Yemek, temizlik ve eş

Mükemmel olmaya çalışmayın arkadaşlar insanoğlu bu yaranamazsınız,ev hanımı da olsanız çalışan kadın da olsanız kimse madalya takmıyor,ayrıca lokanta mı burası dört çeşit yemek,Allah ne verdiyse o yenilir. Sanki şehzadelerle evliyiz de bi memnun etme çabası vs vs,ben güleryüzümü tatlı dillimi eksik etmem o da beni hoş tuttuğu için onun dışında tam zamanlı yatılı hizmetçi miyim ben,o beni memnun etmeye çalışsın bulmuş benim gibisini :)))

Geleneksel biriyseniz,ya da geleneksel biri tarafından büyütülmüşseniz karşınıza da öyle biri çıkar.
Tabiki burda hata annelerde aman kizim aman kizim .
Ney aman kızım?
Mesela benim annem marabadan farksız. Ben onun gibi olmadım Allah beyin vermiş kullanalim diye,dil vermiş ayar cekelim diye.
Benim eşiminde böyle terbiyesizlikleri var.Egri oturup doğru konuşalım. Cok şükür cok cirkefim ağzımı açınca taramali tüfek gibi konu kapaniyor
Birde benim saglik sorunlarımda var,onun annesi gibi temizlik hastasi degilim,olmak zorunda da degilim. Zaten onun annesi de degilim.
Açlıktan kim ölmüş?
Su erkekleri şımartmayin Allah rizasi icin
Benimki acıkır evde ne yemek var der. Söylerim cunku gece acıkır. E aksam ki yemekte bitmis olur
Dolapta sucuk peynir bilmemne var derim. Yerinden kalkmaz aciz.
Tamam bana koyarmısın peynir ekmek der bu kadar aciz. Pes dedirtecek cinsten .
:mad: :mad: :mad: :mad::sinirli:
Ama artik kabullendi galiba simdi ben acıktım disarda yemistik aksamuzeri sana yapcam ton balikli ekmek diyor. Yalan ama ben kendi kendime yapcam.
Yuz verme o kocana hergun yemek yapmak zorunda degilsin allah allah hayret birsey halin olmaz moralin olmaz ne bu be
Bende isyan bayraklari coktan kalkti artık. Sende kaldır sonra daha rahat olursun.
Niye 3 cesit yapiosun. Benimki gecen diorki evde yemek bulursam dua ediyorum gülüyor laf sokuyor aklinca
Abartiyor ama hen haftada 3 ya da 4 gun yaparim .
Adam.olana fazla bile. Yemek yapmakta biktiriyor artik ya kahvaltilik yeter of sinirlendim suanda.
Gömlek neden utusuzmus. Ben kendi kiyafetlerimi utulemiyorum onunkini neden utulicem baktim ogun evden cikcak kıyafetler yıkanmış ,selede. Aldi ütüledi. Demekki istiyince yapiyorlar
Bir gunde hic yuz vermedim gitti kendine ekmek arasi yapti ayran çırptı demekki istiyince karnini doyuruyor.
Benimki tek erkek onun verdigi bir domuzlukta var:sinirli:
yanlış anlamayın ama bazen ev hanımı değil de iş kadını olsanız nasıl biri olacağınızı aklımdan geçiriyorum
bu hayat size gore değil

Her gün tek başıma yemek yapmak zorunda mıyım, eşimin çalışmadığı dönemde evi ben geçindirirken o da evin çoğu sorumluluğunu almıştı ama yapmadığı zaman da oluyordu. Beraber hallediyorduk. Sürekli yemek temizlik ne bu canım görev gibi. Beraber yiyorsak beraber yapabiliriz.
Evli olmasa akşam eve gelip kendi yemeğini kendi yapmayacak mıydı?
Dediğin gibi. Evli olmasaydı evet. Evli olmasaydı bir çok başka konuda da rahat ederdi gezerdi tozardı tüm parası kendine kalırdı ona bakarsan kadın da evli olmasaydı yemek yapmak zorunda olurdu kendi için. Burda evlilikten bahsediyoruz ama. Konu erkek kadın değil yanlış anlamayın. Konu dışarda çalışan ve evde kalan. Evde oturan erkek olsaydı onun yapması gerekirdi. Dediğim gibi görev dağılımı. Erkek ya da kadın, ben bütün gün yorulayım çalışayım kira su doğalgaz hepsi bende, sonra eve geleyim bir de temizlik yemek yapayım.. E o zaman evde oturandan da yemek beklemek çok absürt birşey değil elbet. (Arada bir olmayınca kızmaya da gerek yok ama.) Tekrar söylüyorum erkek kadın fark etmiyor burda.

Bisey daha eklemek istiyorum. Mumkunse evdeyseniz sabah kahvaltidan sonra ilk isiniz yemegi ocaga koymak olsun. Ben ona ozen gosteriyorum evdeysem. Cunku yemek hazirsa is bitmis sayilir. Piserken o sen zaten ortaligi sil supur camasir at ser topla..tuvalet banyo.. cok detaya girmeden 2 saat alir ancak.
Yürü bee helal sana! Aynen öyle sen de olayı çözmüşsün

ev hanımlığı
ya da belki ben yanlışımdır
Valla bana göre değil.
Yok ,doğrusunuz.
Çalışıyor olsam nasil olurdu peki sizce? Eskiden ne guzel calisiyordum hem patron hem işçi,inanir misiniz dukkanimda tozda alirdim bardakta yikardim
Suanda neden evimde zoruma gidiyor bilmiyorum :(

Böyle durumlarda eşim gülümseyip şaşırmadım diyor :KK49: Çalıştığım halde hergün yemeğimi yaparım, haftada bir de temizlik, dağınıklığı sevmem ev topludur herzaman ama işte bazen moral durumuma göre işler aksayınca da böyle oluyor.

Valla bana göre değil.
Yok ,doğrusunuz.
Çalışıyor olsam nasil olurdu peki sizce? Eskiden ne guzel calisiyordum hem patron hem işçi,inanir misiniz dukkanimda tozda alirdim bardakta yikardim
Suanda neden evimde zoruma gidiyor bilmiyorum :KK43:
motivasyon eksik
iş size para kazandırıyor ve söylenmiyor
ancak esiniz güzel biseyler yapsanız da sizi takdir etmiyor ve sürekli eleştiriyor, oyuzden yaptiklariniz anlamsız geliyor size.
tuhaf bir ilişkiniz var eşinizle, yani biribirinizi seviyorsunuz ama hep bir düello halindesiniz
umarım mutlu olursunuz
kendi işiniz olursa bence çok başarılı olursunuz

Bana göre sorun yapmadığınızda eve gelmeden bildirmemeniz. Yapmadığınızda bunu söyleyin ki ya dışarı çıkın yemeğe ya eve söyleyin..Çok acıkıp eve geldiyse açlık bazılarına sinir yapabiliyor..

Eee hizmet konusunda eşimi memnun ederim diyecek kadar evin efendisinin hizmetçisi ruh haline girerseniz o da kendini paşa sanıp hizmetler aksadığında hır çıkarır tabi
+1
Kocayı demek ki tam anlamıyla memnun edemiyor ki tek bir gün bile iş yapmayarak insiyatif kullanma hakkı yok. Lugatta buna kölelik diyoruz. Kölelerden hep daha fazlası istenir, rutininin dışına çıkarsa şiddete maruz bırakılır. Çok şükür ben de kocam da 21.yy insanıyız. Evet çalışıyorum ama bazen erken gelme imkanım oluyor işim dönemsel olarak yoğundur. Yine de bugün yemek yok dediğimde hiç bu tepkiyi almadım, dışardan söyleyelim der hemen. Ev dağınık oldugunda da ben söylenirim çok dagitmissin dokmussun diye, beraber toparlariz. Erkek sonuçta çok iş yapmayı sevmez ama sagolsun benim asla kalbimi kırmadı böyle şeylerden. Çevremdeki çiftler hep böyle. Kuzenim çalışmıyor mesela, eşi yeri gelir çocukları yedirir giydirir. Bİ arkadaşım da çalışıyor ama haftasonu boş, onda da çocuğu eşine bırakıp kuaförüne gider, alışverişi özel işi varsa halleder, kocasının işleri varsa arkadaşım çocuğa bakar kocası işlerini halleder. Hayat müşterek çünkü, birbirine yaşam alanı tanımazsan kişiliğin kalmaz

Eşim ev işine yardımcı olur yemek konusunda baskı yapmaz zaten evde iki çocuk olduğu için hergun yemek olur

Valla kocaya göre muamele yapmak lazım demek ki . İnsan değer gördüğü kıymetinin bilindiği bir eşe zaten elinden geleni yapmaya çalışıyor.

O benim kıymetimi bilir bende onun . Bu şekilde hiç bir problem yaşamadım. Çalışmıyorum evdeyim çocuk ta yok henüz yolda ama öncesinde de böyleydi.

Gerektiğinde yemek de yapar kahvaltı da hazırlar yada aman hatun uğraşma hadi dışarı çıkalım der . Keyifsizim bugün desem zaten ohooo ..

Bu yüzden bende isteyerek severek yapıyorum herşeyi hizmetçi gibi de hissetmiyorum adam simarmiyor teşekkür ediyor çünkü benim de insan olduğumun farkında ve değer veriyor .

Òyle yemek secme huyu yoktur karno doysa yeter çesit olarak ben abartiyorum . Sadece isten yorgun geliyorum aksama kadar yemek yapmasimi zor oluyor diyor. Simdi kendine yemek sparis etti
Iyi de adami arayip deseydiniz hayatım canım hic yemek yapmak istemiyor ne yapalım sence dışarda yesek mi ya da dışardan mi söylesek vs.diye?
Veya hızlıca bi makarna veya menemen gibi bir şey yapabilirdiniz.
Adam eve yemek yeme hayaliyle geliyor karnı aç önceden haber verseydiniz sorun olmazdı bence.
Temizlik önemli değil ama yemek olayı önemli.

Ha bu arada ev hanımı demek 7 24 köle olmak değildir sizin sürekli 3cesit yemek yapmanızda yanlış bana göre.
Gerek yok israf gibi geliyor bana tek çeşit yanına yoğurt salata yeter de artar bile.

motivasyon eksik
iş size para kazandırıyor ve söylenmiyor
ancak esiniz güzel biseyler yapsanız da sizi takdir etmiyor ve sürekli eleştiriyor, oyuzden yaptiklariniz anlamsız geliyor size.
tuhaf bir ilişkiniz var eşinizle, yani biribirinizi seviyorsunuz ama hep bir düello halindesiniz
umarım mutlu olursunuz
kendi işiniz olursa bence çok başarılı olursunuz
Bencede suanda psikolojimin boyle olmasi tam da bahsettiginiz sebeplerden kaynakli
Düşündüm de.. oyle evet
Ya bizim iliskimizi her gören,seni görünce evlenesim geliyor diyorlar. Super cift diyorlar hatta sosyal medyada esimle koydugum fotonun like sayisi tek koyduğumdan daha yüksek. Yorum sayisi da :D
Ya herkes esimi cok seviyor ama gercekten pis huylari var hangimizin yok ki. Birbirimizide cok seviyoruz bu düello olayida dogru,ama yanlis yapiorum galiba senin dedigin mi olcak benim dedigimmi kavgasi tarzinda acaba duellolar son bulurmu .. Biraz benden kaynakli ben asiri mukemmelliyetci ve elestirel bir insanim ama kendim de eleştiriye cok kapaliyim galiba bendede yasimin verdigi cahillik var. ;(

Bencede suanda psikolojimin boyle olmasi tam da bahsettiginiz sebeplerden kaynakli
Düşündüm de.. oyle evet
Ya bizim iliskimizi her gören,seni görünce evlenesim geliyor diyorlar. Super cift diyorlar hatta sosyal medyada esimle koydugum fotonun like sayisi tek koyduğumdan daha yüksek. Yorum sayisi da :KK70:
Ya herkes esimi cok seviyor ama gercekten pis huylari var hangimizin yok ki. Birbirimizide cok seviyoruz bu düello olayida dogru,ama yanlis yapiorum galiba senin dedigin mi olcak benim dedigimmi kavgasi tarzinda acaba duellolar son bulurmu .. Biraz benden kaynakli ben asiri mukemmelliyetci ve elestirel bir insanim ama kendim de eleştiriye cok kapaliyim galiba bendede yasimin verdigi cahillik var. ;(

Arkadaşın yorumuna katılıyorum bende seninle ilgili canım . Ama sende boş kız değilsin azcık deli dolusun lafın peşin ama olgun düşüncelerin var ve en önemlisi hatalarını kendin görebiliyorsun. Daha yeni evlisiniz oturacak zamanla ;)

Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
Arada bir buna hakkımız var bence.
Canım istemediginde yapmam. Temizliği ztn hiç dert etmez hatta yapma yorulma der hep. Ama ben dayanamam.
Bazen mutsuz oldugumu sezer ve dışarda yiyelim der yada ben derim.
Siz de arada bir değişikliği hak ediyorsunuz. Bunu eşinize anlatmalısınız. Çünkü bu kısırdöngü insana kendini değersiz hissettiriyor.

Arkadaşın yorumuna katılıyorum bende seninle ilgili canım . Ama sende boş kız değilsin azcık deli dolusun lafın peşin ama olgun düşüncelerin var ve en önemlisi hatalarını kendin görebiliyorsun. Daha yeni evlisiniz oturacak zamanla :KK66:

Ayyy ayni beni tanimlamissin canim yerim seniii:KK200: guzel düşüncelerin icin teşekkür ederim

Insallah oturur canim ya benide yillar elbette degistircek. Ya beni en cok kahreden ne bide biliomusun mesela biz kavga ettik ya,ben 2 karis suratla gezince esim hemen gelip laf atiyor guldurmeye çalışıyor öpüyor sarılıyor pisman oluyorum yaaa :(

Back
X