim ki ben mutsuzsam çok mutsuz ediyorum eşimde fark etti hatta bence işin özü alıştırma mesela meyve isterse alsın yesin çayını içsin kimse değmez kendini üzmeye

Ev hanımı da olsa tepkine katılmıyorum. Ev hanımı da olsa evde koşturup duruyor olabilir. Yemeğe gücü kalmamış olabilir ya da en basitinden o gün canı istememiş olabilir.
Herkes kendisi bilir tabiki ben de nasil bi insan her gun düzenli ise gidiyorsa evde duranın da evde yemek bulundurması gerektiğini düşünüyorum. Aksama kadar calisip eve gelip ac kalmak istemezdim

Kızınız olsun,el bebek gül bebek büyüt,sonra konudaki koca gibi bir öküzle evlendir.Kızın hem dışarıda çalışsın hem evde neden sadece pilav yaptın diye eleştirilsin.Ev işleri baştan nasıl başlarsa öyle gider.Bu adama su bile verilmez.Ne diye ayağına kahvesini meyvesini getiriyorsun.

Babanı da enişteni de takdir ettim
Babam böyle, ama kardeşleri böyle değil mesela. İş biraz da kadında bitiyor.
Kendini hizmetçi sayip iş dönüşü o yayıp totoyu TV izlerken mutfağa kosarsan, sofrayı toplarsan , caaaay diye çigirdiğinda çayını tazelersen,elmasini bile soyarak verirsen adam da der ki 'ben kralım herhalde'
Bilmiyorsa da öğretmek lazım evde yardım değil İŞBÖLÜMÜ olması gerektiğini.
Bizim kadınlar kendisi inanmıyor ki erkekle eşit olduguna,evde işlerin ortak yapılması gerektiğine. Adamı nasıl ikna etsinler?

Herkes kendisi bilir tabiki ben de nasil bi insan her gun düzenli ise gidiyorsa evde duranın da evde yemek bulundurması gerektiğini düşünüyorum. Aksama kadar calisip eve gelip ac kalmak istemezdim
Her işe giden nasıl ki tam verimle çalışmayabiliyorsa ev hanımlarından da bunun beklenmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Çalışan bir kadınım ve çevremde bile işini hakkıyla yapmayıp parasını alan insanlar görüyorum. Kaldı ki ev hanımlarının böyle bir lüksü de yok..

Motive edici bir davranışı da yok konu sahibinin eşinin.innsan bir hava değişimi istiyor.bu haftasonu biz de eşimin miskinliginden çıkmadık.valla ben de yemek yaptım ama temizlik yapmadım..misilleme olsun diye değil dedim ya moral motivasyon eksikliği.zaten panndemiden dolayı kimseyle gorusmyoruz.ailem başka sehirde.is deseniz hedef peşinde kosturuyoruz.covid oldu calisma arkadaşım 1 aydır yok.her bakımdan ezildim.bir de temizlik yapamazdim.

İkna etmeye lüzum yok ki. Baştan çok afedersin öyle ök..ü seçmeyeceksin.

Eleştirmeye alisanin bahsettiğiniz değişimlere alışması mümkün olmuyor.masallah allaah duzeninizi bozmasin

Kusura bakmayın ama annem bile sadece çorba pilav koysa önüme benimde moralim bozulur. Yapmak istemeyenilirsiniz tabiki çok normal ama eşinize söyleseydiniz sen yap diye kendi yapsaydı en azından. Bugun ben kıl tüy işleri ile uğraşırken eşime dedim sen yemeği yap diye oda yaptı. Bence anlaşma önemli olan. Canınız istemediğinde bunu ona söyleyin ki benim eşimde kolay kolay yardım etmez ama yetişmeyecekti ve baktı bakım işiyle uğraşıyorum kuzu kuzu yaptı eğer canı yapmak istemezse de dışardan söyler olur biter bu yemek mevzusu uzatılacak bişey değil bozmayın moralinizi

Eleştirmeye alisanin bahsettiğiniz değişimlere alışması mümkün olmuyor.masallah allaah duzeninizi bozmasin
Amin.Eşimin de beni yer yer eleştirdiği hatta kıyaslandığı oluyor ama benim tavrım aynı ben şuan buyum rahatsızsan rahat olacağın şekilde sen davran. Kirliyse temizle yoksa yap. Daha bu akşam yatak odası dağıldığı için keşke şu eşyaları alsaydın dedi keşke dedim diğeri odaya geçtim surat yaptı homurdandı belki ama duymadım nasıl rahatsa insan öyle yaşamalı

Daha az once baska bir konuya yazdim.Kafataslarindaki boslugun onda birini doldurmayan bir fazlalik yuzunden kendilerini secilmis cins sanmalari beni deli ediyor ama buna sebepte gercekten kadinlar.
Hatirliyorum cocuklugumdan,baska birseyleri olmayinca koca yaristirirdi kadinlar.
Benim kocam sunu sever,illllaa yaparim,ayy benim kocam iyi yer,ben ne olsa yerim,benim kocam cocuklara bayiliiir(7 cocuklu olan soylerdi bunu)Adam cocuga mi bayilir,cocuk yapmaya mi,ona kafayi kim yoracak
Annem dahil erkekleri tac gibi basina takanlardan davaciyim vallahi

Esimin onune herseyi getirmem ama corba ve pilav cok ekstra bir durum yoksa asla yenmez koymam yani en kotu pilavin yanina bir kofte bir tavuk patates bisey yaparim yani corba pilav nedir? Hee yokur o baska sade ekmek de yersin ama sen evdeysen ve bisey yapmadiysan adam hakli gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…