- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.287
- 333
Sağol canım. Çok ağladım ilk zamanlar bu yemek sorunu yüzünden. Sorun sadece sağlıklı meselesi değil ki, damak tadımız yemek kültürümüz çok farklı. Ne yapsam yemedi Benim sevdiğim yemeklerin hiçbirini sevmiyor. Ben Ege mutfağı severim eşim güneydoğulu etli yemekler seviyor. Patlıcan biber domates et çok kullanılıyor yemeklerde. Yemek kültürümüz çok zıt. Özene bözene sofra hazırlardım yemeği beğenmeyince aç değilim deyip kahvaltı hazırlardı kendine . (Yine istemediği birşey yapsam kahvaltı yer yemeğe elini sürmez) Çok ağlıyordum ilk zamanlar çok üzülüyordum. Kayınvalideme söyledim neden böyle yapıyor diye sordum neden böyle alıştı ki dedim. Ben böyle büyümedim ki annem yemek yapardı 3güne kalsada yerdik . Oda şaşırıyor yaptıklarına. Az yap ona ayrı yap kendine ayrı yemek yap diyor kayınvalidem ama benim ne enerjim kalıyor ne iştahım kalıyor kendim için ayrı hazırlık yapmaya. Çocuklar biraz büyüsün rahatlarım inşallah , onları kendi damak tadıma göre alıştırmaya çalışıyorum babaları kendine göre beslenmesini istiyor . Bari ertesi gün yese yemeği onun sevdiği yemeği ben mecburen yiyorum zaten neden ertesi günde yiyim ki. Tabaklara bölüştürüp tencerede kalanı konu komşuya yolluyorum . Kalabalık aileler var binada . Yazları ailemin yanına gidiyorum kayınvalidemde yiyor yemekleri annesinin yemeklerini bile beğenmiyormuş sağlıksız diye bazen, köy tavuğuna kafayı takmış bu aralar. Annesinde yemeğe gitse Kahvaltılık yiyormuş beğenmediğinde .Şoklara girdim şu an. Tek tip beslenme de çok zararlı. Elimde olsa kör testereyle keserdim herhaldeAllah yardımcınız olsun. Bu kadar seçici olmak eziyet. En son kendin istediğini pişir bize musallat olma derdim herhalde. Annesi de mi ona bu kadar seçici yemekler yapıyormuş?
Sağol canm içimi döktüm galiba. İnan ilk zamanlar pişman olduğum günler yaşadım karşısında ağladım emeğime yazık değil mi dedim . Bu defa güya kendince daha ılımlı oldu . Ben fazla aç değilim dedi yine yemeğimi yemedi sonradan sofra kalkınca kendine tereyağına yumurta kırıp yedi . Hani aç değildim diyorum yok midem kazındı aparatif olsun diye yaptım diyor . Evde günlük salatasıyla çorbasıyla 3 çeşit yemek var halbuki. Artık onun istediği gibi yapıyorum yemekleri . Tariflere göre Yada annemin yemeklerine göre yapmıyorum onun istediği gibi onun istediği baharatlarla. Sorun kalmıyor o zaman yiyorBen sok ben iptal: ( bu adamin temiz dayaga ihtiyaci var..valla sanada yazik dedigin gibi..saglikli beslenmek ok ama saydigin cok kıl ozelligi var.. bakliyat heleki kuru fasulye mesela 1 gun beklerse daha guzel oluyor. Ne denek yemiyo bi gun onceki yemegi. Bunlari okurken dedim bole kocam olsa yemek yapmazdim galiba. Ya da bosardim direkt sorun toptan hallolurdu:) resmen eziyet..nutella sisesini kafasina yerdi gercekten. Hele hamileyken icecek almamasi. Sanki olcen icsen.. degisik bi tür kocan. Allah kolaylik versin cok zor
Ee cocuklarada yazik.. saglikli beslenmek iyide yani oturup bi kutu cips yemiyosun ya her gun ya da ekmegin uzerine bi kutu nutella surmuyosun. Biskuvi filanda yedirmiyodur cocuklara bu adam. Peki kac cesit yemek yiyor.. bana 5 tane yedigi biseyi anlatsana?Sağol canm içimi döktüm galiba. İnan ilk zamanlar pişman olduğum günler yaşadım karşısında ağladım emeğime yazık değil mi dedim . Bu defa güya kendince daha ılımlı oldu . Ben fazla aç değilim dedi yine yemeğimi yemedi sonradan sofra kalkınca kendine tereyağına yumurta kırıp yedi . Hani aç değildim diyorum yok midem kazındı aparatif olsun diye yaptım diyor . Evde günlük salatasıyla çorbasıyla 3 çeşit yemek var halbuki. Artık onun istediği gibi yapıyorum yemekleri . Tariflere göre Yada annemin yemeklerine göre yapmıyorum onun istediği gibi onun istediği baharatlarla. Sorun kalmıyor o zaman yiyor
Fenalık bastı okurken ne be bu delirmiş adam resmen ben hergun yemek yapamam valla kusura bakmasın akşam pişen öğlen yenir öğlen pişen akşamda yenir bu ne yahu Allah sabır versin vallahiÇok sağlıklı beslenmekten bahsetmişsiniz de benim eşimde bu konuda hassastır. Asla market tavuğu girmez evimize. Ben kanat mangal severim ne bilim arada atayım poşete pişsin tavuk but patates isterim ama aç kalır yemez. Hazır market peyniri yemez, market yumurtası yemez, tost asla yemez (tost ekmeği de çok sağlıklı değil ) hazır yoğurt asla yemez, mevsiminde olmayan sebze yenmez ( domates çorbasını yazdan hazırladiğınız domatesten yapmadıysanız sağlıklı bir çorba yemiş sayılmazsınız .) paketli abur cubur yemez, makarna sevmez , vs vs. Yazsam sonu yok. Ne yapacağımı şaşırıyorum . Karatay hoca yemekleri yiyoruz anlayacağın.
Yemeğe gelmeyeceğini söylediği gün kızlarımla coşuyoruz mutfakta :)
Adam deli valla . Hamile kadına canının istediği gazlı içeceği almamış ben olsam o gazla onu öldürürdüm tövbe yarabbimFenalık bastı okurken ne be bu delirmiş adam resmen ben hergun yemek yapamam valla kusura bakmasın akşam pişen öğlen yenir öğlen pişen akşamda yenir bu ne yahu Allah sabır versin vallahi
Ona mı sorucam canımın istediğini gider alır içerdim vallahiAdam deli valla . Hamile kadına canının istediği gazlı içeceği almamış ben olsam o gazla onu öldürürdüm tövbe yarabbim
O içeceğin gazında boğarım adamıOna mı sorucam canımın istediğini gider alır içerdim vallahi
Şükrettim kocama o da sever ama yok köy tavuğu yok bir aylık et el yapımı peynir aramaz tek yoğurt yemez hazır ayran içmez diğer türlü ne bulsa yerO içeceğin gazında boğarım adamı
Ya canım herşey her zaman bulunmaz ki nereden bulacaz sürekli köy tavuğu filanŞükrettim kocama o da sever ama yok köy tavuğu yok bir aylık et el yapımı peynir aramaz tek yoğurt yemez hazır ayran içmez diğer türlü ne bulsa yer
Bulunur da ne gerek var yahu bu kadar incelemeyeYa canım herşey her zaman bulunmaz ki nereden bulacaz sürekli köy tavuğu filan
Market tavuğu yiyen ölüyor da köy tavuğu yiyen kazık mi çakıyor tövbe tövbe. Sağlıklı yemek iyidir hoştur da eşeğin kulağına su kaçırmamak lazım. Ne diye iki farklı yemek yapacaksınız ki canınız yok mu sizin? Tek yemeği düşünmek bile zorken. Sürekli et patlıcan yemek istiyorsa o da sağlıklı olmaz. Ben sizin kadar uğraşıp kendimi heder edemezdim. Beğenmeyen başının çaresine baksın. Ben genelde her mutfaktan yemek yapmaya çalışırım değişik şeyler denetim. Bir gün et bir gün sebze eşim de alıştı. İki gün üst üste et ürünü pisirirsem şaşırıyorSağol canım. Çok ağladım ilk zamanlar bu yemek sorunu yüzünden. Sorun sadece sağlıklı meselesi değil ki, damak tadımız yemek kültürümüz çok farklı. Ne yapsam yemedi Benim sevdiğim yemeklerin hiçbirini sevmiyor. Ben Ege mutfağı severim eşim güneydoğulu etli yemekler seviyor. Patlıcan biber domates et çok kullanılıyor yemeklerde. Yemek kültürümüz çok zıt. Özene bözene sofra hazırlardım yemeği beğenmeyince aç değilim deyip kahvaltı hazırlardı kendine . (Yine istemediği birşey yapsam kahvaltı yer yemeğe elini sürmez) Çok ağlıyordum ilk zamanlar çok üzülüyordum. Kayınvalideme söyledim neden böyle yapıyor diye sordum neden böyle alıştı ki dedim. Ben böyle büyümedim ki annem yemek yapardı 3güne kalsada yerdik . Oda şaşırıyor yaptıklarına. Az yap ona ayrı yap kendine ayrı yemek yap diyor kayınvalidem ama benim ne enerjim kalıyor ne iştahım kalıyor kendim için ayrı hazırlık yapmaya. Çocuklar biraz büyüsün rahatlarım inşallah , onları kendi damak tadıma göre alıştırmaya çalışıyorum babaları kendine göre beslenmesini istiyor . Bari ertesi gün yese yemeği onun sevdiği yemeği ben mecburen yiyorum zaten neden ertesi günde yiyim ki. Tabaklara bölüştürüp tencerede kalanı konu komşuya yolluyorum . Kalabalık aileler var binada . Yazları ailemin yanına gidiyorum kayınvalidemde yiyor yemekleri annesinin yemeklerini bile beğenmiyormuş sağlıksız diye bazen, köy tavuğuna kafayı takmış bu aralar. Annesinde yemeğe gitse Kahvaltılık yiyormuş beğenmediğinde .
Uğraşamam valla tavukla filanBulunur da ne gerek var yahu bu kadar incelemeye
Ya güzel oluyor uğraşılır da her zaman değil ya bu esaret resmenUğraşamam valla tavukla filan
Sağol canım. Çok ağladım ilk zamanlar bu yemek sorunu yüzünden. Sorun sadece sağlıklı meselesi değil ki, damak tadımız yemek kültürümüz çok farklı. Ne yapsam yemedi Benim sevdiğim yemeklerin hiçbirini sevmiyor. Ben Ege mutfağı severim eşim güneydoğulu etli yemekler seviyor. Patlıcan biber domates et çok kullanılıyor yemeklerde. Yemek kültürümüz çok zıt. Özene bözene sofra hazırlardım yemeği beğenmeyince aç değilim deyip kahvaltı hazırlardı kendine . (Yine istemediği birşey yapsam kahvaltı yer yemeğe elini sürmez) Çok ağlıyordum ilk zamanlar çok üzülüyordum. Kayınvalideme söyledim neden böyle yapıyor diye sordum neden böyle alıştı ki dedim. Ben böyle büyümedim ki annem yemek yapardı 3güne kalsada yerdik . Oda şaşırıyor yaptıklarına. Az yap ona ayrı yap kendine ayrı yemek yap diyor kayınvalidem ama benim ne enerjim kalıyor ne iştahım kalıyor kendim için ayrı hazırlık yapmaya. Çocuklar biraz büyüsün rahatlarım inşallah , onları kendi damak tadıma göre alıştırmaya çalışıyorum babaları kendine göre beslenmesini istiyor . Bari ertesi gün yese yemeği onun sevdiği yemeği ben mecburen yiyorum zaten neden ertesi günde yiyim ki. Tabaklara bölüştürüp tencerede kalanı konu komşuya yolluyorum . Kalabalık aileler var binada . Yazları ailemin yanına gidiyorum kayınvalidemde yiyor yemekleri annesinin yemeklerini bile beğenmiyormuş sağlıksız diye bazen, köy tavuğuna kafayı takmış bu aralar. Annesinde yemeğe gitse Kahvaltılık yiyormuş beğenmediğinde .
Beğendirmeye uğraşmam.Yani yapmamArkadaşlar 8 yildir evliyim ve kocamı do-yu-ra-mi-yo-rum.
Her gün istisnasız her gün yemek yaparım. Öğlen yemeğe gelir, işe gider bi de aksam yemeği yeriz. Öğlen sıcak kahvaltı hazırlarım. Mutlaka ya menemen ya börek ya patates ya krep ya da farklı tarifler denerim.
Aksam da çorba köfte baklagiller çoğunlukta olmak üzere sebze yaparım. Balık bile pişiremiyorum sevmiyor diye.
Sabah kahvaltılarını esim hazırlar. Tost yapar sadece.
Gel gelelim onca hazirladigim yemeğe rağmen tabağını bile bitimiyor ve hep ac kalıyor. Sürekli tartisiyoruz. Dışarı çıktığımızda ya da bi arkadaşa yemeğe gittiğimizde abartmıyorum 3 dolu tabak yiyor ve harika olmuş ilk defa yiyorum bu yemeği diyor. Ve bilin bakalım benim her zaman yaptığım yemeklerden biri oluyor o "ilk defa" yediği yemek. Adam eve gelince iştahı kaçıyor mübarek.
Sonra da sen benim lokmalarımı sayma, önüne bak beni takip etme , zorlama bi lokma aldım işte güzel olmuş, ben böreği boyle bütün değil kalem şeklinde seviyorum, salçası az mi olmuş, bi tuhaf kokusu var, tadı biraz eksi gibi, bunun içine ne koydun ... Vb... Ay delircem artık.
Her hafta kek, tatlı tarzı şeyler mutlaka yaparım, börek ve poğaça için her hafta fırın mutlaka çalışır, evimden ayran salata asla eksik olmaz ama benim kocam aç aç aç. Aksam yatmadan midesi kazınıyor, uyumadan önce bisküvi yiyor. Bana da afakanlar basıyor.
Bir kaç kez mutfağı ona bıraktım. Tavuğu inanır misiniz cips kıvamına getirmiş. Üzerine ketçap döktü yedi. Bir gün de irmik tatlısı yaptırdım , irmikler yaniktan hallice olduğu için şerbeti bile çekmedi dondurmayla zorla tükettik. Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.
Kocam düzelmez de ben kocamı umursamamayi nasıl öğreneceğim?
Bu arada anasının yaptığı yemekleri yer dibini ekmekle sıyırır.
Annesi misiniz? Kaç yaşında adam. Yemezse yemesin. Canınıza yazık.ama vitamin protein alması lazim. Sağlıklı beslenmek önemli. Kendime yapıyorum aslında yemeği ama onun da yemesini istiyorum.
Tabi canım, sevdiği yemekleri sölim mesela. İçli köfte (yapmayı bilmiyorum), mumbar (belki yanlış yazdım adını ama bulaşığını bile yıkamaktan hoşlanmam asla yapmam yemem) , paça kelle (asla yemem) bunları kaynanam görümcem yapıyor bize gönderiyor Yada çağırıyorEe cocuklarada yazik.. saglikli beslenmek iyide yani oturup bi kutu cips yemiyosun ya her gun ya da ekmegin uzerine bi kutu nutella surmuyosun. Biskuvi filanda yedirmiyodur cocuklara bu adam. Peki kac cesit yemek yiyor.. bana 5 tane yedigi biseyi anlatsana?
Doğal organik beslenmek güzelde aşırısı çekilmiyor . Taze eti kıymayı marketten alsam yemez asla . Tanıdığı Kasaptan olacak .. çocuklar eti daha çiğneyemiyor bende eti fazla sevmiyorum . 1 kiloyu Yada Yarım kiloyu tek öğünde yiyemeyiz ki. ertesi gün aynı yemeği yemediği için konukomşuya gidiyor yemek. Devamlı kasaba da gidemem çocuklarla. Kendi alması lazım eve geldiğinde yemek hazır olması lazım. Mecburum az az bölüştürüp dondurucuya atmaya. Çevremdeki herkes etini atıyor dondurucuya. Az az incecik paketleyip kaldırıyorum günlük çıkarıyorum hemen çözülüyor . Zar zor ikna ettim onu taze et konusunda . Ne olur böyle demeyin, yarama tuz basmayın.Bir tek köy tavuğu konusunda hak verdim, ben en son ne zaman tavuk yedim bilmiyorum, tadı kokusu ztn yenecek gibi değilki
Peynir konusunda şanslıymışsınız bende bu ara çare arıyorum, market ürünleri yenecek gibi gelmiyor artık
Ama canı çekmiş hamileye izin vermemek, çocuklara nadir olsa istediklerini vermemek yada her gün taze yemek zorunluluğu anlamsız
Et vs yığmayı da doğru bulmuyorum taze almak daha kolay değilmi bence orta yolu bulabilirsiniz dondurulmuş et ile yemek yapmak hep daha zor geliyor bana o olmazsa olmazlarını belirlesin sizde istediğiniz gibi yaşayın bir gazoz için
Doğal organik beslenmek güzelde aşırısı çekilmiyor . Taze eti kıymayı marketten alsam yemez asla . Tanıdığı Kasaptan olacak .. çocuklar eti daha çiğneyemiyor bende eti fazla sevmiyorum . 1 kiloyu Yada Yarım kiloyu tek öğünde yiyemeyiz ki. ertesi gün aynı yemeği yemediği için konukomşuya gidiyor yemek. Devamlı kasaba da gidemem çocuklarla. Kendi alması lazım eve geldiğinde yemek hazır olması lazım. Mecburum az az bölüştürüp dondurucuya atmaya. Çevremdeki herkes etini atıyor dondurucuya. Az az incecik paketleyip kaldırıyorum günlük çıkarıyorum hemen çözülüyor . Zar zor ikna ettim onu taze et konusunda . Ne olur böyle demeyin, yarama tuz basmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?