Rekor benim kocamda galiba: )
Yumurta, peynir,zeytin ağzına surmedi daha ömrü boyunca.
Hic bir sebze yemegini sevmez(patlican karnibahar ispanak pirasa...brokoliyi dememe bile gerek yok anladiniz siz)
Nadiren taze fasulye yer.
Yesilliklerden maydanoz tere derotu taze sogan asla yemek.yooo yoo ne kaldi zaten demeyin kivircik var.sukur salatada onu yiyor ama salatada minimum domates olacak cunku sevmiyor cig domates.
Kislik salata sever ama.su havuc kara lahana kivircikla olan.
Sakatatlardan hiçbirini yemez.
Diyeceksiniz ki nasil yasiyor?
Hayati patates kizarmasi,tavuk,bakliyat,makarna,dolma (kuru) uzerine kurulu.bunlari sık sık yer.
Cesitlendirmek adina sık sık kofte,et çeşitleri falan yaparım.
Güzel bir huyu vardır ki nimete saygisizlik etmez,yani "niye bunu yaptın, igrenc kokuyor,bilmiyor musun sevmedigimi,hep kendini dusunuyorsun,git bana baska bisey yap" vs asla duymadim 5 yıllık evlilik hayatımda.
Sofrada onunda benimde sevdigim birseyler olur.ha yoksa da demez bana niye yapmadin diye gecer mutfağa kendine bi makarna yapar.
Evet herseyi yemiyor ama bana psikolojik baski asla uyvulamadigi icin cok umursamiyorum.tek sıkıntım ben cok severim farkli şeyler denemeyi.en kötü bi biber oatlocan kavurur onu yerim.
Bazen olur domatesi soslar yerim.
Benimde sectigim setler oluyor illa ki ama esimin yaninda comez kalirim: )
Kızım da babasindan görüp de secer diye korkuyorum.kizim yumurta cok seviyor ama oeynir zeytin yemiyor malesef..bu yaslarda olur diye cok ustelemiyorum ama o da seçerse artik herkesin ortak yiyecegi birsey dusunmek benim icin zulum olacak.
Zira insan bazen yemek yaomak istemiyor.bi menemenle doyuyor ya da bi yumurta kiriyorsun tamam.
Ama esle birlikte yemek isteyince oyle olmuyor.nereye kadar free takilalim ki bekar gibi?
Ben ailece kurulan sofralara ce o muhabbete muptelayim.bu yüzden orta yolu bulmaya calisiyorum devamlı.
Yoksa herkes kendi sevdigini girip yapsa ne muhabbet kalır ne samimiyet
Ayyy sabırlar dilerim bu ne yahu size de yazık valla. Ben de evli değilim, büyük konuşmak da istemiyorum bir yandan.Kendime zor yemek yetiştiriyorum yemek seçen bir koca bulursam bir de ohooo
İşte, mantının gücü. Senin kocayı bile yola getirdi.Eşim daha yeni bana mantı yemeyi deneyebileceğini söyledi. (neredeyse beş yıldır evliyiz) Hamurumsu diye sevmiyordu yoksa içindeki her şeyi sever, ki soğansız yaparım. Üşenmedim yaptım. Kardeşim de vardı törenle denedi ilk mantısını ve başka şey yoksa yiyebileceği bir şey olduğunu belirtti arada yapılabilirmiş
Instada kesfette surekli sunumcu hanimlara denk geliyorum ve dehsetle bakiyorum usenmiyolar mi hergun bu kadar cesit ve agir yemek yapmaya diye. Ayrica sunum kelimesinden nefret ettim
Normalde kendim çok seviyor olmasam ama o kadar saat uğraştıktan sonra "hmm fena değil, yenilebilir arada" diyen bir kocaya yapılmazİşte, mantının gücü. Senin kocayı bile yola getirdi.
:) Karadenizli hemşehrim merhaba...Eşinin annesi neler pişiriyordu biliyor musun,gerçi aileden ayrı büyümüş yazmışsın,normal yemek alışkanlığı edinememiş olabilir mi?Aile çok büyük etken.Kardeşimin eşi müthiş yemek seçiyor.Çocukları küçükken çoğu şeyi benimsediği halde,babasından göre göre yemekten vazgeçiyor.Sizde bu durumlar nasıl?Valla yazarken bende darlandimbayağı mızmız işte ne edeyim,bir de ailesinden ayrı büyümüş dusunun
Herhalde,sizde saksı değilsiniz ya,insansınız sonuçta, o neymiş öyle...Evlendikten sonra gram yemek ayırt etmediğimi anladım. Etse et, otsa ot. Eşim et yemiyor, tavuk yemez, balık yemez, biçok sebzeyi severek yemez. Kızartma, makarna, pilav... Allah sabrımı sınıyor
Eşim pırasa ve bamyayı yemiyormuş normalde.Ben annesinin evinde pırasa pişirmiştim.Yemeğe oturduk.Tabağına pırasa koyarken,annesinin dikkatle eşime baktığını gördüm.Daha ilk lokmasını yutamadan annesinin sesiyle irkildi birden.Ne o,ben pişirsem yemezsin,karın pişirince nasıl yiyorsun öyle.Ben şaşırdım eşim şaşırdı,tvye bakıyordu,birden afalladı.On yargi ile yaklasiyor olabilir az az yap tadina bakarken alisir.belki annesinin yaptigi biseyin tadini sevmezken sen yapinca sevebilir.kasari besamel sosu kullan sebzelerde belki hosuna gider
Boşver ne yerse yesin:))Kızlar size katılıyorum tabi ki de:) aslında bu konuların başlama sebebi kilo sorununu yazmayı unutmuşum. 72 kiloya çıkınca kilo vermek için sağlıklı beslenmeye spor yapmaya başladım ama yemeklerimizde ki uyumsuzluk nedeniyle kavgalar çoğaldı, çok sabote etti diyetimi, yoksa o yapar ben yerdim :)Hep bu kilolar
Beyefendinin kendisi menu belirleyecek baska caresi yok.Selam kızlar, merak ettiğim şu esleriniz yemek seçiyor mu, siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda?
Ben eşimle 8 yıldır tanisigim ama hala en sevdiği yemeği bilmem. Etli yemek severim der. Yaparım bu et kokuyor der yemez .İnek eti bazen yemiyor bazen yiyor. Etsiz yemek olunca da bu yemek mı diyor.
Ben aslında sebzeciyim pek yenilmeyen sebzeleri bile yer, yemek konusunda ayırt etmem. Cok acsam soğan biber kavurur yer kendimi doyururm .O ise yemek varsa bile ortalıkta acim diye dolanıp duruyor .Mideme beğenmiyor kramp giriyor basım ağrıyor diyor.
Kahvaltıda domates salatalik peynir zeytin olsa sürekli bunları mı yiycez başka şey yok mu der başka şey bulurum yemez.
Ne yemek yapım diye sorsam bilmiyorum der. Ne istediğini bilmiyorsun, ben nereden bileyim desem kabullenmez. Bir ara ikimize ayrı yemek yaptım ama o da olmadı. Şimdi yapıyorum yerse yesin yemezse kendi yapsın diye. Bu sefer hergun yumurta, hazır tavuk,sosis,cola cipsle sağlıksız gıdalarla öğün geçiriyor. Bende sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğim için gözüme çok batıyor yedikleri, çocuğum gibi azarlamak zorunda kalıyorum onu ye bunu yeme diye, hergun bir tartışma konusu çıkıyor bu tarz seylerden
Değil miHerhalde,sizde saksı değilsiniz ya,insansınız sonuçta, o neymiş öyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?