Çalışıyorum bir süredir çalışmıyorum, calistigimda o benden geç geliyordu o yüzden mecbur bir kaç yemek yapıyordum. Şimdi o da bende çalışmıyoruz. Bıraktım ona göre yapmayı hergun soyleniyom tabak kirmisligimda çok sinirden :Artik ona yemek pisirmeryin ,calismiyorsaniz calismayta baslayin ,
Senin esinim ascin degilim ,kendine gore yap ye bunaldim de ,
Sinir krizi gecir tencereyi ortasyavast tabaklari kir dok soka girsin bir daha mizildamaz
Sen elinden geleni yapmışsın. O zaman kendi haline bırakacaksın. Evde ne pişiyor onu yesinHaklisin canım bende başta öyle yemekler sevdiğini düşünüyordum ama ilgisi yokmuş hatta sevmiyor dokunuyor diyor.
Lezzet konusunda tanıdıklarım çok beğeniyorlar yemeklerimi ondan olacağını düşünmüyorum bu sebeple. Aslında yaptığım zaman güzel olmuş eline sağlık der ama genelde yemek konusu problem oluyor işte. Çok garip davranıyor bu konuda. Sabah yumurta haşlaması yerim dedi. Kayısı kivami ama tam pişmiş yaptım ben çok pişmiş seviyorum bilmiyormusun diyip yemedi. Kızdı birde nasıl bilmiyorsun diye. Bana pişmemiş yemem diyince kayısı kivami sevmeyecegini nerden bileyim ben. Böyle işte.
Kaç yıllık evlisiniz merak ettimValla yazarken bende darlandimbayağı mızmız işte ne edeyim,bir de ailesinden ayrı büyümüş dusunun
Yemek pisirmeyin aç kalsın da aklı basına gelsin, ne bu böyle cocuk gibi.Selam kızlar, merak ettiğim şu esleriniz yemek seçiyor mu, siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda?
Ben eşimle 8 yıldır tanisigim ama hala en sevdiği yemeği bilmem. Etli yemek severim der. Yaparım bu et kokuyor der yemez .İnek eti bazen yemiyor bazen yiyor. Etsiz yemek olunca da bu yemek mı diyor.
Ben aslında sebzeciyim pek yenilmeyen sebzeleri bile yer, yemek konusunda ayırt etmem. Cok acsam soğan biber kavurur yer kendimi doyururm .O ise yemek varsa bile ortalıkta acim diye dolanıp duruyor .Mideme beğenmiyor kramp giriyor basım ağrıyor diyor.
Kahvaltıda domates salatalik peynir zeytin olsa sürekli bunları mı yiycez başka şey yok mu der başka şey bulurum yemez.
Ne yemek yapım diye sorsam bilmiyorum der. Ne istediğini bilmiyorsun, ben nereden bileyim desem kabullenmez. Bir ara ikimize ayrı yemek yaptım ama o da olmadı. Şimdi yapıyorum yerse yesin yemezse kendi yapsın diye. Bu sefer hergun yumurta, hazır tavuk,sosis,cola cipsle sağlıksız gıdalarla öğün geçiriyor. Bende sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğim için gözüme çok batıyor yedikleri, çocuğum gibi azarlamak zorunda kalıyorum onu ye bunu yeme diye, hergun bir tartışma konusu çıkıyor bu tarz seylerden
Kocan esasında aburcuburla beslenmek istiyor, açıkca söyleyemiyor.Selam kızlar, merak ettiğim şu esleriniz yemek seçiyor mu, siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda?
Ben eşimle 8 yıldır tanisigim ama hala en sevdiği yemeği bilmem. Etli yemek severim der. Yaparım bu et kokuyor der yemez .İnek eti bazen yemiyor bazen yiyor. Etsiz yemek olunca da bu yemek mı diyor.
Ben aslında sebzeciyim pek yenilmeyen sebzeleri bile yer, yemek konusunda ayırt etmem. Cok acsam soğan biber kavurur yer kendimi doyururm .O ise yemek varsa bile ortalıkta acim diye dolanıp duruyor .Mideme beğenmiyor kramp giriyor basım ağrıyor diyor.
Kahvaltıda domates salatalik peynir zeytin olsa sürekli bunları mı yiycez başka şey yok mu der başka şey bulurum yemez.
Ne yemek yapım diye sorsam bilmiyorum der. Ne istediğini bilmiyorsun, ben nereden bileyim desem kabullenmez. Bir ara ikimize ayrı yemek yaptım ama o da olmadı. Şimdi yapıyorum yerse yesin yemezse kendi yapsın diye. Bu sefer hergun yumurta, hazır tavuk,sosis,cola cipsle sağlıksız gıdalarla öğün geçiriyor. Bende sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğim için gözüme çok batıyor yedikleri, çocuğum gibi azarlamak zorunda kalıyorum onu ye bunu yeme diye, hergun bir tartışma konusu çıkıyor bu tarz seylerden
Mantı yemiyor mu. A a! Bir yaşıma daha girdim. Mantı sevmeyen erkek de mi varmış?!!!Aynı dert bendede var eşim sebze yemez salata yemez mantı türü hamur makarna yemez. Sogan sarımsak asla yemez, Fırında patatesli tavuk yada kızartma , köfte pilav çorba kahvaltı türü yer toplam bu asla sebze almıyoruz çünkü yemiyor düşmanımın başına vermesin çok zor durum
İki yıl olacak canımKaç yıllık evlisiniz merak ettim
Heh bu da böyle biri işte fırında yemekleri daha çok sever meselaAynı dert bendede var eşim sebze yemez salata yemez mantı türü hamur makarna yemez. Sogan sarımsak asla yemez, Fırında patatesli tavuk yada kızartma , köfte pilav çorba kahvaltı türü yer toplam bu asla sebze almıyoruz çünkü yemiyor düşmanımın başına vermesin çok zor durum
Valla bana nefret geldi yemek varken bile dışardan söyleyip yiyen bir aileyiz, okadarda çok severim yemek yapmayı yaptıklarımı ohhh nefis diye tıka basa yiyen kocam olsaydı keşkeHeh bu da böyle biri işte fırında yemekleri daha çok sever mesela
Bizde de oyle, Kaşarlı, suslu, ekstra malzemeli yemekleri seviyor bunlar herhalde, aslında bayağı küçük çocuk gibilerAynı benim eşim de yemez her şeyi.. 4 yıllık evliyim daha bir gün sebze yemeği yediğini bilmem.. Nohut, kuru fasulye, bezelye pilav yer. severek yedikleri bunlar. Ben de artık kendime sebze yemeği ona da istediği yemeği yapıyorum. Körü soslu makarna, fırında kaşarlı mantar, fırında tavuklu kaşarlı patates.. Eğer fırın yemeği yaparsam mutlaka kaşar rendelenecek.. Yani demem o ki eşime alengirli yemek yapmam lazım. :)
kahvaltıya bende esimde co onem veirir asla peynir zeytinle kahvaltı edemem allah mecbur bırakmasın o ayrı tabi ama ille sıcak biseyler olmalıSelam kızlar, merak ettiğim şu esleriniz yemek seçiyor mu, siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda?
ayyyy cumlenin sounu okumaım babam gıbısın bence cok yanlıs yapıyosun esimle o dediklerini cok yeriz birimz cok sever birimiz sevmese cok kavga ederdik heraldeSelam kızlar, merak ettiğim şu esleriniz yemek seçiyor mu, siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda?
Benim eşimde kahvaltılık delisi. Tavuk dışında her şeyi yer ama her gün kahvaltılık yese sesi çıkmaz (aman maşallah maşallah) ama ben yemek yaparım azıcık yer pek iştahsız olur. Elimde lezzetlidir antep kızı olarak. Ama yok beyefendi işten geç geldiği için her şey ağır geliyor.Selam kızlar, merak ettiğim şu esleriniz yemek seçiyor mu, siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda?
Aynen canım ben de napim ona göre yapıyorum bir şeyler nasılsa ben seçmiyorum yerim onun istediğini nasılsa. Tabi sebzeyi ihmal etmem kendim için orası ayrı.. Eğer yiyeceği yemek yoksa o öğünü gofret ıvır zıvırla geçiştirdiğinde içim hiç rahat etmiyo sinir oluyorum. Çok denedim sebze yemesini sağlamayı ama alılmamış işte.. Küçüklükten beri böyleymiş. Ama hata etrafındakilerde. Mesela eşim küçükken annesi ona fasulye koydu diyelim ki halası bilirmiş bunun huyunu alırmış tabağını önünden yiyemez benim yeğenim bunu dermiş. Annesi de mecbur ona onun sevdiği şeyleri yapmak zorunda kalırmış. Patates kızartması mesela iki dakkada yaparmış. Küçükken edindiği alışkanlığı malesef değiştiremiyosun canım.. Bir keresninde yeşil fasulye koydum önüne pilavın yanına ister ye ister aç yat hiç umrumda değil dedim sinirlenip. Abartmıyorum gözleri doldu ben bunu yiyemem diye ciddi ciddi. Ben de o gündür zorlamıyorum. Midem bulanıyo diyo. Öyle işte napalım idare ediyoruz bir şekilde:)Bizde de oyle, Kaşarlı, suslu, ekstra malzemeli yemekleri seviyor bunlar herhalde, aslında bayağı küçük çocuk gibiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?