Yemek sorunu

acaba siz yemek seçseniz eşleriniz sizler için böyle kendinize özel öğünler hazırlar mıydı? Hatta şöyle sorayım eşiniz yemek yapıyor mu da bunları bekliyor? Ve farkettim ki kadınlar eşlerinin damak tadına, yöresel yemeklerine, yeme alışkanlıklarına sevmese de adapte olup kendi sevdiği lezzetleri terketmiş. Çok ilginç geldi, bu kadar fedakarlık yapmayın yahu karşı taraf size yapsın size uysun

Benim eşim de her erkek gb eti seviyor. Karadenizli. Kara lahana kuymak arada denerim yer. Sürekli sürekli yapmam. Ben egeliyim zeytinyağlı sebze severim. Arada etli yaparım arada zeytinyağlı. Ben senin istediğini yiyorsam ayak uyduruyorsam sende benim sevdiğim gb ye diyorum. Bu konuda anlayışlı eş gerçekten önemli. Bir sefer onun istediği gb , bir sefer benim istediğim gb yaparız. Bu ara kızım yesin diye tuzsuz yapıyorum. Bu ne yemem demedi sağ olsun. Sonradan tuz bile eklemedi yedi öyle. Burdakileri okuyunca üzerinde deneme yaptım adamın resmen:)) Anasını çok göremediği için hanımımın yemekleri çok güzel diyor:))))

Canım çok güzel gidiyor kesinlikle. Kendi yaptığım yemekleri beğenmeye başladım baharat kullandıkça. Tuzu da artık sıfır değil ama çok az kullanıyorum. Eşim de tabağını bitiriyor böylece. Cok şükür. Hatice maziden yapıyorum yemekleri. Kadın her tarifi tutturuyor cidden.

Cok sevindim canim:) evet hatice abla superdir.. pratik anlasilir yapiyor. Esin begendigini soyluyor mu ?Bugun menude ne var bakalim?

Wuhuuuuuu

Cok sevindim canim:) evet hatice abla superdir.. pratik anlasilir yapiyor. Esin begendigini soyluyor mu ?Bugun menude ne var bakalim?

Dün tavuklu şehriye çorbası ve fırında çöp sis tavuk yanına kabak kızartma yaptım. Bugün davetliyiz yemek yapmayacağım. Çöp şişi eşime yaptırdım. Biraz kuru oldu aslında sebebini bilmiyorum. Kurumasın diye fırın poşetine de koyduk ama olmadi

Ya cok beklettin ya da sade tavuk gogsunden yaptiysan tavuk gogsu zaten kuru oluyo..

Sosladin mı şiş en güzel kalca kismindan oluyor kalca şiş diye kemiksiz et var ondan yaparsan kurumaz

Bence zorlama yani beğenmiyorsa.yemek yapma gitsin anasının tabaklarını sıyırsın :)

Sanırım çok beklettim . Ezanın okunmasına vardı dedim kendi kendime. Pissin gitsin dedim.
Iste buldun cevabini:) cunku tavuk eti kurumaya musait bi et.. onu hemen yapip hemen yiyceksin.. sulu yemekte kullanmadiysan tavugu.. tavugu biraz sulu salcali yapincada guzel oluyor.. biber sogan domatesli.. tencerede tavadada yapilir..yaninada pilav salata ya da cacik oh mis

Bende yemeklerim onceden pisince rahat ediyorum.. hem isim bitmis hissediyorum hemde cocuklardan dolayi firsat olmayabiliyo bazen. Firsat bulunca yapiyorum.

Kaç dakika bekletiyorsun fırında tavuğu. Çöp sis olanını

Kaç dakika bekletiyorsun fırında tavuğu. Çöp sis olanını
20-25 dk kadar.. normal kofte yaparsam kirmizi etten onuda 20 dk birakiyorum.. ama onuda sicak sicak yoyceksin sulu sulu oluyor oyle.. diger turlu kuruyor.. bekletip yersen yani

Aha aynı benimki
Bana bunu yillarcaaa yaptı bende saf saf üzüldüm, bilirim bu psikolojiyi
Şimdi tencereyi bile yicek , hatta göbeğine bak dikkat et diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…