- 23 Temmuz 2015
- 1.339
- 1.678
- 53
- 32
- Konu Sahibi persephone__
-
Kocam iş yerinde döner falan yiyor oek evde yemek yemiyor ben de öyle ekmek margarin vs bazen makarna yapıyorum çok acıktıysam onun dışında eşim erken dönerse (çok sık olmuyo) mc donalds'a falan giyoruzE ne yiyosunuz peki? Hepte geçiştirme olmazki..
Bu konuyu yazdığımdan beri domates soslu makarna, salata ve çikolatalı kek yapmayı öğrendim ama kurabiye falan dediğiniz gibi iyi olur aslında. İnsan kendi yaptığını zaten atmaya kıyamıyor mutlaka yiyor. Patates yemeği falan kolay diyolar ama sanki onları yapsam ortalığı batırırım gibi hissediyorum halbuki bilsem ne iyi olur. Bugün deneyeceğim sanırım zaten bütün gün evdeyim. Teşekkürler güzel yorumlarınız için :)
cok guzel saptirmissiniz... ben yemegimi kolelik yada yalakalik olarak yapmiyorum...severek yapiyorum..esim de esek gibi calisiyor ben uyurken... ben yemek de yapmazsam hayvandan ne farkim kalir? anne deme olayinda da ben severek diyorum yalakalik diye degilm anne demekle de esimin annesi benim oz annem olmuyor zaten. ayse teyze diyemem ben cok daha laubali ve garip gelir bana. esimin 78 yasindaki annesine anne derken de hic rahatsiz olmadim bilakis huzur duyuyorum o da bana kizim diyince.. asil gocunan sizsiniz sanirim...Siz buna niye bu kadar icerlediniz?
Siz demek istersiniz dersiniz baskasi istemez demez yani bu kadar yargilamak nedir?
Annesine anne de, yemegini yap, temizligini yap, bu yuzden mi evleniyo insanlar?
Yemek yapamiyo diye cekip gidecek koca zaten gitsin, ac karnini doyurmaya evlenmiyor kimse. O kocaya niye kimse demiyor yemek yapmiyosun diye?
Oh ne ala memleket ya, yat, beslen, temizligin yapilsin yapilmadi mi cek git de.
Bu erkeklere bu yuzu siz veriyorsunuz.
Hayvandan ne farkım kalır demeniz cok ağır. Ben yapmıyorum ve kendimi hayvandan farklı görüyorum. Siz kendinizi hayvandan ayıran tek özelliğinizin yemek yapmak olduğunu düşünüyorsanız bana göre kendinize hakaret ediyrsunuz. Neyse lütfen eskide kalmış bu konuyu kapatalım.ne guzel
cok guzel saptirmissiniz... ben yemegimi kolelik yada yalakalik olarak yapmiyorum...severek yapiyorum..esim de esek gibi calisiyor ben uyurken... ben yemek de yapmazsam hayvandan ne farkim kalir? anne deme olayinda da ben severek diyorum yalakalik diye degilm anne demekle de esimin annesi benim oz annem olmuyor zaten. ayse teyze diyemem ben cok daha laubali ve garip gelir bana. esimin 78 yasindaki annesine anne derken de hic rahatsiz olmadim bilakis huzur duyuyorum o da bana kizim diyince.. asil gocunan sizsiniz sanirim...
ben daha 4 yaşındayken annemden saklı hamur yapmaya çalışırmışımArkadaşlar ben yeni evli sayılırım. Aslında bir seneyi geçti ama evlenir evlenmez eşim askere gitti bir yıl ayrı kaldık 2 aydır evliyim gibi bişey. Ben evde tek kız olduğum için babam üzerime çok düşerdi. Söyleyince ayıplıyorlar ama çayımı kahvemi yemeğimi vs annem yoksa o yapar önüme koyardı. Bu yaşıma kadar tek bir bulaşık yıkamadan büyüdüm. Tepki gösterenler oluyor ama çocukluktan beri bu şekilde yetişen bir çok kişi yapmazdı eminim ki. Halamı da öyle büyütmüşler o da aynı şekil. Şimdi evliyim, temizliği falan yapabiliyorum ama yemek yok hiç. Yaptığım öay kahve bile berbat oluyor bide elim yatkın değil sanırım. Bi makarna yapabiliyorım ona da sos bile yapamıyorum hem güzel olmuyor hem ortalığı mahfediyorım. Zaten günlük hayatımda sakarım hep bişeyleri kırar dökerşm elime hiçbişey verilmez. Eşim evlenirken bunları biliyordu sorun etmiyor bi şekilde hallediyoruz. Kayınvalidem biz evlenmeden önce çok anlayışlı karşılıyodu "ahahaha ilahi çocuk gibi ya ne tatlı" falan diyoduAma bu ara taktı kocama bu kızın hali ne olcak böyle falan diyor. Bide işin kötü yanı biz aslen türkiyeli değiliz o yüzden ben burdaki taze fasülye vs yemeklere alışık değilim sevmem hep patatez kızartması börek köfte vs öyle şeylerle geçiştirirdik yane öğreneyim desem annem de öğretemez hiç yapmadı. Kv'mi severim de şakayla karışık afedersiniz eşeğin aklına karpuz kabuğu getiriyo yarın öbür gün kocam "anne doğrı söylüyosın aslında" derse napcam bilmiom. Bu ara da takmış neden bana anne demiyosun diyo demicem kendi annem kendisinden başkasına anne dememi istemio kv'mi de seviom da annemi niye kırayım onun için. Bide tv izliyoruz oyuncular için "bu adam çok yakışıklı" dedi ben de bakmadım bile öylesine "he aynen" dedim hemen kocama "bak bizim kız ne diyo ahahaha" dedi bence bilerek yaptı kocamın ne kadar kıskanç olduğunu bilio. Normalde pek gelmezdi ama işinden senelik izne çıktı bu ara paso bizde ben mi taktım kadına yemek mevzusu yüzündende her dediğinde art niyet arıyorum anlamadım. Bide bu ara taktı bu kız çok zayıf bacakları çırpı gibi falan deyip duruyo
Not: yemek yapmayı çoook iyi bi şekilde nasıl öğrenebilirim
Arkadaşlar ben yeni evli sayılırım. Aslında bir seneyi geçti ama evlenir evlenmez eşim askere gitti bir yıl ayrı kaldık 2 aydır evliyim gibi bişey. Ben evde tek kız olduğum için babam üzerime çok düşerdi. Söyleyince ayıplıyorlar ama çayımı kahvemi yemeğimi vs annem yoksa o yapar önüme koyardı. Bu yaşıma kadar tek bir bulaşık yıkamadan büyüdüm. Tepki gösterenler oluyor ama çocukluktan beri bu şekilde yetişen bir çok kişi yapmazdı eminim ki. Halamı da öyle büyütmüşler o da aynı şekil. Şimdi evliyim, temizliği falan yapabiliyorum ama yemek yok hiç. Yaptığım öay kahve bile berbat oluyor bide elim yatkın değil sanırım. Bi makarna yapabiliyorım ona da sos bile yapamıyorum hem güzel olmuyor hem ortalığı mahfediyorım. Zaten günlük hayatımda sakarım hep bişeyleri kırar dökerşm elime hiçbişey verilmez. Eşim evlenirken bunları biliyordu sorun etmiyor bi şekilde hallediyoruz. Kayınvalidem biz evlenmeden önce çok anlayışlı karşılıyodu "ahahaha ilahi çocuk gibi ya ne tatlı" falan diyoduAma bu ara taktı kocama bu kızın hali ne olcak böyle falan diyor. Bide işin kötü yanı biz aslen türkiyeli değiliz o yüzden ben burdaki taze fasülye vs yemeklere alışık değilim sevmem hep patatez kızartması börek köfte vs öyle şeylerle geçiştirirdik yane öğreneyim desem annem de öğretemez hiç yapmadı. Kv'mi severim de şakayla karışık afedersiniz eşeğin aklına karpuz kabuğu getiriyo yarın öbür gün kocam "anne doğrı söylüyosın aslında" derse napcam bilmiom. Bu ara da takmış neden bana anne demiyosun diyo demicem kendi annem kendisinden başkasına anne dememi istemio kv'mi de seviom da annemi niye kırayım onun için. Bide tv izliyoruz oyuncular için "bu adam çok yakışıklı" dedi ben de bakmadım bile öylesine "he aynen" dedim hemen kocama "bak bizim kız ne diyo ahahaha" dedi bence bilerek yaptı kocamın ne kadar kıskanç olduğunu bilio. Normalde pek gelmezdi ama işinden senelik izne çıktı bu ara paso bizde ben mi taktım kadına yemek mevzusu yüzündende her dediğinde art niyet arıyorum anlamadım. Bide bu ara taktı bu kız çok zayıf bacakları çırpı gibi falan deyip duruyo
Not: yemek yapmayı çoook iyi bi şekilde nasıl öğrenebilirim
Asil saptiran sizsiniz. Kolelik yapiyor gibi anlatiyorsunuz bi sey diyince de yumusatarak anlatiyosunuz. siz yemek yaptiniz diye insan yemek yapmayanlar hayvan oldu simdi de. Cok guzel genellemeler yapiyosunuz masallah. Bi tane de ben yapsam alinmazsiniz herhaldene guzel
cok guzel saptirmissiniz... ben yemegimi kolelik yada yalakalik olarak yapmiyorum...severek yapiyorum..esim de esek gibi calisiyor ben uyurken... ben yemek de yapmazsam hayvandan ne farkim kalir? anne deme olayinda da ben severek diyorum yalakalik diye degilm anne demekle de esimin annesi benim oz annem olmuyor zaten. ayse teyze diyemem ben cok daha laubali ve garip gelir bana. esimin 78 yasindaki annesine anne derken de hic rahatsiz olmadim bilakis huzur duyuyorum o da bana kizim diyince.. asil gocunan sizsiniz sanirim...
Kocam iş yerinde döner falan yiyor oek evde yemek yemiyor ben de öyle ekmek margarin vs bazen makarna yapıyorum çok acıktıysam onun dışında eşim erken dönerse (çok sık olmuyo) mc donalds'a falan giyoruz
Sen aşçı mısın eş mi? Yapamıyorsan yapamıyorsun yani hazır tepsi börekleri var, hazır garnitürler var. Mesela bulgur pilavı tarifine bak pişir, içine o garnitürü haşlayıp ekle karıştır mis gibi al sana, yanına bir salata yaparsın, hazır tavuk göğsü al şarküteriden teflon tavaya at ızgara gibi pişsin, al sana yemek. Yanına kaseye yoğurt falan koyarsın üstüne nane serpersin, yemeyen b.k yesin.
Böyle basit şeylerle başla. Sen de şakayla karışık laf sok kv'ne.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?