Yemek seçen Eş:(

aynen aynen eşim doydumu bir kaşığı bırakır.hatta derim ya cetvelle mi ölçüyosun at ağzına ...yok diyo.

şimdi zaten gece yadirmeye başladım.tost ,helva ekmek,ballı süt falan..

aynen aynen eşim doydumu bir kaşığı bırakır.hatta derim ya cetvelle mi ölçüyosun at ağzına ...yok diyo.

Benim eşim acayip yemek seçer
Yani salçanın markası değişmez
Et yemez
Sucuğu yıllardır aynı kasaptan yaparız(bı tek sucuk yer)
Börek yemez ama gözleme yer..
5 yıldır evliyim 5 yıldır ne kilo alır ne verir
Ben 54 kiloyla hamile kaldım
Gebeliğimde 90 i gördüm şimdi bile 68
Off hala şu saatte herşeyi yiyebilirim:))

Reactions: s u

Bide spor yapar yürüyüş yapar...
Kahvaltıya ozen gösterip bide akşam yemeğinden sonra bidaha yedirirseniz alır diye düşünüyorum

@sedaasu işte o yüzden kilo alıp vermiyorlar.bak nasıl dengeli eşin.marka bile değiştirmiyor.

ben de çok iştahlıyım.80 lerdeyim.bir de kadınların hamilelik falan hormonları bozuluyor,değişior.

@sedaas işte o yüzden kilo alıp vermiyorlar.bak nasıl dengeli eşin.marka bile değiştirmiyor.

ben de çok iştahlıyım.80 lerdeyim.bir de kadınların hamilelik falan hormonları bozuluyor,değişior.
Aslında bizde yemesek birazda sporla veririz de işte yapıyoruz güzel güzel yemekler sonra da kalmasın dökülmesin deyip deyip yiyiveriyoruz:)
Ben bu yaz vereceğim inşallah ama yaa giydiğim bile yakışmıyor

Senin eşin acaba cidden sadece huysuzluk mu yapıyor çocuk gibi yksa sen onun ne istediğini anlayamadığın için mi böyle bilemedim. Ama sırf huysuzluk yapıyor gibi.
Benim eşim aşırı yemek seçer. Kendisi bile birilerine söylediğinde yazık eşine diyorlarmış o da niye yazık olsun ki diyormuş tabi.
Ben de bazen derim bazı şeyleri sevse iyi olur diye ama uyum sağladım. Genelde onun sevdiği şeyleri yapıyorum, eğer kendime özel bir şey yaparsam ona ayrıca basit bir şey yapıveriyorum (Ama açıkçası ben her gün yemek yapmam zaten ve üç çeşit falan hiç yapmam. Bir yemek bazen bir pilav ikinci olarak ama genelde tek çeşit olur)
Benimki de et sever. Sebze asla yemez. Eti sever ama haşlanmış yemez, fırında ise önceden kızartılmış fırına koyulmuşsa yer. Sebze olarak patates yer ama kızartma olarak sadece. Onu da mesela elma dilim asla yemez, fırında patates yemez. Bildiğim parmak patates olacak fastfood tarzı. Hamurişlerini yer ama hamur gibi hissettiriyorsa yemez. Soğan sarımsak yemez. Değişik sosları sevmez, köri vs. gibi. Balık yer kafası ve kuyruğunu görüyorsa yiyemez, içinden kılçık çıkmasın ister. Meyve ve çikolatayı sever ama bunları karıştırınca sevmez. Ki zaten karıştırılmış şeyleri genelde sevmez ayrı ayrı olsun ister. Mesela jülyen et ve pilav yaptıysam kendim iyice karıştırırım etin yağı suyu pilava karışsın lezzetli olsun diye, onunkileri ayrı getiririm. Çorbaların çoğunu sevmez. Sadece mercimek ve tarhana. Çok nadiren tavuk çorbası ama sevmeye sevmeye.
Bir de tabi kesinlikle ağzına süremeyeceği şeylerle semeye sevmeye tabağının yarısını yiyebileceği şeyler ayrımı var bunlara hiç girmeyeyim.
Ama dediğim gibi onun böyle olduğunu biliyordum evlenmeden. Ben de etçil bir insanımdır o yüzden çok sorun etmiyorum.

Yemeği birlikte pişirin,
İsterse akşam 10'da oturun sofraya
Görsün yemek nasıl yapılıyor, tadı nasıl oluyor

Kendi eli değince, beğenmemezlik yapacak mı? 1 yapar 2 yapar sonunda ne bulursa yer.

Vallahi işe yarıyor :))

Mantı yemiyor mu. A a! Bir yaşıma daha girdim. Mantı sevmeyen erkek de mi varmış?!!!
Eşim daha yeni bana mantı yemeyi deneyebileceğini söyledi. (neredeyse beş yıldır evliyiz) Hamurumsu diye sevmiyordu yoksa içindeki her şeyi sever, ki soğansız yaparım. Üşenmedim yaptım. Kardeşim de vardı törenle denedi ilk mantısını ve başka şey yoksa yiyebileceği bir şey olduğunu belirtti arada yapılabilirmiş

Benimki de g.antepte okumus. Cigeri cok sever ben de cok fazla severim ama hic yaptirmaz. Neden? Antepteki cigerci gibi yapamazmisim ama genelde yemek secmez. Yesil sebze sevmez ben de yapmam. Sen resti cek bu adama. Yapma hicbir sey. Sen yap birlikte yiyelim de.

Peki kerevizin yanında ne var

Yani kereviz bizim evde salata gibidir

Portakallı kereviz yaparım et kavurma pilav mesela

Bu menüde kereviz de yenir

Akşam yemeği diye sadece kereviz pişirirsem yerlerse bile bir saat sonra acıktım derler ki

Sebze tek başına öğün olamıyor maalesef zira ekmeğe yüklenmek gerekiyor doymak için o da sağlıklı değil

Öğünde protein ve sebze olursa belki o da yer

Bizemi??
Kızmasın yaa bizdede aynı dert var
Kızlar size katılıyorum tabi ki de:) aslında bu konuların başlama sebebi kilo sorununu yazmayı unutmuşum. 72 kiloya çıkınca kilo vermek için sağlıklı beslenmeye spor yapmaya başladım ama yemeklerimizde ki uyumsuzluk nedeniyle kavgalar çoğaldı, çok sabote etti diyetimi, yoksa o yapar ben yerdim :)Hep bu kilolar

resmen benim eşimi tarif etmişsin. ben de sebze yemeklerine bayılırım, bir heves de yaparım ama asla yemez. et yemeği yaparım ağır gelir şimdi der. bazen sadece kahvaltılık yer ama bir gün domates salatalığı ağzına sürmezken ertesi gün neden yok der. ne yemek yapayım derim bilmiyorum aklımda bir şey yok der. aslında sebze yemekleri hariç ne yapsam yiyor ama yemek konusunda bayağı kararsız. muhakkak evde olmayan bir şeyler ister. ama kendisi asla mutfak alışverişi yapmaz.

Şımarık çocuk gibi... bırakın ne yerse yesin. Cocugunuz var mi? Esiniz yeme isini duzene koymadan cocuk yapmayin. Cocugu da alistiramazsiniz hep fast food ister.

Rekor benim kocamda galiba: )
Yumurta, peynir,zeytin ağzına surmedi daha ömrü boyunca.
Hic bir sebze yemegini sevmez(patlican karnibahar ispanak pirasa...brokoliyi dememe bile gerek yok anladiniz siz)
Nadiren taze fasulye yer.
Yesilliklerden maydanoz tere derotu taze sogan asla yemek.yooo yoo ne kaldi zaten demeyin kivircik var.sukur salatada onu yiyor ama salatada minimum domates olacak cunku sevmiyor cig domates.
Kislik salata sever ama.su havuc kara lahana kivircikla olan.
Sakatatlardan hiçbirini yemez.
Diyeceksiniz ki nasil yasiyor?
Hayati patates kizarmasi,tavuk,bakliyat,makarna,dolma (kuru) uzerine kurulu.bunlari sık sık yer.
Cesitlendirmek adina sık sık kofte,et çeşitleri falan yaparım.
Güzel bir huyu vardır ki nimete saygisizlik etmez,yani "niye bunu yaptın, igrenc kokuyor,bilmiyor musun sevmedigimi,hep kendini dusunuyorsun,git bana baska bisey yap" vs asla duymadim 5 yıllık evlilik hayatımda.
Sofrada onunda benimde sevdigim birseyler olur.ha yoksa da demez bana niye yapmadin diye gecer mutfağa kendine bi makarna yapar.
Evet herseyi yemiyor ama bana psikolojik baski asla uyvulamadigi icin cok umursamiyorum.tek sıkıntım ben cok severim farkli şeyler denemeyi.en kötü bi biber oatlocan kavurur onu yerim.
Bazen olur domatesi soslar yerim.
Benimde sectigim setler oluyor illa ki ama esimin yaninda comez kalirim: )
Kızım da babasindan görüp de secer diye korkuyorum.kizim yumurta cok seviyor ama oeynir zeytin yemiyor malesef..bu yaslarda olur diye cok ustelemiyorum ama o da seçerse artik herkesin ortak yiyecegi birsey dusunmek benim icin zulum olacak.
Zira insan bazen yemek yaomak istemiyor.bi menemenle doyuyor ya da bi yumurta kiriyorsun tamam.
Ama esle birlikte yemek isteyince oyle olmuyor.nereye kadar free takilalim ki bekar gibi?
Ben ailece kurulan sofralara ce o muhabbete muptelayim.bu yüzden orta yolu bulmaya calisiyorum devamlı.
Yoksa herkes kendi sevdigini girip yapsa ne muhabbet kalır ne samimiyet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…