- Konu Sahibi persephone__
-
Nefis yemek tariflerine giriyorsun orda her şeyi anlatıyorlar. Günlük ne pişirirsem programı da var.
Sevmek ve yapmak istersen zor değil ama bu sana işkence gibi geliyorsa, çok yatkın değil ve sevmiyorsan zor.
Siz buna niye bu kadar icerlediniz?yanliz anne dememe konusunda haksizsiniz. diyince o sizin oz anneniz olmuyor ama cok antipatik bisey bu hareketiniz. oz anneniz nasil deme dedi cok garip. diyince ne oluyor. bu bir aliskanlik yuz yillardir boyle. ne oldu marjinal mi oldunuz ne diyosunuz kadina ayse teyze mi? ne olur anne deseniz diliniz mi eskir? kadin cok iyi biriymis ben yuzune bakmazdim asla da istemezdik oyle bir kizi. anne demek kotu bisey degil. zaten siz de onun oz kizi degilsiniz. ama o sizin sevdiginiz aile oldugunuz adami doguran kadin yoldan gecen bohcaci degil ayse teyzeee denmesi abes bence. o yuzden keske evlenmeseydiniz anne demem yemek yapmam elim yakismaz sakarim. eeeee yeter be seni mi cekicem derse adam bigun sasirmayin ....hayirlisi olsun
Öncelikle konumu damlataş mağarasından çıkardığınız için teşekkür ederimEVET ARKADAŞLAR YEMEK YAPMAK BAZEN EZİYET OLABİLİYOR HELE DE BENİM GİBİ ÇALIŞAN BİRİYSENİZ İŞTE TÜM GÜN PESTİLİNİZ ÇIKIYOR SONRASINDA EVE GELDİĞİNİZDE DİNLENMEK YERİNE TEKRAR İŞLERE GİRİŞİYOSUNUZ AMA GEÇENLERDE BİR SİTE KEŞFETTİM HARİKA BİR SİTE VERDİKLERİ TARİFLER BİREBİR TUTUYOR PÜF NOKTALARINI FALANDA VERİYORLAR YEMEK YAPMAK EZİYETTTEN ÇIKIP EĞLENCEYE DÖNÜŞÜYOR. YENİ KURULAN BİR SİTEYMİŞ VE TANINMAK İÇİN ÇEKİLİŞLE HEDİYE DE VERİYORLAR ÜYELERİNE BENCE Bİ GÖZ ATIN DERİM. DİE BİR SİTE. SAĞLICAKLA
Aaa öyle olur mu diğer konularda yazıyolardı sen nasıl kadınsın bu senin görevin heralde yapacaksın :dSiz buna niye bu kadar icerlediniz?
Siz demek istersiniz dersiniz baskasi istemez demez yani bu kadar yargilamak nedir?
Annesine anne de, yemegini yap, temizligini yap, bu yuzden mi evleniyo insanlar?
Yemek yapamiyo diye cekip gidecek koca zaten gitsin, ac karnini doyurmaya evlenmiyor kimse. O kocaya niye kimse demiyor yemek yapmiyosun diye?
Oh ne ala memleket ya, yat, beslen, temizligin yapilsin yapilmadi mi cek git de.
Bu erkeklere bu yuzu siz veriyorsunuz.
Bu konuyu yazdığımdan beri domates soslu makarna, salata ve çikolatalı kek yapmayı öğrendim ama kurabiye falan dediğiniz gibi iyi olur aslında. İnsan kendi yaptığını zaten atmaya kıyamıyor mutlaka yiyor. Patates yemeği falan kolay diyolar ama sanki onları yapsam ortalığı batırırım gibi hissediyorum halbuki bilsem ne iyi olur. Bugün deneyeceğim sanırım zaten bütün gün evdeyim. Teşekkürler güzel yorumlarınız için :)Bi konunda kızıyorum sana bi konunda da sarilasım geliyor, ne acayip kızsın be :)
Videolu tariflerden başla bence persephone. Ama basit yemeklerle. Meselaa makarna. Sade makarna yap. Videolarıyla mesela ya da resimleriyle. Ben de sade makarnada baya zorlanmıştım doğrusu :) üşengeç şef diye de bi blog var mesela. Ordan da bakabilirsin bazı seylere.
Mesela kurabiye yapmak cok kolaydır. Kurabiye ile başla, eniste beye kalpli kurabiyeler yap. Cikolatalı mesela :) aşkım bak sana yaptım umarım beğenirsin de ver bence yaptığının büyüklüğünü anlıycaktır. Ama basit tariflerden başla karmaşık olmasın.
Sonra yavaş yavaş yemeklere baslarsın. Patates yemeği de kolaydır hem. Kıymasız etsiz ama düz patates yemeği :)
Kayınvalidene gittikçe mesela mutfağa gir sana 1 çeşit öğretsin. Pilav olur çorba olur yemek olur.. ama yanında biriyle yaparsan sen biseyi yanlış yaparken hemen mudahele eder daha kolay öğrenirsin. :) komşum varsa bir iki kere onlardan öğretmesini isteyebilirsin bazı kolay yemekleri :)
Mesela hazır yufka alip börek yapabilirsin, cok basit ve lezzetli oluyor gerçekten :)
O ara senelik izne çıkmıştı her gün gelip duruyoduyapamyapa ögrenırsın. bırde kayınvalden yemek yapıp yapmadıgını nerden bılıyor hep sizdemi bu kadın. kayınvaldene soyle ögretsın
Evet ben çocuğum olunca küçük yaşta öğreticem hem belki öğrenciyken şehir dışına gider bilmesi gereyırValla aileniz size bilmeden kötülük yapmışlar yemek yapmayı kaynananız laf eder diye değil eşiniz için öğrenmelisiniz her erkek eve gelince güzel yemek yemek ister yemek yapmakta da zor bir şey yok sulu yemekler sebze bakliyat hemen hemen aynı yapılışları et türü şeylerde köfte falan konulan şeyler aynı biraz farklı şekil farklı şeylerle fark yaratabilirsin bak internette gezinebiliyorsun burada yazabiliyorsun bir sütü tarif sitesi var detaylı yazıyor yapamayanı döverler valla :) tarife baka baka yap sonunda ustalaşırsın yarın bir gün çocuğun olunca ne yapacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?