sakın....bir niyet üzerine allaha adanmış ve gerçekleşmesi durumunda adak niyetiyle satın alınıp kurban edilmiş bir hayvanın etinden yiyemezsiniz..yememekle kalmaz onların hepsi yemeğe çağırdılar ben hiç çaağırmadığım için hepsini toplayım dedim gibi bir düşünce ile kendi menfaatiniz için kullanamazsınız..ancak düşkün ve ihtiyacı olan ailelere verebilirsiniz..
canım en başından beri kaç kişi söylüyoruz 2+2 4 eder diyoruz seni tatmin etmiyor cevaplar...son kez söylüyorum bu hayvanın etini yiyemezsiniz..kendi zevkiniz için misafir ağırlamak gibi başkalarına yediremezsiniz..sadece fakir muhtaç kişilerin yemesi için dağıtabilirsiniz.....bu kadaaarrr....
canım adağı ihtiyacı olana dağıtmanız geremiyor mu? o adaktan 60 kişilik yemek çıkarsa ki çıkmaz kafamçokkarıştı napmışsınız siz öyle yahu Allah sabrını verir inşallah sende yemeğe gittiğinde ay bugün çok sancım vardı falan de
buradaki arkadaşların kısmen doğruluk payı olsada bilgilerine kanma arkadaşım, önemli olan niyettir, başlangıçta siz onu insanlara dağıtma niyetiyle kesmediyseniz insanlara dağıtmanızında bir anlamı olmayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca burda böyle soru sormaktansa Kuran ı okuyup cevabını bulabilirsin ve huzura erebilirsin (ki bulamazsanda kuranda diyor, kuranda yazılmamış şeyler hakkında çelişkiye düşmeyin diye).
eslemnur bacım sen hala nette ne geziniyorsun akşama 60 kişi ağırlamayacak mısın? yoksa laf ola berigele konu mu atıyorsun ortalığa anlayamadımlmaz:[/QUOTE
Konumu baştan okursan sevinirim ben değil k.validemler hazırlayacak bacım yoksa niye delimiyim ben durup dururken hem knedimi hem sizi yorayım olmuyo ama bilmeden ezbere konuşmuyalım...
eslemnur bacım ezbere konuşmadım ama senin evinde olacak davet anladığım kadarıyla e bacım ayağını uzatıp oturmayacağına göre bi işin ucundan tutarsın herhalde diye düşündüm ezberimden
et yendi bitti bile arkadaşımAdak etiniz siz yiyemezsiniz. Öncelikle eşinize bunu söyleyin. Adak eve girmez dağıtılır. Hatta sizin ve eşinizin ailesine de verilmez. Sonra 60 kişi için muhtemelen sizin Çırağan Sarayının yemek salonunu tutmanız lazım. Ama dediğim gibi adak etinin yenmeyeceğini söylerseniz bu iştende kurtulursunuz. Siz adak adamışsınız ama kesip kendinize almışsınız böyle olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?