Yemek sorunu

El lezzeti diye birşey var ben de heryerde yemek yiyemiyorum;mesela herkesin beğendiği bir börek bana tatsız,tuzsuz gelebiliyor.Baharatları çokca kullan
Dün akşam biz de kuzenimle aynı konuyu konuştuk,yaprak sarmam meşhurdur.Ne kullanıyorsun deri (baharat olarak )ben de yarım çay kaşığı tarçın kullanıyorum dedim,çok şaşırdı İlk defa duydu mesela

Çok şaşırdım ben de tarçın koymanıza. Ben bi kere tavuk pişirirken tarçın kullandım pek begenmedim. Ama dolmaya da deneyecegim.

Yeşil fasulye konusuna kesinlikle katılıyorum herkes ortadan ikiye böler,ben bıçakla dilerim ,kılçıklarını ayıklarım yarım saat kendi suyuyla haşlarım sonra da sarımsak ve kimyon kullanırım.Biraz daha fazla zaman harcıyorum ama lezzetli oluyor

Teşekkür ederim. Bugün daha iyiyim. Alerjik var ondan kaynaklı da olabilir. Ilacsiz geçecek gb bakalım.
Çok geçmiş olsun çeken bilir ben de iki senedir kronik faranjitim ve çözüm olarak;yarım çay bardağı sıcak suya toz zencefil,bir tatlı kaşığı bal,birkaç damla limon hemen iç ve bana dua et

Kılçık temizleme ve dilmeyi bende yaparım ama başlamayı hic denemedim nasıl yapıyorsunuz tarif edermisin rica etsem

O tarif guzel zaten patates puresini sevmeyen pek yoktur. Ben sade olarak bile patates puresini tereyagli kasarli surerim firina cok guzel oluyo.. ister sade ye ister baska bi yemekle..

O tarif guzel zaten patates puresini sevmeyen pek yoktur. Ben sade olarak bile patates puresini tereyagli kasarli surerim firina cok guzel oluyo.. ister sade ye ister baska bi yemekle..
Onu bende yaparım ve çok severim üstü nar gibi kızarmış püreye hayır diyemem maksat eşimin damak tadına uyması asla tek başına püreyi yemez

Kılçık temizleme ve dilmeyi bende yaparım ama başlamayı hic denemedim nasıl yapıyorsunuz tarif edermisin rica etsem
Tabiki ederim sıvı yağda soğanları kavuruyorum,sarımsak atıyorum eğer yaz ise bir tane domatesi küp küp doğrayıp kavuruyorum,kış ise domates sosumdan koyuyorum göz kararı sonra fasulyelerimi atıyorum ara ara karıştırarak yarım saat haşlıyorum eğer suyu az gelirse biraz sıcak su koyarım.Salçasını,tuz,karabiber,pulbiber,kimyon atıyorum Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup,düdüklü tenceremin 1.kademesinde pişiriyorum.Lokum gibi oluyor,eşim bile bayılarak yer

Haşliyorum diyince ayrı bir yerde suyun içinde haşlıyorum anladım ben aynı usul yaparım bende hatta daha akşam yaptım yarim kilo fasulye bitti iki kişiyiz yalnız kimyon koymuyordum onu da denerim bundan sonra ben karabiber arıyorum çok az içine

Sevgili Lorentz ben çok pis sana taktım kafayı bak birde bunu önereyim sana tavuk yemeyen kokuyor bana diyen kişi bile yiyecek bu tarifi tam misafirlik bir tarif akşamdan hazırla tavuğu gelince pişir koy ben tavuk kalça şiş kulanıyorum hem yumuşak hem güzel oluyor ayıklamak istemezsen dene derim ben soya sosu ve balzamik sirke kullanmadım onu da söyleyeyim mutlaka

Son düzenleyen: Moderatör:

bana bütün linkleri gönderebilirsin. Hepsini denerim. Bugün yoğurt çorbası yapacağım , yarın köfte deneyecegim. Bu tarif de harika görünüyor. Pazartesi de bunu yaparım.

bana bütün linkleri gönderebilirsin. Hepsini denerim. Bugün yoğurt çorbası yapacağım , yarın köfte deneyecegim. Bu tarif de harika görünüyor. Pazartesi de bunu yaparım.
Tamam sana bulduklarımı mutlaka gönderirim sen merak etme yemekten sonra yorumu bekliyorum mutlaka o eş o yemekleri yiyecekkk

bugün zaten öyle karar aldım. Onun istediklerini değil kendi istediklerimi yapacağım. Ama iste ya yeterli besleyemezse diye düşünmekten kendimi nasıl alıkoyacağım? Onu kara kara düşünüyorum
Koca adam yemiyosa sen niye bu kadar dusunuyosun anlamadım bana eşim böyle birşey yapsa sofra bile hazirlamam git dışarıda ye derim

Nasıl bi mantık bu yemiyosa ve sürekli bi şeyler buluyosa hatta senin yaptığın yemeği yemeyip başkasının sofrasında silip supuruyosa zıkkım yesin ama siz bunlara rağmen nasıl beslicem nasıl doyurucam diye dertleniyosunuz bence biraz gurur yapın

Kv şey demiyor mu mesela “oğlum evlendiğinden beri çok zayıfladı” sjsjsms benim babaannem hala her gördüğünde söylüyor.

Kendine göre yap
Nasıl olsa begenmiyor
Bahanen bu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…