Yemek sorunu

E ne yiyosunuz peki? Hepte geçiştirme olmazki..
Kocam iş yerinde döner falan yiyor oek evde yemek yemiyor ben de öyle ekmek margarin vs bazen makarna yapıyorum çok acıktıysam onun dışında eşim erken dönerse (çok sık olmuyo) mc donalds'a falan giyoruz

Yazdığın konuda birden fazla dert var aslında. İnan bana o dertlerden en kolayı yemek. Ben de 18 yaşıma kadar el bebek gül bebek büyüdüm. Annem iş yaptırmak istediğinde babam engel olurdu anneme. Kıyamazdı bana. Ama 18'de üniversiteyi kazanıp başka bir şehre gelince mecburen her şeyimi kendim yapmayı öğrendim. Sen de öğrenirsin yani, hiç sıkma kendini. Zaten bütün sulu yemeklerin temeli aynı. Soğanı kavurup salçayı ekliyorsun, sonra malzemeni koyup döndürüyorsun, üstüne de sıcak suyu boca ediyorsun al sana yemek. Sana tavsiyem basit şeylerle başla. Çok güzel yemek kitapları var.

Kayınvalide sorunun yemek sorununa göre daha zor. Dizi izlerken yaptığı şey çok sinsice. Oğlunun kıskançlığını bildiği halde böyle yapması çok yanlış.

Bence herşey bir yana, eğer imkanın varsa kurslara git.
Hem öğreneceğin hem de zevk alarak, herhangi bir zorunluluk hissetmeden öğrenebileceğin bir yer.

Bende bir evin bir kızıydım, fakat ben meraklıydım mutfağa.
Annem de bana birşey yaptırmazdı, ama ben kendim yapardım temizliği de yemekleri de.

Bu biraz hem içten gelen birşey hem de el yatkınlığı ile alakalı tabii ki.
Zorla olacak birşey değil ayrıca... Hem ben yadırgamıyorum bu tarz şeyleri, bakma sen insanlara.
Kıskançlıklarından diyorlardır...

herkes ister babasının annesinin göz bebeği olup herşey önüne gelsin...

Ama en güzel çözüm böyle olur bence.
Birilerinden "ay ver şunu beceremiyorsun birşeyi" gibi tepkiler almaktansa, git bir kursa senin de kafan rahat olsun, herkesin kafası rahat olsun... Şimdi bu anlamda bir sürü atölyeler var pastasından tuzlusuna, yemeğinden salatasına....

Ya ne demek yapmak zorunda değil . Kendisi eşi için bile olmasa ilerde çocuğun için yapacaksın . Hemen öğrenmeye başla kayınvalidenin lafı için değil kendin geleceğin için .

Ohoo kek daha zordur diye kek demedim ben, kurabiye dedim. Kurabiyeyi hayli hayli yaparsın o zaman :)

Patates yemeği o kadar kolay ki.. 1 soğanı doğra yağda kavur iyice, yakma dikkat et. Sonra da 3-4 patatesi iri iri dogra yemekteki hali gibi iste :) kavurdugun soğana 1 kaşık domates salcası, yarım kaşık da biber Salçası koy karıştır üstüne de dogradigin patatesleri koy. Hepsini 3-4 kere şöyle bir döndür tencerede. Patateslerin üstüne çıkacak kadar da su koy. Yani tenceredeki patateslerin üstünde ince bir tabaka su olsa yeter. Su soğuk olabilir. Tuzunu at karıştır. Orta ateşte pişmeye bırak. Kaynamaya başladıktan sonra da ara ara bakarsın patatesler yumuşamıs mı diye. Oldu bitti bilee :)

Istersen bi de video falan varsa ona bak. :)

kimse annesının evinden uzman aşçı olarak evliliğe transfer edilmedi

ben de bılmıyordum yemek yapmayı ama şuanda eşim annesinin yemeklerınden bıle guzel yemekler yaptıgımı soyler

ben cok mutlu olurum

siz özenmıyor musunuz hiç, evimde düzenım olsun , sofram olsun , kendım bırseyler yapayım dıye

bence yemek olayı önemli,50 yasında cocuk sahıbı torun sahıbı olunca da mc donalds mı yıyeceksınız

internetten arastırın ve deneye deneye öğrenın

Yemek yapmayi bilmemek nerdeyse mumkun degil artik hangi kanali acsan yemek prgami var internet var videolu anlatimlar var zaten sebze yemeklerinin temeli ayni sakarliginda yapa yapa gecer surekli disardan yemekle basa cikamazsiniz ilerde cocuguna yapmak zorundasin ailenizin evi bitti artik yeni bir hayata basladin kv icin degil saglikli yasamak icin

Yemek yapmaya başlayalı 1 yıl falan oldu, pek bir şey bildiğim yok bende aynı şekilde her şey önüme servisle büyüdüm. Ama yapa yapa öğreniyorsun, aç tarifi önüne, olana kadar dene her gün. Hala her zaman yapmıyorum ama kendime küçük menüler oluşturdum, fırında soslu tavuk-pilav-patates, şinitzel-pilav-patates, et-pilav-salata falan baya göbeklendiren ama çok kolay olan yemekler. Kolay tatlılar vesaireler var, bir kere aklın tarif takip etmeye alıştıktan sonra zaten kolaylaşıyor, elinin tadının geçmesi için de emek lazım. Yapa yapa her şeyi öğreniyorsun denemelere başlamanı öneririm.

Bu deneme yanılma işidir.
Artı bazıları için zevktir. Mesela zamanım olursa ben çok severim yemek yapmayı ama bazılarına işkence gelir.
Güzel şeyler ortaya çıkarmak da çok zevkli.
Deneyerek öğrenebilirsin bir tek.

internetten video ile öğreneceksin. ilk yaptıkların çok iyi olmayabilir hemen pes etme, ikinci üçüncü kere yaptığında daha iyi olacak. kimseninde lafına bakma.

Bende pek bilmem aç yemek kitabını baka baka yap. Zamanla elin alisir. Internette videolar tarifler var bakarsın.

ne guzel
cok guzel saptirmissiniz... ben yemegimi kolelik yada yalakalik olarak yapmiyorum...severek yapiyorum..esim de esek gibi calisiyor ben uyurken... ben yemek de yapmazsam hayvandan ne farkim kalir? anne deme olayinda da ben severek diyorum yalakalik diye degilm anne demekle de esimin annesi benim oz annem olmuyor zaten. ayse teyze diyemem ben cok daha laubali ve garip gelir bana. esimin 78 yasindaki annesine anne derken de hic rahatsiz olmadim bilakis huzur duyuyorum o da bana kizim diyince.. asil gocunan sizsiniz sanirim...

Hayvandan ne farkım kalır demeniz cok ağır. Ben yapmıyorum ve kendimi hayvandan farklı görüyorum. Siz kendinizi hayvandan ayıran tek özelliğinizin yemek yapmak olduğunu düşünüyorsanız bana göre kendinize hakaret ediyrsunuz. Neyse lütfen eskide kalmış bu konuyu kapatalım.

ben daha 4 yaşındayken annemden saklı hamur yapmaya çalışırmışımölçü ne bilmem yemekleri hislerimle göz kararı yaparım kv kp bile bayılır benim yemeklereyani biraz ilgi biraz yetenek gerektiriyor.ama bu senin görevin değil ama insanlar aç yaşayamaz mutlaka bi şeyler yapıp yemesi lazım süreklide köfte börekle olmaz vücudun sulu yemeklerede ihtiyacı varbence ailen sana kötülük yapmış ben yemek yapamadığım zamanlar eşim girer mutfağa o yapar.oğlum var onuda küçük yaşta sokucam mutfaga sevsin alışsın diye.kücükken ailen sana öğretmedi diye kaçmamalısın yapa yapa öğreneceksin alışacaksın sonra da seveceksin bu iş böyle

Son düzenleme:
ben evde birinin yemek yapması taraftarıyım.
o hazır böreklerin, dondurulmuş gıdaların içindeki sayısız maddeyi hergün vücuda sokmak çok tehlikeli.
bir de çocuk olursa işte o zaman facia olur.
günümüz de birçok bayan anne evinde eline iş almıyor. ben de onlardandım. annecim aman okuyun derdi rahmetli babacığım siz kitap alın elinize derdi kahvemize kadar getirirlerdi.
neyse ben farklı bir ile atandım 35 yaşında bir ev arkadaşım vardı o da yumurta bile kıramıyordu gayet sağlıksız besleniyorduk. bu böyle olmaz diye mercimek çorbasıyla başladım işe. hemen hemen her yemeği deneyerek öğrendim.
yani çok da zor bişey değil deneye deneye oluyor. sizin ki tembellikten , üşengeçlikten kaynaklı.

bir de kocanıza eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak diye hitabınız da çirkin.
son olarak annenizin sizin evliliğinize hiç saygısı yok. ona ne ki kayınvalidene anne deyip dememende. sen artık evlisin ve senin de bir ailen var. bu aile içerisinde ne yapıp yapmayacağına annen karar veremez.
empati yaparsak kayınvalidem oğluna sakın onun annesine anne deme dese çok çok üzülürüm.

3 yıl olucak evleneli bekarken annem beni sokmazdı mutfağa yok becermezsin falan derdi bi kaç çeşit dışında hiç yemek yapmayı bilmiyordum evlendim balayından döndüm o haftası her akşam olmak üzere yemeğe misafir aldım internet sağolsun elimde yatkınmış sanırım o gün bugündür yemek yaparım ve inanılmaz seviyorum yemek yapmayı çok şükür yaptığım yemeklerde kötü olanların sayısı bir elin beş parmağını geçmez ve artık eşimin en çok kurduğu cümle annemden çok daha güzel yemek yapıyorsun :) o öyle söyleyince daha çok yemek yapasım geliyor mutlu oluyorum
Bence sende bol bol dene yaptıkça becerdiğini görünce daha istekli yemek yapıcaksın ilk önce pratik tariflerle başla ki yolun başındasın yapamayınca şevkin kırılmasın internetin bu konuda çok faydası olur sana

Asil saptiran sizsiniz. Kolelik yapiyor gibi anlatiyorsunuz bi sey diyince de yumusatarak anlatiyosunuz. siz yemek yaptiniz diye insan yemek yapmayanlar hayvan oldu simdi de. Cok guzel genellemeler yapiyosunuz masallah. Bi tane de ben yapsam alinmazsiniz herhalde

Siz zaten bildigin ev arkadasiymissiniz..Kavga dovuslerin sebeplerden biri de bu.Bir butun bir cekirdek aile degilsiniz.Adam disarda dürüm yiyip geliyor,sen ayri bir telden...
Beceremiyorum,bilmiyorum degil de üşeniyorum,eriniyorum yapmaya desen daha inandirici olursun bir de.Koca gun evde bos bos oturup pc be telefon basindan kalkmazsan daha cok mc donalds&makarna yaparsiniz.

Kocam iş yerinde döner falan yiyor oek evde yemek yemiyor ben de öyle ekmek margarin vs bazen makarna yapıyorum çok acıktıysam onun dışında eşim erken dönerse (çok sık olmuyo) mc donalds'a falan giyoruz

Ama çok sağlıksız..
O hamburgercilerde patates patates değil. Sürekli koruyucu ve katkı maddeli şeyler yiyorsunuz. Yazık değil mi size? Kanser hastalıklarının artma sebebi bu zaten.
Bence ufak ufak başlayın. Eşiniz için değil ikinizin de sağlığı için. Bu şekilde cidden elli yaşında çok sağlık sorunu yaşarsınız.
Bence önce çorba ve yemeklerle başlayın.
Ki yemek yapmak çok basit bir şey. Soğanı salçayı kavur at içine sebzeyi bitti gitti. Hem sağlıklı bu şekilde ömür geçmez.
Bir de gözünde büyütme bence cidden çok basit.
Ben artık kendi yoğurdumu da yapmaya başladım ne kadar basitmiş aslında durduk yere katkı maddesi yiyormuşum. Sütü kaynat içine bir kaşık yoğurt at bitti gitti.
Hatta bence internetteki blogları takiip edin emin olun basit ve lezzetli bir kaç yemek pişirseniz cidden sevip yaparsınız terapi gibi bir şey aslında

hahah yorumuna bayıldım. aynen kız yemiyolarsa b.k yesinler allah allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…