Yemek sorunu

Herkes görev ve sorumluluklarını bilmeli ! Kadının da erkeğin de sorumluklukları vardır. Mecburiyet olarak algılamaya gerek yokkk. Ortalığı kırsanızda,dağıtsanızda Öyle öyle öğrenirsiniz. Ben de tabiri caizse el üstünde büyüdüm. Annem bana hiçbir iş yaptırmazdı. Bırak yemeği. Ama annnemi hep analiz ederdim,bakardım. Evlendikten sonra da,annemi aradım hep. Taze fasulye yapıyorsam misal;şimdi önce nasıl yapıcam anne dıye sorardım. O bana telefonda aşama aşama anlatırdı. Aileme çok uzaktayım bende. Zaten 6 aya kdr baya baya öğrenmiş oldum. Annem bana telefonda boşnak böreği yapmasını öğretmişti. Ben henüz 1 aylık evliydim =) ne günlerdi yaa... :|

Bu devirde bu kadar teknoloji ve imkan icinde yemek yapamamak diye bisey olamaz inanmiyorum. Biz anamizin karnindan yemek tarifi bilerek mi dogduk. Yapa yapa ogreniyoruz. Pasta borek yapma ama bi et kizartip bi corba kaynatmak cok buyuk bi yetenek gerektirmiyor. Ac youtube'i hic olmadi izleyerek ogren. Yarin obur gun cocugun olunca her gun hamburger patates mi yediriceksin. Bilmesende sakarda olsan kira doke 2 tas yemek yapabilirsin bence.

Başkası için degil kendin için öğrenmelisin. O kadar zor iş degil.bebek olduğunda patates kızartması yiyemez çorba sebze yemeği vs yemesi gerekecek

Vallahi inan aynı durumdayız. Bende bu yaşıma kadar bir tek bulaşık yıkamadan büyütüldüm. Bunda yadırganacak bir durum olduğunu düşünmüyorum, sadece ailelerimiz üzerimize fazla düşmüşler. Ancak benim şansım şu oldu.. Üniversite döneminde 2 sene eşimle aynı öğrenci evini paylaşmıştık, tabi o zamanlar flört dönemindeydik. Ve kendisi benim ne kadar ev işlerinden uzak olduğumu gördü. Asla yadırgamadı, 2 sene gıkını çıkarmadan çoğu zaman yemeği yaptı, temizliği çoğu zaman beraber yaptık. Zamanla az buçuk birşeyler öğrendim tabi öğrenci evinde. Yaptıklarımda kötü olmazdı, eşim çok beğenirdi. Bunları bile bile benimle evlendi Şimdi 2.5 aylık evliyiz. Ben öğretmenim eşimden 2- 2.5 saat erken eve geliyorum yani mecburen iş başa düştü yani yemek konusunda İnternetten araştıra araştıra yemek tariflerinin daha kolay halini anlatan yemek sitelerini bula bula ciddi bir kademe kaydettiğimi düşünüyorum. Pilavım çok güzel ve tane tane oluyor mesela, hamur işleri bile yapmaya başladım. Ablam ve eniştem geçenlerde yemeğe geldiklerinde hazırladığım sofraya şok oldular. Senden asla bu performansı beklemezdik dediler Hatta eniştem ablama QueenBee seni sollayacak gibi duruyor hayatım dedi Eşimde yemeklerimi çok beğeniyor, vallahi ne yalan söyliyim yaptıklarımı bende zevkle yiyorum. Daha da geliştiricem inşallah Sana tavsiyemde internetten yemek tarifleri araştır, ölçüleri birebir uygulayarak bol bol pratik yap. Eminim sende başaracaksındır o kadar da zor birşey değilmiş

sizin derdiniz nedir? haftalar once yazdigim mesaji kendi uzerine alinip satasan sizsiniz siz kimsiniz ki ben sizden korkup lafimi yumusatiyim. ne alaka sen nesin ya

yiyip icip yatmak anlaminda yazdim. butun mesajdan cimbizla o lafi ceken sizsiniz. CALISMIYORUM ESIME TEK YAPTIGIM SEY BIR KAP YEMEK. NE BUYUK OLAYMIS YEMEK YAPMAK BAKLAVA BOREK ACMIYORUM HERGUN AYRICA ACARIM DA ELIMDEN GELDE. YAPMAYIN BRAVO COK KLAS OLDUNUZ YEMEK YAPMAYINCA. BEN DE KOLE OLDUM YEMEK YAPTIM DIYE BANA NE KIM NE YAPARSA YAPSIN ALLAH ALLAH NE GARIP BIR SITE BURASI NEFRET ETTIM BURDAN ARTIK HERKES SATASACAK YER ARIYOR. BAYDINIZ

Çıkışlar sağdan diyelim o halde

Deneyerek öğreniyorsun. Kimi zaman malzemeler boşa gidiyor. Ben yemek konusunda sıkıntım yok artık ama turşu yapamam mesela. Dünyadaki tüm tarifleri denedim eminim. Ama yok olmuyor. Bende kabullendim artık. Ne yapayım

Ben sana yemek yapmayı evliliğinin selameti için öğren demeyeceğim
Kendi sağlığın için öğren her şeyden önce
Kolay yemek olarak adı geçen kızartmalar, pilavlar, hazır köfteler vs... sağlığın için felaket, kolon kanseri gibi sindirim sistemi hastalıklarının temel sebebi hazır yemeklerdir.
İnternetteki tarifler her zaman tutmayabiliyor, biraz mutfak alt yapısı gerekiyor onlar için
Bilen birinden biraz destek alman lazım
Ben bu siteye her gün mutlaka uğrarım, özelden yaz sana tarif edeyim, atla deve bir iş değil yemek yapmak, eşine kölelik falan hiç değil o konulara hiç girmiyorum =))

Her birey kendine bakabilecek kadar yemek ve temizlik bilmeli bence, evli bekar kadın erkek farketmez ve yıllarca annenin evinde kızartma börek vs yemen korkunç, bir çorba pişmez miydi yani,Türk olmayabilirsin ama birçok kültürde sulu yemek vardır,inanılmaz sağlıksız bu anlattığın beslenme biçimi,ben de bilmiyordum netten araya araya anneme yetiştim yapmadığım yemek yok şu an, bizden eksik yanın yoktur bizler yapıyorsak sen de yaparsın

İnternetten yemek videolarını açıp deneye deneye öğrenirsin. Ben de pek mutfağa girmemiştim bekarken ama evlenince düzenli yemek istiyor insan. Zamanla pratikleşirsin hiç korkma. Hem sağlık için hem de akşam yemeği eşler için özel bir vakit olduğundan bugünden başlamanı tavsiye ederim. Emin ol, hiç gözünde büyüttüğün gibi bir şey olmadığını göreceksin.

İstersen sana yardımcı olabilirim canım ama kaynanan çok
istersen sana yardım edebilirim canım ama kaynanan çok riyakar

Ya o aslında şöyle, Türk'üz ama babam Türkiye Türk'ü değil başka bi ülkeden gelmişler, annem Türkiyeli olunca babam annrmin bildiği yemekleri sevmiyordu yemiyordu annem de onun sevdiği yemekleri bilmiyordu bu durumda ortada buluşmak adına köfte patates vs öyle şeyler yapıyordu ben de öyle büyüdüm ama öğreniyrum tabii ki

Kocam iş yerinde döner falan yiyor oek evde yemek yemiyor ben de öyle ekmek margarin vs bazen makarna yapıyorum çok acıktıysam onun dışında eşim erken dönerse (çok sık olmuyo) mc donalds'a falan giyoruz
Sağlıksız oluyor ama böyle hele margarin ekmek dahada sağlıksız olur artık yavaş yavaş öğrenin derim aslında erkekte kadında bilmeli yemeği temizliği kendine yetecek kadar.
Bugünden itibaren başlayabilirsiniz yemek yapmaya mesela.

konu sahibi allah korusun ama ufukta damar tıkanıklığı görünüyor.. margarin, Mc donalds, döner nedir çok sağlıksız.. bütün sebzeleri bir tencereye koyup blender'dan geçirmek üstün bir yetenek gerektirmiyor ki? kaldı ki burada çoğu kez yazmışımdır, ben evlenmeden 1 gün önce en sevdiğim eşofmanı yıkamadı diye annemle tartışmıştım aşırı derece de iş yapmayı sevmeyen, tembel bir tiptim yani :) şimdi yaptığım yaprak sarması ile Oscar'a aday olabilirim, el altından bana da verseler fena olmaz

yapmayın, eşinizi falan geçtim en başta kendi sağlığınız için kesinlikle vazgeçin şu fast food olayından.. ayda 1-2 kere hamburger yine neyse ama margarin sakın yemeyin.. yemek yapmak hiç düşündüğün kadar zor değil.. hele bir de bebeğiniz olursa her gün taze ve lezzetli pişirmeniz gerekecek.. birden fazla çocuğunuz olduğunda menü daha da kabaracak, kendinizi eğitin şimdiden :)

Ayol taze fasulye falan yapmakta ne var ogrenilmeyecek. Tum yemekler benzer yapiliyor zaten dök yağı kavur soğanı at domatesi karıştır pissin.

Milletin geriden bakıp bakıp elestirmesi cok sinir bozucu.

Senin konularını artık bi ego tatmini için açtığını düşünüyorum.
İnsanlar sana yuh ne iyi ailen eşin var ses etmiyolar çok şanslısın desinler diye konu açıyosun bence.
Konuların hep eşine ve ailesine yaptığın şımarıklıklarla dolu.Başka bişey göremiyorum ben.

Benim de evlenmeden babam çayımı kahvemi yapar kahvaltımı hazırlardı.
Ben de hiç iş yapmadım.Ama şimdi yemeğin de temizliğin de en alasını yapıyorum.
Buraya nası girip konu açıyosan internetten yemek tarifi sitelerine girip yemek yapıyosun.
Bu kadar yani, atom parçalamıyosun sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…