- 12 Ağustos 2010
- 2.379
- 2.164
- 333
El lezzeti diye birşey var ben de heryerde yemek yiyemiyorum;mesela herkesin beğendiği bir börek bana tatsız,tuzsuz gelebiliyor.Baharatları çokca kullan
Dün akşam biz de kuzenimle aynı konuyu konuştuk,yaprak sarmam meşhurdur.Ne kullanıyorsun deri (baharat olarak )ben de yarım çay kaşığı tarçın kullanıyorum dedim,çok şaşırdı İlk defa duydu mesela
Yeşil fasulye konusuna kesinlikle katılıyorum herkes ortadan ikiye böler,ben bıçakla dilerim ,kılçıklarını ayıklarım yarım saat kendi suyuyla haşlarım sonra da sarımsak ve kimyon kullanırım.Biraz daha fazla zaman harcıyorum ama lezzetli oluyorBen baharatin cok muthis tat degistirecegine inanmiyorum. Herkes de baharat sevmez zaten. Esim pul biber, nane ve kekik disinda hic bir baharati sevmez. Bana gore de kimyonsuz yesil fasulye olmaz mesela
Daha cok puf noktalari var gibi yemeklerin hani su onemsemediklerimizden. Mesela annem bir patlican yemegi yapar, dogra- at tencereye pissin. Ben kizartir veya firinlar fazla yagini alir oyle yaparim dogal olarak daha guzel olur. Mercimek corbasini mesela, her seyi dudukluye atar ve pisirip blendirdan gecirir. Ben ununu patatesini ve havucunu kavurur, hafif suyla cirparak acar, mercimekleri oncesinde iyice ovarak yikar pisiririm. Pistikten sonra da blendirdan degil suzgecten geciririm. Yani lezzeti ne kadar degistirebilir ki dedigimiz asamalar bence onemli. Asil tat o puf noktalarda diyorum.
Çok geçmiş olsun çeken bilir ben de iki senedir kronik faranjitim ve çözüm olarak;yarım çay bardağı sıcak suya toz zencefil,bir tatlı kaşığı bal,birkaç damla limon hemen iç ve bana dua etTeşekkür ederim. Bugün daha iyiyim. Alerjik var ondan kaynaklı da olabilir. Ilacsiz geçecek gb bakalım.
Kılçık temizleme ve dilmeyi bende yaparım ama başlamayı hic denemedim nasıl yapıyorsunuz tarif edermisin rica etsemYeşil fasulye konusuna kesinlikle katılıyorum herkes ortadan ikiye böler,ben bıçakla dilerim ,kılçıklarını ayıklarım yarım saat kendi suyuyla haşlarım sonra da sarımsak ve kimyon kullanırım.Biraz daha fazla zaman harcıyorum ama lezzetli oluyor
O tarif guzel zaten patates puresini sevmeyen pek yoktur. Ben sade olarak bile patates puresini tereyagli kasarli surerim firina cok guzel oluyo.. ister sade ye ister baska bi yemekle..Yemek yemeyi ve yapmayı seviyoruz diyelim yemek kültürüm ve damak tadım vardır çok şükür değişik şeyleri de severim denemeyi ama eşim sevmiyor tek düze bir adam mesela haticenin sayfasında püreli et var en yakın zamanda onu denemem lazım çok beğendim
Onu bende yaparım ve çok severim üstü nar gibi kızarmış püreye hayır diyemem maksat eşimin damak tadına uyması asla tek başına püreyi yemezO tarif guzel zaten patates puresini sevmeyen pek yoktur. Ben sade olarak bile patates puresini tereyagli kasarli surerim firina cok guzel oluyo.. ister sade ye ister baska bi yemekle..
Tabiki ederim sıvı yağda soğanları kavuruyorum,sarımsak atıyorum eğer yaz ise bir tane domatesi küp küp doğrayıp kavuruyorum,kış ise domates sosumdan koyuyorum göz kararı sonra fasulyelerimi atıyorum ara ara karıştırarak yarım saat haşlıyorum eğer suyu az gelirse biraz sıcak su koyarım.Salçasını,tuz,karabiber,pulbiber,kimyon atıyorum Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup,düdüklü tenceremin 1.kademesinde pişiriyorum.Lokum gibi oluyor,eşim bile bayılarak yerKılçık temizleme ve dilmeyi bende yaparım ama başlamayı hic denemedim nasıl yapıyorsunuz tarif edermisin rica etsem
Haşliyorum diyince ayrı bir yerde suyun içinde haşlıyorum anladım ben aynı usul yaparım bende hatta daha akşam yaptım yarim kilo fasulye bitti iki kişiyizTabiki ederim sıvı yağda soğanları kavuruyorum,sarımsak atıyorum eğer yaz ise bir tane domatesi küp küp doğrayıp kavuruyorum,kış ise domates sosumdan koyuyorum göz kararı sonra fasulyelerimi atıyorum ara ara karıştırarak yarım saat haşlıyorum eğer suyu az gelirse biraz sıcak su koyarım.Salçasını,tuz,karabiber,pulbiber,kimyon atıyorum Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup,düdüklü tenceremin 1.kademesinde pişiriyorum.Lokum gibi oluyor,eşim bile bayılarak yer
Gene nokta atışıBelki yapıyorum dedikleriniz bir şeye benzemiyordur.
Nasıl karar verelim şimdi biz buna :)
Allah razı olsunÇok geçmiş olsun çeken bilir ben de iki senedir kronik faranjitim ve çözüm olarak;yarım çay bardağı sıcak suya toz zencefil,bir tatlı kaşığı bal,birkaç damla limon hemen iç ve bana dua et
Cidden bu düsünce normal mi..resmen bebek muamelesi yapiyosunuz esinize..bugün zaten öyle karar aldım. Onun istediklerini değil kendi istediklerimi yapacağım. Ama iste ya yeterli besleyemezse diye düşünmekten kendimi nasıl alıkoyacağım? Onu kara kara düşünüyorum
SevgiliLorentz ben çok pis sana taktım kafayı bak birde bunu önereyim sana tavuk yemeyen kokuyor bana diyen kişi bile yiyecek bu tarifi tam misafirlik bir tarif akşamdan hazırla tavuğu gelince pişir koy ben tavuk kalça şiş kulanıyorum hem yumuşak hem güzel oluyor ayıklamak istemezsen dene derim ben soya sosu ve balzamik sirke kullanmadım onu da söyleyeyim mutlaka
Tamam sana bulduklarımı mutlaka gönderirim sen merak etme yemekten sonra yorumu bekliyorum mutlaka o eş o yemekleri yiyecekkkbana bütün linkleri gönderebilirsin. Hepsini denerim. Bugün yoğurt çorbası yapacağım , yarın köfte deneyecegim. Bu tarif de harika görünüyor. Pazartesi de bunu yaparım.
Yeni bahar zeytinyağlı sarmanın olmazsa olmazıdır bana görealayim da bulunsun evde. Mesela yeni baharı nerelerde kullanabilirim ? Bugün yoğurt çorbası yapacağım. Hangi baharatları kullanayim ?
Koca adam yemiyosa sen niye bu kadar dusunuyosun anlamadım bana eşim böyle birşey yapsa sofra bile hazirlamam git dışarıda ye derimbugün zaten öyle karar aldım. Onun istediklerini değil kendi istediklerimi yapacağım. Ama iste ya yeterli besleyemezse diye düşünmekten kendimi nasıl alıkoyacağım? Onu kara kara düşünüyorum
Kendine göre yapArkadaşlar 8 yildir evliyim ve kocamı do-yu-ra-mi-yo-rum.
Her gün istisnasız her gün yemek yaparım. Öğlen yemeğe gelir, işe gider bi de aksam yemeği yeriz. Öğlen sıcak kahvaltı hazırlarım. Mutlaka ya menemen ya börek ya patates ya krep ya da farklı tarifler denerim.
Aksam da çorba köfte baklagiller çoğunlukta olmak üzere sebze yaparım. Balık bile pişiremiyorum sevmiyor diye.
Sabah kahvaltılarını esim hazırlar. Tost yapar sadece.
Gel gelelim onca hazirladigim yemeğe rağmen tabağını bile bitimiyor ve hep ac kalıyor. Sürekli tartisiyoruz. Dışarı çıktığımızda ya da bi arkadaşa yemeğe gittiğimizde abartmıyorum 3 dolu tabak yiyor ve harika olmuş ilk defa yiyorum bu yemeği diyor. Ve bilin bakalım benim her zaman yaptığım yemeklerden biri oluyor o "ilk defa" yediği yemek. Adam eve gelince iştahı kaçıyor mübarek.
Sonra da sen benim lokmalarımı sayma, önüne bak beni takip etme , zorlama bi lokma aldım işte güzel olmuş, ben böreği boyle bütün değil kalem şeklinde seviyorum, salçası az mi olmuş, bi tuhaf kokusu var, tadı biraz eksi gibi, bunun içine ne koydun ... Vb... Ay delircem artık.
Her hafta kek, tatlı tarzı şeyler mutlaka yaparım, börek ve poğaça için her hafta fırın mutlaka çalışır, evimden ayran salata asla eksik olmaz ama benim kocam aç aç aç. Aksam yatmadan midesi kazınıyor, uyumadan önce bisküvi yiyor. Bana da afakanlar basıyor.
Bir kaç kez mutfağı ona bıraktım. Tavuğu inanır misiniz cips kıvamına getirmiş. Üzerine ketçap döktü yedi. Bir gün de irmik tatlısı yaptırdım , irmikler yaniktan hallice olduğu için şerbeti bile çekmedi dondurmayla zorla tükettik. Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.
Kocam düzelmez de ben kocamı umursamamayi nasıl öğreneceğim?
Bu arada anasının yaptığı yemekleri yer dibini ekmekle sıyırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?