bugün zaten öyle karar aldım. Onun istediklerini değil kendi istediklerimi yapacağım. Ama iste ya yeterli besleyemezse diye düşünmekten kendimi nasıl alıkoyacağım? Onu kara kara düşünüyorum
Aynen. Farketmisseniz konuda kocasinin nasil sevdiginden bahsetmiyor. Yaptigimi yemiyor, kendisi yaptigi zaman da biseye benzemiyor demis hep, önyargili olmak istemem ama benim gozlemledigim fazla kuralci bir es oldugu yonunde. Eşi cok pişmis seviyordur ama konu sahibi vitamini olecek diye israrla az pisiriyordur mesela. Bu durumda sikayet etmeye hakki var mi? Bence yok.Ben de konu sahibinin bunca zamandır sorunu tespit edememesine çok şaşırdım ve hâla şaşırıyorum.
Aynen. Farkettiyseniz konuda kocasinin nasil sevdiginden bahsetmiyor. Yaptigimi yemiyor, kendisi yaptigi zaman da biseye benzemiyor demis hep, önyargili olmak istemem ama benim gozlemledigim fazla kuralci bir es oldugu yonunde. Eşi cok pişmis seviyordur ama konu sahibi vitamini olecek diye israrla az pisiriyordur mesela. Bu durumda sikayet etmeye hakki var mi? Bence yok.
Kemik suyu mu. Ben size soyleyim kocaniz kemik suyunu her yemekte sevmiyor. Yemekleri bol salcali, ortalamanin az ustunde yagli, baharatli seviyor. Kimyonu hemen hemen her yemekte kullanirim. Pilav haric. Karabiber pirincli ve tavuklu yemeklerde olmazsa olmaz. Daha once de soyledigim gibi sogani, salcayi iyice kavururum yemegin dibine, saglikli olmuyor diye her ayrintiya takilirsan asla kocanin sevdigi yemekler yapamazsin, bizim kulturumuzde damak aliskanligimiz hep sagliksiz sekilde hazirlanan gidalara yonelik, maalesef bir cogumuz sagliksiz oldugunu bile bile margarin kullaniyoruz, yagi fazla kizdiriyoruz, yemekleri fazla pisiriyoruz vs. Maksadiniz esinize yemek begendirmekse isin saglik kismini es gececeksiniz. Anladigim kadariyla esiniz ile damak zevkleriniz de ayni degil, o zaman kendinize ayri esinize ayri hazirlayin, benim esim sebze yemez, o yemiyor diye ben mahrum mu kalayim. Kendime yaparim yerim.kimyonu mesela nerelerde kullanıyorsunuz. Valla en basiti köfte. Her türünü denedim. Soğanlı soğansız biberli maydanozsuz , biber salçası koydum , galeta unu yerine ekmek rendeledim koydum olmuyor olmuyor olmuyor. En son yaptığımda köfte harci aldım. Esim yedi valla yalan yok ama ben yiyemedim aşırı tuzlu ve baharatlı geldi. Şu youtube videolarını bi izleyeceğim tek tek. Ben kemik suyu kullanıyorum sürekli. Yoğurt çorbasına bile koyarim kemik suyu. Zeytinyağı pişince zehir saçıyor diye, ayçiçek yağı da zararlı diyorlar. Ben mutfak kültürümü bastan değiştirmeye karar verdim.
Daha once bircok arkadas yazdi ama ben de yazayim, esiniz sizin cocugunuz degil..esim açıkçası karbonhidrat ağırlıklı besleniyor. Yukarda bir arkadaş söylemiş. Çocuklar gibi sadece köfte makarna pilav börek poaca falan seviyor. Tatile gideriz mesela açık büfe. Tabağını patates ve makarnayla doldurur. Ben de vitamin alsın diye sürekli çeşit yapmaya çalışıyorum.
Bak ne yapalim biliyor musun. Sen bana benim kocam nasil seviyor onu sor ben de onlari anlatayim. Neden dersen. Bu erkeklerin hepsi boyle. Abur cubur, kizartma, kofte, tavuk vs ya da hazir gidalar seviyorlar. Bi de yemeklerine bulyon kullan. Bak buna da sagliksiz deme. Kocan sagliksiz beslenmek istiyor. Saglikli beslemek icin israr etme artikvalla tespitin dibini yapmışsınız. Aynen patates köfte makarna türü yiyor bir tek. Salca koyuyorum aslında yemeğe. Ama tutturamadım bi demek ki. Ay bu zamana kadar ilk defa yaptığım yemeklerin lezzetini sorguluyorum. Ben kocamin damak tadını önemsemiyorum demeyelim de bilmiyorum.
Bulyon asla kullanamiycam ve sevemiycem bisey benim nedenseBak ne yapalim biliyor musun. Sen bana benim kocam nasil seviyor onu sor ben de onlari anlatayim. Neden dersen. Bu erkeklerin hepsi boyle. Abur cubur, kizartma, kofte, tavuk vs ya da hazir gidalar seviyorlar. Bi de yemeklerine bulyon kullan. Bak buna da sagliksiz deme. Kocan sagliksiz beslenmek istiyor. Saglikli beslemek icin israr etme artik
Hatta ilk aksam yemegine karisik kizartma yap. Yanina kofte. Ustune de ketcap mayonez boca et. O aksam yemekten şişer :)
Yok artık sanki cocugunuzdan bahsediosunuz koca adam ne yerse yesin neden dert ediosun ki sen yap ye beğenmezse yemez yani bosverinbugün zaten öyle karar aldım. Onun istediklerini değil kendi istediklerimi yapacağım. Ama iste ya yeterli besleyemezse diye düşünmekten kendimi nasıl alıkoyacağım? Onu kara kara düşünüyorum
Daha once bircok arkadas yazdi ama ben de yazayim, esiniz sizin cocugunuz degil..
Yeme aliskanligini degistirmeye calisiyorsunuz ama olmaz oyle. Sanki ek gidaya yeni gecen bebek gibi saglikli beslenmeye yoneltmek istiyorsunuz ama o bir yetiskin ve yonlendirmeler onu degistirmez. Onun sagligini ondan cok dusunmeyin, tabiki kocanizin iyiligi icin caba sarfedebilirsiniz ama yonetmeye calismak, aliskanliklarina mudahale etmek ters teper. Takinti olmus anladigim kadariyla bu saglikli beslenme sorunu. Psikolojik destek almissiniz zamaninda ama etkili olmamis gibi. Cunku siz istemeden kimse sizi tedavi edemez. Ben bu konuda kitap okumanizi tavsiye edecegim. Bir donem ben de kardesimi takinti haline getirmistim, onu yonlendirmeye calisiyordum, onun iyiligi icin! Guya oyle.. Ama gercekte oyle degil. Bu psikolojik bir sorun, baskasinin size gore yanlis olan tutumunu duzeltmeye calismak asla cozumu olmayan bir sorun, o kisi asla sizin istediginiz olcude degismeyecek. Ben nasil astim bu sorunu biliyor musunuz, psikologa gittim. Param yoktu, devlet hastanesindekine gittim. Anlattim anlattim. Vay kardesim universite sinavina hazirlanmiyor, vay gelecege dair hayalleri yok, vay cabalamiyor, ise girmiyor vs. Tabi o donem benim de basaramadigim hayallerim var. Bunlari basarma misyonunu nedense kardesime yuklemisim. Ben de universite sinavina yeterince hazirlanmiyorum ama neden kardesime yukleniyorum neden cabalamiyor neden amacsiz neden gayretsiz diye.. Uzun lafin kisasi.. Psikolog beni dinledi dinledi, ben susunca yuzume bakti. SANANE dedi. Sanane, sen kendi hayatina bak, neden karisiyorsun dedi. Ben o gunden sonra duzeldim :) sizin de icinizde asamadiginiz, gerceklestiremediginiz bir amac var ve bunu bastirmak icin esinizin sagligina yukleniyorsunuz. Tuhaf olansa onun bu durumdan hosnut olup olmadigini onemsemiyorsunuz. Hicbir ilerleme olmamasina ragmen hala ona saglikli beslenme aliskanligi edindirmek icin diretiyorsunuz. Bence sorununuz basit bir takintidan daha öte. Önemseyin. Toparlanın.. Tavsiyem budr size,
Konu sahibi sanirim çok pimpirikli bir insansın bu yüzden isin rast gitmiyor
Ben de bir yemeğe ne kadar özensem o kadar kötü olur
Örneğin misafir çağırdığim gun kek bir türlü kabarmaz
Yani sen aman yesin aman şöyle böyle olsun dedikçe olmuyor olabilir
Salla gitsin yemiyorsa yemesin
Bildiğin hoşlandığın yemekleri koy önüne
Ama bir yerde yemeğe yağ tuz koymuyorum gibi bir şey okudum o yeme k güzel olmaz öyleyse
Sonradan atılan tuz yemek yapılırken atılan tuzun yerini tutmaz
Bak ne yapalim biliyor musun. Sen bana benim kocam nasil seviyor onu sor ben de onlari anlatayim. Neden dersen. Bu erkeklerin hepsi boyle. Abur cubur, kizartma, kofte, tavuk vs ya da hazir gidalar seviyorlar. Bi de yemeklerine bulyon kullan. Bak buna da sagliksiz deme. Kocan sagliksiz beslenmek istiyor. Saglikli beslemek icin israr etme artik
Hatta ilk aksam yemegine karisik kizartma yap. Yanina kofte. Ustune de ketcap mayonez boca et. O aksam yemekten şişer :)
Mesajlarınızı okuyordum tek tek baharatsız yemek olur mu Allah aşkına sen baharatsız tuzsuz yiyebilirsin ama eşin yemek zorunda değil canım zeytin yağı kullanacaksın ay çiçek yağını pasta ve kızartmada kullanacaksın bu kadar basit . Bence baharatlı ve normal yemekler yapmayı dene . Bende olsam baharatsız tuzsuz yemekler yemem yani net
Bulyon zaten çok zararlı en iyisi kullanmamakBulyon asla kullanamiycam ve sevemiycem bisey benim nedensetiksiniyorum resmen. Sma kizartma bizim evinde favorisi maalesef
Evet aynen tatlim icindede muthis cok tuz var zaten.Bulyon zaten çok zararlı en iyisi kullanmamak
Bak örnek vereyim sana dolma yapar mısın kabak biber gibi dolma onun içini yaparken zeytinyağı ile yap bol zeytinyağlı güzel biber salçası normal salça kırmızı toz biber kimyon kara biber tuz tarçın koyanlar var minicik tarçın gibi . Mercimek çorbası yaparken sadece kırmızı toz biber atarım . Makarna sosu yaparken karabiber kırmızı biber kimyon kullanıyorum yenibahar filan o tarz baharatlar iddalı biraz bende pek kullanmam açıkcası .Aslında sadece tuz yasak bana. Baharat kullanmayı bilmiyorum ben. Bugün yenibahar aldım mesela bi de reyhan aldım. Simdi neye katacağımikatacağını bilmiyorum maalesef. Artik baharatlı yapacağım yemeklerimi. Karar verdim.
Evet ya annem asla almazdı bende evime asla sokmuyorum . Zaten ev salçası yiyoruz biz öyle olunca onun tuzu oluyor birde bulyon filan kullansak hastahanelik oluruz karı kocaEvet aynen tatlim icindede muthis cok tuz var zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?