Yemek sorunu

Loretz haftalık liste yapmanı öneririm.
Ben liste yapmazsam bi bakıyorum 5 gün et yemişiz üst üste falan. Şaşırıyorum kendimi.

Kemik suyunu bende çok kullanırım. Kurufasulye ve nohuta yarı su yarı ilikli kemik suyu koyarım hatta ve çok severiz.
Kemik suyu yaparken içine 5 6 diş sarımsak, soğan koy ve blenderdan çekip poşetle kaldır o şekilde o ağır et yağ kokusu olmuyor.

Konuyu baştan beri takip ediyorum ve çaban çok hoşuma gidiyor.

Bencede liste yapılınca daha güzel oluyor bir hafta içinde makarna et tavuk balık sebze şekilde bölününce daha sağlıklı olunuyor. Ayrıca israf azalıyor size katılıyorum ve bende çabasını taktir ediyorum her konuda ona da söyledim bunu çok tatlı

Pratik ve lezzetli tarif de atayım şuraya.

1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Çay kaşığının ucu ile kimyon
1 tatlı kaşığı domates salçası
Az tuz
Az sıvı yağ

Karıştır, içine yarım kilo kanat at her yerini sosla.

Sonra yağlı kağıdın üstüne diz, sosu komple yedir artmasın. Fırında 180 derecede kızarana kadar pişir. 45 dk falan sürüyor.

Tavuk pirzola için de aynı baharatlar ve yağ, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı ketçap sos yap. Tavukları bu sosla Marine edip 3 4 saat bekle. Sonra soğuk tavaya at ve küçük ocakta altı en kısıkta 1,5 saatte çevirmeden pişir. Sonra kapağı aç ve suyunu çekene dek çevirerek pişir.

Yalnız değilmişim benim eşim ne anneainimkinş ne benimkini ne benim anneminkini beğeniyor. Çooook gıcııık :) her şeyi de seçiyor çok zayıf zaten. Ben de yapmayı çok seviyorum ama her şeye bir yorum yapınca üzülüyorum

Bekliyorum sabırsızlıkla

Çok fazla kendine dert etmişsin bu kadar ustune düşme adamın belliki sıkılmış
Neden bu kadar dert ediyosunki kendine koskoca adam sonuçta vitamin alsa da almasada olur
Ona annesiymis gibi davranma bırak kendi haline yap bir yemek yerse yer yemezse yemez
Çok merak ettim çocuğunuz varmı acaba

Ben evlendiğimde yemek yapmayı bilmiyordum. Bana göre buharda pişmiş brokoli yoğurt sosuyla yapılan ana yemektir Ailemin de erkeklerine göre salata Ilk zamanlar kibarliktan sesini çıkarmadı.. Bizim ailenin yemek kültürüyle ailesindeki farklı .. Annemle babamda da aynı karmaşa yasanirdi ... Çatışmaya yol açmamak için yemekleri annesinin yöntemleriyle pişirdim. Salçaya elveda zeytinyaglilara merhaba dedim.. Dışarda yemeyi sevdiği ne varsa eve taşıdım. Kızarmış bütün tavuk sever Ilk defa evde pisirdigimde iç pilavıyla Sofrada gözlerinin büyüdüğünü bayıla bayıla yediğini bilirim.. Şimdide benim sevdiğim şeylere alıştırıyorum.. Yemiyorsa zorlamayın Kendisi bilir..

Çok yapıyorsun yediği önünde yemediği arkasinda ondan böyle yapıyor canım ahh benim koca gibi kahvaltıda yumurta yiyip yemeği zor bulsa başında gezdirir seni :) ben üç çocuktan kendi karnımi zor doyurdugum için patatesli börek yapsam üç gün yer adamcağız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…