Çoğu kadın size hak vermiş ama ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda.Çalışmayan bir eş olarak ev işlerini yapmak sizin göreviniz.Eşinizin görevinin çalışıp,para getirmek olması gibi.Hizmetçi misin,yapmak zorunda değilsin diyenler olmuş.Ama erkek de aynı durumda.Hizmetçi miyim ben?Her gün para getirmek için işe gitmek zorunda mıyım diyebilir
Tabii hepimiz insanız,her gün yemek yapmak zor gelebilir,canın istemeyebilir.Ama kocan işten gelmeden arayıp,bugün dışardan getirebilir misin diyebilirsiniz.Gerçekten yorgun ve aç biçimde yemek hayaliyle gelip bulamayınca,açlığın da etkisiyle sinirli olabilir insan.
Ayrıca şunu da söyleyeyim.Ben devlet hastanesinde çalışan bir doktorum ve kadın hastalarımın çoğu ev hanımı.İlaçlarla ya da yemek düzeniyle ilgili sorular sordukça şunu gördüm ki bir sürü ev hanımı saat 9-10'dan önce kalkmıyorlar.O vakitten sonra günün bereketi kaçar zaten.
Karşılıklı anlayışla çözülebilir ama şunu unutmayın eğer çalışmıyorsanız ev işlerini yapmak sizin göreviniz.Bunları yapınca hitmetçi olmazsınız.Her gün temizlik ya da sıcak yemek yapmanız da gerekmez.Ama önceden söyleyebilir ya da en basitinden yumurta-makarna vb. yapmanız 30 dk. sürmez